Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dini savaş sebebi görme biraz zorlamadır. Sevgili sevgi dolu arkadaşlarında sıklıkla dini kötülemek için kullandıkları bir yöntemdir. Bu çağda bile savaşlar oluyor ve dini bir gerekçeleri yok. Bilakis demokrasi için yapılıyormuş. O zaman demokrasi de kötü bir şey yersen! (ünlem işareti güzeldir) Dinin şizofreniye yol açtığı tezine de güldüm bende olmak istiyorum.
  • biz buna faydalı değil de belli ölçülerde adam gibi içersen zararı yok diyebiliriz,o da göreceli olarak tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu
    Dini savaş sebebi görme biraz zorlamadır. Sevgili sevgi dolu arkadaşlarında sıklıkla dini kötülemek için kullandıkları bir yöntemdir. Bu çağda bile savaşlar oluyor ve dini bir gerekçeleri yok. Bilakis demokrasi için yapılıyormuş. O zaman demokrasi de kötü bir şey yersen! (ünlem işareti güzeldir) Dinin şizofreniye yol açtığı tezine de güldüm bende olmak istiyorum.

Çok formsuzsun katılmadığını bilmesem seçim yorgunusun derdim AliKuşçu. Ben ncrdbl'nin XXX 'i din değil başka yorumladım tüm sevgi dolu kalbimle!
    Kendimide düzelteyim bu arada!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 15 Haziran 2011; 10:57:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu
    Dini savaş sebebi görme biraz zorlamadır. Sevgili sevgi dolu arkadaşlarında sıklıkla dini kötülemek için kullandıkları bir yöntemdir. Bu çağda bile savaşlar oluyor ve dini bir gerekçeleri yok. Bilakis demokrasi için yapılıyormuş. O zaman demokrasi de kötü bir şey yersen! (ünlem işareti güzeldir) Dinin şizofreniye yol açtığı tezine de güldüm bende olmak istiyorum.

Çok formsuzsun katılmadığını bilmesem seçim yorgunusun derdim AliKuşçu. Ben ncrdbl'nin XXX 'i din değil başka yorumladım tüm sevgi dolu kalbimle!
    Kendimide düzelteyim bu arada!

Bence sen yanlış yorumlamışsın ifade biraz şüphe uyandırıcı ama sanmam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate
    Ickinin yararlari hakkinda onkoloji profosoru Erkan Topuz soyle demisti:
    - Evet gunde yarim bardak sarap sagliga faydalidir. Fakat yarim bardak uzum suyu daha faydalidir.

Mesleği gereği biraz abartmış sanırım, alkolün kanser olasılığını arttırıcı tarafını ön plana çıkartmak ve dikkatleri çekmek için söylenmiş bir söz. Oysa her gün büyük bir şehirde bir ana yoldan karşıdan karşıya geçerken yanımızda geçen bozuk egzoslu arabadan soluduğumuz duman daha berbattır sanıyorum.
    Birde hep böyle steril olmak zorundamıyız yani sayın Neverlate. Bende çocukluğumdan bu yana sabah kahvaltısında süt içerim, ama akşamları da arasıra şarap içmeyi severim!
    Ek: Sonradan aklıma geldi, araştırmadım ama yapılış tarzı açısından şarap çok daha zengin olmalı sanıyorum üzüm suyuna karşı, her ne kadar içerdikleri maddeler aynı olsada.

Ben fikrimi soylemedim dikkat ederseniz. Ben de ara sira sarap icmeyi severim. Fakat bunu faydasi icin yapmiyorum. Kimsenin de yaptigina inanmiyorum. Dolayisiyle sagliga faydali vs. gibi bahaneler bulmamiza gerek yok. Yukarida da soylenmis zaten. Uzun suyu sarap olmadan once daha faydali

• quote:

quote:

quote:

Ickinin yararlari hakkinda onkoloji profosoru Erkan Topuz soyle demisti:
    - Evet gunde yarim bardak sarap sagliga faydalidir. Fakat yarim bardak uzum suyu daha faydalidir.

Mesleği gereği biraz abartmış sanırım, alkolün kanser olasılığını arttırıcı tarafını ön plana çıkartmak ve dikkatleri çekmek için söylenmiş bir söz. Oysa her gün büyük bir şehirde bir ana yoldan karşıdan karşıya geçerken yanımızda geçen bozuk egzoslu arabadan soluduğumuz duman daha berbattır sanıyorum.
    Birde hep böyle steril olmak zorundamıyız yani sayın Neverlate. Bende çocukluğumdan bu yana sabah kahvaltısında süt içerim, ama akşamları da arasıra şarap içmeyi severim!
    Ek: Sonradan aklıma geldi, araştırmadım ama yapılış tarzı açısından şarap çok daha zengin olmalı sanıyorum üzüm suyuna karşı, her ne kadar içerdikleri maddeler aynı olsada.

