Şimdi Ara

İçtiğiniz ambalajli doğal kaynak suyu ya kuyu ya da dere suyu ya da karışık su biliyormuydunuz??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aynen haberdeki gibi yapılıyor hersey Türkiye cok bilinen en populer sularından bir tanesinde gorev aldım ve ne yazıkki doğal kaynak suyu diye senelerdir ve halada devam ediyor maalesef kuyu suyu,dere suyu vs.Bu suları rewerse ozmoz denilen makinalarda istenilen sertliğe getirildikten sonra doğal kaynak suyunla karistiriyorlardi.Yoksa ruhsatlarına bakın debi 3lt./sn.yazar uretebilecekleri kapasite belki günlük 500 damacana onlar karışım sularınla 100.000 damacana alabiliyorlar!!Lutfen herkesi bilinçlendirelim içtiklerimiz doğal kaynak suyu değil kuyu dere suyudur!!!Buna o populer su fabrikasında çalışmış biri olarak söylüyorum Saglik Bakanlığı biliyordu ama karışıyorlardı hepsi rüşvet alıyorlardı çünkü!!!Ben size suda en populer firmanın fabrikanın yaptığını anlatıyorum kıyı kenar firmaları siz duşunun Allah sağlığımızla  oynayanları bildigi gibi yapsın!!Yedigimiz içtiğimiz hiçbir seye güvenmiyoruz çünkü denetim yok denetim elemanları ceplerini doldurur fabrika sahibide avuçlarını ovalar biz böyle bir Turkiyede yasıyoruz iste
    Saygılar 

Manşet Haber (@mansethaber)
    26.07.2012 15:41
    Su firmasında çalışan bir kişinin itirafları | haber, haberler, CNN, Ten, 2010, Marka, memur, Beykoz 
    http://www.mansethaber.com/mobil/su_firmasinda_calisan_bir_kisinin_itiraflari-polis_adliye-haber-25366.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi haberlerde şöyle çıktı yok damacana kirleniyor afedersiniz içine idrarını yapan bile var diyorlar evet doğrudur ama ben çalıştığım firmadan gördüklerimi ve işin içerisinde olduğum için bildiklerimi size aktarıyorum damacana prosesinde koklayıcı elemanlar vardır burnunun iyi koku alması istenir 100.000 damacana üretime giriyorsa sadece ve sadece 500 yada 1000 tanesinde bu kadar olmazda bu kadar kokulu idrar,benzin,mazot karışmış damacana gelir.Bu damacanalardan koklayan personel kaçırsa kaçırsa 50 tane kaçırsın diyelim bu kadar olmazda en yükseğini söylüyorum.Bu şundan kaynaklanmaktadır bir damacananın kullanım ömrü 50-60 dolumsa sizde 500-1000 dolum yapıyorsanız kalıntılar elbette kalacak suyunuzda mikrop çıkacaktır.Ama buna karşıda önlem var ozon miktarını arttırmak.Ozon miktarını 0,50 ppm den 1 veya 1,50 ppm bir çıkarıyorsunuz damacanada mikrop üreyemez hale geliyor yönetmelikte ozonunda bir değeri vardır!Tabi sonra şikayetler gelsede ozon denip geçiliyor ama hiç kimse ozonun şişe içine basıldığı miktarı söylemiyor!!!Mesela Sağlık Bakanlığından detaylı bir denetim olacağı zaman tecrübelerime dayanarak söylüyorum ilk önce dağa çıkılır.Dağdaki ruhsatlı su boru hattı diğer toplama kaynaklardan ayrılır!!!Toplama kaynaklar boşa akar hiç kimse bu kaynakları imlahaneye gelen boru hattına ekliyoruz demez hiçbir zaman Sağlıkçılara!!!Bu bir!!İkincisi dağdan Sağlıkçılar ruhsatlı veya ruhsat alınacak su kaynağından numune alırlar tabi o kaynak sağlıkçılar gelmeden önce klorla bir güzel dezenfekte edilir mikrop çıkmasın diye.Neyse sağlıkçılar örnek aldıktan sonra fabrikanın araçlarıyla kendi araçlarıylada değil fabrikaya inerler.Fabrikada zaten kaynaklar yukarıdan ayrılmış ister depodan al ister imlahaneden su aynı çıkar!!Depodan alırlar imlahaneden alırlar işçilerin kıyafetlerine tertibe düzene hiç bakılmadan yukarı rapor yazmaya çay kahve içmeye çıkılır.Sağlıkçılar burada bir güzel raporlarını yazarlar tabi yazmadan önce harcırah adı altında bir ücret alırlar ben bizzat şahidim