Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    Bunu daha önceki sayfalarda tartıştık.
    Kesinlikle alkol tüketimi bir özgürlüktür.
    Ama konu farklı. Bunu bireyin ehliyet almasıyla, oy kullanmasıyla bağdaştıramayız.
    Çünkü burada direk bireyin sağlığı, daha da genişi toplumun sağlığına karşı bir tehdit söz konusu.
    Alkol zararları zaten bilinen bilimsel olarak da yıllar öncesinden ispatlanmış durumunda.
    O zaman devletlerin de toplum sağlığı gözeterek alkolü sınırlanmaya hatta daha ileri giderek uyuşturucu örneğinde olduğu gibi yasaklaması en tabi hakkıdır.
    2. konu bu konunun başlığını tersten oku.
    "İçki İçmeyi Anormalleştirmek!" tersi "İçki İçmeyi normalleştirmek!"
    İşte tüm ayrıntı burada gizli.

Böyle konuları daha önce işin bilimsel tarafını her zamanki saçma tutumlarıyla sulandıran, kafasının din kısmı hariç geri kalanı tamamen boş olan arkadaşların önceki sayfalarda yığın halinde koydukları saçma sapan alıntılardan uzak durarak değerlendirmekte yarar var, işin bilimsel tarafıyla uzak yakın ilgisi yok yazdıklarının.
    Ülkemizde alkol yaygın ve büyük bir tehdit değil. Ayrıca alkolün kullanılış tarzına bağlı olarak yararları da daha önceki sayfalarda iyice anlatıldı, bu yüzden " bilimsel zararları " konusunu abartmayalım. Biraz abartılı olacak, ama içinde siyanür var zehirlenirim diye kimse belli ölçülerde kayısı çekirdeği içini yemekten vaz geçmez.
    Benim itirazımın asıl nedeni yasal ve kişisel yaklaşımda din hariç birşey görmemem; Öyle birey sağlığı vs. demeyin, kişinin kullanımına göre değişir, yararlı kullananlarda var. Ayrıca yaklaşım çok kaba-saba, Batılı görünüm altında yobaz yasalar, aynen arkada din dururken buna " bilimsel zararlar " etiketi konulması gibi. Az alkollü içeceklere Batıda tolerans var oysa, bira ve şarap bu sınıftalar ve genellikle Batı uygulamalarında 16 yaş alım ve satışa daha yaygın izin verilirken, alkol oranı yüksek olanlar için özel satış dükkanları vs. gibi yan kısıtlamalar getirilmiş, ve toplum içinde kullanılabilecekleri yerlerin sınırlarıda iyi çizilmiş. Bunlar yapılsaydı benimde alkolle ilgili sınırlamalara bir itirazım olmazdı ama;
    Yasal ayrımlar yeterince bilimsel değil ve bu da doğal olarak arkadaki kötü niyeti akla getiriyor.
    Abartmalı bilimsel yorumlardan çıkılınca " devletlerin toptan yasaklaması olağandır " abartmalı yorumuna gelinmesi de doğal sonuç tabii ki, ve şeriat devletimiz hayırlı olsun herkese.
    Kendimizin ve Devletimizin neresi bilimsel ki yasaları bilimsel olsun diyen çıkarsa zaten bir itirazım olamaz.

• Bende diyordum Allah Allah neommy'nin başına bir iş mi geldi, neyse birşey yokmuş
  • İyi ki bu konuya bir cevap yazmışız yani.Cevaplanan mesajlarım deyince habire geliyor.ne içkiymiş arkadaş,tartış tartış serhoş ediyor insanı Bak mesala eskiden böyle şeyler yoktu,içki içmeyi normalleştirmek diyelim fitili devam ettirelim

http://www.haberturk.com/yasam/haber/637838-polisi-kaputta-3-km-goturdu-video

• quote:

Orijinalden alıntı: nasozby
    Bende diyordum Allah Allah neommy'nin başına bir iş mi geldi, neyse birşey yokmuş

Az daha " Evrim konularındaki bazı arkadaşların ( Ahm3tt, ar-tryk örneğin ) mesajları alkolden beter, bir yasada onlara çıksın " yazacaktım ama çenemi tutmuştum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu
    İyi ki bu konuya bir cevap yazmışız yani.Cevaplanan mesajlarım deyince habire geliyor.ne içkiymiş arkadaş,tartış tartış serhoş ediyor insanı Bak mesala eskiden böyle şeyler yoktu,içki içmeyi normalleştirmek diyelim fitili devam ettirelim

