Şimdi Ara

ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
59.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: erdaldarici1

Ürün piyasaya gireli ne kadar oldu ?
    Fiyatının düşme ihtimali nedir tahmini?

Mayıs sonunda piyasaya çıktı yakında electroworld ,mediamarkt gibi marketlerde satılmaya başlayacak.Fiyatının 500 liranın altında olacağını tahmin ediyorum.
  • Teşekkürler Aktamer

Bir sorum daha var henüz DTS desteği yok ok ama ben zaten ses sistemine sahip değilim,bu şu mu demek oluyor DTS olan hiçbir filmi izleyemem bu cihazı alırsam.

Yani ok DTS ses alamycam kısmını anladım ama hiç mi ses alamıycam streo olarak?
  • Bu cihaz harddiskimdeki 1080p filmlerin %70 ini oynatmadı.
    Complete name : F:\1080p\An American Crime (2007)\An.American.Crime.2007.Uncut.1080p.BluRay.DTS.x264.dxva-HDC.mkv
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 5 frames
    Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1

Complete name : F:\1080p\Madagascar Escape 2 Africa (2008)\1920-m2.mkv
    Format settings, ReFrames : 4 frames

NMT ler HTPC leri döver diyenlere duyurulur!
  • Şu anda dts'i desteklemiyor.Ancak cihazın arayüzünde dts'i dijital olarak seçebiliyorsunuz bu da dts destekli anfiler için.Ancak aynı bölümde bir de analog kısmı var.Bunu seçemiyorsunuz bu da çıkacak firmware ile destekleneceği anlamını taşıyor.Şu ana kadar elimdeki çeşitli dosyalardaki filmleri oynatmamazlık etmedi.dvd iso dosyalarını mükemmel destekliyor.Yakında harici dvdrom takıp dneceğim.Sonucu da buraya yazarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Bu cihaz harddiskimdeki 1080p filmlerin %70 ini oynatmadı.
    Complete name : F:\1080p\An American Crime (2007)\An.American.Crime.2007.Uncut.1080p.BluRay.DTS.x264.dxva-HDC.mkv

Cihazın yazılımı güncel mi, değilse son yazılım aşağıdaki linkten indirip güncelleyebilirsin :

http://www.raidsonic.de/de/data/driver/firmware/IB-MP309HW/01-17-090204-15-DST-403-000.zip

%70 oynatmama bir rekordur o yüzden yazılımla da düzelmezse bence cihazda bir sorun var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 13 Haziran 2009; 14:47:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Seko92

quote:

Cihazın yazılımı güncel mi, değilse son yazılım aşağıdaki linkten indirip güncelleyebilirsin :

http://www.raidsonic.de/de/data/driver/firmware/IB-MP309HW/01-17-090204-15-DST-403-000.zip

%70 oynatmama bir rekordur o yüzden yazılımla da düzelmezse bence cihazda bir sorun var demektir.

evet yaa rekor bu acaba cihazdamı problem var yoksa güncelleme ilemi ilgili midemizi bulandırmayın şimdi durup dururken

• quote:

Dostum burda öncelikle kimse NMT'ler HTPC ye göre daha iyidir her zama daha iyi oalcaktır demedi. Ben sadece evimdeki HTPC yi kaldırdım dedim. Çünkü sadece film izliyordum ve film izleme işini bu cihazda iyi yaptığı için artık gerek kalmadı...

2.si arşivim'de 300e yakın 1080p - 720p film var. Ve hiç birisinde oynatmama gibi bir problem olmadı.. Nasıl oluyor da senin filmlerin %70ini oynatmıyor.
    Ki oynatmıyorsada ya yazılımında problem vardır yada kutunda. Bir pire yüzünden bütün ormanı yakmaya gerek yok...

networkden 1080p filmleri oynatmıyor demişsin. Ben nasıl izliyorum ? Gayet akıcı ve sorunsuz şekilde bütün arşivimi izliyorum ve hatta ağdan 26 gb'lık Blu-ray .evo uzantılı film sahne arkası dosyasını bile oynattım...