ücret aldıklarına kapalı zarflarda verir fabrika müdürü ya da kalite müdürü her neyse.Daha sonra raporlarını yazarlar fabrikanın aracıyla yine görev yaptığı daireye bırakılır.Tabi şunu söylemeyi unuttum dağdaki su ayırma işlemi fabrikadaki kuyuların(su fabrikalarının ya dibinde ya arkalarında sondaj kuyular bulunmaktadır ve bu kuyular her ne kadar sağlıkçılara üretimde kullanmıyoruz kullanma suyu olarak tuvalette lavabo suyunda kullanıyoruz da deseler )üretimde kullanılıyor.Bu kuyular fabrikanın arka taraflarında ya da Sağlıkçılara hiç gösterilmemiş bir yerde farklı işletmeler altında kimisi trafo tabelası takıyor o odada trafo merkezi sanki varmış havası yaratılıyor o odalarda Ters ozmoz yani Rewerse Ozmoz denilen su sertliğini istenilen ayarda yapan makineler tanklar bulunur!!Burada kuyu suyu& dere suyu herneyse o makinelere girerek istenilen sertlikte çıktığı için ister halk sağlığı laboratuvarı analiz yapsın ister fabrikanın kendi laboratuvarı analiz yapsın o suyu analizle anlayamazlar ne mikrobunu anlayabilirler ne de sertiğini diğer parametrelerini!!!Daha sonra bu sular Ters ozmoz işleminden ve sertliği değiştikten sonra depolara diğer doğal kaynak suyu&dağdan toplama sular&kuyu suyu karıştırılarak bir güzel imlahanenin tankına gider!!Orada su doluma hazırdır içine ozon göya yönetmelik değerinde basılacak ya ne yönetmeliği otomatik basılan ppm makinesi vardı işçiden tutunda dışarıdan gelen firma elemanına kadar herkes ozon değerini değiştirebiliyorlardı.Ozon basılan şişede fabrika olarak analiz yaptığımızda bütün mikroplar sıfır bütün etiket değerleride normal çıkıyordu.Ancak bu suyu soğuk değil sıcak içerek anlarsınız!!Bizim insanlarımızın yanıldığı nokta şu suyun tadı alışılagelmişten gerçekten bozuk çıkıyor hiçkimsede demiyor ki bu suyun tadı bozuk acı vs..Gerçi biz büyük firmaydık bize koku tat şikayetleri çok geliyordu ama sağolsun Kalite Müdürleri işi kılıfına bir güzel uyduruyordu kimine ozon şikayeti diyordu (fazla basmışısz demiyordu) suyun tadında değişiklik olur elbette diyordu sorunlu problemli müşteriler oluyordu ya fabrika müdürünle ziyaretine ya da telefonla kalite müdürü görüşerek hallediyordu!!!Sağlık Bakanlığının yada Tarım Bakanlığının verdiği Mesul Müdürlükte tamamen hikaye.O mesul müdürler mecburen çalıştığı firmaya uyması gerekiyor hiçbir Mesul Müdür ben mevzuatlara göre hareket edeyim demiyor ya da yaptırmıyor firma yetkilileri.Bizim firmamız hijyene önem veriyordu ama başka firmalardada çalıştım adamların iş elbisesi bile yoktu bırakın boneyi maskeyi önlüğü:)TV lerde hep görürüz başbakan bir gıda firmasına gider önlük bone ve maske takarlar inanmayın sakın gerçektede böyle olduklarına işçiler iş elbisesini bile giymezler ne maskesi bonesi:))Bir keresinde bir firmada çalışırken adam su dolum makinesinde sigara içiyordu ve hiç kimse uyarmıyor herkes normal bişeymiş gibi işine devam ediyordu..Su piyasası böyle!!Ha şunu söyleyeyim bu son damacana kirliliği yüzünde bakanlık 5 firmayı deşifre etti ya bu firmalar ya Sağlık Bakanlığından bir denetim personeliyle&amiriyle&müdürüyle ters düşmüştür ya da analizleri yapan halk sağlığı laboratuvarlarına istedikleri araç-gereç almamışlardır ya da hiç rüşvet vermemişlerdir.Ben şuna şahidim il sağlık müdürlüğü artık elamanlarımı müdürlerimi istetti firmamızdan bedelsiz su sebilleri verilmişti hemde baya!!Yani bu çark böyle gittiği sürece ne yediğimizde ne içtiğimizde bir hayır olmaz!!Çünkü denetim eksik!!Cep dolu!!!Allah sağlığımızla oynayanları bildiği gibi yapsın!Ben Erikli&Nestle Waters firmasında çalıştım!!!

