Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.183
Cevap
197
Favori
795.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • annem'e esimin kuzeni davetiye gonderdi annemde 26 mayista idata'da basvurusunu yapti 27 mayista konsolosluga ulasmisti dunde konsolosluktan aramislar bir suru soru sormuslar acaba onay vermezlermi aramalari normal mi ??
  • mrb arkadaşlar. annem ve kardeşim önümüzdeki ay almanyaya gidecek. vize başvuru belgelerini topladık ve idata ofisinden 1 haziran tarihine randevu aldık. fakat aklıma takılan bi kaç şey var.

soru-1
    almanyadaki teyzem bi arkadaşı aracılığıyla bize davetiye gönderdi. davetiye de annemi kuzeni olarak göstermiş davetiyeyi ayarlayan kişi. şimdi annem o adamın kuzeni değil acaba bunda bir sorun çıkar mı?

soru-2
    annem ev hanımı olduğu için sponsoru olarak babamı gösterdim. babama ait emekli maaşını göstereyen belgeyi aldık.babam sponsor fakat sadece emekli maaşı belgesini alabildik. kendimize ait evimiz yok ve kredi kartı borcu yüzünden babamın banka hesabı üzerine para aktaramıyoruz. dolayısıyla sponsor olan babamın tek göstereceği belge, emekli maaşı belgesi. bu bir sorun yaratır mı?

idata sitesindeki tüm belgeler fotokopileriyle beraber eksiksiz olarak hazır. randevumuz 1 haziranda uçak bileti tarihi ise 29 haziranda arkadaşlar. sizce başvurumuz kabul olur mu?. çok teşekkürler

• helloween kullanıcısına yanıt
    senle ayni durumdayiz benim annemede esimin kuzeni basvuru yapti bizde babamin emeklisini evleri kira gelirlerini herseyi gosterdik ama basvurudan sonra hem esimin kuzenini aramislar neyiniz oluyor diye hem annemi aramislar bazen akrabalik durumunun ispatini istiyorlarmis siz babanin banka hesabina aktarma degilde annene bir hesap acarak oraya en az 2500 tl yatirabilirseniz az da olsa sansi yukseltebilirsiniz bende acaip merak ediyorum sonuc nolcak birde babanin emekli gelirini gosteren belge son 3 ay yatan maasin olmasina dikkat edin hadi hayirlisi artik umarim annenle kardesinin vizesi onaylanir..
  • Arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben 9 ay önce Almanya'daydım öğrenci olarak Erasmus Değişim programı ile gittim uzun bir süre kaldım. Şimdi tekrar gitmek istiyorum ama normal turist olarak gitmek istiyorum henüz öğrenciyim acaba vize kabul edilme şansım nedir ve orda yakın zamanda bulunmam bir avantaj olabilir mi?

• mrb arkadaşlar.
    12 mayısta idata'nın g.antep şubesinden almanya türist vizesi için başvurumu yaptım ama hala konsoloslukta inceleme aşamasında gözüküyor.
    başvuru takip numaram 443650
    Soruma gelirsek 20 gün oldu nerdeyse ve hala geri dönüş sağlanmadı.neden bukadar uzun sürdü veya bukadar uzun süre incelemeleri red yiyeceğim anlamınamı geliyor?
  • Yukarıdaki yorumları okuyunca korkmaya başladım açıkçası.

21 Mayısta Almanya ticari vize için İstanbul idatadan başvurduk. 10 Haziranda uçak var bakalım ne olacak. Ankara Fransa'dan aldığım Schengen vizesi 2 günde çıkmıştı.
  • Merhabalar efendiiiim, 2 ekim 2015'e kadar 30 gün kalma izinli, çoklu giriş çıkışlı Almanya vizemi bugün aldım. Nişanlım bu yaz 2 ekime kadar almanyada olduğu için ben de onun yanına gider gelirim diye düşünüyordum ve bu seyahatlerimin de 30 günü aşacağını biliyorum. Mesela ben 15 Ağustos'a kadar 30 gün kalma hakkımı bitirdim ve 15 Eylül'de tekrar gitmek istiyorum. Vizem de, içinde kalma iznim kalmamış olsa da, 2 Ekim'e kadar geçerli. Benzer durum başına gelen oldu mu? Bu durumda, 30 günlük kalış iznim bitince tekrar vize başvuru yapabilecek miyim?
  • Merhaba ne zaman başvurdunuz benim 24.gün oldu ve hala konsoloslukta gözüküyor