Genel kısıtlama yerine böyleleri için yasalar ağırlaştırılmalı bence. ABD'deki gibi öldürmeye teşebbüsten suçlanabilmeli alkollü araba kullananlar bir kazaya karıştıklarında, özgürlükler kapsamında başkalarının satın almalarını böyle örneklerle engelleyerek yasaya destek verme yerine yanlışı yapanın cezalandırılması daha doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu
    İyi ki bu konuya bir cevap yazmışız yani.Cevaplanan mesajlarım deyince habire geliyor.ne içkiymiş arkadaş,tartış tartış serhoş ediyor insanı Bak mesala eskiden böyle şeyler yoktu,içki içmeyi normalleştirmek diyelim fitili devam ettirelim

Genel kısıtlama yerine böyleleri için yasalar ağırlaştırılmalı bence. ABD'deki gibi öldürmeye teşebbüsten suçlanabilmeli alkollü araba kullananlar bir kazaya karıştıklarında, özgürlükler kapsamında başkalarının satın almalarını böyle örneklerle engelleyerek yasaya destek verme yerine yanlışı yapanın cezalandırılması daha doğru.

Onda da tartışma çıkar.Neden dersen önemli olan bu olay olmadan bunu engellemektir.Örneğin bu adam aracına binmeden önce parkta filan otururken polis gelse farketse ya bu adam buradan evine nasıl gider diye alkol kontrolü yapsa bir de üst arasa arabasının anahtarı üstünde diye bu kişiye önleyici tedbir olarak arabasının anahtarını alsa ve eve gitmesine taksi ile müsade etse sence bu haber ve bunun burada yansıması nasıl olurdu? Ve sen nasıl bir yazı yazardın? Çünkü neden biliyor musun polisin bu adam arabası ile gidebilir durumunu düşündüğü için alkol kontrolü yaptığından hiç bahsedilmez olay direk manşetten " İmamın ordusu alkol peşinde" olurdu bu haberi birçok kişide yalanmış doğruymuş diye bakmaz doğru olarak kabul ederdi.

Neyse ciddi yazayım bari biraz da.Aslında sorun ne şu,ülkedeki kesimler o kadar birbirinden ayrılmış ki iki tarafta kendisini ilgilendiren bir uygulamayı diğeri yaptığında beğenmiyor veya kafasındaki acaba sorusunu çıkaramıyor.Bunun temel nedeni aşırı derece bilgisizlik.Bilgisizlikten kastım üniversite mezunu veya başarılı okul bitirmiş kişiler değil.Tartışılacak konulara hakkında bilgi sahibi olunmaması.İsterseniz dünyanın en iyi fakültelerini bitirin dünya tarihini bilmezseniz ermeni veya kürt sorunun bilemezsiniz örneğinde olduğu gibi.Ülkede de olan bu,içki konusu çoğu kişiye sorsanız dünyada ne gibi değişimlere uğradığı,ülkemizde neden ve ne zamanlarda serbest veya sıkı olduğunu bilmez.Birde üstüne üstlük okuyan kişilerin( örneğin adam komünist ise sadece o görüşün kitaplarını okur,diğerlerine çoğunlukla bakmaz bile) sadece kendini ilgilendiren konulara yönelip empatide yapmaması işi daha da vahim boyutlara getiriyor.Örneğin içki kullanmayan birisi nasıl karşı tarafın durumunu anlamak için en ufak çaba göstermiyorsa bir başörtüsü probleminde de diğer taraf kılını bile kıpırdatmıyor,bana dokunmayan veya beni ilgilendirmeyen konu önemli değil diye düşünüyor.Elbette bunları siyasi partilerde görüyor.Ve buradaki ilgilendirilmeme durumunu kullanıp bunları siyasi kutuplaşmalar için kullanıyor.Bana söylermisiniz Türkiyedeki seçmenin kaçta kaçı siyasi partilerin ekonomik ve kültürel faaliyetlerine bakıp oy kullanıyor? Geçen gün muhalefet partilerinin çalışanları geldi işte ellerinde broşür vs baktım ekonomik ve kültürel olanlar açıklamalar hep hebele hübele işte söyle insanca yaşam sunacağız,şöyle yapacağız böyle yapacağız ama yargı,ösym,demokratik haklar meselesinde hepsi döşemişte döşemiş yani kendinden olanı kaybetmeme politikası gütmüş.Hiç kimse diğer tarafı cahil,koyun,makarnacı,ayyaş vs diye suçlamasın.Her iki tarafta koyu cahil,artık bunu kabul etmek ve bir rönensans yapıp acaba bunlar ne diyor diye okumalıyız,öğrenmeliyiz.

