Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • agir vergiler yuzunden patlayan sahte icki imalati ve kayseri de ki bakkalin baski sonucu bira satisindan vazgecirilmesi...

olen insanlar, sarsilan itibar!

akepe li olup, icen ne kadar vardir acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

agir vergiler yuzunden patlayan sahte icki imalati ve kayseri de ki bakkalin baski sonucu bira satisindan vazgecirilmesi...

İnan et sahte içkiden ölenler alkole bağlı hastalıklardan ölenlerin yanında devede kulaktır.
  • valla akpyi günahım kadar sevmem de 3-5 şerefsizin gözünü karartıp insan hayatını hiçe sayarak sırf maddi çıkarı uğruna bizim matbaada kullandığımız alkolü insanlara içirmesini de akp ye bağladınız ya akpnin karşısında ne varsa yavaş yavaş iğrenmeye başladım bu zihniyetten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    quote:

agir vergiler yuzunden patlayan sahte icki imalati ve kayseri de ki bakkalin baski sonucu bira satisindan vazgecirilmesi...

İnan et sahte içkiden ölenler alkole bağlı hastalıklardan ölenlerin yanında devede kulaktır.

Kutsal kitaplar nedense hiç söylemezler, yazan atlamış galiba, ama Sigaradan ve neden olduğu hastalıklardan ölenlerin yanında sahtesiyle gerçeğiyle Alkolden ölenler devede kulak kalırlar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

quote:

Kutsal kitaplar nedense hiç söylemezler, yazan atlamış galiba, ama Sigaradan ve neden olduğu hastalıklardan ölenlerin yanında sahtesiyle gerçeğiyle Alkolden ölenler devede kulak kalırlar!

Dikkat edersen olaya ben din boyutundan yaklaşmıyorum. Kaldı ki sigara mücadele husunda getirilen yasaklarla Türkiye örnek ülke olarak gösteriliyor.

• quote:

quote:

quote:

Bu fena gol olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

valla akpyi günahım kadar sevmem de 3-5 şerefsizin gözünü karartıp insan hayatını hiçe sayarak sırf maddi çıkarı uğruna bizim matbaada kullandığımız alkolü insanlara içirmesini de akp ye bağladınız ya akpnin karşısında ne varsa yavaş yavaş iğrenmeye başladım bu zihniyetten...

TE diyorya "Bunlar böyle olduktan sonra ben daha çook seçilirim"

@neommy
    atom bombası neden yok,zeytinyaglı dolma neden yok,güneşin zararlı ışınları neden yok,trafik kazaları hatta 2010 model toyoo toyooota neden yok falanda filan

Net şekilde ifade edilmiştir "saglıga zararlı olan herşey yasaktır(mekruh/haram vs)"
    Alkolün özellikle geçmesinin bir nedenleri vardır ,konu başlıgını yeterli ipucudur,ufak bir araştırmayla ögrenebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kazuya58

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

valla akpyi günahım kadar sevmem de 3-5 şerefsizin gözünü karartıp insan hayatını hiçe sayarak sırf maddi çıkarı uğruna bizim matbaada kullandığımız alkolü insanlara içirmesini de akp ye bağladınız ya akpnin karşısında ne varsa yavaş yavaş iğrenmeye başladım bu zihniyetten...

TE diyorya "Bunlar böyle olduktan sonra ben daha çook seçilirim"

@neommy
    atom bombası neden yok,zeytinyaglı dolma neden yok,güneşin zararlı ışınları neden yok,trafik kazaları hatta 2010 model toyoo toyooota neden yok falanda filan

Net şekilde ifade edilmiştir "saglıga zararlı olan herşey yasaktır(mekruh/haram vs)"
    Alkolün özellikle geçmesinin bir nedenleri vardır ,konu başlıgını yeterli ipucudur,ufak bir araştırmayla ögrenebilirsiniz

merak ettim,
    uyuşturucu mekruh mu günah mı?
    kaç yerde geçiyor?

bir de, sigara bir çeşit uyuşturucu.
    kanser yaptığı kesin.
    sigara mekruh mu günah mı?
    sigara kaç yerde geçiyor?

