Şimdi Ara

İdam getirilmeli mi MÜNAZARA yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Dil ve Anlatım dersinde münazara yapıcağız benim savunduğum görüş idam cezası gelemsin Türkiye geriye gider. Karşı tarafınki İdam getirilsin Türkiye de suç oranı düşsün. Şimdi ben biraz konumda Türkiyede suçsuz yere asılanlar ve olanlardan bahsedicem mısıra kaydırcam biraz konuyu sizinde desteklerinizi bekliyorum yani benim görüşüme katılanlar görüşlerini bildirirlerse o cümlelerede yer vereyim yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: HayınKostok

Arkadaşlar Dil ve Anlatım dersinde münazara yapıcağız benim savunduğum görüş idam cezası gelemsin Türkiye geriye gider. Karşı tarafınki İdam getirilsin Türkiye de suç oranı düşsün. Şimdi ben biraz konumda Türkiyede suçsuz yere asılanlar ve olanlardan bahsedicem mısıra kaydırcam biraz konuyu sizinde desteklerinizi bekliyorum yani benim görüşüme katılanlar görüşlerini bildirirlerse o cümlelerede yer vereyim yardımlarınızı bekliyorum

Suçsuz yere asılanları göstermekle tam olarak idama karşı argüman üretemezsin.

Ancak konu siyasete kayarsa bunu söyleyebilirsin. Konu siyasete kaydığında sadece soldan vurmak yerine hem sağdan hem soldan vurman lazım. Yani hem Adnan Menderes'i hem de Deniz Gezmiş'i kullanabilirsin.

İdamı savunan kişi "zamanında suçsuz yere asılanlar şu anda idam edilmesi gereken kişilerin idam edilmemesini engellemeli" der. Yani suçsuz yere asılmak başka bir şey gerçekten suçlu olan bir insanın asılıp asılmaması başka bir şey.

İdamı savunan kişi Amerika gibi gelişmiş bir ülkede idam cezası var diyecektir. Sende Amerika'daki suç oranını örnek gösterebilirsin. İdamın Amerika'daki suç oranını düşürmediğini anlatabilirsin.

Bunun için biraz araştırman gerekir.
    Amerika'da idam ne zaman uygulanmış. Uygulandıktan önce ve sonra yıllara göre suç oranı. (özellikle cezası idam olan suçların oranı)
    İdam cezası Amerika'da eyalet bazlı mı bilmiyorum. Eğer öyleyse idamın uygulandığı eyaletlerdeki suç oranı ile uygulanmadığı eyaletlerindeki suç oranına bak. Sonuçlar senin lehineyse kullan.

Üreteceğin en güçlü argümanlar şunlar olmalı :
    1.Kişinin yaşama hakkı ne olursa olsun elinden alınmamalı. İnsan hakları evrensel bildirgesinin ilgili maddesini oku mutlaka.
    2.İdamın caydırıcı etkisini Amerika örneği ile tartışmaya açmalısın. "Gelişmiş ülkelerin çoğu idam uygulamıyor. (AB, Japonya vs....) Uygulayan Amerika da dünyada suç oranıın en fazla olduğu ülkelerden biri" gibi.... Tabi bir araştır ben şimdi sallıyorum kim uyguluyor kim uygulamıyor...

Özellikle Amerika olayını iyi araştır. Çok iyi kullan. Karşı taraf Amerika olayını bir koz olarak görecektir büyük ihtimalle kullanacaktır. Eğer iyi hazırlanırsan karşının koz olarak gördüğü Amerikayı çok rahat kendi avantajına çevirebilirsin. İyi hazılandığını düşünüyorsan o vermeden önce sen ver Amerika örneğini. Bir de yukarıda bahsettiğim sonuçlar lehineyse ikna ediciliğin önemli bir ölçüde artar.