Ne zamanki bu ülkede insanların elinde her fikirden kitapların okunduğunu çarşı,pazar,otobüs vs de gördünüz,işte o zaman sorunlar çözüleceğini anlarsınız,birisi zamanında forumda demişti dersiniz.

• Alkolün yararlı olduğu konusundaki yazını okurken aklıma bu amca geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Yapmayın şimdi, bu çağdaşlıktır.
    Çağdaş devlet toplum sağlığını birinci planda tutan devlettir.

En basitinden AB'de sakatat ürünlerine ciddi sınırlandırmalar var, sigara konusunda yasaklamalar, Gdo'lu ürün kullanımın yasaklanmayı düşünülmesi. Almanya'nın Nükleer Santralleri Alman kapatmayı kararı. İngiltere hükümetinin alkol tüketimini sınırlandırmak için getirdiği ekstra zam vs.. vs..

*Uyuşturucu neden yasak, sorusunu sormak istemiyorum

Ben Alkol için ortada elle tutulan bilimsel raporlardan söz ediyorum. Yoksa toplumun inancları veya kültürel değerler değil.

Elbette ki vatandaşların sağlığına zarar veren bir ürüne yasaklamalar sınırlandırmalar getirmesi beklenen bir durum olmalı.

Zaten senin bu dediğinin içki içmeyi normalleştirmek, gündelik yaşamın bir parçası haline getirmek.

O çağdaş devletler içkinin zararlı olduğunu bilmiyorda, birtek 3. dünya demokrasileri(!) - genelde islam ülkeleri - biliyor değil mi? Ne kadar enteresan?
    Kaldıki, yukarıda da belirttiğim gibi bizdeki tüm yasakların kılıfı genelde 'gençlerin fiziksel ve RUHSAL sağlığını korumak' yada 'Türk Aile Yapısı ve Toplumun Ahlaki Değerlerine' uymaması sebebiyle getiriliyor.

İktidarımız RUHSAL sağlık konusuna o kadar hakimki; iki insanın öpüşmesinin çocukları SAPIK yapacağını biliyor mesela. Üstelik öpüşmeyi sex olarak gören otobüs şöförlerimiz, belediye çalışanlarımızda var bonus olarak. Yada alkol alan herkesin deliler gibi sarhoş olduğunu, heryeri yakıp yıktığını biliyor mesela bizim yönetenlerimiz! Öylede konuya hakimler yani! Sonuçta alkol bu, bir kadehte alsan haram (pardon, sağlığa zararlı) bir şişe de alsan zararlı!

Son 4-5 senedir yaşadığımız kadar takkiye yaşamadık toplumca. Ama benim en çok takıldığım nokta, toplumda hala bu uydurulmuş sebepli yasakları alkışlayanların olması. Bir toplum özgürlüklerinin birer birer elinden alınıp tektipleştirilmesini sessizce seyrediyorsa zaten o toplum için yapacak hiçbirşey yoktur. Kendi tükenişlerini kendileri getirirler.. Gün gelir "biz ne yaptık" derler ama iş işten çoktan geçmiş olur..

Örnekleri için ortadoğu ülkeleri ve ortaçağ avrupası güzel örneklerdir.

Selamlar..

• bi de türkiye de alkole bağlı hastalıklar avrupaya göre çok çok düşük
    bütün dünyada karaciğer yetmezliğinin önde gelen sebebi alkolken türkiye de hepatit b dir.
    sağlık koruma adına yıllardan beri alkole en hayvani ötv ler uygulanırken daha düne kadar hep b aşısını apmıyorlardı.
    toplum sağlığını korumak isteyen devlet çocuklara rotavirüs aşısı yapsa daha faydalı olur
  • içkinin zararlı olduğunu dünyanın her ülkesi biliyor.hatta alkolizmi önlemek için milyarlar harcıyorlar alkolden kaynaklanan hastalıklar için milyarlar harcıyorlar.hollywood alkol sorunları yüzünden ailelerin yaşadığı dramalrı vs film yapıyıor.yani güllük gülistanlık değil içki adamlarda serbest diye.
    içki ne kadar serbest ise o kadar uygar medeni mi olacağızki ben bu kısmı anlamıyorum.olsa olsa daha fazla alkolik oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Haziran 2011; 23:26:38 >
  • @NovariX iki şeyi ayırmak lazım.

Bilimsel bir gerçeklikle, kültürel gerçeklikleri.

