Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustf9

İnsanlığa faydalı bir tane, bir tanecik ya! buluş yapmışlar. Pes yani aklını kullanabilme becerisi ha?

Bence biraz araştırman da fayda var. Her ne kadar batı bazı buluşları görmezlikten gelse de...

quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

İçki belli sınırlarda tüketildiğinde faydalıdır.

Eyvallah.

Hatta üste paylaştığım video daki gibi çocuklara yavaş yavaş aşılayalım bunu. İlerde zorluk çekmesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 14 Haziran 2011; 22:46:54 >

• @teknikkonular

İçkinin belli sınırlar dahilinde sağlığa faydalı olduğu bir gerçektir.

Benim yorumum sadece bu, bunun doğru olduğu da belli.

Bunu alıpta ''iyi o zaman aşılayalım çocuklara'' demek, benim söylediğimi alıp sündürmek oluyor. Senin dediğin ayrı bir konu. Benim ne dediğim gayet açık; akıl yetilerini kaybettiriyor sözüne karşılık söylenmiş birşey.
  • faydası olsada içmeyincede kaybetmez insan Destroyer

Ayrıca Aslında yetileri kaybetmek içki içildiği anda yapılabilecek şeyler ve ileriki yaşlarda çıkabilecek sorunlardan dolayı insanın kendisine yetememesi olarak düşünülebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

faydası olsada içmeyincede kaybetmez insan Destroyer

Ayrıca Aslında yetileri kaybetmek içki içildiği anda yapılabilecek şeyler ve ileriki yaşlarda çıkabilecek sorunlardan dolayı insanın kendisine yetememesi olarak düşünülebilir...

Kaybebilir de, içmeden bilemez bence onu İçtikçe güzelleşen insanlar var, alkol içmenin bir nedeni de bu.

Kaybetmeyebilir de; ama illa kaybetmez diye birşey yok

İçki içildiği an için de ''içtiği miktar'' önemlidir, içtiği miktar 1 bardak şarap ise hiçbir etkisi olmayacaktır ve kişi bu miktarlarda alkol tüketiyor ise genellikle; ileriki yaşlar için de bir sorun oluşturmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 14 Haziran 2011; 23:15:26 >

• quote:

aybebilir de, içmeden bilemez bence onu

Kaybetmeyebilir de; ama illa kaybetmez diye birşey yok

Şurada iki farklı şeyi ifade etmek gibi bir düşünce altından aynı şeye çıkartmışsın

Ayrıca Tabi kişisel tercihtir ama yinede İçmiyorrum rahatım.

hehehehe bir gün sakaryada kafa birmilyon yakalarsam fotolar koyarım buraya ama
  • Bestekar'da içiyoz biz Rakı, balık
  • bak sen

Şaksı bir yana herkesin düşüncesi içtiği kendinedir zarar vemediği sürece laf etmek bana düşmez

Ancak; Mustafa abinin yukarıda değindiği noktadaki attığı iki mesaj okunduğunda aslında çok açık birşekilde ifadesinin güzelliğini fark edeceksiniz. Zira zararı dokunmasın yeter demiş bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark düşünebilmesidir. İçki insanın aklını kullanabilme becerisini düşürür. Dolayısıyla içki insanı.........
    Devam edersem hakaret olarak algılanabilir. Arif olan anlasın. Yani içki zaten anormaldir. Eskiden hata olarak normalmiş olarak algılanmış (bazı kişilerin nazarında). Şimdi tekrar olması gereken yere gelmiş...

Tarihteki pekçok bilim insanı da içki içiyordu.

Sizin söylemeye çalıştığınız şekilde 'hayvanlaştılar mı?..

Şuan muhtemelen içki içen birinin kurduğu sistemlerle üretilmiş olan bir bilgisayarda, yine içki içen hemde sıkı bir içici olan bir başkasının yarattığı yazılımları kullanarak yorum yazıyorsunuz foruma.

Bu insanların aklını kullanma becerisi mi düşmüş?..