Son olarak; idamı savunun kişi konuyu din eksenine çekmeye çalışırsa. Karşı tez olarak "Yaratıcının bahşettiği canı sadece yaratıcı almalı" tezinden yürüyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 7 Mayıs 2014; 12:47:27 >

• neuro kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler gerçekten çok aydınlatıcı olmuş baya bir işimi yarıycak bu bilgiler
  • müebbet hapis varken bence gerek yok.
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    +1
  • İdam cezasını gerektiren hiçbir suçun cezası, idam cezası kadar hafif ve suçluyu ödüllendirici şekilde olmamalıdır.
  • İnsanlar idamın nasıl bir ceza olduğunu düşünebiliyor hala anlamıyorum. Ağırlaştırılmış müebbet, F tipi cezaevleri gibi şeyler çok daha ağır cezalandırma sistemleridir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İdam neden kaldırıldı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ömürboyu hapis bence suçluyu ömürboyu beslemekten başka birşey değil.
    idam cezası siyasi suçlulara ve düşünce suçlusu denilen aykırı fikirlere sahip olanların uzerinde kesinlikle uygulanmaması lazım.telafisi olmayan tarihi hatalara yol acabilir.örnek menderesin asılması.
    fakat masum insanları hunharca katleden veya çocuklara tecavuz eden,suçuda sabitse kesinlikle idam edilmeli.
  • Idam kesinlikle cozum degil.Suca egimli kisiler isleyecekleri sucun cok buyuk cezasi oldugunu ve isleyecekleri suctan pacayi kurtaramayacaklarini bilsinler yeter.O korku onlara yeter de artar bile.Tecavuz,cocuk cinayeti vs. gibi suclarda cezalari ve ceza infaz yontemlerini %100 agirlastir,bak bakalim suc oranlari artiyor mu azaliyor mu.Bu memleketin hukuk sistemine son yillarda ne oldu bilmiyorum ama tecavuzcuyu,katili seven bir sistem oldu cikti.Once bunu degistirelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kesin kasıtlı olarak 1 kişi öldüren müebbet yatmalı eğer kaçıp birini daha öldürürse idam edilmeli ;) veya bunun gibi başka aşırı durumlarda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmesin böyle iyi.
  • İdam olmaz.Cezaların amacı ıslah etmektir ayrıca telafi de edilmeli.Adamı idam ettiniz masum çıktı bunu nasıl düzelteceksiniz?
  • İdam geldi diyelim ilk apo nun asılması lazım şimdi şöyle gelirmi sence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 11 Mayıs 2014; 10:42:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    Apoyu asarlarsa büyük ihtimalle TÜRKİYE'de sonu gelmiyecek olaylar başlar
  • quote:

Apoyu asarlarsa büyük ihtimalle TÜRKİYE'de sonu gelmiyecek olaylar başlar

Onun için idam hayal

• Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle onu asmak ona armağan olur büyük ihtimalle
  • quote:

Aynen öyle onu asmak ona armağan olur büyük ihtimalle

Sen beni yanlış anladın adam orda kral gibi yaşıyor ben idamın asla gelmeyeceğini belirtmek için idam hayal dedim.
  • Idam cezası o devletin acizliğini gösterir.Her ne olursa olsun bir kişinin yaşama hakkı elinden alınamaz(İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi).
  • quote:

Orijinalden alıntı: arenaslani1905

Idam cezası o devletin acizliğini gösterir.Her ne olursa olsun bir kişinin yaşama hakkı elinden alınamaz(İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi).

su lafi karakol basip 100 asker videosunu yapan adamlar zamaninda idam olmasaydi deseydin keserlerdi seni idam acizlik falan degildir o dedigin bm eu nun cift standartinida biliyoruz.sag olsun ulkemizdeki ozgurlukculer zamaninda devlet karsitlari helikopterden atilirdi tankla ustunden gecilirdi simdi bak muzakere.yersen ah su sosyalistler yok mu.

• Allah'ın verdiği canı almak kimin neyine

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.