Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.183
Cevap
197
Favori
795.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 ay multi italya 90 gun kalis vermisler idata 3 gun surdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyadan almayin kesinlikle italya basvurun

• 25 gunun arsindan bugun vizem geldi. Ancak red almisim. Enistem davetiye yollamisti ama akrabaligima inanmamislar.1 ay sure verilmis akrabaligimi kanitlayabilirsem gidebilirmisim.ne yapmam gerekiyor hic bilmiyorum.bilgisi olan var mi?

• 21.04.2015 Tarihinde Harbiye' den başvurumu yaptım. 22.04.2015' te Konsolosluğa gitti. son 3 gündür sürekli konsolosluktan durumu öğrenmeye çalıştım. Dün aradım onayda bekliyor pazartesi tekrar arayın dediler. Dayanamadım bugün tekrar aradım dediler dün İdata ya gönderdik. İdatanın sitesinden kontrol ediyorum konsoloslukta gözüküyor. İdatayı aradım kontrol ediyorum konsoloslukta gözüküyor dedim. Konsolosluk dün göndermiş dedim. Baktılar evet gelmiş dediler. Gittim pasaportu aldım. Dönüş yolunda mesaj geldi Pasaportunuz İdataya gelmiştir diye :) bu tarz olanlar önce bir konsolosluğa sabah saatlerinde ulaşmaya çalışsın. Eğer gönderdik diyorlarsa İdata biraz bilgileri geç güncelliyor sanırım. Bu arada 3 Aylık multi vermişler darısı sizlerin başına..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydede37 -- 30 Nisan 2015; 14:33:03 >
  • Uykusuzlullabies U kullanıcısına yanıt
    Enişteniz kim ile evli olduğunu gösterin. Eşi ile akrabalık bağınızı kanıtlamanız lazım. Nüfusta gerekli evrakları isteyin.

• Annemin vukuatli nufus kayit ornegi ile teyzemi ve teyzemin enistemle evlilik cuzdaninin fotokopisini vermistim basvuruda.yani nasil olurda inanmazlar anlamiyorum. Italyadan basvuru yapmayi dusunuyorum.simdi red yedim diye italyada red verebilir mi?

• slm arkadaşlar.

bende de bir ret kağıdı var ama üzerinde 0 yazıyor. kağıtta "aşağıdakilerden dolayı ret aldınız" diyor almanca ve hiç bir seçenek seçili değil
  • Uykusuzlullabies U kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sakın üzülmeyin ve moralinizi bozmayın.

Bazı zamanlar bilerek red kotasına düşürüyorlar başvuru yapanları, belki sizde gelişi güzel red yemişsinizdir.

Konsolosluğa, idata ayrıca vize acentaları ile görüşmenizi tavsiye ederim. Nüfusta gerekli evrakları iletmeme rağmen ret yedim başka nasıl ispatlayabilirim diye? ID örneği, evlilik cüzdanı, teyzenizin kızlık soyadı ile annenizin kızlık soyadlı nüfus kağıdı... Bu belgeleri vermeniz yeterli olacaktır kanaatimce.

Hemen yeni başvuru yapmanızdansa itiraz Hakkınızı kullanmanızı öneririm.

• Çıkan var mı almnayası 6 ay

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanyadan vize başvurusu yapacağım davetiye bekliyorum. Davetiye almanyadan geldiği için diğer ülkelere giriş çıkış yapabilirmiyim?
    birde şu an param dolar hesabında herhangi bir uyuzluk yaparlar mı euro olmadığı için. belki saçma oldu ama adamlar en ufak şeyden reddi bastıklarından sormak istedim.
  • 17 nisanda Almanya vizesi için başvurmuştuk, sonunda bugün "transfer" olarak görünüyor başvuru durumu, idata ofisine yönlendirmişler onlar da kargoya verecek. Ama idata Ankara ofisinin telefonunu bulamadım (çağrı merkezi değil), en azından vize çıkıp çıkmadığını öğrenmek istiyorum. Umarım bugün kargoya verirler de yarın elimizde olur.
  • 7 mayista yani iki gun sonra ucak biletim var. Hala konsoloslukta gozukuyor. vizenin yetisme ihtimali var midir

• kansualkan K kullanıcısına yanıt
    ne zaman başvuru yapmıştınız
  • 17 nisandaki başvurumuz 2 gün önce "transfer" olarak görünüyordu, şimdi birdenbire konsoloslukta olarak değişmiş. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamak mümkün değil, dalga geçer gibi iş yapıyorlar.