Cihaz ısınıyor fanı sayesinde alev almaktan kurtuluyor demişsin. Sen cihazı mikro dalga fırındamı çalıştırıyosun. Bana bu cihaz ısınıyor deme inanmam çünkü. Ya sen sıcaklığın farkında değilsin diğer türevlerini kullanmadın (popcorn,wd gibi) yada cihazı kötülemek istiyosun ama nasıl kötülesem diye saldırıyosun. Eğer cihazı tutupta Receiver'ın sütüne koyuyosanda fark eder çünkü Receiverlar soba gibi. Büyük ihtimal ısınan bi cihazdan etkilenmiştir.

Yani kısacası ya senin cihaz'da problem var yada başka bir markanın fanısın icybox a taş atmak istiyorsun.. Bu cihazı bir tek ben kullanmıyorum sadece incelemesini yaptım topice bakarsan bir kaç kişi daha kullanıyor ve hepside memnun cihazından

@Kızıl Baron
    Blu ray sürücü takıp blu-ray oynatma meselesi benimde aklıma geldi fakat blu-ray sürücüm yok olursa bulursam bi yerden onuda deneyip koyarım buraya :)

Cihazın içinde hdd yok onu ayrıyetten alıcaz, yada network e baglıcaz yada büyük kapasiteli bi usb flash bellek alıp ordan oynatıcaz

Cihaz youtubeye direk baglanıyor yasak yok yani

netowrk soruna gelince baglanır paylaşım vermen yeterlidir. Sonucta bu bir ağdır. kablolu kablosuz farketmez. Ama düşüncen kutuyu kablolu baglayıp kablosuz şekilde laptopundan film oynatmaksa filmlerde takılma problemi olabilir çünkü denedim wirellesden 1080p filmleri oynatırken takılıyor.

@Am@deus
    Düşük seeds li denemedim hiç valla :) torrentleech sağolsun

@0zqur
    Ben cihazı evde bose ses sistemim ile kullanıyorum analogdan baglı alacağın ses sisteminde ne çıkışlar var bilemiyorum yazarsan yardımcı olabilirim

@erdaldarici1
    Teşekkür ederim :)

Fiyatı düşermi bilmiyorum ama düşmesin biz o kadar para verdik sizde verin hehehe vatanda 460 tl sanırım ürün

DTS ile ilgili soruna gelince. Cihazı eğer composite den baglarsan DTS filmleri izleyemezsin. Ama artık bu sorunda kalkıcak ortadan 2 haftaya kadar DTS destekli yeni firmware geliyo her türlü izleyebilrisin yani

@sesem
    ben denedim dostum harici dvd sürücü ile sonuç mükemmel ss eklemiştim 2. sayfaya

Başka sorusu olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NakkaSss -- 14 Haziran 2009; 18:21:23 >

• Bu kadar da mal sahiplenilmez ki?
    İlk mesajımda networkten oynatmıyor demiştim evet, bunun sebebi filmi açmamasıydı. Hiç codec problemi olabileceği ve oynatmadığı aklıma bile gelmedi. 720p leri çatır çatır oynatan alet 1080p lerin %70ini açmıyor. Öyle abuk subuk releaselerde indirmiyorum, indirdiğim 1080pler DVD9 formatında (7.94 gb)
    Cihaz ısınıyor dediysem bir yerimden sallamadım. Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu bu yaz gününde aletin ısınması gayet normal, ancak öyle söylendiği gibi buz gibi çalışması filan hikaye.