Dediğin ülkeler bilimsellikten uzak. kültürel ve dini gerekçeler ile içkiyi yasaklıyor.
    Allah böyle emretti siz de uyacaksınız gibi...

Bu da ki konular farklı.

Yani tüm dünya içkiyi bir yaşa neden yasaklıyor. Satış ve tüketimine ilişki özel mevzuatlar getiriyor vesayer. Bunların hepsini dine bağlarsak çok yanlış bir tarafa yol alırız.
  • İkinci bir konu sokaklarda öpüşen gençlere ben de sonuna kadar karşıyım.

Yemin ediyorum ki geçenlerde tam evimin önündeki apartmanın girişindeki iki lisesi genç öpüşüyordu. Hatta erkek kızın bir yandan bacaklarını ve gögüslerini okşuyordu.

Sen diyebilirsin ki bakmasaydın röntgenci misin(çünkü biliyorum genel savunma budur )Hayır inan ki bu gözlemim toplumun ne hale geldiğini görmek içindi.

Ama şu var. Devlet derse ki sokakta öpüşmeye şu kadar para cezası veya hapis. Buna ilk karşı çıkan ben olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 12 Haziran 2011; 0:32:35 >
  • Sigara icmek nasil anormallesti?

Eskiden istisnasiz her evde, restoranda, devlet dairesinde, spor salonunda, sehirler arasi otobuslerde ve hatta universite sinavinda bile sigara iciliyordu. Ve bu dunyanin her yerinde boyleydi. Simdi ne kadar anormal geliyor degil mi? Artik sigara yasaklari olan toplum, "cagdas toplum" olarak algilaniyor.

Alkol tuketimi de belki gunun birinde sigara gibi anormallesecek kim bilir...
  • bir de bu boyutu var işin tabi.eskiden insanlar rahatça sigara içiyorlardı içen medeni oluyordu şimdi gittikçe yasaklı olmaya başladı yasakları koyan ülkeler medeni sayılıyor.biz insanoğlu her daim tezat içindeyiz...
  • İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark düşünebilmesidir. İçki insanın aklını kullanabilme becerisini düşürür. Dolayısıyla içki insanı.........
    Devam edersem hakaret olarak algılanabilir. Arif olan anlasın. Yani içki zaten anormaldir. Eskiden hata olarak normalmiş olarak algılanmış (bazı kişilerin nazarında). Şimdi tekrar olması gereken yere gelmiş...
  • fırsat bulsan topumuzu keseceksin....

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark düşünebilmesidir. İçki insanın aklını kullanabilme becerisini düşürür. Dolayısıyla içki insanı.........
    Devam edersem hakaret olarak algılanabilir. Arif olan anlasın. Yani içki zaten anormaldir. Eskiden hata olarak normalmiş olarak algılanmış (bazı kişilerin nazarında). Şimdi tekrar olması gereken yere gelmiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

fırsat bulsan topumuzu keseceksin....

quote:

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark düşünebilmesidir. İçki insanın aklını kullanabilme becerisini düşürür. Dolayısıyla içki insanı.........

Topunu bahçeme atıp çiçeklerimi kıracaksan keserim...

• quote:

Bu kadar komik ezberlenmiş lafları yorum diye yazmayın.

"Aklını kullanabilme becerisi." kısmı ise komedinin ötesine geçmiş yani.

Yani bunu duyan da zannedecek ki, dünyadaki bütün buluşları müslümanlar yapmış. Akıl namına bir tane eser bir tane iş koymuşlar ortaya. İnsanlığa faydalı bir tane, bir tanecik ya! buluş yapmışlar. Pes yani aklını kullanabilme becerisi ha?

• quote:

Düşünebilen insan şunu da düşünebilir;

-İçki içilen toplumlarda neden akıl yetisi kaybolmuyor?

-İçki içen insanlardan nasıl yeni buluşlar ortaya çıkabiliyor?

Bu insanların içki içtikleri için akıl yetilerinin kaybolması gerekiyor, üstelik bu insanlar bizlerden kat kat fazla içki tüketiyorlar. Niye bunların aklını kullanabilme becerisi sürüyor?

İçki belli sınırlarda tüketildiğinde faydalıdır.

Devam etmemeniz doğru olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 14 Haziran 2011; 23:53:36 >

• arkadaşın söylediğinin müslümanlıkla ne alakası var o kısmı anlamadım.nasıl kuruyorsunuz ki kendinizi birden zemberek gibi boşalıyorsunuz yahu.ilginç...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.