--

Yarım saat sonra da kargoya vermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eldiven -- 6 Mayıs 2015; 11:49:07 >
  • 28 nisanda basvurmustuk ekip olarak. Ucusa 24 saatten az kaldi hala ses yok

• kansualkan K kullanıcısına yanıt
    Aynı gün bende başvuru yaptım benimde uçak biletim 19 Mayıs'a ben de korkuyorum yetişmeyecek diye, size tavsiyem vize bölümünü arayıp durumu izah etmek.
  • 28 Nisanda başvurduğum vize bugün sonuçlandı 15 günlük vize vermişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailgrphc

28 Nisanda başvurduğum vize bugün sonuçlandı 15 günlük vize vermişler.

Istanbul ve başvurunuz Almanya mıydı?

• arda28 A kullanıcısına yanıt
    Ankara - Almanya
  • arkadaşlar 2 ay önce başlayan macerayı kısaca özetleyeyim,
    ailemle birlikte bir hafta almanyaya gidip gezelim diye karar aldıktan sonra 3 4 gün nette araştırma yaptıktan sonra azıcık gözüm korkarak işe koyuldum, benim gibi "gözü korkanlar" için net ve basit ve benim bulamadıgım bir kılavuz bilgilendirme olsun istedim,.
    süreç basit ,
    1. pasaport hazırla: ben , eşim ve oglum için bir yıllık pasaport çıkarttım,
    2. idata siteye gir randevunu al. ben randevumu 15 nisanda , 24 nisan için almıştım, ortalama bir hafta sonrası diye kafanızda kalabilir.
    3. evrak işi" gözünüzde büyütmeyin çok net kısa liste şöyle,
    BAŞVURU FORMU, PASAPORT, SAĞLIK SİGORTASI, 3 aylık BANKA HESAP DÖKÜMÜ, İKAMET. VE VUKAUATLI NÜFÜS KAYIT ÖRNEĞİSGK İŞE GİRİŞ VE HİZMET DÖKÜMÜ, MAAŞ BORDOSU, OTEL VE UÇAK REZERVASYONU, İŞ VEREN İZNİ.
    belgelerde püf noktalar, sağlık sigortası HDI firmasından olsun, çünkü çok kolay tek telefon yerinizden kalkmadan belge asılları ve ingilizceyle kapıya gönderiyorlar 3 gün
    banka hesap dökümü git bankaya iste 3 aylık yeter maaşın yattıgı bankadan bir kaşe imza yaptır kadar,
    oradan geç nüfüsa iste belgeleri ıslak imzalı kaşeli koy cebine çık, sonra iş yerine gel çık insan kaynaklarına sgk belgelerini iste döküp versinler zaten karekod var onlarda imza felan gerekmiyor, izin belgeni iste (.... İSİMLİ...GÖREVDE ...SÜREYLE...AYLIK MAAŞLA ÇALIŞAN...BELİRTİLEN TARİHLERDE ALMANYA TURİSTİK ZİYARETİ İÇİN TARAFIMIZCA İZİNLİDİR) belgen antetli kagıda patron imzalı olsun maaş bordolarını çıkart aynen imzalattır.
    4. ben 11.45 de bahariye ofisten randevu aldım, benim gibi istanbul dışından arabayla geleceklere..en kolay saraçoğlu stadın ordan bulunur, ofisin orda otopark var sorun atın aracı oraya. ben 11.30 da vardım. 1150 de gişedeydim ben eşim çocugun belgeleri teslim ettik , fotokopi olarak benim gibi herşeyin bir nüshasını çektirin arada arıza olmasın ama çogu lazım olmuyor, parmak izi verdik 1225 di ofisten çıktık....
    dedim onca forum yorum vs vs bu mudur...
    ayın 24 ünde başvurumuz aradaki haftasonu nedeniyle 28 inde konsolosluktaydı, arada 1 mayıs cuma vardı üstelik 6 mayısda sms geldi. gelin alın diye... gittik aldık kargo fahiş fiyat oldugundan bir tanıdık ismini yazdırmıştık, dünde elime geldi..
    12-16 mayıs için vizemiz 6 aylık 90 gün kalış ve multi giriş olarak basılmıştı..e daha ne olsun dedim bir hafta istedim 6 ay verdiler hiçte talebim yoktu.
    sözün özü, belgeniz tam ne eksik ne fazla ise hiç sıkıntı yok bence,, 6 günde 6 aylık vize Allah herkese kolaylık versin,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.