not: Sigara uyuşturucu etkisi yapıyor
    http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/400600.asp

• @ogh
    Geçmesi gerekmiyor işte,degindigim noktada tam olarak burasıdır
    Biraz daha açık ifade edeyim;
    Adının zikredilmemesi veya henüz keşfedilmemiş olmasının herhangi bir önemi olmamak üzere "tüm keyfi tüketilen vucuda zararlı ve bilincin kontrolünü kaybettiren şeyler yasaktır",etkisine göre kimisi haramken kimiside mekruhtur

Şu haramdır bu mekruhtur kısmına girmeyelim,mesajlar silinir
    bu iş için açılan forumlar var,googleye yazarak direk cevaplara ulaşabilirsiniz bu şekilde daha dogru olur
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dikkat edersen olaya ben din boyutundan yaklaşmıyorum. Kaldı ki sigara mücadele husunda getirilen yasaklarla Türkiye örnek ülke olarak gösteriliyor.

Ama içki konusunda 24 yaş altı yasağı ile dünya mücadele ortalamalarını da altüst ettti Türkiye, ( şeriatla yönetilen birkaç ülke hariç şimdilik ) içki ilede elinde balta mücadele eden birileri var nedense bende kuşkulandım bu yüzden!?

• Neyseki 24 yaş sınırını mahkeme kaldırdı,gerçi yakında komple yasaklayacaklar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama içki konusunda 24 yaş altı yasağı ile dünya mücadele ortalamalarını da altüst ettti Türkiye, ( şeriatla yönetilen birkaç ülke hariç şimdilik ) içki ilede elinde balta mücadele eden birileri var nedense bende kuşkulandım bu yüzden!?

Ama o 24 yaş olayı yalnış anlaşıldı.

İçki satın alma yaşı her zaman 18 idi. Yasak 24 yaş altı etkinliklere sponsor olan içki şirketleri ile ilgili.

Ama samimi olarak itiraf etmek gerekirse içki satın alma yaşının ben 24'e yükseltimesini isterim.

• Yok bence yeterince samimi değilsin. Aslında sen içki satın alabilme yaşının 85 e filan yükseltilmesini istersin... Hadi itiraf et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Yok bence yeterince samimi değilsin. Aslında sen içki satın alabilme yaşının 85 e filan yükseltilmesini istersin... Hadi itiraf et.

Abartılı olur

Gençler Üniversiteden sağlam kafayla mezun olsunlar sonra ne yaparlarsa yapsınlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama o 24 yaş olayı yalnış anlaşıldı.
    İçki satın alma yaşı her zaman 18 idi. Yasak 24 yaş altı etkinliklere sponsor olan içki şirketleri ile ilgili.
    Ama samimi olarak itiraf etmek gerekirse içki satın alma yaşının ben 24'e yükseltimesini isterim.

O içki konusunda dünyadaki çeşitli uygulamaları da araştırmıştım, içkinin nasıl yararlı kullanılabileceği haricinde ve hiçbir yerde böyle bir yasakla karşılaşmamıştım.
    Aslında Ahm3tt ve Ar_tryk'nin yazılarını çıkartıp ciddi incelerseniz içki hakkındaki görüşleriniz o konuyla değişebilir epeyce, umarım.
    Bende namaza 120 yaşından önce başlanmamalı diyorum ama kimse beni dinlemiyo ki!

• Getirilen yasağın benzeri olmadığı konusunda haklı olabilirsim ama illa da dünyada bir örneği olması gerekmiyor.

Mesela sigara yasağı konusunda Türkiye öncü ve örnek ülke olarak gösterilmekte.
  • quote:

Getirilen yasağın benzeri olmadığı konusunda haklı olabilirsim ama illa da dünyada bir örneği olması gerekmiyor.

Mesela sigara yasağı konusunda Türkiye öncü ve örnek ülke olarak gösterilmekte.

