Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.183
Cevap
197
Favori
795.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28.04.2015 tarihinde harbiye ofisten yaptığım Almanya vize başvurumun 14.gününü de bitirdim.üstelik ticari vize (!) olmasına rağmen. uçak biletleri vs herşey yandı.
    yeniden bilet için rezervasyon yaptık çarşambaya , bekliyoruz.

almanya vizesine başvurduysanız, dua etmekten yapacak başka bir şey yok maalesef. ya da 1 ay önceden başvurun mümkünse. "ticari vizedir, 3-5 günde çıkar" laflarına kanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkn8107

28.04.2015 tarihinde harbiye ofisten yaptığım Almanya vize başvurumun 14.gününü de bitirdim.üstelik ticari vize (!) olmasına rağmen. uçak biletleri vs herşey yandı.
    yeniden bilet için rezervasyon yaptık çarşambaya , bekliyoruz.

almanya vizesine başvurduysanız, dua etmekten yapacak başka bir şey yok maalesef. ya da 1 ay önceden başvurun mümkünse. "ticari vizedir, 3-5 günde çıkar" laflarına kanmayın.

Evet Haklısınız bende 29 Nisan Harbiye'de başvuru yaptım haber yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 mayısta evrakları teslim ettim idataya..bugun basvuru takipe baktım idataya iade yazıyor...strese girdim bu kadar kısa zmanda geri dönüş olmasına..redmi yedik yoksa vize cıktımı sabahı bekliyip ögrencez...eger cıktıysa bekle madrid final four da kupayı almaya geliyorummm....sonra berline gecerim:...daha once 2 alman 3 fransa schengen vardı..ama yıne stress... en akıllısı yunanıstandan almak hemen 1 sen verıyorlar..gunubırlık yunana giriş cıkıs yapman yeterli...randevu yu 15 gun sonrasına verdıklerı ıcın mecburen almanyaya basvurdum ...yarın alınca durumu yazarım..yukarda yazılanları okudum 24 nısanda basvurup hala bekleyen var....
    hayırlı geceler herkese ...
  • 29 nisan başvurusu sonucunda 1 hafta tek giriş istememe rağmen 3 aylık multi vize vermişler buradaki yazıları okumam evrakları hazırlamamda çok yardımcı oldu tekrar sizlere teşekkür ediyor ücretli çalışanlara imza sirküsü faaliyet belgesi felan gerek yok istemedi benden idata bu önemli detay gözden kaçmasın bilgilendirmiş oluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda28 -- 14 Mayıs 2015; 22:18:14 >
  • 6 ay multi....daha ne olsun ..bekleyenlere sabır versin....
  • 06.05.2015 tarihinde yaptığım Almanya'ya turistik seyahat başvurum hala sonuçlanmadı. 2 kişi için başvuru yapmıştım. 2 kişiden biri daha önce 3 defa, diğeri ise 1 defa almanyaya vize aldı.
    15. güne kadar sonuçlanmazsa benim biletler de yanıyor. Geçen sene 3 kişi için yaptığım turistik başvuru 1 hafta sonra sonuçlanmıştı.

Bu arada istedikleri nüfus kayıt örneği için her seferinde neredeyse sorun çıkıyor. Nüfus idaresinde nüfus kayıt örneğinin tam tekmil, vukuatlı ve adres belirtilmiş olması gerektiğini, vize için alacağınızı söylemenize rağmen orada çalışan bilgisiz memur evrağı eksik çıkarıp veriyor (örn. adres eksik oluyor ya da tam tekmil olmuyor gibi) Bu sebepten çok dönen oluyormuş.
    Nufüs kayıt örneğindeki bilgilerden biri eksikse ve tekrar uğraşmadan eksik kabul edilmesini istiyorsanız bir evrak imzalıyorsunuz "böyle kabul edilmesini, bundan çıkacak tüm sonuçları kabul ediyorum" diye.
    Aman diyim bu riske girmeyin adamlar zaten reddetmeye bahane arıyor. Nufüs kayıt örneğinde her kişinin anne,baba,eşi,çocuklarına ait birer satır bulunması ve alt bölümde bulunduğu adresi belirtilmiş olması gerekiyor. Varsa vukuatları da belirtilmeli tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

06.05.2015 tarihinde yaptığım Almanya'ya turistik seyahat başvurum hala sonuçlanmadı. 2 kişi için başvuru yapmıştım. 2 kişiden biri daha önce 3 defa, diğeri ise 1 defa almanyaya vize aldı.
    15. güne kadar sonuçlanmazsa benim biletler de yanıyor. Geçen sene 3 kişi için yaptığım turistik başvuru 1 hafta sonra sonuçlanmıştı.