Söylencek başka birşey yok. 4 ref frame e sahip 1080p 4.1 levelli madagascar 2 filmini bile açmıyorsa (7.94 gb) bu alet benim için bitmiştir!
  • Bu arada cihazı alır almaz hiç bir ayar yapmadan ilk olarak firmware güncellemesini yaptırdım internetten. Bugün onca problem sonrasında birde reset to factory defaults yaptım ama değişen birşey olmadı. 1080p filmlerin çoğunu açamıyor. DXVA uyumlu kodlanan filmleri bile açamıyor (profile 4.1 ve ref = 4) daha ne olsun?
  • quote:

Bu kadar da mal sahiplenilmez ki?
    İlk mesajımda networkten oynatmıyor demiştim evet, bunun sebebi filmi açmamasıydı. Hiç codec problemi olabileceği ve oynatmadığı aklıma bile gelmedi. 720p leri çatır çatır oynatan alet 1080p lerin %70ini açmıyor. Öyle abuk subuk releaselerde indirmiyorum, indirdiğim 1080pler DVD9 formatında (7.94 gb)
    Cihaz ısınıyor dediysem bir yerimden sallamadım. Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu bu yaz gününde aletin ısınması gayet normal, ancak öyle söylendiği gibi buz gibi çalışması filan hikaye.

Söylencek başka birşey yok. 4 ref frame e sahip 1080p 4.1 levelli madagascar 2 filmini bile açmıyorsa (7.94 gb) bu alet benim için bitmiştir!

Hocam 200 tl vereyim sendeki cihaza.

• 300 verırım
  • Merhaba,
    Bende bugün ithalatçı firması olan dijitaltrend'e uğrayıp bir tane satın aldım.Uğradığım iyi oldu zira firma yetkilisi arkadaşlar hem hoş sohbetler hemde konularına hakim kişiler.Daha öncede A+ kasa almıştım kendilerinden cihazıda canlı görüp&denemek de bahanesi oldu ziyaretin.Forumda yazılan model usb wireless adaptrörünüde alıcağım hafta içi.(Gerçi bu gün Bimekste sonu 7 ile biten modelini buldum ama almadım problem çıkmasın diye).
    Henüz kurmadım kurunca bende bir iki kelam ederim cihaz hakkında.Bana yapısal olarak kaliteli&sempatik geldi ek olarak arkadaşlarımızında belirttiği gibi 2 haftaya kadar DTS desteğininde yeni firmware ile eklenebileceği bilgisi verildi.

Cihazın fabrikasyon olarak üst kapağı açık gelebiliyor bu anormal bir durum değil sanırım direkt olarak hdd yi takmak isteyenler için kolaylık olsun diye düşünülmüş.Cihazın üst kapağını tutan 2 sağ 2 tanede solda duran vida var ve bu vidalar ufak poşetin içinde cihazın aksesuarları ile beraber kutusunun içinde.Yani üstüne takılı değil.(Ki benimkinin jelatinini ben açtım.Kısaca vida takılı değil diye boşuna endişelenmeyin diye yazıyorum)Bir adet optik kablo,bir hdmi kablsou ile eksternal bir hdd aldım.Elimde hali hazırda WD sata 640 gb hdd var onuda cihaz ile tümleşik olarak kullanıcağım.

Bu arada benim izlediğim ve tavsiye ettiğim bir ip tv sitesi var henüz cihazı kurmadığım için üstünden izlenip izlenilmiyeceğini bilmiyorum belki benden önce deneyip sonucu yazmak isteyen arkadaşlar olabilir :http://www.joost.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 14 Haziran 2009; 2:13:24 >

• Öncelikle hayırlı olsun Vipracing

Bir anönce olumlu olumsuz fikirlerini yazarsan seviniriz denedikten sonra :) Bende Temmuz başında almayı düşünüyorum
  • muratremix arkadaşım,

