Şimdi Ara

İcra hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
3
Favori
4.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Finansal olarak zor günler geçiriyorum.Genelde hep ucu ucuna denk gelirdi falan filan ama son 1 yıldır garip bir hal aldı.Ödemeler ve giderler hiç durmuyor malesef.

3 farklı kredi kartına toplamda 90 bin TL civarı borcum mevcut.

40 bin tl olan bir kredi kartı için bugün son gün aksi halde icraya gideceğiz dediler.Merak ettiğim bu 40 bin tl borcun icrada bana total maliyeti ne olur ?Avukatlık vesair diğer masraflar.Konu hakkında bilgisi olanlar yazarsa memnun olurum.

Sağ olun.

• Hocam merhaba

Öncelikle geçmiş olsun.

Düşmez kalkmaz bir Allah.

Rakam verememekle birlikte, sizin için çok masraflı olur .

İcra masrafları, avukat masrafları, her geçen gün gecikme zammı vs.

Astarı yüzünü geçer.

Siz siz olun alttan alın, ödeyeceğinizi beyan edin, taksitlere böldürme yolu ile mümkünse anlaşma yoluna gidin.

Yokluk mert'liği bozar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam üzerinize herhangi bir mal yoksa bırakın gitsinler 1/4harici bişey alamazlar.diger bankalarda para tutamazsiniz anninda el konulur.90bin avukat ücretiyle 110 oldu diyelim muhtemelen size 36ay yapilandirirlar.sanirim avukat sizi arayıp yapılandırma yaptığında onu odeyemezseniz hapis var diye hatırlıyorum yanılıyor da olabilirim ama bankanın yaptığı yapılandırma normal kredi ödemesi gibi

• icraya düşerse muhtemelen 50, 60 bin aralığında borç komple kapanır

• sadrainman kullanıcısına yanıt

Aman hocam ya bırakın gitsinler olur mu ne yaptınız öyle.

Elinden geleni ardına koyma icradan kurtulmaya çalış illegale bulaşma ama icra pahalıya patlar türkiyede yaşayacaksan her işleminde karşına çıkar aman diyeyim geçmiş olsun.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Ben öğretmenim okulumuzdaki öğretmenlerden en az 10u icralık sırada bekleyen icralwr tektek arayıp indirim teklif ediyorlar 100bin borcu 12e kapatan var.eger bu arkadaşın başka borçları da varsa bırak kafası rahatlar borcu düşün düşün dert sahibi olur insan. calisansa maaşın 4te 1i gider gerisi ile gül gibi geçinir .sıradaki alacaklar ise yıllarca beklemektense indirim ile kapattiriyorlar

• rfssfr kullanıcısına yanıt
    Yapılandırma teklif edildi mi ,ya da siz teklif ettiniz mi.İcraya gitmek sicilinizi kötü etkileyeceği gibi borcunuzu da katlayacaktır vekalet ucretieri ve diğer masrafları su an çok uçuk üstelik resmi faiz de cumhurbaşkanlığı kararı ile artırıldı.Size tavsiyem icra yoluna gitmeden çözmeniz olacaktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İmei yasası hk.
    3 ay önce açıldı
    İcra bilgisi olan
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar..

Borcum borç ona sıkıntı yok.

Giderleri azaltamıyorum problem orda zaten.

Yapılandırma teklif ettiler mi?Bankadan kredilendirebiliyorlar.Ciddi bir faiz ile bölelim diyorlar.

Arayıp şimdilik sadece ödeme zamanı talep ediyorlar.

Bende yoruldum artık.

Ama anladığım kadarıyla 40 binin icra ertesi masrafını bilemiyoruz.70 te olabilir 80 de.

Ben bi avukat arkadaştan bilgi alayım ona göre hareket edeyim.Tahmini olarak gelecek icrayı buraya da yazarım.

• Yapılandırın bence. Oran kaç olursa olsun, icralık olunca eğer devlette öğretmenlik yapıyorsanız uyarı alırsınız. Çalıştığınız kurum öder o parayı siz değil. Adınız yayılır, hassas bir durum iyice hassaslaşır. Oranı kaç olursa olsun yapılandırmayı tercih edin derim. Elbet günler düzene girer. Orda da kapatırsınız komple.

• Öğretmen veya kamu da çalışan birisi değilim hocam.

Özel sektörde 16 yıldır aynı firmada çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 3 Haziran 2024; 16:13:38 >
  • Hukuk bürosunda çalışan biri olarak söylüyorum, 40.000 TL olan borcunuz icra takibinden sonra tahmini 55.000 TL civarı olacaktır. Ayrıca benden size tavsiye icralık olmamaya bakın, diğer bankalar kredi kartı limitlerinizi hemen düşürür, kara listeye alınırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_fps -- 3 Haziran 2024; 17:15:35 >
  • @rfssfr

Öncelikle geçmiş olsun yalnız değilsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/icra-mahkemelerindeki-dosya-sayisi-30-milyona-yaklasti--157103452-2

Bu konuyu da inceleyebilirsiniz.

