Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS ! (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
14
Favori
169.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anladım.. açıkçası aracım 4x4 olduğundan biraz da aracıma güveniyorum açıkçası.

şu an için nokian ile petlas arasındayım. yerli malına güvenmek istiyorum ama ne bileyim?

bugün yarın karar vereceğim. bilgiler için saolun..
  • 2 yıl önce 460 tlye 4 mevsim 4 takım lastik aldım aracım fiat tipo
    gayet memnunum , henüz deforme olmadı
  • Evet petlasları az önce taktırdım. Yalnız 2si 2014 üretim diğer 2si 2015 üretim.

Sizce bi sıkıntı olurmu?ordada çocukla tartıştım. Çocuk diyoki lastiğin raf ömrü 8 yıldır. Kullanmaya başladıktan sonra da 5 yıl süresi var dedi.

Artık aldım yapacak birşey yok. 400 tl/ad olarak anlaştık ve aldım. 5 taksit.

Tecrübelerimi paylaşacağım.

W671 suv model.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 adet petlas 205/55/16 aldım dün. Daha önce kullanmıştım sorun yaşamamıştım. Kışlık için diğer markalara o kadar para vermek istemedim. Bazı markalar ikiye katlıyor neredeyse. Bakalım artık hayırlısıyla çıkarırız inşallah bu kışı da

• sıkıntı olmaz,ben farklı yıllarda üretilmişte taktım bir problem yaşamadım
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    B

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:55:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

Bu olayla ilgili fotografları, fabrika tutanaklarını burada paylaşır mısınız ? Söz konusu arkadaşınız ? tazminat davası açtı mı ?

İnan hangi konu da gördüm hatırlamıyorum
  • Yerli malina karsi suphe neden kaynaklaniyor?
    Teknik olarak yabanci markalardan daha mi yetersizler

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

Bu olayla ilgili fotografları, fabrika tutanaklarını burada paylaşır mısınız ? Söz konusu arkadaşınız ? tazminat davası açtı mı ?

Alıntıları Göster
    [qu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:55:56 >
  • quote:

quote:

quote:

Kişinin böyle bir durumdan doğan (fabrikasyon hata) mağduriyeti söz konusu olmuşsa ciddi tazminat kazanması işten bile değil, mağduriyetini yazdığı gibi olay sonrası aldığı, alacağı aksiyonları da burada paylaşsa, iddiasını sağlam kanıtlarla ortaya koysa inandırıcılığı o derece yüksek olur.Olayın gerçek oldugunu varsayarak; aracın rot,balansı, lastiklerin çıkma, yamalı ? olma vb durumları var ise en pahalı lastik de olsa aynı sonucun yaşanma ihtimali değişmez.

Sizi tenzih ederek söylüyorum ; kişileri, kurumları karalamak, çamur atmak ne kadar kolaysa bu çamuru temizlemek bir o kadar zordur.

hocam karalama değil ama bilerek anlatıyordu mış muş değildi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kişinin böyle bir durumdan doğan (fabrikasyon hata) mağduriyeti söz konusu olmuşsa ciddi tazminat kazanması işten bile değil, mağduriyetini yazdığı gibi olay sonrası aldığı, alacağı aksiyonları da burada paylaşsa, iddiasını sağlam kanıtlarla ortaya koysa inandırıcılığı o derece yüksek olur.Olayın gerçek oldugunu varsayarak; aracın rot,balansı, lastiklerin çıkma, yamalı ? olma vb durumları var ise en pahalı lastik de olsa aynı sonucun yaşanma ihtimali değişmez.

Sizi tenzih ederek söylüyorum ; kişileri, kurumları karalamak, çamur atmak ne kadar kolaysa bu çamuru temizlemek bir o kadar zordur.

hocam karalama değil ama bilerek anlatıyordu mış muş değildi.