• arkadaşlar merhaba,
    22 mayıs ankara idata ofisinden başvuru yaptık. bugün şans eseri konsolosluk vize bölümünü düşürebildim. şu anda 15 mayıs başvurularına bakıyorlarmış sizin daha var dediler.
  • Nasil yani tam anlayamadim. Siz aradiginizda yaptiklari is hakkinda bilgimi verdiler? Ilginc.Bende 20 Mayista basvuru yaptim ve iki gun icinde cikmazise bir anlami kalmiyor. bu durumda vize basvurumu iptal etmeyi tercih ederim.Bayramdan sonraki kinayi alsin biyerlerine calsinlar. Pazartesi gunu gidip pasaportumu isteyip, vize basvurumu iptal edebilir miyim?
  • dedim ya şans eseri düşürdüm konsolosluğun telefonunu ismimi sordu biraz bekletti. ardından daha 15 mayıslara bakıyoruz. sizin dosyanıza daha var dedi.
    kös kös teşekkür ettim kapattım.
  • hayırlısı olsun bakem
    Bekle bekle dur..
    iyi geceler

• Gaziantep idata ya 29 mayısta başvurdum durum hala konsoloslukta görünüyor. Biraz önce idatayı aradım işlem süresi şu an 15 iş günü yani yaklaşık 3 hafta sürüyor dediler.
  • omerfaruq O kullanıcısına yanıt
    Uçuşa 20 gün kala Almanya vizesine başvurdum uçuşum 15 Haziran'da ve bugün idata'dan aradılar seyahat poliçem geçersizmiş yenisini istediler. Yarın sabah Harbiye'ye gidip vereceğim. 3 günde vizenin Çıkma ihtimali nedir sizce? Başınıza böyle bir şey geldi mi?

2 hafta evraklar konsoloslukta bekledi ve daha bugün dönüş yaptılar 😒 Bir de vize ücreti iade edilmiyor Di mi reddedildiği zaman?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • italya vizesi ile almanya ya girişte sorun yaşar mıyım ? yani italya vizesi almak istiyorum, ama italya ya girmeden önce almanya ya girersem sorun yaşar mıyım? normalde schengen vize sınırları içinde olan bi devlete girerken mantıken sorun olmaması gerek ama almanya ilk girişte kendi vizesini görmek istiyor diyorlar. farklı ülke vizesiyle ( o ülkeye girmeden önce ) almanya ya giriş yapan vr mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forumchu

18 Mayıs Pazartesi günü yani yarın 3 kişi Almanya için kısa süreli ticari vizeye başvuruyu yapacağız. Tüm belgeleri tamamladık inşallah hallolur da sıkıntısız bir şekilde 9 Haziran'da fuar yolculuğumuzu gerçekleştirebiliriz.

Cevap yazmayı unutmuşum. Bizim vizeler 2 hafta içerisinde çıktı. 3 kişiden 2 kişiye 3er aylık bana ise tam 1 senelik vize vermiş Almanya. Yarında kısmetse yolcuyuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biperva_ -- 8 Haziran 2015; 22:45:53 >
  • Arkadaslar,cuma gunu itibari ile Alman elciligine gittim.Pasaportumu geri istedigimi ve vize basvurumun iptal edilmesini istedim. Yurtdisi cikisima uc is gunu kalmisti vede halen vizem cikmamisti. Ben transit vize basvurusu yapmistim. Amerika vizem var.Beni davet eden firma ucak biletimi Almanya uzerinden almis bulunmakta. Bu nedenle transit vizeye basvurmustum. (kimileri vize gerekli kimileri transit vize gerekli degil demisti.Elcilik ise transit vize gerekiyor dedi)

Her neyse sabah iptal icin dilekce verdim. Ogleden sonrada 13.00 civari telefon ettim.Vize bolumundeki gorevli vizemin ciktigini ve idata'dan ogleden sonra pasaportumu alabilecegimi soyledi. Hakkatende ogleden sonra pasaportumu transit vize ile birlikte aldim. Basvurumu 20 Mayista yapmistim. 5 Haziranda vizeyi alabildim. Simdiye kadar vize basvurusunda bulundugum Hollanda, Irlanda, Ingiltere, Amerika hepsi 3-4 is gunu icinde vizeyi verdi. Almanya altu ustu bir transit vize icin nerdeyse 15 gun bekletti. Ne ozellikleri varsa. pufffffffff

• İtalya turistik Vize için eşimle beraber Ankara İdata'dan 11 Mayıs'ta tur şirketi aracılığı ile başvuru yaptık. 21 Mayısta Parmak izine çağırdılar, parmak izimizi verdik. 28 mayısta büyükelçiliğe mülakata gittik. Seyahat cuma gecesi vizeden hala haber yok. Çok fena sitrese soktular
  • Cevap versenize 😔

https://forum.donanimhaber.com/link.asp?m=106658901

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.