1080p filmleri hangi kaynaktan oynatmaya çalışıyorsun ? Bir de oynatmıyor derken, cihaz hata mı veriyor, filmi mi tanımıyor yoksa hiç cevap mı vermiyor yani filmi mi başlatmıyor ?
  • 1080p filmleri ağa bağlı usb diskimden oynatmaya çalışıyorum. Aynı anda task manager açık ve dosyaları 25-30 mbit (peak) hızında okuyor. 3-5 sn içerisinde filmi açamayınca film seçim ekranına geri dönüyor. Bendeki tüm 1080p filmler DVD9 boyutunda yani 7.94 gb. Sadece batman dark knight 17Gb ki onuda açmıyor. Açabildiği nadir filmlerden biri butterfly effect. Ağ bağlantısında sorun olsa onuda açmazdı zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Cihazın fabrikasyon olarak üst kapağı açık gelebiliyor bu anormal bir durum değil sanırım direkt olarak hdd yi takmak isteyenler için kolaylık olsun diye düşünülmüş.Cihazın üst kapağını tutan 2 sağ 2 tanede solda duran vida var ve bu vidalar ufak poşetin içinde cihazın aksesuarları ile beraber kutusunun içinde.Yani üstüne takılı değil.(Ki benimkinin jelatinini ben açtım.Kısaca vida takılı değil diye boşuna endişelenmeyin diye yazıyorum)Bir adet optik kablo,bir hdmi kablsou ile eksternal bir hdd aldım.Elimde hali hazırda WD sata 640 gb hdd var onuda cihaz ile tümleşik olarak kullanıcağım.

Dostum hayırlı olsun. Benim cihazın üst kapak vidaları kutuda olsa belki düşünmezdim göndermeyi geri ama vatan bilgisayar bariz açılmış cihazı göndermiş bana. Cihazı çarşamba günü geri gönderdim. Hala ne arayan ne mail atan var. Nasıl firma bunlar anlamış değilim. Bu kadar düzensiz çalışıp nasıl para kazanıyorlar hayret. İlk ve son alışverişim vatanla.

• erdaldarici1:Teşekkür ederim.

sissente: Malesef Vatandan bende şikayetçiyim servis konusunda ve size hak veriyorum.Zaten Vatandan alış veriş yaparsam aldığım markanın kendi ithalaçısının garantisi için tercih ediyorum Vatanın ki için değil oranın servisi ile vakit kaybetmeye değmez .

Dün sabaha karşı daha sonra da bu gün öğlenden sonra ilk denemelerimi yaptım.

3 tane divx formatında 2 tane 1080p ve 1 tanede 720p .mkv formatında filim ile bir kaç fragman denedim.İlk açtığımda hiç problemsiz çalıştırırken bu gün yaptığım denemelerde aynı medyalarda sorunlar ile kaşılaştım.Belirteyim : Cihazı donanımsal&estetik olarak beğendim.WD 500 gb lık hdd yi taktım (Şu an NTFS formatında)

İlk gözlemim :

(+) yönleri :

- Kompak iyi malzeme kalitesine sahip,kolay kullanımı olan bir cihaz.
    - Saatlerce filim izlemedim ama 2 saate yakın kullandım cihazı az ısınan bir donanım olduğu görüşündeyim.Fan görece sessiz çalışıyor (PS3 ve X Box 360 dan çok daha sessiz.Yani sessiz sahnelerde/dialoglarda vb cihazın çalışma sesi ile ilgili problem yaşanmıyacağını zannediyorum ) ve arka tarafta ılık bir hava atıyor.Cihazın kasası aleminyum olduğu halde hiç bir noktasında 'el' ile temasda rahatsız edicek bir sıcaklık mevcut değil.
    - HDD takmak çocuk oyuncağı.
    - Altyazı boyutu/rengi/pozisyonunu ayarlamak gibi güzel opsiyonları var.
    - Görüntü kalitesi tatminkar.
    - El kitabında yazan formattaki tüm dosyaları destekliyor.Hiç bir filim vb medyasında görüntüde problem yaratmadı.

Gri noktalar :

