Uyap Vatandaş üzerinden baktığınızda dosya açılmış mı? |
İcra hk. (2. sayfa)
-
-
Bakıyorum şimdi ama gördüğüm kadarıyla bir şey yok.İhtarname 05/06 tarihinde çıkmış cuma tebliğ oldu 7 gün mühlet vermişler.Perşembe belli olur.İletişime geçen de yok.Bugün bir bankaya uğrayıp konuşacağım.
-
Güncel bilgi alabildiniz mi hocam?
Uyap Vatandaş giriş yaptıktan sonra > Dosya sorgulama > Mahkeme kısmından İcra kısmında dosyanız gözükür eğer icra dosyası açılmış ise tarafınıza.
-
Hocam icralık olduğunuzda avukatlar aile üyelerini aradı mı ? Sonum benim de böyle gözüküyor. Korkum eve gelmesi veya aile üyelerini aramaları.
-
kanun dışı bir hareket bu. Ama işte arıyorlar.
-
aile üyelerinizi arayamazlar
https://ykavukatlik.com/avukatin-borcluyu-ve-ailesini-aramasi/
-
Merhaba,
Uyapta henüz açılan bir dosya vs yok.
Halkbank mesaj atıp duruyordu şubeye başvurun uygun kredilerden yaralanın diye.Yani var ya bizim insanımız düşmüş birine rastlamasın.Fırsat verme Allahım bunlara dedirttiler.Bilgilerimi borçlarımı göremiyorlar.Yapılandıralım dediğimde de sen bi para yatır o zaman bakarız diyorlar her neyse sinirlerim bozuk.
Garanti telefondan arayıp senin için önemli sonrasında başınıza dert olur diyor dün :D Vermiyorum bilgi demiştim tc baba adı vs.Aynen bu cümleyi kurdu.
Eve yazı geldi benim.Aile bireylerini arama gibi bir terbiyesizlikleri varsa gerçekten kötü.Dün halkbankta kadın nasıl sesini yükseltiyor.Zaten borcunuz var paranızı yatırın vs.Düşmeyin arkadaşlar.Bizim millet düşene tekmeyi seveeer.Unutmayın bunu.
Halkbank mobil internet ve telefon bankacılığından engellemiş.Karta da atm el koydu.
findeks raporunde yasal takip demekte.dün bir şey için lazım oldu aldım da.
Durumlar böyle.
-
Hocam birçok banka takibe düşmüş borçlar için başka firmalarla calisiyor. Bir banka sizi aradığında şu şu banka tahsilat biriminden arıyorum ya da takip biriminden arıyorum diyor ya. İşte o aramalar için çoğu bankanın aracı firmalarla anlaşması var yani kendisi aramıyor bile. Bazı bankalar ise kendi çağrı merkezi aracılığı ile arıyor.
Hocam bir de bu takibe düşen borçlarla ilgili yıldırmak derecesinde farklı farklı numaralardan arama olayı var çoğu bankanın. Amaç seni rahatsız edip tahsilat yapmak. Misal vereyim seni 09:10 da arıyor senden ödeme sözü almaya çalışıyor şu tarihe kadar ödeyeceğim şeklinde. Sen bu sözü vermediğinde ve ödeme yapamayacağını beyan ettiğinde kapatıyor telefonu ama atıyorum 09:30 da tekrar arıyorlar bu kez bir başkası. Üstelik sürekli başka numaralardan ararlar yani engellemek vs işe yaramaz.
Google da benzer sonuçları bulmak için "banka farklı numaralardan arıyor tahsilat birimi" yazman yeterli. Hemen her bankanın benzer süreçleri yürüttüğünü görebilirsin.
Geçmişte benim de ödeme düzensizliklerim oldu hocam. Borçlu olduğum bankadan yapılandırma talep ettiğim de oldu. Yani bu meseleler tecrübemin eksik olduğu meseleler değil bu hayatta. Ben çoğu kez BDDK şikayet sistemini kullanarak bankayı şikayet ettim, farklı farklı numaralardan aranması ile ilgili veya işte arayanların uslubunun bozukluğu ile ilgili. Mesela arıyor seni "ne zaman ödeyecen lan" diyor. Atıyorum hocam "öde lan borcunu ne zaman ödeyecen" diyor. Sen bu uslup ile ilgili bankaya şikayet kaydı bırakıyorsun veya BDDK üzerinden şikayet ediyorsun ve "ilgili personel uyarıldı" diye bir sonuç çıkıyor ama aynı muamele tam gaz devam ediyor.