Bu arada istedikleri nüfus kayıt örneği için her seferinde neredeyse sorun çıkıyor. Nüfus idaresinde nüfus kayıt örneğinin tam tekmil, vukuatlı ve adres belirtilmiş olması gerektiğini, vize için alacağınızı söylemenize rağmen orada çalışan bilgisiz memur evrağı eksik çıkarıp veriyor (örn. adres eksik oluyor ya da tam tekmil olmuyor gibi) Bu sebepten çok dönen oluyormuş.
    Nufüs kayıt örneğindeki bilgilerden biri eksikse ve tekrar uğraşmadan eksik kabul edilmesini istiyorsanız bir evrak imzalıyorsunuz "böyle kabul edilmesini, bundan çıkacak tüm sonuçları kabul ediyorum" diye.
    Aman diyim bu riske girmeyin adamlar zaten reddetmeye bahane arıyor. Nufüs kayıt örneğinde her kişinin anne,baba,eşi,çocuklarına ait birer satır bulunması ve alt bölümde bulunduğu adresi belirtilmiş olması gerekiyor. Varsa vukuatları da belirtilmeli tabi.

Bende sizin gibi 06.05.2015 tarihinde Ankara idata dan Almanya vizesi için başvuru yaptım. Sorgulama yaptığımda halen "Konsoloslukta" yazıyor. Umarım biran önce sonuçlandırırlar. Pek ümidim yok ama inşallah uçuş tarihine göre sıralayıp, yakın olanları önce değerlendiriyorlardır.Yoksa biletler yanacak. Vize sonuçlandığında buradan paylaşırsanız memnun olurum. Hem diğer arkadaşları da vize çıkış süresi hakkında aydınlatmış oluruz.

• 18 Mayıs Pazartesi günü yani yarın 3 kişi Almanya için kısa süreli ticari vizeye başvuruyu yapacağız. Tüm belgeleri tamamladık inşallah hallolur da sıkıntısız bir şekilde 9 Haziran'da fuar yolculuğumuzu gerçekleştirebiliriz.
  • 30 nisanda tüm evrakları teslim ettim, bugün pasaport geldi...3 aylık vermişler...ben setur üzerinden başvurmuştum, idata ofisine gittiğimde diğer vize takipçilerinin yanında gelenlerin evraklarında sürekli sorun ve eksikler çıktığını gördüm, kimi sgk a4 hizmet dökümünü almamış, kimi hatalı foto çektirmiş falan, bizim evraklarda en ufak bir sorun olmadı... forumda benden sonra başvuranlardan bazılarının benden önce pasaportlarını aldığını okuyunca açıkcası biraz karamsarlaşmıştım ama bugün sorunsuz bir şekilde geldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fytech

quote:

06.05.2015 tarihinde yaptığım Almanya'ya turistik seyahat başvurum hala sonuçlanmadı. 2 kişi için başvuru yapmıştım. 2 kişiden biri daha önce 3 defa, diğeri ise 1 defa almanyaya vize aldı.

