Şimdi Ara

İçinden tıkırtı-ses gelmeyen C ya da D sınıfı araç var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
5.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 elantramda arka amortisörlerden çukurlara ve parke yollara girince tıkırt tukurtu geliyordu, ayağımı sağ veya sol kapının döşemesine yaslayınca, cam açma kapama düğmelerinin kapı döşemesiyle birleştiği kısımlar esniyor ve garç gurç ses yapıyor. Aynı şey 2011 elantra araçlarda da var. Geçen gün renault bayisinde latitude test ettim, kapılardan ses gelmiyordu, belki başka yerlerinde gelir. Çok kafaya takmamak lazım. Ama şu bir gerçek ki MPV sınıf veya SUV sınıf malzemesi bol araçlarda çooook ses geliyor.

Geçen gün ford c-max titanium-x 1.6 dizel kullandım, her yerinden ses geliyordu. Kapılar, camlar, direkler, göğüs, bagaj, amortisör vs.vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nucleareng

2004 model Focus kullanıyorum ve aracın çeşitli yerlerinden tıkırtı ve zırıltılar geliyor. İçinden Türkiye yollarında ses gelmeyen C ya da D sınıfı araç var mı?

Araçta zamanla esneme ve gevsemeler oluyor. Aslında imkan olsa aracin bazi parcalarini sökerek yeniden yerlerine oturtmak gerekiyor. Gevseyen vidalari falan yeniden sikmak laazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2 olmadığı kesin. Ön konsol evlere şenlik.
  • Oldukça takıntılı bir insanım ses konusunda bana araba sattırır derecede fazla çok araç test ettim premiumları katmazsak işin içine japon grubu ve vw alt gruplarından bahsetmiyorum yalnız seat skoda gibi misal corolla 98 modelde de ses yok 2013 tede vw passat golf ( jetta hariç ) tiguan çok hor kullanılmışa denk geldim ses yok bunun harici mevcut ford c max ta da var yeni opel astra vasat geldi bu konuda Fransızlar aynı tas aynı hamam test aracında bile duyuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o dediğiniz biraz zor...
  • çok zor bir ihtimal, benim arabada da çok az geliyor ama o az geldiği zaman bile sinirim bozuluyor.
  • C-D segmentlerinde ses gelmeyecek araç yoktur bence. Bu tabiki şansa bağlı bir durum. Ufak bir kaza geçirirsiniz bi yer rayına oturmaz, yolcu tarafında kapıyı çok hızlı çarparlar, kapıdan tıkırtı gelir ya da ne biliyim çukura girebilirsiniz. 2008 model c30'umdan sonsuza kadar ses gelmeyecek sanıyordum ancak 1 senedir bozuk yollarda göğüsten hafif gıcırdama geliyor.
  • yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RobınSharma

HONDA CİVİC TIKINTI VE SES KONUSUNDA ÇOK İYİ

Bende de 2010 Honda Civic var 59.000'de ilk sahibiyim, en ufak bir tıkırtı sesi yok, şans işi biraz da. Bir tek motor sesini içeriye biraz fazla alıyor ki arabanın aldığı en önemli eleştirilerden biri de bu.
  • arnavut taşla döşenmiş bir yokuştan inerken ses gelmiyecek araba yoktur
  • Ses yok diyenler araçlarının hangi yol şartlarındaki durumunu baz alıyorlar ki?

Hakikaten, hiç bildiğimiz şose yolda ya da arnavut kaldırım döşeli yolda hele bu segmentlerde her araçta ses olur diye düşünüyorum...
  • türkiye şartlarında bir süre sonra ses yapmayacak araba yok bence ..
  • A3'u ovuyorlar bu konuda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle bi araba yok
  • Vw.

Sadece tok kapı sesi duyarsınız.
  • alibekir kullanıcısına yanıt
    Tıkırtı ve oynama yok ama izolasyonda inanın BMW ve Mercedes'te süper değil.
    F10 kasa 5 serisinde araça rüzgar vs. sesi yok ama sanki tekerlerden bir ses oluyor.Böyle jant inikte sürekli yola vuruyormuş gibi bir ses çözemedim.
    Mercedes C serisi 2007 amgde rüzgar sesi vardı.
    Ama sanırım rüzgar sesi hiç bir arabada engellenemiyor ve genelde aynalardan geliyor
  • Mercedes S serisinden bile rüzgar sesi geldiği biliniyor, bu forumda bahsedilmişti, kaldı ki C sınfından hayli hayli gelir, son jenerasyon 308 hariç binme imkanı bulduğum C sınıfı araçlardan Golf 7 de tık yoktu (şehiriçi). Not golf den hazetmem ve golfümde yoktur ayrıca, ama hakkını vermem lazım
  • biraz hort olacak ama, aslında güzel konu.

birkaç kere a3 denmiş, genel anlamda doğru. özellikle panaromik cam tavandan tıkırtı sesi var ve vitesin olduğu kısmı dizle zorlarsanız oluyor. araç 4 senelik, 2 sene önce benim gibi takıntılı biri bile sessizliğine hayran oluyordu o ayrı.
    poloda amortisor takozunda vardı sıkıntı
  • Golf tıkırtı konusunda iyi ama süspansiyonlar o kadar rafine değil özellikle yeni mondeoya göre. Bugün mondeoya sürdüm süspansiyonların sessizliği ve darbe emiri hayranlık uyandırıcı cinsten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelmiyor diyen yalan söyler. 1 yıllık cla tıkırdıyor ani vuruşlarda. aynı şekil 2012 cayennenin havalandırmaların orda zırıldama oldu. ha gerçi çözdüler ama oldu sonuçta. yollar yol değil. sürekli e5 tem otoban giden arabada ses gelmez tabi. asfaltı eriyen güneyde kullanın bakalım. konsol güneşi yesin yazın. jantlarda büyükse tıkırdamazsa kendimi sınırsız banlarım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.