Ben fikrimi soylemedim dikkat ederseniz. Ben de ara sira sarap icmeyi severim. Fakat bunu faydasi icin yapmiyorum. Kimsenin de yaptigina inanmiyorum. Dolayisiyle sagliga faydali vs. gibi bahaneler bulmamiza gerek yok. Yukarida da soylenmis zaten. Uzun suyu sarap olmadan once daha faydali

Bende zaten Erkan Topuz'un açıklamasının nasıl yorumlanmasının gerektiği hakkında yazdım ağırlıkla, ama dediği doğru değil, daha doğru ifade etmem gerekirse ifade etmesi gereken " tüm yönleri " kapsamıyor benzetmesi, uygun miktarda alkol alımının yararlı etkilerini toptan dışlamış.
    İlginizi çekerse alttaki ingilizce linkte üzüm suyu-şarap karşılaştırmasını yapan bir yazı var, burada şarabın bir yandan üzüm suyunu içeririrken diğer yandan tek başına içindeki " alkolün " de yararlarından bahsedilmiş; ( ki alkolün tek başına uygun miktarlarda yararlı olduğu biliniyor zaten çok uzun zamandır )
    http://harvardpartnersinternational.staywellsolutionsonline.com/HealthNewsLetters/69,H0307g

Bu arada belli koşullarda " sağlığa yararlı " diyorsak bunun temel nedeni birazda " sağlığa hiçbir yararı yok, toptan zararlı " bilimsel olmayan görüşüdür, tartışmanın gidişinden anlaşılacağı üzere. ( Doğal olarak bunu söylerken bilimin dışına çıktığımız gibi birşeyi ima etmiyorum )
    Bende öyle içerim, ama alışkanlık olarak uygun miktarlarda içen tanıdıklarımda var.

• @Ali Kuşçu;
    Hiç yakıştıramadım Ali Kuşçu'ya, o zaman sorarız sayın ncrdbl'ye akşama!
  • alkolun değil de şarabın veya viskinin içindeki diğer başka maddelerin yararlı olabileceği aklınıza gelmedimi hiç?viski damarları açar şarap kan yapar vs...
  • @ali kuşçu ve @neommy;
    yazarken aklımdan din de geçiyordu, ama tek başına din değil, para, güç vs. bir sürü nedeni var elbette, kapsamı geniş tutabilmek için xxx yazdım. Aslında özünde şunu demek istiyordum, "içkiden çok daha zararlı bir sürü madde varken içkiden bu kadar korkulması saçma... "

Tamam, faydalı bir şey değil bu meret, ama korkuttuğunuz kadar da zararlı değil . İçmeyenlere için demiyorum ama bizde sizi rahatsız etmediğimiz müddetçe bize karışmayın. Rahatsız edenler olursa da bunu genelleştirmeyin, olay alkolle değil tamamen kişinin kendisiyle ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

@ali kuşçu ve @neommy;
    yazarken aklımdan din de geçiyordu, ama tek başına din değil, para, güç vs. bir sürü nedeni var elbette, kapsamı geniş tutabilmek için xxx yazdım. Aslında özünde şunu demek istiyordum, "içkiden çok daha zararlı bir sürü madde varken içkiden bu kadar korkulması saçma... "

Tamam, faydalı bir şey değil bu meret, ama korkuttuğunuz kadar da zararlı değil . İçmeyenlere için demiyorum ama bizde sizi rahatsız etmediğimiz müddetçe bize karışmayın. Rahatsız edenler olursa da bunu genelleştirmeyin, olay alkolle değil tamamen kişinin kendisiyle ilgili.

quote:

@Ali Kuşçu;
    Hiç yakıştıramadım Ali Kuşçu'ya, o zaman sorarız sayın ncrdbl'ye akşama!

Zaten cümlenin geliş şekli, neommyden alıntı ve afaroz kavramları din ağırlıklı olduğunu gösteriyor. Yaşlandın sen neommy, alikuşcu ıskalamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Kuşçu -- 15 Haziran 2011; 14:10:40 >

• @ncrdbl;

Özür dilerim yanlış anladığım için, biraz muzır günümdeyim galiba üç x 'i yanyana görünce tipik TC vatandaşı olarak aklım Baltacı Mehmet paşaya gidiverdi nedense!

