Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun ilk sayfalarını okumadım. Konunun çıkış noktası nedir bilmiyorum ama son sayfalarda okuduklarıma göre bende bu konuda filrimi belirtmek istiyorum.
    Bana göre normal ve anormal göreceli kavramlardır. Kimine göre alkol tüketimi olağan bir davranışken kimine göre ise aşırı tükeldiği taktirde ciddi sağlık sorunlarına sebep olduğu için veya dinen yasaklanmış olduğu için veya alkollü insanın tavırları kimine rahatsız edici gelebildiği için anormal bir davranış olarak görülebilir. Her ikiside olağan tutumlardır. Kişi alkol tüketiminden sonra çevresini rahatsız eden ya da zarar veren davranışlar segilemiyorsa, her hangi birinin falanca düşüncesinee ters düştüğü için alkol tüketimine kısıtlama getirelemez. Veyahut alkol içmeyen insanlar için "alkol içmeyen eksik yaşar" gibi söylemler de doğru davranışlar değildir.
  • Olayın özü alkolün fayda veya zararları değil.
    Tüketimi yasal olan bir maddeyi tüketenlere ayrı bir "Kimlik" vermeye çalışmak.... işte mesele bu.
    Turist içince "O gavur içse de olur" ama Müslüman olduğunu söyleyen biri alkol alınca "Senin dinin imanın yok mu!" baskısı ve bu baskıyı "Kim bir Müslümanı günahtan men ederse sevap kazanır" düşüncesiyle yapmak. Ama başka bir hadisde ise "Dinde zorlama yoktur" der.
  • O kadar boş bir karşıtlığınız var ki! Boş yani. Arkadaşım zevkin tartışması olmaz.

Faydası bana zararı bana, sana ne oluyor?

Sorun bu yaklaşım ve tavrınızla ortaya çıkmaktadır. Özgürlük benim için içki içmektir, senin için başka birşeydir. Demokrasilerde kanunlara aykırı olmayan kişisel özgürlükler savunulur. Devlet ve kanunun güvencesi altına alınır. Sizin karşıtlığınız hakaret etme yanlısı olup, tabi ki dini düşünceden gelen nefreti barındırıyor.

E haliyle verilecek cevap yapılan eleştirinin içinde gizli olan manaya göre verilmiştir.

Akıl eleştirisini en son yapacak olanlar müslüman milletlerdir tabi ki. Almanlar dünyanın en fazla içki içen milletidir. Akılsızlar ya, neden adamların yaptıkları ilaçları kullanıyorsunuz? Siz içmiyorsunuz akıllısınız ya, hani aklınızın eserleri?

Resmen boş, boş, boş, boş, boş laf ya!

• arkadaşım iyimisin sen yoksa alkol alıp mı yazıyorsun?ben senin alkolüne niye karışayım istersen zıkkım iç bana ne bundan? içkiyi yararlı zararı yok bir madde gibi göstermenize eleştirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Haziran 2011; 23:39:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9
    O kadar boş bir karşıtlığınız var ki! Boş yani. Arkadaşım zevkin tartışması olmaz.

Faydası bana zararı bana, sana ne oluyor?

Sorun bu yaklaşım ve tavrınızla ortaya çıkmaktadır. Özgürlük benim için içki içmektir, senin için başka birşeydir. Demokrasilerde kanunlara aykırı olmayan kişisel özgürlükler savunulur. Devlet ve kanunun güvencesi altına alınır. Sizin karşıtlığınız hakaret etme yanlısı olup, tabi ki dini düşünceden gelen nefreti barındırıyor.

E haliyle verilecek cevap yapılan eleştirinin içinde gizli olan manaya göre verilmiştir.

Akıl eleştirisini en son yapacak olanlar müslüman milletlerdir tabi ki. Almanlar dünyanın en fazla içki içen milletidir. Akılsızlar ya, neden adamların yaptıkları ilaçları kullanıyorsunuz? Siz içmiyorsunuz akıllısınız ya, hani aklınızın eserleri?

Resmen boş, boş, boş, boş, boş laf ya!

Sizin çok büyük bilimsel projeleriniz var herhalde.Yoksa tereyağlı kedi projesi size mi ait.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

arkadaşım iyimisin sen yoksa alkol alıp mı yazıyorsun?ben senin alkolüne niye karışayım istersen zıkkım iç bana ne bundan? içkiyi yararlı zararı yok bir madde gibi göstermenize eleştirim...

