Şimdi Ara

İçinden tıkırtı-ses gelmeyen C ya da D sınıfı araç var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
5.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk 2 bin km de geliyordu bir kaç adet... sonra kendiliğinden kesildi..

20 ay/ 33 bin km dir tek tıkırtı dahi yok....
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtue61

ben 2 haftadır arabama lanet ediyordum hemen tıkırtılar başladı diye ama meğer ses aynaya taktığım nazar boncuklu nalın aynaya çarpmasıymış..onu taktığımı unutmuşum ve nal kokuluğun arkasında olduğu için görünmüyodu..arabacığıma söylediğim tüm sözleri geri aldım..şu an hiç ses yok..araba 11000de
    quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orjinalden alıntı: RobınSharma

HONDA CİVİC TIKINTI VE SES KONUSUNDA ÇOK İYİ

ya adamın honda accordu tıkırtı yapıyor honda cıvıc mı yapmıyacak

dur daha 11.000 km ne ki daha sıfır aracın 1-2 sene sonra bak sen

• imzadaki arabamda genel anlamda iyi,ama arnavut kaldırımı yada benzer yolda bayağı tıkırtı duyuyorum...Araç 25 binde...Soruya yanıt vereyim: gördüğüm kadarıyla tıkırtı istemiyosan Merso yada bmw alcan gerisi boş valla...
  • Tıkırtı, gıcırtı gibi sesler dinlemeyle ve dikkatle alakalıdır. Genelde sürücü koltuğunda araç sürerken bu sesler duyulur ya da dikkat edilir diyeyim. Arkadaşlarında belirttiği gibi güzel Türkiyemizin bakımsız yollarında bir süre sonra ister istemez sesleri duymaya başlayacaksınızdır. Bazı sesler - konsol - gibi kışın daha çok duyulurken bazı sesler de - kapı içi ve cam fitillerinden - yazın daha çok duyuluyor. Arnavut kaldırımı yollarda ilerlerken süspansiyonlardan ses gelebilir. Bazen direksiyon kutusu gibi kronik sesler de olabilir. Bence çok fazla rahatsız etmediği sürece (müzik açıkken en azından duyulmadığı sürece) çok fazla kafaya takmayın.

Benim aracım D sınıfı (Citroen C5). Hangi durumda hangi seslerin geldiğini ve varsa çözümlerini aşağıda belirtiyorum.

1. Kışın ön konsol birleşim yerlerinden ve direksiyon pozisyon ayarlama yerlerinden gelen sesleri Würth.ün silikon spreyini her ay uygulamak suretiyle tamamen kestim.

2. Yazın ön kapılardan gelen gıcırtılar araç hareket ettikten belli bir süre sonra kesiliyor ancak hemen kesmek çok mümkün. Elimde birazcık baskı uygulamak yoluyla sanırım birşeyler yerine oturuyor ve ses tamamen kesiliyor. Aslında bu sesin nereden geldiğini tamamen biliyorum ve çözümüde %100 var ancak kapı içlerine ses sistemi için ekstra yalıtım yaptığımdan bu yöntemi uygulamıyorum. Biliyorsunuz yeri araçların hemen hemen hepsinde kapı döşemesi geçme plastiklerle sağlanıyor ve çok çabuk kırılabiliyorlar. Hatta zorlarsanız kapı plastiğine bile zarar verebilirsiniz.

3. Citroen.de belkide en berbat aksamı koltuk kızakları. Benim gibi ağır biriyseniz 40 tork.luk kızak vidalarını her ay sıkmanız gerekmekte. Belli bir süre sonra gevşiyorlar ve çok can sıkıcı olmasa bile ses yapıyorlar. Gerçi ses yapması için bilerek koltukla sallanmanız gerekli ki bunu da kimse yapmaz şüphesiz.

4.

• 2005 toyota avensis kullanıyorum şuan 37000 kmde şehir içi şehir dışı otoban uzun yolda kullanıyorum araçtan daha bir tıkırtı duymadım çok iyi absorbe eden amortisörleri var bir ara 2005 corsa kullandım aynı tümskte kafam tavana vurunca aradaki farkı anladım
  • Kahvenin köpüklüsü arabanın tıkırtılısı makbuldür
  • ya ben tıkırtı değilde yol sesi duyuyorum malum yollarımız mucurlu

geçende bindiğim torosta(eniştemin virajda kapısı açılan cinsten) tıkırtı değilde takırtı vardı mercedes bile fayda etmez bu yollara bi kafamızı dinleyip gidemeyeceğiz sadece birkaç otoyol dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolamaz -- 7 Ağustos 2007; 12:39:02 >