Bildiğim kadarıyla sigara yasağı uygulaması ilk olarak Fransa'da yapıldı.
    Türkiye'de uygulanmaya başlamadan 2 ay kadar önce Paris'te böyle bir yasak vardı mesela.
    Hatta birçok kimse şaşkınlıkla karşıladı.

---

Konuya gelecek olursak; alkollü içki tüketiminin tamamen kişisel bir özgürlük olduğu konusunda sanırım hemfikiriz. Ancak tartışılan konu bunun kullanılmasına dair sınırlar... Bu noktada bir devlet (yada anayasa) eğer bireye 'birey olma yetisini' 18 yaşında veriyor ve onu karar alma mekanizmasına dahil ediyorsa alkol tüketebilme yaşıda 18 olmalıdır. Seçimlerde oy kullanma, otomobil sürebilme hakkı, evlilik yapma gibi kişisel irade gereken konularda devletin alt sınırı 18 ise alkol içinde aynı durum geçerli olmak zorundadır.

Zaman ve mekan sınırlaması olaraksa kamusal alanlar dışında heryerde alkol tüketilebilmelidir diye düşünüyorum. Açıkçası ben sahilde bira içen 2-3 kişi gördüğü için 8 yaşında içmeye başlayan hiçbir çocuk görmedim. Yada Eminönü - Kadıköy vapurunda içerek sarhoş olanların, evinde içip sarhoş olanlardan çokta bir farkı olmadığını düşünüyorum. Hal böyleyken, çeşitli kıstaslarla alkol tüketim alanlarının sınırlandırılmasını doğru bulmuyorum.

Örnek ülke gerekliliği konusunda ise aslında sizinde bildiğinizi tekrarlamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti gibi genç ve demokratik sistemini tam anlamıyla oturtamamış ülkelerde bürokrasi yada kamusal sistemlerin sıfırdan yaratılması yerine dışarıdan alınan en optimum sistemlerin uyarlanması her zaman daha mantıklıdır. Hem zaman kaybını minimize eder hemde 'deneme - yanılma' yöntemiyle kaybedebileceklerinizin önüne geçebilirsiniz böylece. Evrensel siyaset bilimi dersinin ilk konularındandır.

Selamlar, saygılar..

• Bunu daha önceki sayfalarda tartıştık.

Kesinlikle alkol tüketimi bir özgürlüktür.

Ama konu farklı. Bunu bireyin ehliyet almasıyla, oy kullanmasıyla bağdaştıramayız.
    Çünkü burada direk bireyin sağlığı, daha da genişi toplumun sağlığına karşı bir tehdit söz konusu.

Alkol zararları zaten bilinen bilimsel olarak da yıllar öncesinden ispatlanmış durumunda.

O zaman devletlerin de toplum sağlığı gözeterek alkolü sınırlanmaya hatta daha ileri giderek uyuşturucu örneğinde olduğu gibi yasaklaması en tabi hakkıdır.

2. konu bu konunun başlığını tersten oku.
    "İçki İçmeyi Anormalleştirmek!" tersi "İçki İçmeyi normalleştirmek!"

İşte tüm ayrıntı burada gizli.

• Sigara içmek, televizyon izlemek, cep telefonu kullanmak, GDO'lu ürünleri tüketmek, fazla yağlı yiyecekler, abur cubur ve asitli içeçekler tüketmek, solaryuma girmek, naftalin kullanmak, deodorant ve parfüm kullanmak, deterjanla çamaşır ve bulaşık yıkamak yada internet kullanmak toptan yasaklanmalı bu mantıkla. Çünkü bunlardan birçoğu alkolden daha zararlı insan sağlığına..? Hem fiziki hem psikolojik olarak üstelik..?

'Devlet, toplumun sağlığını korumalıdır' ilkesine dayandırılarak kişisel özgürlüklerin ortadan kaldırılması çağdışı bir uygulamadır, şark kurnazlığıdır! Ancak ve ancak bizim gibi 3. dünya demokrasilerinde(!) olur. Takkiye yapmaktır; çünkü bu ülkede tüm yasaklar ve tüm baskılar devlet tarafından onlarca farklı legal kılıf ile gerçekleştirilmektedir.