Benim cevabım sana mı orada? Bir bak oku bakalım. "Zıkkım iç" ne demek?

Şu demek; Nefretinizin maskesiz hali...

Alikuşçu; Ne alaka? "İçki içenler akılsızdır." iddiası bana mı ait? Ben iddiaya cevap veriyorum, saldırılan tarafım. Biraz adalet!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 15 Haziran 2011; 23:48:24 >
  • ortaya konuşursan ortaya cevap alırsın benim mesajım da sana mı orada?sen kimsin ki nefret edeyim bir de?acırım senin gibilere ancak boşver bunu,sana zıkkım iç demedim istersen zıkkım iç bana ne dedim.yani ilgilendirmiyor ne içtiğin manasında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9
    quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

arkadaşım iyimisin sen yoksa alkol alıp mı yazıyorsun?ben senin alkolüne niye karışayım istersen zıkkım iç bana ne bundan? içkiyi yararlı zararı yok bir madde gibi göstermenize eleştirim...

Benim cevabım sana mı orada? Bir bak oku bakalım. "Zıkkım iç" ne demek?

Şu demek; Nefretinizin maskesiz hali...

Alikuşçu; Ne alaka? "İçki içenler akılsızdır." iddiası bana mı ait? Ben iddiaya cevap veriyorum, saldırılan tarafım. Biraz adalet!

Benim cevabım müslümanlara laf atmanız üzere, içki içen akılsız diyene de siz sorun nasıl akıllıymış.

• Bence yanlış Alikuşçu. Tam da tersini söylemeli ve ona sormalısın bunu.

Çünkü o müslümanlar adına içki içenlere akılsız demektedir. Elbette ki cevabı çok. O böyle dememeli!
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    @neommy,eğer din insanları şizofren yapıyorsa bu dediklerin tartışılabilinir. Ama ortada böyle bir durum söz konusu değil.

Şöyle söyleyim;
    Alkol yaygın kullanılıyor, bazı insanlar alkol etkisiyle alkolik olabiliyorlar, bu o insanlara ve sıklıkla da çevreye zarar vermelerine neden oluyor, bu yüzden yasaklanmalıdır deniliyor, alkolik olmayan ezici çoğunluğu dikkate almıyorum burada.
    Bende biraz tersten gidiyorum şizofreni konusunda;
    Toplumun yaklaşık % 1'ine yakını şizofren olabiliyor, Dini hayaller gören şizofrenler dini hayaller görmeyenlere göre çok daha ağır geçiriyorlar hastalığı ( alkoliklerle kıyaslanmayacak kadar kendilerine ve çevrelerine zararlı olanları var ).
    Peki doğrudan din şizofreniye yol açmıyor olabilir, ama hastalıktan önce ( veya sonra olması da önemli değil ) dinin öğrenilmesi açıkça hastalığı ağırlaştırıyor, bunu destekleyen çok sayıda araştırma var.
    Bu karşılaştırmayla alkol yasaklansına karşı dinde yasaklansın diyorum o kadar!

• Neommy

Bu kadar basit bir eşleştirmeyi sizden beklemezdim.
    Savunduğunuz şeyi anlıyorum ama şu alkol yasaklanırsa dinde yasaklansın kısmı komik bile değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby
    Neommy
    Bu kadar basit bir eşleştirmeyi sizden beklemezdim.
    Savunduğunuz şeyi anlıyorum ama şu alkol yasaklanırsa dinde yasaklansın kısmı komik bile değil

Bu yalnızca alkolün yasaklanmasının biraz tuhaf bulduğum bir şekilde savunulmasına karşılık bir eşleştirme, abartılacak tarafı yok, o kadarda alıngan olmayın bu konuda, nihayet düşünmeye ve düşündürtmeye çalışıyoruz karşımızdakileri! Dinin toplumsal yerini tartışmıyoruz zaten, ama arkada din dururken alkole bu temelde ilkesiz müdahale edilmesinin sakıncalarını ortaya sermeye çalışıyorum yalnızca.
    Bu işi yaparkende alkole karşı olan ( tabii şu andaki ülkedeki yasa ve koşullardan bahsediliyor, yani genel olarak kısıtlılık hakkkında herkes aynı fikirde sanırım ) arkadaşların yaklaşımlarının bir benzeşimini yapıyorum, ve ortaya bu sonuçlar çıkıyor. Bu çıkan sonucu benim desteklemem veya desteklememem tartışma kapsamında değil.
    Kısacası o eşleştirme benim mantığımın bir ürünü değil, bu yüzdende bana ait değil, bu yüzdende bana kızmayın!