• Butun bunlari o çalıştığım firma (diger su firmalari)neden
    yapıyor?Kisaca söyle özetleyeyim 5 kurus daha fazla kazanabilmek
    için!!Neden?Fabrikanin ve cogu su firmalarının aynıdır ruhsatlı 2 veya
    3 kaynakları vardır geri kalan suyla birebir sertlikleri tutan
    kaynaklar aynı dagdan toplama kaynaklardir.Bu toplama kaynaklara asla
    kaptaj yapılmaz ki kimse bilmesin diye.Ya ne yapılır?Kaynagin çıktığı
    yerden boruya alınarak ruhsatlı kaynakların geldigi boruya toprak
    altından(kimse görmesin)bağlanırlar.Peki ruhsatlı 2 veya 3 kaynak
    gösteriliyor devlete peki diğer kaynakların ruhsatı nerede?Devlet bu
    yöntemle öyle bir kaziklaniyor ki sormayın gitsin!!1 saglik bakanligi
    ruhsatlı kaynağı demek ayda devlete tahmini kafadan 100.000tl ödemek
    demek!!Peki diğer toplama yani ruhsatsız kaynaklar ne olacak?Dagda 10
    tane kaynak bağlasalar ki çalıştığım firmanın 10 un üzerinde toplama
    kaynakları var siz hesap edin 1milyon tl ödemek nire 2 veya 3 kaynağa
    300.000tl ödemek nire??evet firma su yonden haklı %100 dogal kaynak
    suyu yapsa hem üretim kapasitesi cok az olacak sadece 10 ruhsatlı
    kaynak olsa ve %100 dogal kaynak olsa damacana üretim kapasitesine
    yetmez tabi su konuda var dağdaki bir dogal kaynak suyu debisi hiçbir
    zaman 15 veya 20 lt/sn.olmaz ha kısın kar suları erirse max 10
    lt./sn.olur o kadarda olmaz gerçi de.Su firmalarının saglik bakanligi
    ruhsatlarına bakın 3lt./sn. max yazar ve firma o debiye gore ve cevre
    koruma alanına alınmalarına gore daha cok kriterleri var Saglik
    Bakanlığına ruhsat parası ve diğer bu işle ilgili yerel yönetimlere ve
    bakanlıklara para verilir ve o kaynak devletten kiraya alınır!!Peki
    Saglik Bakanligi ruhsat verenler denetim yapanlar bunu bilmiyorlar mı
    bilmemeleri için aptal olmaları gerekir ama hiçbirisi aptal değil
    neden?cunku her biri amirinden memuruna denetçisinden müsteşarına
    kadar rüşvet yiyiyorlar rüşveti daha cok alt kademe göstere göstere
    yiyiyor üst kademelere hediye adi altında veriyorlar!!Yani bu adamlar
    devletimizin çıkarlarını koruyacaklarına kendi ceplerini
    dolduruyorlar!!Kendi cebi doluyorda peki onlar suyu nereden iciyor
    zannediyorsunuz onlarda denetlemedikleri firmaların sularını bir guzel
    iciyorlar!!Bu insanların gözünü para bürünmüş para!!5 kurus fazla
    kazanıyor derken hem üreticisi hem denetleyicisi kendi saglıklarını
    bozmala beraber vatandaşın sagligiylada oynuyorlar!!!Hepsi 5 kurus
    daha fazla kazanabilmek uğruna!!!Saygilar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.