Bende sizin gibi 06.05.2015 tarihinde Ankara idata dan Almanya vizesi için başvuru yaptım. Sorgulama yaptığımda halen "Konsoloslukta" yazıyor. Umarım biran önce sonuçlandırırlar. Pek ümidim yok ama inşallah uçuş tarihine göre sıralayıp, yakın olanları önce değerlendiriyorlardır.Yoksa biletler yanacak. Vize sonuçlandığında buradan paylaşırsanız memnun olurum. Hem diğer arkadaşları da vize çıkış süresi hakkında aydınlatmış oluruz.

benimki hala konsoloslukta görünüyor. yarın resmi tatil. çarşamba da çıkmazsa biletler yanacak. ya da cumaya kadar çıkarsa ertelerim en kötü..sizinkinden bir haber var mı?
    konsolosluktaki ilgili bölümü arıyorum sabahtan beri meşgul çalıyor. direk konsolosluğu aradım band kaydı yine o numaraya yönlendiriyor ve saat 14.00ten sonra ulaşabileceğimiz söyleniyor.
    14.00dan sonra aramaya başladım yine hep meşgul çalıyor. bir kere çaldırabildim onda da açmadılar...ben böyle saçma iş görmedim.

ekleme: ben istanbul/harbiyeden başvurmuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 18 Mayıs 2015; 15:17:13 >

• Bende geçen sene ocakta ilk italya vizesi başvurusu yaptım 7 günde geldi 6 ay verdiler. Bugun yine sabah başvuruya geldim randevu sistemine geçmişler ama yalan içersi full bekliyosun randevun olsa bile banada randevusuz sıra no verdiler akşam a kadar anca yanar dediler 11 den beri bekliyorum evrakları vermek için. Daha önce randevusuz gelip sırayı bekliyip sorunsuz evraklarını teslim eden oldumu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

benimki hala konsoloslukta görünüyor. yarın resmi tatil. çarşamba da çıkmazsa biletler yanacak. ya da cumaya kadar çıkarsa ertelerim en kötü..sizinkinden bir haber var mı?
    konsolosluktaki ilgili bölümü arıyorum sabahtan beri meşgul çalıyor. direk konsolosluğu aradım band kaydı yine o numaraya yönlendiriyor ve saat 14.00ten sonra ulaşabileceğimiz söyleniyor.
    14.00dan sonra aramaya başladım yine hep meşgul çalıyor. bir kere çaldırabildim onda da açmadılar...ben böyle saçma iş görmedim.

Benimki de halen konsoloslukta görünüyor. Bugün gün boyu konsolosluk vize bölümünü aradım. Sadece bir kaç defa düşürebildim ama açan olmadı. idata yıda aradım fakat hiçbir bilgileri yok. Bu firmanın ne işe yaradığını anlamış değilim. Bizden sözde verdikleri hizmet karşılığında ücret alıyorlar ama ortada hizmet yok. Müşterilerinin evrak durumunu takip edemeyen bir vize firması. En azından evraklarımız konsoloslukta hangi durumda kaçıncı sırada tahmini olarak nezaman değerlendirmeye alınır ve buna benzer konularda bilgi verseler ona göre bilet güncellemesi yapar ve izin tarihlerimizi güncelleriz.

Birde aklıma takılan bir konu var. Vize beklediğimiz tarihten daha geç bir tarihte çıkarsa gidiş dönüş tarihimiz değişecek ve bu yüzden vize başvurusunda verdiğimiz seyahat sağlık sigortasının tarihleri de uymamış olacak. Böyle bir durumda yeniden seyahat sağlık sigortası yaptırmamız gerekiyor mu acaba? Konsolosun sitesinde gidiş ve dönüş tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigortası istiyor. Hatta Bu sigortalar öğlen 12 de başlayıp öğlen 12 de bittiği için gidiş tarihinden 1 gün önce ve dönüş tarihinden 1 gün sonrasını kapsarsa daha iyi olacağı belirtilmiş.

• Arkadaşlar merhaba,
    Şu aralar takvimin nasıl ilerlediğine bir örnek vereyim,ona göre sizler de kendi durumunuzu kontrol edersiniz.
    30 Nisan'da başvuru yapan bir arkadaşımız bugün pasaportunun geldiğini yazmış,benim de başvurum 2 Mayıs günüydü.Takip eden ilk iş günü yani konsolosluğa evrakların IDATA'dan iletildiği gün 4 Mayıs.Pasaportum ise IData'ya bugün yani 18 Mayıs'ta gönderilmiş.Bu durumda 11. iş gününde işlemler tamamlanmış.
    Yarın 19 Mayıs olmasına rağmen websayfasında gördüğüm kadarıyla Ankara ve İstanbul konsoloslukları açık,İzmir ve Antalya kapalı.
    Bugün bir arkadaşımız 6 Mayıs'ta başvuruda bulunduğunu söylüyor,tahminime göre Çarşamba veya Perşembe pasaportu IData'ya gönderilir.
    Ben de açıkçası uçuş tarihini kaçırır mıyım stresi yaşadığım için sosyal sorumluluk gereği sizlerle durumu paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J@ckDaniels -- 18 Mayıs 2015; 23:19:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin1907

