Şimdi Ara

İcra hk. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
4.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam son durumun nedir? Süreç nasıl ilerliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yazılanları görünce ev haczi hakkında bilgi vermek istedim. artık ev haczi için mahkemeden onay alıp gelmeleri gerekiyor, evde haczedecekleri şeyler de nakit para ve altın vb şeyler. avukatlar genelde insanları telaşlandırıp ödeme almak için hiçbir şey elde edemeyeceklerini bildikleri halde ev haczini denerler, şu anki harçlar 1000 lira civarı bir işlem ücreti var bunu daireye yatırıp evinize memur ve kendi personellerini yollarlar, memur genelde haczedeceği bir şey olmadığını bildiğinden kapıdan içeri dahi girmez. sizi ödeme yapmaya zorlamaktır aslında amaç, böyle bir duruma düşerseniz çekinmeyin, gelen memura buyrun haczini yapın derseniz hacze kabil mal yoktur diye tutanak tutup çıkacaktır. avukat da üzerinize mal mülk varsa oradan yoksa maaş hacziyle alacağını tahsil etmeye çalışacaktır.

• olcay2078 O kullanıcısına yanıt

Bu konuda tecrübeleriniz var ise daha detaylıca yazar mısınız hocam herkes faydalansın. Teşekkür ediyorum.

• Beklemedeyim arkadaşlar.Henüz tarafıma ulaşmış bir şey yok.Dün maaş günümdü yapabileceğim kadar hesaba ödeme yaptım.Haciz geldiği zaman avukatlık bürosu ile görüşmüştüm.Bana bizim hemen ödeme almamız gerek diyorlar.Onun için tamamını yatırın deyip durdular.Bende bunun mümkün olmadığını hacze gelebileceklerini söyledim.Maaşa gelen haciz vs yok.Uyap evrakları hala sabit yeni bir karar vs yok.Süreç yavaş ilerliyor bence.Maaşa haciz bildirimi ertesi kısa sürede haciz gelir diye düşünüyordum.

Korkmayın ev haczinden falan ama borcunuzun 80 günde bir asgarisini ödeyip süreci uzatmaya çalışın arkadaşlar.

• rfssfr kullanıcısına yanıt

Hocam sizi arayan avukatlık bürosunun uslubu nasıldı? Size karşı kaba mı davrandılar yoksa her şey normal miydi?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Uslupta en ufak bir sorun yoktu. Bir kaç avukatlık bürosu ile görüştüm bu süreçte. Ben rahatsız edici bir tavır göremedim.

Ps:Aba altında sopa gösterenlere tepkim sert olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 5 Eylül 2024; 9:42:48 >
  • Kredi kartlarını icraya düşmeden 2-3 ay ödemedikten sonra hemen şubeye gidip yapılandırma talebinde bulunun. Devlet bankaları 12 ay ile sınırlı, özel bankalar kriterlerine göre 24-36-48-60'aya kadar yapılandırıyor. İcra geldiği zaman iş başka boyutlara geçiyor.

• mehmetbelevi M kullanıcısına yanıt

15-20 gün kadar sürem kaldı daha sonra kanuni takip başlayacak. haftada 2-3 defa arıyorlar durumu öğrenmek için. Onun dışında birşey yok henüz. ödeyebileceğim meblalar olsa hiç dert etmem en azından 2-3 ayda bir taksit öder geçerim ama ipin ucu kaçtı bir kere malesef..

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Hocam sizin borç 700-800k civarı var sanırım, öncelikle sabırlar dilerim.Bence artık ödeyemiyorsanız tek yapabileceğiniz şey icra'ya düşmek. Şöyle ki icraya düşünce sırası ile borçlarınız ödenecek. Örneğin 10 bankaya borç varsa sıraya konulacak ilk 1.banka borcu ile başlayacak onun borcu bitince 2.ye geçecek vs maaşınızın belli bir kısmına sadece haciz gelebilir. Örneğin 50k alıyorsanız 15k'sı aylık borca kesilir. Tabi bu süreçte faizler nasıl ilerler bilmiyorum sırada bekleyenlerin.