@AliKuşçu;
    Affet beni üstad, böyle konularda AliKuşçu varken bana laf düşmezdi ama bir hata eyledim işte. Ama hata yaşlılıktan değil gençlik ve tazeliğimden yukarda gördüğün gibi.
  • quote:

@ncrdbl;

Özür dilerim yanlış anladığım için, biraz muzır günümdeyim galiba üç x 'i yanyana görünce tipik TC vatandaşı olarak aklım Baltacı Mehmet paşaya gidiverdi nedense!

@AliKuşçu;
    Affet beni üstad, böyle konularda AliKuşçu varken bana laf düşmezdi ama bir hata eyledim işte. Ama hata yaşlılıktan değil gençlik ve tazeliğimden yukarda gördüğün gibi.

Estağfurullah sen bizim hocamızsın hem sonda ki kaş göz işareti yapan smile da seni destekliyor

• @neommy;
    Estağfurullah, Aslında senin anladığın, benim söylemek istediğime tam uyuyor. insanlığa oldukça zararlı olabiliyor...
  • Fayda veya zararı konusundan bin defa bahsedildi. Konuyu bu şekilde gündeme getirenler, hiç kuşkusuz meseleye din açısından bakanlardır.

Savunma yapanlar da bu tuzağa düşüyor.

Defalarca yazdık bunu. İçki keyif için, nefes almak, rahatlamak için içilir. Söz anlatılırken herşeyin normalinden bahsedilir. Anormal olanı örnek veren elbette işe kötü niyetli bakan kişidir.

Hiçkimse sağlığına iyi gelsin diye içki içmez. Zevk aldığı ve sevdiği için içer. Kişinin maddi durumuna göre gidebileceği mekanın kalitesine bağlı olarakta içki dünyanın en büyük zevklerinden biridir.

Deniz kenarında oturmuşsun, yağmur cama vuruyor. Midye tavanın yanında patates kızartması ve bira. Veya, rakı şalgam, salata, cacık, mezgit tava, kabak tatlısı... Bunlara ek olarakta kaliteli loş, sessiz bir mekanı hayal edin. Hafiften sanat müziği çalıyor, Müzeyyen Senar söylüyor; " Yağmur vururken cama. Dalarken gece gama."

Hırçın dalgalar camları dövüyor.

Şimdi bu zevktir arkadaş. Yok sağlığa faydası da zararıymışta bırakın bunları.

Kazık mı çakacağız şu dünyaya?

• Uyuşturucu kullanan bir genç uyuşturucu için de söylediklerine benzer cümleler kullanılır.

Umarım şimdi beni daha iyi anlıyorsundur.

@neommy,eğer din insanları şizofren yapıyorsa bu dediklerin tartışılabilinir. Ama ortada böyle bir durum söz konusu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

şu mantalitede insanlarla bu mevzuları niye tartışıyoruz bende onu anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Efendim?

Nedir yani? Zevkin sağlığı mı olur ya? Bunu mu düşüneceğim ben içerken? Yani tartışmayı bu noktaya çekmek nasıl bir mantalitedir?

Evet... Kazık mı çakacağız bu dünyaya? Yalan mı bu? İçmeden yaşayan insan eksiktir arkadaşım. İşte sizler burada tartışmayı sürekli böylesine gereksiz bir "sağlığa zararlı mı faydalı mı" noktasına getirmekle bu eksikliğinizi açıkça sergiliyorsunuz ki.

Ciddi bir basitlik bu...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark düşünebilmesidir. İçki insanın aklını kullanabilme becerisini düşürür. Dolayısıyla içki insanı.........
    Devam edersem hakaret olarak algılanabilir. Arif olan anlasın. Yani içki zaten anormaldir. Eskiden hata olarak normalmiş olarak algılanmış (bazı kişilerin nazarında). Şimdi tekrar olması gereken yere gelmiş...

Bu kadar komik ezberlenmiş lafları yorum diye yazmayın.

"Aklını kullanabilme becerisi." kısmı ise komedinin ötesine geçmiş yani.

Yani bunu duyan da zannedecek ki, dünyadaki bütün buluşları müslümanlar yapmış. Akıl namına bir tane eser bir tane iş koymuşlar ortaya. İnsanlığa faydalı bir tane, bir tanecik ya! buluş yapmışlar. Pes yani aklını kullanabilme becerisi ha?

Ne diyeyim şimdi ben buna? Bak İçki içenler böyle saçmalayabiliyor desem abes kaçar mı? Müslümanlıkla ne alakası var benim yazdıklarımın? O zaman dünyadaki bütün trafik polisleri halis muhlis Müslüman oldu bitti...