Alıntıları Göster
    [quot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:57:34 >

• Yıllar önce Good Year marka lastiğim, üç dört yıl öncede Michelin lastiğim 100 km üzeri süratlerde parçalandı, yollarımız düzgün olmadığı için insan lastiğe kabahatde bulamıyor. Lastik parçalandıktan sonra nasıl patladığını tespit etmek de çok zor, büyük ihtimalle yoldan kaynaklı yabancı cisim kesiği kaynaklı yarılma ve ani hava basıncı düşmesi sonucu lastik jantla yol arasında parçalanıyor ve helikopter geçiyor gibi bir sesle araba patlak lastik tarafına çok büyük bir kuvvetle çekmeye başlıyor. Yapılacak şey paniğe kapılmamak ve aracın savrulmasına müsade etmeden yavaşlatıp durdurmak.
  • Şu an wv cv de Starmaxx Ice Gripper kullanıyorum. 3-4 hafta bitti.
    Lastik ve arabadan çok anlamam ancak orjinal lasikleri ile çok iyi fren mesafesi olan araç her ani frende kaymaya başlıyor hemen abs devreye giriyor.
    Dediğim gibi işin uzmanı değilim ancak daha önceki Toyota Auris ede kış lastiği taktırmıştık Bridgestone markaydı ve hiç böyle bir his oluşmamıştır.

Şahsen bir sonraki kış lastiği alımında starmaxx a bakmayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkankarakas

Şu an wv cv de Starmaxx Ice Gripper kullanıyorum. 3-4 hafta bitti.
    Lastik ve arabadan çok anlamam ancak orjinal lasikleri ile çok iyi fren mesafesi olan araç her ani frende kaymaya başlıyor hemen abs devreye giriyor.
    Dediğim gibi işin uzmanı değilim ancak daha önceki Toyota Auris ede kış lastiği taktırmıştık Bridgestone markaydı ve hiç böyle bir his oluşmamıştır.

Şahsen bir sonraki kış lastiği alımında starmaxx a bakmayacağım.

Nemli zeminde bahsettiğiniz problemi ben de yaşıyorum.

• evet istanbul ve ilk kar deneyimi..

direk şunu söyleyebilirim. sabah çıktım yola, bizim evin oralarda dik rampalar var, lastikler çıktı sıkıntı yok.

yalnız fren mesafesi ve duruşlar kötü. gidişte sıkıntı yok.

fırsat bulursam video da eklicem.
  • 195/65/15 W651 serisi taktırmıştım.
    Sabah rampada zorlanıp çıkamayan araçların yanından geçmek ayrı bir keyif oldu. belki lastiklerim daha yeni olduğu için sorun yaşamadım. Herkese kazasız sorunsuz sürüşler dilerim.
  • geçen yıl 2 adet kışlık petlas almıştım (125*2=250 TL.) bu yılda 2 adet barum aldım.(2*135=270 TL.) petlası arkaya geçirim öne barum lastikleri taktım, yaza ise elimdeki iki adet yazlığı arkaya taktırıp önlere yine yeni 2 petlas almayı düşünüyorum, diğer lastik markalarında fiyatlar çok uçmuş durumdalar. ben şahsen petlastan memnunum. (185/60/15)
  • dün akşam istanbul zekeriyaköyde hanım bizim aracı kullanmış. (golf 1.4tsi dsg petlas lastik) ben ise focus dizel powershift lassa snoways kullandım. benim araç dizel olduğu ve torku yüksek olduğu için arada patinaja düşüyordu. hanım hiç zorlanmadan çıkmış inmiş. yer buz,kar karışıkmış. biraz da temkinli kullanmış ama sorunsuz indim çıktım araba güven verdi dedi.
  • bence fiyatları gereksız pahalı 205 55 r16 lastık ıcın kampanya var ne zamandır 120 130 lıramı ne petlasa bakıyorum 180 liralarda arabayı satmıyıcak olsam gıdıcem alıcam 120 130 dunlop yada kumho
  • Yazlık lastikte yabancı markalara bakıp kışlık lastikte nispeten daha ucuz model markalara yöneliyoruz bende dahil ama bence kışlık lastik daha Pahalı yazlık lastik daha ucuz çözüm olabilir emniyet acısından ben kis olarak nokian wr d4 aldım yazlıklarım continental premium contact 5 ama yazlıklar iki seneye biter ve o zaman daha ucuz çözümlere yöneleceğim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.