@black_fps

Son dönemde ev haczine çıkıyor musunuz? 2023 te yapılan düzenleme ile (üstteki konuda detaylı bilgi mevcut meraklıları için) evden alınabilecek eşyalara ciddi kısıtlama getirildi. Yine de büronuz ev haczine gidiyor mu?

Bir de en merak edilen konu, ne kadar süre sonra dosyayı varlık fonuna devrediyorsunuz?

@sadrainman

Değerli meslektasım bizim kurum da benzer vaziyette. Her gün icra kağıtları geliyor. Kimsenin de umrunda değil açıkcası en fazla 1/4 maaş blokesi alabilirler üzerine bir şey yoksa diyorlar. Dediğin gibi icraları sıraya girmiş olanlar var üçer beşer.

Borcu varlık fonuna devredilmiş olanlar var misal, onlar ciddi indirim alıyorlar borcu kapamak üzerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Haziran 2024; 17:40:25 >

• rfssfr kullanıcısına yanıt

2003 yılıydı zannedersem.

Çok yakından tanıdığım birine,

Türkcell faturalı hat borcu için defalarca arayıp,

borcu taksitlendirelim dediler.

Sallamadı. Yapılandırmaya yanaşmadı.

Aynı sene 200 TL olan borcu, 1 milyar olarak avukatın hesabına bankadan yatırmak zorunda kalmıştı.

• mazi09 M kullanıcısına yanıt

Hocam o sene doğan çocuk bu yıl askere gitti.

Mevzuat sürekli değişir.Örneğiniz için teşekkürler.

Hocam bu çok sağlıklı bir örnek olmamış zira düzenlemeler epey değişti bahsettiğiniz yıldan günümüze. Ancak ana fikre odaklanırsak dosya masrafı, avukat masrafı gibi konular sebebiyle elbette ki borç x tl ise xx tl olacaktır.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba.

Elbette üzerinden 20 seneden fazla geçmiş bir durum söz konusu.

Haliyle değişikler olmuştur.

Ancak ne olursa olsun, anlaşma yoluna gitmemek, kabul edilebilir bir yaklaşım tarzı değil.

Selamlar

Selam hocam. Elbette dediğiniz gibi. Üstte de linkini paylaştım 30 milyona yakın icra dosyasından söz ediliyor. Bu borçlar gerek bankalarla gerek ise avukatlık büroları aracılığı ile taksitlendirilebiliyor. İcra dosyası açıldıktan sonra dosya masrafı, avukatlık masrafı gibi ücretler eklendiği için elbette ödenecek miktar çoğalıyor.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

biraz geç oldu ama cevap vereyim, ev haczine tabiki çıkmaya devam ediyoruz fakat dediğiniz gibi evden mal kaldırma kalmadı gibi birşey, dosyaların varlık şirketlerine gitmesi ise bankadan bankaya değişmekle 1-2 yılı buluyor.

• black_fps kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler yanıt için. Hocam bir sorum daha olacak izniniz ile. Diyelim 1 yıl geçti ama borcu tahsil edemediniz hukuk bürosu olarak. Bu durumda banka dosyayı varlık fonuna devrederken size herhangi bir ceza uyguluyor mu yani büroya? Örneğin sizin ücretinizde bir kesinti mi oluyor veya nasıl oluyor işlem? Yani ben şeyi merak ediyorum daha çok banka size ayda bin dosya veriyor diyelim, bunların içerisinde bir oran mı belirliyor tahsilat oranı şu kadar olmalı şeklinde? Yani tahsilat mümkün olsa da olmasa da büro her şekilde parasını alıyor mu veya? Burada mutlaka bir prim sistemi gibi bir şey vardır tahmin ediyorum ki. Yani banka şunu diyordur diye düşünmekteyim işte ayda şu kadar tahsilat yap şu kadar prim gibi.

Elbette ben tamamen farazi konuşuyorum hocam, bizleri aydınlatabilirsen sevinirim çok. Yanlışlarımı da düzeltirsen sevinirim hocam  

• Avukatımla bugün görüştüm.

İcra dosya başı 20 bin tl civarı ek maliyet oluşacaktır dedi.

Hesaplarınızdaki paralar blokelenir üstünüze bir şey varsa haciz gelir vs.

Bende hiç bir şey olmadığı için sorun yok.Eve icraya gelmezler yüksek ihtimalle dedi.

Maaşın %25 i süreç başlayacak.

Bugün Halkbank internet şubesine girişimi engellemiş.

Bilgilerinize.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.