Bende geçen sene ocakta ilk italya vizesi başvurusu yaptım 7 günde geldi 6 ay verdiler. Bugun yine sabah başvuruya geldim randevu sistemine geçmişler ama yalan içersi full bekliyosun randevun olsa bile banada randevusuz sıra no verdiler akşam a kadar anca yanar dediler 11 den beri bekliyorum evrakları vermek için. Daha önce randevusuz gelip sırayı bekliyip sorunsuz evraklarını teslim eden oldumu ?

Siz randevu alıp gitmişsiniz sanırım size randevulu sıra vermeleri gerekiyor neden böyle yapılmış bilmiyorum. Randevu alanlar da epey bekliyor.
    Randevusuz gidince akşam 5 buçuktan sonra bakıyorlar. Aciliyet yok ise kesinlikle randevulu gidilmesini öneririm. Ki bu işleri hiç aceleyle yapmamak lazım. Son başvurumda bunu anladım.
    Önceki başvurularımda randevu yoktu sabah erkenden gidip max. 1-2 saatte işimi hallediyor çıkıyordum. 1 hafta içinde vize geliyordu.
    Bu sefer randevu sistemini duyunca ve bir sonraki güne randevu kalmadığını görünce tabi aciliyet de olunca erken saatte randevusuz gittik belki hallolur diye. Sabah kapı önünde sıra oldu zaten.
    İlk içeri geçip bekleyin dediler geçtik sonra randevusuz sıra alacaklar gelsin dediler. Sabah 8 buçuk gibi sıra verdiler akşam 6 buçuk gibi işlem yapabildik.
    Randevusuzlara 5buçuktan sonra bakılacağı bilgisini oradaki bi vatandaştan almıştık Allah'tan. Çıktık akşam geldik. Yoksa akşama kadar beklenmezdi orada. Görevli kişilere sorunca bekleyin diyor 5 buçuktan sonra sıra geleceğini söylemiyor.
    Aslında mantık şu; randevulu olanlar eğer gelmezse randevusuzlara geçiyorlar ama randevu alanların sırası dahi yoğunluk sebebiyle geciktiği için randevusuz bekleyenlere 5 buçuktan önce hiç sıra gelmiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benimki de halen konsoloslukta görünüyor. Bugün gün boyu konsolosluk vize bölümünü aradım. Sadece bir kaç defa düşürebildim ama açan olmadı. idata yıda aradım fakat hiçbir bilgileri yok. Bu firmanın ne işe yaradığını anlamış değilim. Bizden sözde verdikleri hizmet karşılığında ücret alıyorlar ama ortada hizmet yok. Müşterilerinin evrak durumunu takip edemeyen bir vize firması. En azından evraklarımız konsoloslukta hangi durumda kaçıncı sırada tahmini olarak nezaman değerlendirmeye alınır ve buna benzer konularda bilgi verseler ona göre bilet güncellemesi yapar ve izin tarihlerimizi güncelleriz.

Birde aklıma takılan bir konu var. Vize beklediğimiz tarihten daha geç bir tarihte çıkarsa gidiş dönüş tarihimiz değişecek ve bu yüzden vize başvurusunda verdiğimiz seyahat sağlık sigortasının tarihleri de uymamış olacak. Böyle bir durumda yeniden seyahat sağlık sigortası yaptırmamız gerekiyor mu acaba? Konsolosun sitesinde gidiş ve dönüş tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigortası istiyor. Hatta Bu sigortalar öğlen 12 de başlayıp öğlen 12 de bittiği için gidiş tarihinden 1 gün önce ve dönüş tarihinden 1 gün sonrasını kapsarsa daha iyi olacağı belirtilmiş.