"Gençlerin ve çocukların fiziksel yada ruhsal gelişimine olumsuz etki etmesi!"

"Türk aile ve ahlak yapısına aykırı olması!"

"Toplum sağlığını olumsuz etkilemesi!"

"Halk böyle istiyor! Sonuçta biz çoğunluğuz!"

vs vs vs...

Konunun başlığını tersten okumak daha makul görünüyor aslına bakarsanız. İçki içmek ayıp yada yasak değildir, olmamalıdır! Toplumun belirli normlarına itaatsizlikte değildir. İsteyen içer isteyen içmez, bu kadar basittir özünde! Dolayısıyla devletin zaten belli başlı noktalarda sınırlandırma getirdiği bir konuyu dahada ileriye taşıyarak komple yasaklanmalı diktesine getirmek "bizler demokratız, yaşam tarzlarına ve kişisel özgürlüklere saygılıyız" diyen kimselerin gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır!

Selamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Sigara içmek, televizyon izlemek, cep telefonu kullanmak, GDO'lu ürünleri tüketmek, fazla yağlı yiyecekler, abur cubur ve asitli içeçekler tüketmek, solaryuma girmek, naftalin kullanmak, deodorant ve parfüm kullanmak, deterjanla çamaşır ve bulaşık yıkamak yada internet kullanmak toptan yasaklanmalı bu mantıkla. Çünkü bunlardan birçoğu alkolden daha zararlı insan sağlığına..? Hem fiziki hem psikolojik olarak üstelik..?

'Devlet, toplumun sağlığını korumalıdır' ilkesine dayandırılarak kişisel özgürlüklerin ortadan kaldırılması çağdışı bir uygulamadır, şark kurnazlığıdır! Ancak ve ancak bizim gibi 3. dünya demokrasilerinde(!) olur. Takkiye yapmaktır; çünkü bu ülkede tüm yasaklar ve tüm baskılar devlet tarafından onlarca farklı legal kılıf ile gerçekleştirilmektedir.

"Gençlerin ve çocukların fiziksel yada ruhsal gelişimine olumsuz etki etmesi!"

"Türk aile ve ahlak yapısına aykırı olması!"

"Toplum sağlığını olumsuz etkilemesi!"

"Halk böyle istiyor! Sonuçta biz çoğunluğuz!"

vs vs vs...

Konunun başlığını tersten okumak daha makul görünüyor aslına bakarsanız. İçki içmek ayıp yada yasak değildir, olmamalıdır! Toplumun belirli normlarına itaatsizlikte değildir. İsteyen içer isteyen içmez, bu kadar basittir özünde! Dolayısıyla devletin zaten belli başlı noktalarda sınırlandırma getirdiği bir konuyu dahada ileriye taşıyarak komple yasaklanmalı diktesine getirmek "bizler demokratız, yaşam tarzlarına ve kişisel özgürlüklere saygılıyız" diyen kimselerin gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır!

Selamlar..

Yapmayın şimdi, bu çağdaşlıktır.
    Çağdaş devlet toplum sağlığını birinci planda tutan devlettir.

En basitinden AB'de sakatat ürünlerine ciddi sınırlandırmalar var, sigara konusunda yasaklamalar, Gdo'lu ürün kullanımın yasaklanmayı düşünülmesi. Almanya'nın Nükleer Santralleri Alman kapatmayı kararı. İngiltere hükümetinin alkol tüketimini sınırlandırmak için getirdiği ekstra zam vs.. vs..

*Uyuşturucu neden yasak, sorusunu sormak istemiyorum

Ben Alkol için ortada elle tutulan bilimsel raporlardan söz ediyorum. Yoksa toplumun inancları veya kültürel değerler değil.

Elbette ki vatandaşların sağlığına zarar veren bir ürüne yasaklamalar sınırlandırmalar getirmesi beklenen bir durum olmalı.

Zaten senin bu dediğinin içki içmeyi normalleştirmek, gündelik yaşamın bir parçası haline getirmek.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.