Yada tersten yaklaşırsak, Türkiye'de bugüne kadar ağzına alkol sürmemiş milyonlarca insan aklını 'içenlerden' dahamı iyi kullanabiliyor?

Alkol tüketmek günümüz dünyasında son derece normal, kabul edilebilir bir eylem olmalıdır. İsteyen içer, içmeyende buna karışamaz.

Bu kadar basit.

• İfadesi hiç güzel değil gördüğüm kadarıyla, ikinci mesajda zararı dokunmasın demiş ama, fazla sert bir şekilde.

İlk mesajında ise içkinin sadece zarardan ibaret olduğunu ve anormal olduğunu söylemiş, içenlere de düşüncenizi alır ve sizi hayvanlaştırır demiş.

Fazla iyi niyetli bakmışsın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark düşünebilmesidir. İçki insanın aklını kullanabilme becerisini düşürür. Dolayısıyla içki insanı.........
    Devam edersem hakaret olarak algılanabilir. Arif olan anlasın. Yani içki zaten anormaldir. Eskiden hata olarak normalmiş olarak algılanmış (bazı kişilerin nazarında). Şimdi tekrar olması gereken yere gelmiş...

Şuan muhtemelen içki içen birinin kurduğu sistemlerle üretilmiş olan bir bilgisayarda, yine içki içen hemde sıkı bir içici olan bir başkasının yarattığı yazılımları kullanarak yorum yazıyorsunuz foruma.

Yada tersten yaklaşırsak, Türkiye'de bugüne kadar ağzına alkol sürmemiş milyonlarca insan aklını 'içenlerden' dahamı iyi kullanabiliyor?

Alkol tüketmek günümüz dünyasında son derece normal, kabul edilebilir bir eylem olmalıdır. İsteyen içer, içmeyende buna karışamaz.

Bu kadar basit.

Öyle insanlar varmıdır yoksa varsayımmıdır. Zira alkolün yetilerin zayıflamasına sebep olduğu bir gerçektir. Ayrıca içen insan birşeyler beceremez değil mesele. Kendini kaybetme ihtimaline karşı, eğerki kaybederse yapacaklarından dolayıdır sakıncaları ve ben kesinlikle alkolik olmam diyebilirmisiniz. Zira o anki ruh hali o anı içerek düzelteceğiniz hissini verirse geriside gelebilir.

Dolayısı ile Alkol bana göre çoğu noktada zararlıdır ama içmeyen biri olarakta yorumlarımda rahatsız edici olabilirim ondan dolayı belli noktalarda yazmamda fayda var...

@destroyer

Aslında Alkol değil anlık dahi olsa insanın dengesini biraz bile kaybettirecek şeyler zararlıdır ki bir defa bile kendini kaybettiysen bu benim kanımı desteklemezmi

• @abdullahors

Bir bardak şarap örneğin, faydalıdır; bir bardak bira da öyle. İlk içtiği sırada bir bardak bira kısa süreli yeti zayıflamasına yol açabilir; fakat bunun zararlı olmasını neye göre değerlendireceğiz? Eğer iş sırasında ise zararlıdır, eğer dinlenme zamanında ise zararı nedir? Fizyolojik olarak faydası var.

''anlık dahi olsa insanın dengesini biraz bile kaybettirecek şeyler'' ifadenizden ''zikir''in de zararlı olduğunu çıkarabiliriz sanırım Bu durumda dediğim gibi yeti zayıflamasını ''içinde bulununlan duruma'' göre değerlendirmeliyiz. İş mi yapılıyor bir dinlenme anı mı?
  • quote:

quote:

Bu kadar basit.

Hiç sorma, ben de akşam içki fazla kaçırmışım. Kendimi Mars'a çıkmak için roket yaparken buldum.

Geçen akşam da mahallemizdeki şarapçı Ahmet abi tam kanserin ilacını bulmuşken ayılmış. Şansızlık işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

quote:

quote:

Bu kadar basit.

Hiç sorma, ben de akşam içki fazla kaçırmışım. Kendimi Mars'a çıkmak için roket yaparken buldum.