• rfssfr kullanıcısına yanıt

Hocam insallah bu tarz olumsuz bir deneyiminiz olmaz.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim hocam keşke hiç bulaşmasaydım kredi vs. ama olan oldu artık.. toplam 3 bankaya borç var, denizbank ve iş bankası ödenebilecek seviyede ama bütün yok enpara'da malesef, oraya toplam 750k falan var. parça parça krediler, k.kartı ve ek hesap olarak. onu icraya düşürecem zaten kaçarı yok. Ardından varlığa devrini bekleyeceğim zaten üzerine %24 faiz de bindirecekler, bu hali ile ödeyemiyorsam onu hiç ödeyemem :) gene süreç şekillendikçe burada güncelleme yaparım

Hocam Allah yardımcınız olsun. Süreçleri buradan aktarmayı lütfen ihmal etmeyin hocam herkesin bilgilenmesi adına. Allah yardımcınız olsun hocam.

Çok teşekkür ediyorum hocam elbette an be an güncelleme yapacağım sürece dair. Allah kimseye düşürmesin bu duruma ama bazen de olmuyor malesef ister istemez düşüyorsun batağa..

şöyle anlatayım hocam. borcunuzu bankaya ödemezseniz gecikmenin başladığı 90. günden sonra borç bir hukuk bürosuna devrolur. büyük bakiyelerde başka büroya vermek yerine bankalar kendi takiplerini kendileri de yapabiliyorlar.

adınıza takip başlatılır, tebligat size tebliğ edildikten sonra 7 gün itiraz süreniz vardır. bu sürenin sonunda takip kesinleşir ve alacaklı vekili nasıl tahsilat yapacağına bakar. sizinle bir anlaşma yaparsa, aldığı yetkiler doğrultusunda anlaşma yapar. yapmazsa ve siz ödeme yapmazsanız alacağı tahsil yollarını dener. bunlar; maaş haczi, gayrimenkul haczi ve ev haczi olabilir. hacizleri anlatmadan önce şunu söylemek istiyorum, borç avukata devrolduğunda faizli bakiyeyle devrolur ve avukatın takibi başlattığı güne kadar da faiz işler, faiz oranını yazsalar bile bazen tutarı fazla yazıp takip başlatabiliyorlar, burada takibe itiraz edebilirsiniz, haklı bir gerekçeyle. bu durumda 7 günlük sürenin geçmemesi lazım ve takip durur. önce arabulucuk, sonra icra mahkemesi derken süreç uzar ve bu sürede alacaklı maaş, gayrimenkul ve ev haczini gerçekleştiremez ama dediğim gibi bunu yapmanız için haklı sebebiniz olmalı aksi durumda açılan davayı kaybeder ve daha fazla tutarlar ödemek zorunda kalırsınız.

şimdi diyelim ki borcu kabul ettiniz ve 7 gün geçti takip de başladı ve sizle de bir ödeme protokolü yapamadı. o zaman hemen sistemden bakar, kaç bankada hesabınız var ise o bankalara haciz(banka hacizlerinde o anda diyelim 1000 tl var ise o 1000 tl'ye haciz konulur, avukat bankanın dönüşüne göre gördüğü 1000 tl'yi bankadan isteyebilir ama istemezse bakiyeniz 1000 tl olsa bile kullanılabilir 0 olur haciz kaldığı süre boyunca üstüne diyelim siz para attınız bankaya ve kullanıyorsunuz kullanabilirsiniz ama avukat bir haciz yazısı yollarsa o tutara da haciz koyabilir.), tapu sisteminden üzerine olan gayrimenkullere haciz ve maaşınız varsa maaş aldığınız kuruma maaş haczi yapabilir. maaş haczinde maaşınızı 1/4'ünü çalıştığınız kurum her ay dosyaya yatırır. ev haczi varsa da önce icra hukuk mahkemesinden onay alınır, mahkeme genelde onay verir. bir icra memuru ve avukat katibi evinize gelir haciz için ama bu işlemden sonuç alamayacağını çoğu avukat bilir ve koz olarak kullanır, evden çünkü alabilecekleri eşyalar çok sınırlıdır, avukat bunu sonuç alamayacağını bildiği ve size ekstra masraf oluşturacağını bildiği halde yapar genelde. 1004 lira harcı ev atgv'na yol parası ödenir güncel bir ev haczi sizin borcunuzu 2000 tl daha artıracaktır aşağı yukarı ama dediğim gibi sadece evinize gelirler sizinle konuşup giderler evde nakit para altın vs olmadığı sürece çok bir sonuç çıkmaz buradan.