• Bu ne tavır @mustf...

Sen buraya konuyu niye açtın? İnsanların fikirlerini almak için mi yoksa kendi fikrini dikta etmek için mi?

Sen buraya konuyu açtıysan muhalif görüşlere de hazırsın demektir. Yok sen kulaklarını başkalarının fikrine kapatıp bla bla bla çekeceksen hiç boşuna klavye eskitme.

Bilim insanlığın ortak malıdır. Bugün müslüman olmayan bir kesimin elinde olması o bilimi onların yarattığı anlamına gelmez. Çok değil iki-üç yüzyıl önce bilim Müslümanlardan soruluyordu. Onlar sarhoş mu geziyordu? Hayır... İnsanlık tarihi milyonlarca yılsa üç yüz yıl pek de bişey sayılmaz. Ve makas günden güne de daralıyor. Hem o zaman avrupalı ne yapmış, çalışmış hile, hurda da katmış için işine ve bilimde ilerlemiş ve farkatmış müslümanlara. Şimdi bilimde onlar ileride diye bilim onların mı oldu? Elbette ki hayır.

Benim inancım "İlim Çin'de bile olsa gidin alın" der. İlim Çin'deyse siz de çinlilerin kültürüyle yozlaşın demez. Öte yandan Endonezya bugün müslüman ve teknolojide birçok avrupa ülkesini geride bırakmış durumda. Eeee napcaz şimdi?

Bana göre içki içmenin bilime filime falan faydası yoktur. İçki tamamen sosyolojik bir unsurdur. Ve bence bu unsur insanlığın gelişmesine çok büyük zarar vermektedir. İnsanın aklını zayıflatıp nefsani hisleri, şehveti, şiddeti artırır. Ben içerim kimseye de zararım yok anlayışı işte bu yüzden eksiktir ve hatta hatadır.

Madem burada konu açtın, biz nasıl fikirle mukabele ediyorsak sen de fikrini söyle. Mantıklı gelirse kabul eder, saçma gelirse inkar ederim, kendi fikrimi söylerim. Ben sana "benim dediğime inanmak zorundasın" demediğim gibi, sen de benim laflarıma "boş boş" diyemezsin.

• Ben her yerde içki içilmesini istemezdim. Alkollü insanlarla çoluğunun çocuğunun iç içe olmasını istemez kimse. İçkili mekanlar var zaten, oralarda içilmeli. Ya da en iyisi evinizde içmek. Biz de zaman zaman kamuya açık alanlarda içki içtik ama empati yapınca insan yanlış olduğunu anlıyor.
  • Şunları kendi görüşlerim açısından açıklığa kavuşturayım;
    1) Düzenli ve az miktarda alkol tüketiminin yararlarına ait bir sürü Bilimsel alıntı var, kimse yararını inkar etmeye kalkmasın.
    2) Bu yüzden " hiç kimse hiç bir şekilde damlasını ağzına koymasın, zararlıdır " yaklaşımı tamamen yanlıştır, ve bilim dışındadır.
    3) İçki içmek kişinin kendi özgürlüklerinden, tercihindendir. İsteyen içer, istemeyen içmez, kimsede içmeyene niçin içmiyorsun veya içene de niçin içiyorsun deme hakkına sahip değildir! Demeye kalkanda sonucuna katlanır!
    4) Benim itirazlarım özellikle 2 konuda toplanıyor. 24 yaş sınırlamasının örneğini Şeriatla yönetilen ülkeler hariç bir ülkede bulamadım şimdiye kadar. Ama bu ülkede uygulamaya konuluyor. Ve Bira, Şarap gibi alkol düzeyi düşük içkiler, alkol düzeyi çok yüksek içkilerle aynı kefeye konuluyorlar. Oysa Avrupa ülkelerinde bu konularda daha yumuşak bir yaklaşım söz konusu. Düşük alkollü içkilerin daha yaygın olarak satışına izin verilirken, yüksek alkollülerde çok sayıda kısıtlamalar var, örneğin sadece bu tür içkilerin satıldığı marketlerde satılmalarına izin verilmesi gibi. Avrupa ülkeleride doğal olarak toplumlarını korumak için tedbirlerini alıyorlar, ama Türkiyedeki gibi kökünü kazıma anlayışı söz konusu değil.
    Tüm bunlar benim alkol kısıtlamalarının arkasındaki ard niyeti sorgulamama yol açıyor doğal olarak!