Siz de benim gibi uğraşmışsınız. Adamlar vize bölümü diye numara vermiş ulaşamıyorsun. Bir de alman konsolosluğu olacak. Zaten konsoloslukla ilgili netteki yorumlardan belli nasıl bir yer olduğu.
    Konsolosluk ayrı dert idata ayrı dert. Şu ülkede yoğunluk olmayan bir kurum yok zaten. Konsolosluk telefonlara bakmıyor resmen rezillik. idata çağrı merkezinde de 15 kişi sıra bekledim 10 dakika sonra ulaşabildim...

Sağlık sigortasıyla ilgili sorduğunuz hakkında maalesef bilgim yok. Sağlık sigortasını belki gidiş tarihi itibariyle başlayıp, dönüş tarihinden biraz daha uzun bir süre sonra bitecek şekilde veriyorlardır, bilemeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: J@ckDaniels

Arkadaşlar merhaba,
    Şu aralar takvimin nasıl ilerlediğine bir örnek vereyim,ona göre sizler de kendi durumunuzu kontrol edersiniz.
    30 Nisan'da başvuru yapan bir arkadaşımız bugün pasaportunun geldiğini yazmış,benim de başvurum 2 Mayıs günüydü.Takip eden ilk iş günü yani konsolosluğa evrakların IDATA'dan iletildiği gün 4 Mayıs.Pasaportum ise IData'ya bugün yani 18 Mayıs'ta gönderilmiş.Bu durumda 11. iş gününde işlemler tamamlanmış.
    Yarın 19 Mayıs olmasına rağmen websayfasında gördüğüm kadarıyla Ankara ve İstanbul konsoloslukları açık,İzmir ve Antalya kapalı.
    Bugün bir arkadaşımız 6 Mayıs'ta başvuruda bulunduğunu söylüyor,tahminime göre Çarşamba veya Perşembe pasaportu IData'ya gönderilir.
    Ben de açıkçası uçuş tarihini kaçırır mıyım stresi yaşadığım için sosyal sorumluluk gereği sizlerle durumu paylaşmak istedim.

Hocam güzel bilgi vermişsiniz teşekkürler öncelikle. Dediğiniz yöntem vizenin çıkacağı günü aşağı yukarı hesaplamak için mantıklı.
    iData Çağrı merkezinde görüştüğüm kişi 15 iş gününü bulabilir hatta geçebilir demişti. Sizinki 11 iş gününde tamamlanmışsa iyi bence, adınıza sevindim.
    19 Mayıs'ta İstanbul Konsolosluğu açık benim de bildiğim kadarıyla. Umarım çarşambaya yetişir vizem. Diğer bekleyen ve aciliyeti olan arkadaşlar da alırlar inşallah.

• Idata nın web sitesinde duyurular bölümünde "Ankara Alman Büyükelçiliğinin talimatı üzerine 14.05.2015 Perşembe, 18.05.2015 Pazartesi ve 25.05.2015 Pazartesi günleri Ankara, Gaziantep ve Trabzon iDATA ofislerinde Almanya vize başvuruları kabul edilmeyecektir. Pasaport dağıtım işlemleri devam edecektir." şeklinde bir duyuru gördüm.

Acaba ellerindeki mevcut vize başvurularını zamanında yetiştirebilmek için mi bu tarihlerde başvuru almıyorlar ya da ben mi çok iyimser düşünüyorum bilemedim.

Aynı şekilde İstanbul içinde duyuru var "İstanbul Alman Başkonsolosluğunun talimatı üzerine 25.05.2015 Pazartesi günü Harbiye, Harbiye VIP, Bahariye ve Bursa iDATA ofislerinde Almanya vize başvuruları kabul edilmeyecektir. Pasaport dağıtım işlemleri devam edecektir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fytech -- 19 Mayıs 2015; 21:25:55 >

• quote:

Idata nın web sitesinde duyurular bölümünde "Ankara Alman Büyükelçiliğinin talimatı üzerine 14.05.2015 Perşembe, 18.05.2015 Pazartesi ve 25.05.2015 Pazartesi günleri Ankara, Gaziantep ve Trabzon iDATA ofislerinde Almanya vize başvuruları kabul edilmeyecektir. Pasaport dağıtım işlemleri devam edecektir." şeklinde bir duyuru gördüm.