diyelim adınıza gayrimenkul yok, çalışmıyorsunuz bu durumda alacaklının hukuki olarak yapacağı çok bir şey yok, sizin ödeme yapmanızı bekler. daha detaylı sorunuz varsa, bildiğimce cevaplarım.

benim adına icra takibi başlayacak arkadaşlara iki önerim var. birisi uyaptan işlem yapabilmek için e-imza edinin. ikincisi ise e-tebligat sistemine üye olun. size yollanacak her tebligatta borcunuz 120 tl civarı artarken e-tebligatınız varsa 10 tl artacaktır. icra dairesinden yapılan her işlem size borç olarak kaydedilir, alacaklı vekili bu ödemeleri peşin yapsa da sizin borcunuzdur bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcay2078 -- 8 Eylül 2024; 18:53:22 >

Allah yardımcınız olsun inşallah her şey yoluna girer en kısa zamanda hocam

• olcay2078 O kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle detaylı izah için teşekkür ediyorum. Bu konuyu forumdan gören veya Google dan bulacaklar için faydalı bir yazı yazmışsınız. Ben çok dikkat ederek, kelimeleri özenle seçerek bir soru sormak istiyorum sizlere.

İcradan kaçmaktan söz etmiyorum öncelikle bunu belirtiyorum. Yani icradan nasıl kaçılır değil benim soracağım soru. Ben sadece şunu sormak istiyorum, icra süresince borçlu olan kişi nasıl nefes alabilir? Yani dosya avukata devredildikten sonra avukatlık bürosu sürekli arar mı? Eve her an icraya gelinecek durumuyla da yaşanmaz sonuçta ve insan her an evde olmayabilir. Bildiğim kısmı ile, siz evde olmasanız bile icra geldiğinde çilingir ile kapıyı açıyorlar ve o masrafları da borçluya ekliyorlar. Bu bilgi yanlışsa düzeltebilirsiniz.

Bir de geçmişte forumda ve internette hep şunu okurduk. İşte borçlunun ailesini aramak, akrabalarını aramak gibi şeyler görürdük. Borçluyu bezdirmek için tüm akrabalarına, çevresine telefon açılıp mesajlar atılırdı. KVKK gereği bildiğim kadarıyla şu an bu durumun büyük cezaları olabiliyor. Bir de size şunu sorayım diyelim avukatlık bürosu size kaba konuşuyor, anlaşmaya yanaşmıyor. Mesela bazı bürolar taksit imkanı sunuyorlarmış ama diyelim ki sunmadı. Ya da size kötü muamele etti. Baroya şikayet ettiniz peki buradan bir şey çıkar mı?

Aslında sorumun temeli şu hocam. Çoğu kişi ikamet adresini değiştiriyor eve haciz gelmesin diye. Ancak banka kendi sisteminde de beyan edilen adrese bakacaktır diye düşünüyorum yani ikamet değiştirmek icradan kaçılabileceği anlamına gelmiyor bence. Sorumun temelinde şu yatıyor esasen, borçtan kaçmaktan veya kaçınmaktan söz etmiyorum. Sadece bu sürece giren kişiler bu süreçte nasıl nefes alabilirler? Yani her yerden sıkıştırılırsa bu insanların psikolojik hali de kötü olabilir.