Geçen akşam da mahallemizdeki şarapçı Ahmet abi tam kanserin ilacını bulmuşken ayılmış. Şansızlık işte...

Alıntıdaki yazıda sizin karşı çıktığınız şey yazılmamış ki, sadece içki kullanmanın akli yetileri kaybettirmediğine dair örnek verilmeye çalışılmış.

Fazla miktarda alınan içkinin akli yetileri kaybettirme riski var, fakat kullanım dozu ayarlanırsa bir zararının olmadığı binlerce yıldan beri ispatlanmıyor mu?

• Ne bilim arkadaş öyle bir yazmış ki sanki böyle bir sonuç çıkırıyor. İçkinin böyle bir yararı da mı var, diye
    merak ettim.
  • Ickinin yararlari hakkinda onkoloji profosoru Erkan Topuz soyle demisti:

- Evet gunde yarim bardak sarap sagliga faydalidir. Fakat yarim bardak uzum suyu daha faydalidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate
    Ickinin yararlari hakkinda onkoloji profosoru Erkan Topuz soyle demisti:
    - Evet gunde yarim bardak sarap sagliga faydalidir. Fakat yarim bardak uzum suyu daha faydalidir.

Mesleği gereği biraz abartmış sanırım, alkolün kanser olasılığını arttırıcı tarafını ön plana çıkartmak ve dikkatleri çekmek için söylenmiş bir söz. Oysa her gün büyük bir şehirde bir ana yoldan karşıdan karşıya geçerken yanımızda geçen bozuk egzoslu arabadan soluduğumuz duman daha berbattır sanıyorum.
    Birde hep böyle steril olmak zorundamıyız yani sayın Neverlate. Bende çocukluğumdan bu yana sabah kahvaltısında süt içerim, ama akşamları da arasıra şarap içmeyi severim!
    Ek: Sonradan aklıma geldi, araştırmadım ama yapılış tarzı açısından şarap çok daha zengin olmalı sanıyorum üzüm suyuna karşı, her ne kadar içerdikleri maddeler aynı olsada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 15 Haziran 2011; 5:17:09 >

• Peki peki anladık!
    Şu konu sayfalarında düpedüz kalabalık ve bomboş-içeriksiz bir sürü yazı var, ama onları bir kenara atarsak ( kimlerin yazılarının bomboş olduğunu yazmayım! ) epeyce de konuyu tıbbi açıdan değerlendiren ve olması gerektiği gibi bireysel özgürlükler açısından değerlendiren yazılar var, ve asıl konuya gelirsek.
    Birçok arkadaş şu veya bu şekilde ama altta dini görüşleri ve inandıkları doğrultusunda ve hiçbir başka kurala bağlı olmaksızın içki yasaklansın diyorlar.
    Bende basit soruyu sorayım; Din ve şizofreni ilişkisi bilinen birşey, ve Dinin bu hastalarda her zaman iyi bir rol oynamadığı ve tam tersine hastalığı ağırlaştırdığı, ve tedaviyi ağır şekilde engellediği hakkında bir sürü Bilimsel araştırma var.
    Yukardaki tarif ettiğim arkadaşlar gibi kuralsız bakılırsa ( ve boş lafa boğmadan tabii ) dinle içkinin çok benzer tarafı var. Dinine aşırı düşkün birinin alkole başlaması veya alkolik birinin dinle alkolden kurtulması ( ki ikisi de sağlıksızlar ) sık rastlanan şeyler.
    Kısacası içki yasak taraftarı arkadaşlar acaba dinin de yasaklanmasına taraftarlar mı?

• Aman hocam naptın, şimdi seni afaroz edecekler..