Acaba ellerindeki mevcut vize başvurularını zamanında yetiştirebilmek için mi bu tarihlerde başvuru almıyorlar ya da ben mi çok iyimser düşünüyorum bilemedim.

Aynı şekilde İstanbul içinde duyuru var "İstanbul Alman Başkonsolosluğunun talimatı üzerine 25.05.2015 Pazartesi günü Harbiye, Harbiye VIP, Bahariye ve Bursa iDATA ofislerinde Almanya vize başvuruları kabul edilmeyecektir. Pasaport dağıtım işlemleri devam edecektir."

Bugün uçak biletlerini iptal mi etsem ertelesem mi planlarını yaparken 11.52 itibari ile sms geldi. Pasaportlar iData'ya gelmiş Son dakika golü gibi bir şey oldu. 15.00 gibi gidip aldım. Üstelik 3 aylık çok girişli (multi) vize vermişler. Önceki gidiş gelişlerimizden olsa gerek.
    Yalnız şöyle bir şey var. Bana sms bugün yani ayın 20'sinde geldi, vize başlangıç tarihi ise 18i. Yani 18'inde vizeyi basmışlar pasaporta. Ama herhalde 19 Mayıs resmi tatil dolayısıyla bi gün sonra idataya teslim edilmiş oldu.
    Allah bekleyenlere sabır versin. İnşallah herkes tez zamanda vizelerini red yemeden alır.

Ekleme: Ayın 6'sında başvurmuştum, bugün itibarı ile -cumartesi,pazarları ve 19 mayıs resmi tatil gününü çıkardım mı- 10. iş gününde çıkmış vizem. Normal gün hesabıyla 15 gün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 20 Mayıs 2015; 19:24:54 >

• Tamamen benim hatamdı... Bu Pazar günü yani 24 Mayıs'ta Brezilya ve Kolombiya seyahatim olduğu halde yetişir diyerek aradan Schengen'i çıkartayım dedim. Bu arada son 6 yıldır düzenli olarak Almanya'dan ticari vize alıyorum ve son iki vizem 1 yıllık geldi. Velhasılkelam 11 Mayıs Pazartesi günü Harbiye İDATA'DA parmak izi vs. hallettikten sonra beklemeye başladım.
    Bu pazartesi günü beni telaş sardı. Uçuş tarihimi acentem 25 Mayıs olarak göstermesine rağmen pasaport bir türlü çıkmadı. En sonunda vize başvurumu geri çekmek ve pasaportumun iadesini istemekten başka bir seçeneğim kalmadı ve bu sabah konsolosluğa giderek değişen seyahat planım nedeniyle pasaportumun iadesi için dilekçe verdim ve ekte uçak bileti, otel, araç kiralama bilimum evrakı verdim. Tek yapabildiğim güvenliğe dilekçeyi bırakıp yalvarır bir ifadeyle bugün sonuçlanır mı demek oldu. Kocaman bir belli olmaz beyefendi cümlesi cevaptı tabii ki.
    Şimdi bugün de hemen hemen bitti ve ne pasaport var ne vize...
    Yarın da bişey çıkmazsa uçak otel hepsini ertelemek zorunda kalacağım. Neyse ki uçak biletleri promosyonlu sınıf olmadığı için çok ceza ödemeden ertelenebiliyormuş. Tabii müşteriler ile olan randevular ve genel müdürümün anlamsız soruları beni asıl sıkacak olan.
    i mucize olsa da pasaport vizeli veya vizesiz hatta red damgalı gelse bile çok mutlu olacağım.
    Bi daha da Almanya vizesi mi tövbe. Ofisteki arkadaşlarım Letonya'dan aldı. Aynı gün 2 yıl vize ile pasaportlarını teslim aldılar.

• Majorümsü Minör kullanıcısına yanıt
    Siz ticari vize için mi başvurmuştunuz?
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.