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark düşünebilmesidir. İçki insanın aklını kullanabilme becerisini düşürür. Dolayısıyla içki insanı.........
    Devam edersem hakaret olarak algılanabilir. Arif olan anlasın. Yani içki zaten anormaldir. Eskiden hata olarak normalmiş olarak algılanmış (bazı kişilerin nazarında). Şimdi tekrar olması gereken yere gelmiş...

Buradaki konu kısıtlanan özgürlüklerdir. Yukarıda yazdığınız gibi, ki buna fikir ifade etmek diyorsanız da... içki içen kişileri akılsız hayvanlar olarak nitelemeniz fikir de değil, faydalı da değil...

Bu tavrınıza verilecek cevaplar elbette geçmişte yazılanlar gibi olacaktır.

Ayrıca böyle şeyler yazmak hiçbir şeyi değiştirmez. Bunlar fikir filan değil resmen nefret kusmak ve hakaret etmektir. Yoksa fikrini doğru düzgün ifade eden yüzlerce insan olmuş şu konuda kine ne demişiz?

Sizinki fikir de bizimki nasıl dikta oluyor orası da ayrı bir muamma yani!

• neommy ,

4.maddenizde ki yapıcı eleştirilerle konu şekillense çok daha güzel bir tartışma ortamı sağlanacaktır zaten.
  • Bu kadar yararlı bir ürün nasıl olur da yasak kapsamında değerlendirilir anlamakta zorlanıyorum.
    "Niyet esastır" ilkesi neden dikkate alınmaz?
    Yasak mantığından hareketle, kabuğunda var olduğunu bildiğimiz elmayı da tüketmemek gerekmez mi? Vücudumuza/sağlığımıza iyi bakmamız emri burada niye işletilmez?

• quote:

Orijinalden alıntı: nasozby
    neommy ,
    4.maddenizde ki yapıcı eleştirilerle konu şekillense çok daha güzel bir tartışma ortamı sağlanacaktır zaten.

Sıkıntıda o ya sayın nasozby. Belli kısıtlamalar olmasına sanıyorum kimsenin en azından benim bir itirazım yok, ama kısıtlamalar gerçekleştirilirken yukarda da 4. maddede belirttiğim gibi sınırların aşılmasına gerek yok. Kısıtlamalar haddi aşar düzeyde savunuluncada 4. maddeye bakan olmuyor ve bu defada 3. maddeye başvuruyorum bende!
  • 13 sayfa olmuş,o kadar kültür bilim konusu geçti bu kadar sayfaya ulaşmadı.Ne midesine,zevkine düşkün milletiz.

@neommy sorun 3. maddede değil çoğunlukla sorun tüm dünyada 4.maddede.Avrupalılarda şikayetçi örneğin Finlandiyalılar Estonya mı Litvanya mı ne unuttum şimdi haftasonları hem daha fazla hemde daha ucuza içmek için gidiyorlar.Sonuçta her ülkenin bir yasağı var emin ol hiçkimse de memnun değil içenlerden.Kime sorsan bin ah söyler bize.Örneğin bizde tarihi kalelerde filan içmek hala modadır tabi şişe de kırılacak ben turistlerden bu zevk bizde yok bunu sadece burada tadabiliyoruz diyenleri biliyorum ( şişeyi kırma hariç tabi,içme kısmı sadece).

Parkların kenarlarında,şehri tepeden gören yerlerde arkadaşın konuyu açtığı yer gibi mesirelik alanlarda veya kahvehanelerde içki satışı vardı doğru.Niye kalktı çünkü kahvehanelerde kavga gürültü,parklarda içen ayyaşların parka gelen ailelere sarkması,mesirelik alanlarda içenlerin sağa sola atması ve orman yangını riski ( bundan dolayı mangalda heryerde yakamıyoruz artık bende bunu özlüyorum örneğin geçmişe dair) kısacası birçoğu içmesini bilmeyen insanımız sayesinde yasaklandı.Kimse bana şunu iddia etmesi,halka açık park,bahçe,tepelerde bizim insanımımız içmesini bilmiyor.Ne kada serseri varsa buralardadır.Yasaklara boşuna gelmedi.Şimdi burada işi farklı yerlere çekmenin fazlada anlamı yok.Ülkemizde ne zaman insanlar içmeyi öğrenir o zaman bazı şeyler serbest olur benim fikrime göre.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.