• bu tıkırtılara çare yok. birini kesince öbürü başlıyor. en iyisi müzik sesini biraz daha açmak diyorlar ama benim gibi kılla tüyle uğraşn bir adamsanız arabanın her tarafını doktor gibi dinler güzelim yolculukları sesin geldiği yeri bulak için zehir edersiniz.
  • tıkırtılar yuzunden kac sefer servise gittim.
    (garanti süresi daha bitmediğinden en ufak şikayette ugruyorum cunku ilerde hiöbirsey yapmadan sadece fatura kesecekler limitimi doldurayım bari mantığı)
    yok hıçbirsey bulamıyorlar sadece vidaları sıkıp yaglıyorlar ses belli bir sure kesiliyor sonra gene aynı.
    bozuk yollar malum.

bu arabalar havada gıtmedıgı surece bu tıkırtılar gelir.
    banane ben havada giden araba istiyorum!!!
  • ben yolda giderken arabanın her zaman dinlenmesi gerektini düşünen bir şöforüm ve kendim de bunu uygularım

hakkaten Maşallah Mazda 3 de ; şu ana kadar hiçbir tıkırtı veya ses duymadım...
  • C sınıfında a3 ve golf ses yalıtımı ve tıkırtı konusunda gayet başarılı
    d sınıfında ise mercedes c serisi ve passat
  • yeni c serisini asfalt üzeri beton yamalı yolda denemiş biri olarak fikrine katılamayacağımı belirtmek istiyorum.
    tıkırtı var var var!

quote:

Orjinalden alıntı: _GolfGTI_

C sınıfında a3 ve golf ses yalıtımı ve tıkırtı konusunda gayet başarılı
    d sınıfında ise mercedes c serisi ve passat
  • arkadaşta 95 model eski kasa opel vectra var tıkırtı gelmediğini söylüyor sizce doğru mudur?
  • bende 2010 passat tsi vardı,göğüsten sürekli tıkırtılar geliyordu..zamanla gelen tıkırtılar abartılı seslere dönüştü..arabama birisi binse utanıyordum.servise götürdüm ön göğüs yerinden oynamış..onlarda sebebi yollara buldular,ustanın bana söylediği daha 1 hafta önce audi Q 7 de de aynı sorunun olduğunu deyince çok şaşırdım. o nedenle ses gelmeyen araba yok diyen türkiye yollarında yalan söyler....
  • Arabaların suçu yok, ülkemizin yolları düzgün değil
  • sizler doğuya gelin de ne gıcırtısı,takurtu lakluk her şey var.çoğunuz otobanlarda şehir içinde kullanmışsınız bir gelin bakalım kışın özellikle bütünsesler aralarında toplanmış bir grubu oluşturmşlar.en kral arabalarada bile ses illaki oluyor.
  • Passat. Abartısız bir şekilde söylüyorum, duyabileceğiniz tek şey bozuk yolda lastik sesleri. Araba o kadar sessiz ki direksiyonu çevirirken lastiğin sesini duyabiliyorsunuz. Ben bir de dizel versiyonunu kullanıyorum şu an; motor sesini bile almıyor içeri. Rüzgar sesini falan da yüksek hızlarda çok hafif almaya başlıyor.

NOT: Ben kendi adıma konuşuyorum, diğer Passat'larda ses gelip gelmemesi beni ilgilendirmez.
  • Colt ben aracımda motor sesi , yol sesi alıyorum ama takır tukur ses yok .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıl önce yazmışım. O zaman C5 1.6 vardı şimdi aynı kasanın 2.0 HDI olanı var. O bahsettiğim seslere bir tane daha ekliyorum. O zaman 3 tane yazmış 4.yü boş bırakmıştım.

4. Sunroof aksamı. Buradan bozuk yollara girdiğimde sesler geliyor. Tamamen kesmek mümkün değil ancak elimle bastırımca ses azalıyor. Üzerine çok düşmüyorum çünkü çok rahatsız etmiyor ama şu var kesinlikle eskisi kadar kafaya takmadığımdan çok ama çok rahatım. Radyonun sesini biraz açınca içeride çok rahatsız eden hiçbir ses almıyorum.

Ayrıca arkadaşlara katılıyorum. Otobanda, hatta pütürlü asfaltta dahi belki ses gelmez ama biraz tozlu, çukurlu, taş parke yollara girmeye başladığınızda aracınızdaki bazı şeyler yerinden oynuyor. :)
  • Ben 30 cm çukura giriyorum tık yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.