Kredi notun düşer, borcun olduğu bankadaki mevduat hesabına bloke gelebilir ve banka seni sık sık arayarak veya mesaj göndererek rahatsız eder. Ayrıca maaşını borçlu olduğun bankadan alıyorsan banka maaşın yatınca otomatik ödeme talimatı ayağına yasal olmadığı halde maaşının hepsini zırt diye çeker. Eğer maaşın başka bir bankadaysa icralık olmadığın sürece bir şey olmaz. İcralık olman için 3 ay ödeme yapmamış olman lazım. |
İcra hk. (4. sayfa)
-
-
Peki hocam. Maaşı farklı bankadan alıyorum. İcraya düştüğümde farklı bankadan çekemezler diye biliyorum. İcraya düşeceğim. Hakkımda hayırlısı. Zor geçecek ne yazik ki süreç. İkametgahı da değiştireceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet farklı bankadan maaşı çekemezler ama işyerinize tebligat gönderip işverenden maaşınızın %25'lik kısmını alırlar.
-
-
Hocam daha alacaklı bir başvuruda bulunmadı. Yani daha borçlarımı ödememezlik yapmadım. Bu aydan sonra başlayacak. Ayrıca 1 ay ödemedikten sonra yapılandırma durumu geldi. Daha yeni 60 aya kadar yapılandırılabiliyor.
Hayırlısı olsun hocam inşallah
-
Arkadaşlar bu yeni çıkan yapılandırma kanunundan yararlanan oldu mu aranızda? Kimisi hemen başvurabilirsiniz diyor kimisi 1 Kasım'da yasalaşacak diyor.. Acayip bilgi karmaşası hakim..
Hocam öncelikle detaylı bilgi paylaşımınız için size çok teşekkür ederim. Lakin 2 sorum olacak. Yardımcı olursanız bana çok sevinirim:
1.) E-imza ne gibi bir işimize yarayacak hocam. Yani gelen dilekçeye veya kağıtlara cevap vermek için mi ?
2.) Banka hesaplarına haciz uygulanıyor dediniz. B bankaya borcum var lakin A bankasında 1 tl var. Ben bu 1 tl yi çekemeyeceğim. Hangi süre zarfında haciz kalkar ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X