Kısacası ben hep şunu diyorum hocam, bir bankanın iyiliği veya kötülüğü ödemeler gecikince takındığı uslupla ölçülür bence. Öylesi var ki çok anlayışla karşılar, öylesi var ki canından bezdirir. Zaten yasal süreçler de belli hocam bu borçların ödenmesi veya ödenmemesi ile ilgili.
Hocam inşallah borcunu bir an evvel ödersin. Findeks notun düşer çıkar bunlara çok takılmamalısın. Ben hiç takılmıyorum mesela. Bir ara 1900 civarındaydı ama borcumu düzenli ödeyemediğim ve yapılandırma talep ettiğim dönemde düşmüştü. O süreçte acil bir para ihtiyacın olsa banka para vermiyor, o banka değil hiçbir banka vermiyor para findeks notunu düşük görünce veya işte takibe düşmüş borcun olunca vesaire. Bu kötü bir durum elbette ama sonuçta paran yoksa ve ödeyemiyorsan bu da insani bir vaziyettir hocam. En kısa zamanda bir ödeme planı yapıp borçları ödemek gerekir elbette. Zaten bunları size söylememe gerek yok siz zaten bunların tamamını düşünmüşsünüzdür. Aynı şeyleri söyleyip başınızı şişirmek istemem.
Hani o reklamlarda süslü cümlelerle müşteri çeken bankalar var ya hocam, o borç iki gün gecikince arayıp "öde lan borcunu ne zaman ödeyecen çabuk öde" tavrını takınması yok mu hocam. Çok şey anlatıyor aslında bu durum.
Şu da bir gerçektir hocam, banka verdiği parayı geri istemekte haklıdır zaten sonuçta alacaklı taraf. Ancak bu durum uslubun değişmesini gerektirmez. Yani zaten yasal süreçler de belli.
-
Merhabalar konuya en uzman sizsiniz hukuk olarak.
Adıma kayıtlı motosiklet var. Ise giderken kullandigim 60.000 degeri var.
3 karttan en yüksek limitli olanı Garanti Shop&fly ödeyemecrgim.
Limit yüksek 300.000 taksitlendirme olsa dahi aylik 30-40.000 cikacak onuda kabul etmeyeceğim
Maaşın 3te 1 yada 4te 1 kessinler..
Krediler bitince varlik yönetim sirketi ile pazarlik yaparım duruma göre..
Motosiklet kendi adima ne olur olmaz icra haciz riski nedeniyle komşuma devredeyim mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 17 Haziran 2024; 22:50:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
devredebilirsiniz herhangi bir sorun olmaz, motorun peşine düşmezler hocam
avukatla görüştüğümde haciz etmeleri için o üründen bir kaç tane olması gerekiyor demişti.
-
Cok cok sagolun.
Borc miktarı büyük ya ondan sordum (350.000)
3 ay odemeyince icra
Icra icin eve gelecekler
Varlik yönetim devir olacak
Onlar yapılandırma yapalim dese bile bu borc ayda 20.000 tl ile 24-36 ay önce bitmez :)😀
Mecbur degilsem devir yapmayacagim
Devir+ yeniden sigorta maliyeti nerden baksak 6-7.000 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 19 Haziran 2024; 9:53:29 >
motora genelde sadece haciz işlemi yapılır, yakalama koymak istenirse 15.000 TL masraf yatırmak gerekiyor, motorda buna değmeyeceği için yakalama işlemi yapılmaz, haciz işlemi yapıldımı trafikte sorunsuz kullanırsınız ama devir işlemi yapamazsınız bunu da bilin
sizi ararlarsa mutlaka telefonlara cevap verin, vermediğiniz taktirde yedi sülalenizi ararlar ulaşmak için, sizi reklam ederler öyle söyleyim :)
Yapılandırmaya bakın bankayla anlaşın ziraat kredi kartımı öyle yapmıştım muğla şubesi çok yardımcıydı sağolsunlar.