İçki insanın akli ve bunun yanında bedensel becerilerini kullanma yetisini azaltır. Bu benim şahsi görüşüm değil bir kere. Yani bunun doğruluğunu tartışmak komik olan... Ayan beyan birşeyin neyini tartışalım? İçki insanın aklını kullanmasını zayıflatır... Bu budur..

Alakasız gülücükler ekleyince haklı mı olmuş oluyosunuz?

Öte yandan Müslüman Bilim adamlarıyla ilgili ne kadar mesnedsiz konuştuğunuz da ayan beyan ortada. Kültür Bilimde Müslüman - Türk Bilim adamları diye bir bölümümüz bile vardı bir zamanlar. >>> AHA BURAYA TIHLAAA<<<

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Efendim?

Nedir yani? Zevkin sağlığı mı olur ya? Bunu mu düşüneceğim ben içerken? Yani tartışmayı bu noktaya çekmek nasıl bir mantalitedir?

Evet... Kazık mı çakacağız bu dünyaya? Yalan mı bu? İçmeden yaşayan insan eksiktir arkadaşım. İşte sizler burada tartışmayı sürekli böylesine gereksiz bir "sağlığa zararlı mı faydalı mı" noktasına getirmekle bu eksikliğinizi açıkça sergiliyorsunuz ki.

Ciddi bir basitlik bu...

eksiklik?içtim kardeşim zamanıdna merak etme,içkiye karşı olmamın veya içmememin de din ile iman ile en ufak alakası yok içkinin vucuduma verdiği zararını bizzat gördüğüm için karşıyım ve içkiyi savunanlar ile sonuna kadar delikanlılar gibi savaşırım.içki içene lafım yok ne içerse içsin ama yararlıydı zararı yoktu bilmemneydi deyip insanların gözünün içine baka baka yalan söylemesin ikiyüzlülük yapmasın kimse.gidin insanların imanını bilmemneyini başka konularda eleştirin içki bunun için bulacağınız en son bahane...

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark düşünebilmesidir. İçki insanın aklını kullanabilme becerisini düşürür. Dolayısıyla içki insanı.........
    Devam edersem hakaret olarak algılanabilir. Arif olan anlasın. Yani içki zaten anormaldir. Eskiden hata olarak normalmiş olarak algılanmış (bazı kişilerin nazarında). Şimdi tekrar olması gereken yere gelmiş...

Tarihteki pekçok bilim insanı da içki içiyordu.

Sizin söylemeye çalıştığınız şekilde 'hayvanlaştılar mı?..

Şuan muhtemelen içki içen birinin kurduğu sistemlerle üretilmiş olan bir bilgisayarda, yine içki içen hemde sıkı bir içici olan bir başkasının yarattığı yazılımları kullanarak yorum yazıyorsunuz foruma.

Bu insanların aklını kullanma becerisi mi düşmüş?..

Yada tersten yaklaşırsak, Türkiye'de bugüne kadar ağzına alkol sürmemiş milyonlarca insan aklını 'içenlerden' dahamı iyi kullanabiliyor?

Alkol tüketmek günümüz dünyasında son derece normal, kabul edilebilir bir eylem olmalıdır. İsteyen içer, içmeyende buna karışamaz.

Bu kadar basit.

Şimdi içki içen bilim adamlarının da söylediği gibi insan düşünebilen bir hayvandır dimi? Yani "İnsan = Hayvan + düşünebilmek"
    İçki düşünebilme yetisini azaltır mı? Eveeeet. Eee, formülümüzün iki tarafına da içki ekleyelim...> "İnsan + İçki = Hayvan + Düşünebilmek + İçki"
    Şimdi sadeleştirme yapınız lütfen...

Yahu adamınn gündelik hayatında yapmış olduğu bir icadın içkiyle ne alakası var? İçki içmeselerdi bulamayacaklar mıydı? Adam üretmiş, yazmış yıllarını vermiş bulmuş ben de rahat rahat kullanıyorum. Kimileri dünyanın imareti için yaratılmış ben ne yapayım .

Ayrıca içki içmeyenler içki içenlerden daha zekidir. Son yılların Üniversite yerleştirme sınavları birincilerini bi kontrol et bakalım yüzde kaçı içki içiyor, yüzde kaçı cemaatlere gidip çay içiyor... Bunun sebebini de tartışırdık ama ne vaktim ne de konu müsait değil...

Öte yandan tüm dünyada herkes içki içiyor olsa bile, bu yine anormal olacaktır. Yanlış yanlıştır... Hiçbir faydası olmayan bir şeyi, sarhoş olup kişinin istemeyeceği birçok şeyi yapması veya müptela olup hayatını karartması gibi çok vahim ihtimallere rağmen yapmanın neresi normal? Vücuduna jilet atmaktan ne farkı var?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.