Bu arada benim de aklıma gelmişken sorayım, tarihte savaşlar acaba içki yüzünden mi oldu yoksa xxx yüzünden mi?
    (eyvah, beni de afaroz edecekler şimdi)

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Peki peki anladık!
    Şu konu sayfalarında düpedüz kalabalık ve bomboş-içeriksiz bir sürü yazı var, ama onları bir kenara atarsak ( kimlerin yazılarının bomboş olduğunu yazmayım! ) epeyce de konuyu tıbbi açıdan değerlendiren ve olması gerektiği gibi bireysel özgürlükler açısından değerlendiren yazılar var, ve asıl konuya gelirsek.
    Birçok arkadaş şu veya bu şekilde ama altta dini görüşleri ve inandıkları doğrultusunda ve hiçbir başka kurala bağlı olmaksızın içki yasaklansın diyorlar.
    Bende basit soruyu sorayım; Din ve şizofreni ilişkisi bilinen birşey, ve Dinin bu hastalarda her zaman iyi bir rol oynamadığı ve tam tersine hastalığı ağırlaştırdığı, ve tedaviyi ağır şekilde engellediği hakkında bir sürü Bilimsel araştırma var.
    Yukardaki tarif ettiğim arkadaşlar gibi kuralsız bakılırsa ( ve boş lafa boğmadan tabii ) dinle içkinin çok benzer tarafı var. Dinine aşırı düşkün birinin alkole başlaması veya alkolik birinin dinle alkolden kurtulması ( ki ikisi de sağlıksızlar ) sık rastlanan şeyler.
    Kısacası içki yasak taraftarı arkadaşlar acaba dinin de yasaklanmasına taraftarlar mı?

• quote:

İçkiye yasak taraftarı biri olarak, ben kesinlikle derim.

Böyle bir bilimsel çalışmadan haberdar değilim. Ama bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçekse şizofreni hastalarının sağlıklarını koruması namına dinden uzaklaşması yerinde olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    quote:

İçkiye yasak taraftarı biri olarak, ben kesinlikle derim.
    Böyle bir bilimsel çalışmadan haberdar değilim. Ama bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçekse şizofreni hastalarının sağlıklarını koruması namına dinden uzaklaşması yerinde olur.

http://www.springerlink.com/content/6yjy21te22j1a6ee/
    Doğrusu o yönde çok sayıda çalışma var, ama yukardaki özette dini sanrılı şizofrenlerin ( DSŞ deyim ) ayırt edici bazı özellikleri açıklıkla belirtildiğinden aldım ( link ingilizce ), son bölümde şunlar açıkça, tereddüte yer bırakmayacak şekilde ifade edilmiş;
    Kısacası " DSŞ'ler de daha fazla sayıda hastalık belirtisi var, da az işlevseller ( sanırım günlük işlerini yerine getirme kastediliyor ), ve diğer tiplerdeki sanrılara sahip şizofrenlerden daha fazla ilaca gerek duyuyorlar. Sonuçta dini sanrılar şizofreni de sıklıkla görülmektedir ve diğer şizofreniklere kıyasla dini sanrılı hastalar daha ağır hasta gibi görünmektedirler "

Aslında ben farkında olmadan soruyu eksik sormuşum. Şizofrenide rolü var diye ( bu hastalar tabii ki sağlıklı durumdayken dinlerini öğreniyorlar ) sağlıklı kişilere de dini yasaklama ( veya 24 yaşına kadar dini birşey okumayı engellemede olabilir tabii ) taraftarı olmak doğru mu? şeklinde olmalıydı soru.
    Sayın Ncrdbl'nin verdiği örnekte var, ayıkken kararı alınan dini savaş çok ama sarhoş olup savaş açan kral ben duymadım hiç?

@ncrdbl;
    Naapiim, son sayfalarda başta yazılan şeyler okunmadan konu devam ediyor gibi geldi, sıkılınca biraz sert bir örnek veriverdim. Aforoz edilirsek bizde bu ülkeden kaçar ABD veya Avustralyayı filan kurarız artık, ne yapalım yani? Ama 1 yıldır devam ediyor bu içki muhabbeti, ve anti içki arkadaşlar acaba " rakı sofrasında mezemi oluyoruz " duygusuna ne zaman kapılacaklar merak etmeyede başladım doğrusu?

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.