okul dönemleri kyk kredi hesabım vardı kullananlar bilir eksiye düşüyordu o hesap. ben 5 tl lik asgari ödemeyi unuttum 2 ay ödememiştim avukat bey aradı sonra :) 5 tl için avukata vermişlerdi. toplam borcuda 1200 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. vezneye gidip bütün parayı ödemiştim hey gidi hey.
findekste hála gözüküyor bu olay 6.seneye girdik be :)
en kötü olayı: kanuni takip yazmakta hála
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 19 Haziran 2024; 21:11:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk icra dosyası Halkbank tarafından açılmış görünüyor.
Bakalım eve gelecekler mi..
Bu süre zarfında ciddi anlamda gelir kaybına uğramış durumdayım.Tam saldım kısacası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 30 Temmuz 2024; 16:4:37 > -
hocam selamlar öncelikle geçmiş olsun..malesef aynı durumdayız..allah yardımcımız olsun cümleten..
son durum nedir acaba gelen giden oldu mu?
-
Zor bir dönem herkes için.Amin cümlemize inşallah.
İcra'dan tebligat geldi geçen haftalarda.Beklemedeyim.
İkinci bir bankada daha dosyam açıldı.Mesaj atıp duruyorlar.Arıyorlar.Bu borç benim ödeyeceğim desen de faizi işlet desen de dinleyen yok :)
Daha gelen giden olmadı bana.Maaşa haciz gönderin diyorsun ohoo iş öyle çok uzar diyorlar.Bunu söylediler gerçekten.Hemen tahsilatın peşindeler. Bir arkadaşım nerden öğrendiyse öğrenmiş kredi kullanalım kapatalım diyor ama ödeme de zorluk çekeceğim için mahçup olmak istemiyorum.Maaşa haciz gelmedikçe benim olayım çözülmez.
Süreç nasıl ilerliyor bir sonra ki aşama nedir fikrim yok.
Ama tavsiyem Asgari tutarı 2 ayda bir ödeyip süreci uzatmanızdır.Benim imkanım olmadı.Niye haber etmedin diyenler oldu ama herkesin paraya ihtiyacı var.Kimseden para istenecek ortamda değiliz. Ahbaplıklarıma zarar gelsin istemem.
-
hocam keşke benim borcum da 100bin civarı olsa da 2 ayda bir ödeyebilerek süreci uzatacak gücüm olsa.. :)
3 bankaya borcum var. toplamı 800k civarında. enpara'da 700bin civarı var kart,krediler ek hesap herşey dahil
diğer iki banka (denizbank,iş bankası) onlarda fazla bir borç yok, yani ödeyip kapatabileceğim meblalar
enpara'da gecikmeler mevcut, takribi 25-30 gün sonra ben de yasal takip sürecine gireceğim, denizbank ve iş bankasında gene kartların asgarisini ödeyerek döndürebiliyorum, ama borç yükünün olduğu enpara'da tıkanmış durumdayım.
enpara yapılandırma teklif ediyor ama sağolsunlar 120klik kredi borcunu 12 ay taksitle 200k olarak geri alıyor. O yüzden yapılandırmaya hiç bulaşmadım. Süreci sıfırlamak için yapabilirdim ama zaten ödeyemeyeceğim için hiç bulaşmadım.
normal şartlarda icraya bile gitse bu borcu ödeyebilmem mümkün değil, üzerime birşey yok. En azından bu bankanın borcu varlığa devretmesini bekleyeceğim, başka türlü ödeyemem.
Diğer ikisini de bir şekilde kapatacağım artık. Malesef borç alacak kimsem yok benim de, zaten olsa da yüzümü eğip isteyemem şu saatten sonra.
Bir arkadaşım da aynı durumda, teb'e borcu var, 6 ay sonra varlık şirketine sattılar borcunu. Şimdi onlarla pazarlık yapıp kapatmaya çalışacak. Tek dileğim umarım benim de borcumu bu kadar kısa sürede devrederler varlığa..
Kollarımızı açtık bekliyoruz bakalım nasıl ilerleyecek süreç.. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X