Ben her zaman söylüyorum, bazen yazıyor insanlar "ödeyemeyeceğiniz borcu yapmayın" tarzı. Ben de diyorum ki hayat bu işsizlik var, ölüm var, sağlık sorunları var. Daha sayamayacağımız kadar çok şey var. Yani kişinin durumu iyiyken birden bire kötü olabilir bunlar hayatın getirebileceği şeyler.

Tekrar vurgulamak istiyorum. Sorum icradan nasıl kaçılır veya kaçınılır değil. Sadece bu süreçte borçlu kişi nasıl nefes alabilir? Ben sadece bunu soruyorum hocam.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Allah razı olsun hocam cümlemize inşallah..olabildiğince sakin durup bu süreci usulü ile devam ettireceğim inşallah..

• Gelişmeleri bekliyoruz..

• yapmayın etmeyin arkadaşlar. icralık duruma düşmeyin. inanın bu vücuttaki bir organı kesip atmak kadar çaresiz kalınınca başvurulacak bir yöntem. mutlaka öncesinde yapabileceğiniz başka şeyler varsa bakın. ben sırasıyla çözümleri yazıyorum aşağıda. bazıları acı ve mantıksız gelebilir. ama hiç biri icralık olmak kadar kötü değil. iş bulmada, kiralık ev bulmada her şeyde bir şekilde karşınıza çıkar bu durum.

1. Öncelikle borcunuzun ödenemeyecek duruma geldiğini fark ettiğiniz anda, bir şekilde kredi falan çekerek, yakın zamana birikmiş borçları uzun vadeye yaymaya çalışın.
    2. Kredi çıkmıyorsa, bankanızdan yapılandırma talep edin. faiz oranı size yüksek gelebilir, ancak her türlü iş hukuki duruma gelmişse daha az maliyetli olur.
    3. Özellikle yüksek miktarlı borcu olanlar. Nasıl yaptınız bu borcu bir düşünün? Araba falan mı aldınız? 3'üne beşine bakmadan satın. mobilya falan mı aldınız? gerekirse onları satın. Ben altındaki milyonluk arabadan vazgeçmeyip, 100 bin TL'lik borç için icralık olanları tanıyorum. Böyle saçmalık olmaz.
    4. İş yerinizle konuşun, düşük ihtimal ama avans isteyin, gerekirse gir-çık yapıp kıdem tazminatınızı verip veremeyeceklerini sorun.
    5. Aile üyelerinden yardım isteyin. Anne Baba sağ ise, ve sahip oldukları bir mal varsa, ilerde miras nedeni ile size düşecek paydan feragat ettiğinizi söyleyin.
    6. Hayat standartlarınızı mimimuma çekin. Bakın asgari ücret alıyor olsanız bile, kısacağınız bir çok gider vardır. Kiracı iseniz ailenizin yanına geçin bir süre. Dışarıdan su bile içmeyin. Bir kaç ay gerekirse domates ekmek yiyin. Borcunu ödeme niyeti olana allah yardım eder. Aylık 1.000 TL bile olsa tasarrıf etmeye bakın.

Gerçekten bu tarz şeyleri duymak çok üzücü. Özellikle belirli bir standartta yaşarken, birden işsiz kalan, evli çocuklu insanlar bir anda her şeyini kaybedip, borç batağı ile karşılaşabiliyor. Bekar, aile yanında yaşayanlara biraz kızıyorum. Borçlar dağ gibi büyürken, hiç bir şeyden kısmıyorlar, tatilden, giyimden, dışarıda eğlenmekten zerre kısmıyorlar. Sonra aileleri de zor durumda kalıyor.

Ha bu borçla kumar falan oynadıysanız, birilerine para verip kaptırdıysanız ancak o zaman icra gelirse gelsin diye düşünebilrsiniz.

• Arkadaşlar borç gırtlağa dayandı. Ödeyemiyorum artık. Size bir sor soracağım. Bir sürü parça parça krediler var. Çoğu enparada. Diğer ikiside tebde. Lakin şöyle bir durum var ben bu kredileri veya kredi kartı borçlarını iki ayda bir ödesem ne olur ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.