- Cihazın 2 el kitabı var.Birisi İngilizce Diğeri Almanca. (Basit küçük bir klavuz sadece ) Bu kadar küçük bir klavuzun aynı baskı kalitesinde olmasa dahi Türkçe bir versiyonuda kutu içeriğine dahil edilmeli. (Benimkinden çıkmadı belki yeni versiyonlarına eklenir)
    - Cihazın el kitabında tavsiye edilen ya'da test edilmiş usb kablosuz adaptörleri ile ilgili bir yazı&referans vs yok.Bunu ancak forumlardan öğrenmek mümkün.En azından bir kaç bilinen marka referans olarak verilebilirdi.(Not:Bende birisi eski biriside yeni 2 tane Zyxel usb kablosuz modem mevcut.İkisininde bu sayfalarda tavsiye edilen modelden olmadığını biliyorum sadece denemek amacı ile taktım çalışmadılar.Bilgi olsun diye ekleme ihtiyacı duydum gri nokta vs olarak almayın)
    - Cihazın boot zamanı 1 dk civarı.Ortalama bir kullanıcının sabrını zorlama şansı var.
    - MKV lerde chapter desteği yok ise hızlı ileriye almak için 2 seçenek var : Ya atlamak istediğiniz zamanı yazacaksınız ya'da hızlı ileri sarma ile gidiceksiniz (Maksimum 8x ile ileriye hızlı sarabiliyor) başka bir opsiyon varsada şu an için fark etmedim/kullanmadığım için bilmiyorum.
    - Güç adaptörünün kablosunun gerekitği kadar uzun olmadığı kanaatindeyim.Eğer 1.5 metreden uzun bir mesafeden güç adaptörünü takıcaksanız ya biraz 'gergin' kullanıcaksınız yada bu konuda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    - Cihazın ön panelinde açma kapama düğmesi vs yok.Her şey için kumandaya bağımlısınız.Eğer cihaz kilitlenirse kumanda üstündeki (Güç düğmesi ve eject düğmesine aynı anda basılı tutunca resetlemesi gerekiyor) düğmeler efektif olarak cihazı tekrar başlatmıyor (Donunca)Bunun için cihazın arkasında ki açma kapama düğmesini hatta gerekiyor ise arkadaki adaptörüde güçden 10 sn civarı çekmeniz gerekebiliyor.
    - Üst kapak ve HDD yi yerine sabitlemek için ufak bir poşette 4 ü siyah 2 si gri 6 adet minik vida çıkıyor.2 gri hdd sabitleme yuvalarına takılırken geriye kalan 4 tane siyah kasanın dışına takılıyor ama 4 yuvada da denememe rağmen bir vida diğer 3 siyah vidadan bir kaç mm daha uzun.

(-)yönler :

- Henüz bunu yazmam için çok erken ama : Cihazın firmware nin olgunluğun kıyılarına dahi ulaşmadığını düşünüyorum.Dün gece ilk çalıştığından problemsizce açılıp kapanmıştı bu gün açtığımda açılmadı arkadaki on/off düğmesinden açıp kapatmak zorunda kaldım.Daha sonra bir kaç kere daha problem yaşadım bu seferde ilk önce güç düğmesini kapatıp daha sonrada fişten çekerek açabildim.

Henüz bir karara varamadığım :

(Zira codec vb sorunu olup olmadığından emin değilim) Filimlerin dillerini değiştirmek istediğimde 2 tane MKV de problem yaşadım bir tanesinde ise yaşamadım. (Almancadan İngilizceye değiştirmek istediğimde 2 tanesi defalarca denememe rağmen çalışmadı ve takıldı.Cihazı resetlemek zorunda kaldım.Bir tanesi ise sorunsuzca defalarca dil değiştirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 14 Haziran 2009; 17:09:55 >

• Vipracing

Hocam bu denemeleri yapmadan önce güncellemesini yükledinmi yoksa sıfır cihazdamı deneme yaptın bu da çok önemli
  • inceleme için teşekkürler vipracing.yazdıkların doğrultusunda cihazın stabil olmadığına karar verdim.Güncel fw çıksa bile açma kapama konusundaki problem ciddi bir sorun.o kadar para verip bir de üzerine bu tip can sıkıcı şeylerle uğraşmak hiç hoş değil.
    sanırım nettop gelene kadar beklemek en iyisi olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pasa_mahmut

Vipracing

Hocam bu denemeleri yapmadan önce güncellemesini yükledinmi yoksa sıfır cihazdamı deneme yaptın bu da çok önemli

Merhaba,

Yok hiç bir güncelleme yüklemedim.Versiyonu kontrol eder tekrar yazarım zira aradaki farkı da anlamış oluruz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.