Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.180
Cevap
197
Favori
795.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    100 € yatırabılırsenız yeterli olacaktır. (Otel, yol masrafınız haricinde)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 nisanda izmirden yaptigim basvurumun mesaji bugun geldi. Herkese sabir diliyorum.

• Uykusuzlullabies U kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler , dun iki kez aradım ikisinde de hemen actilar , şaşırdım gerçekten :)

• Bugün itibari ile başvurumu yaptım kültürel olarak bakalım kaç günde sonuçlanacak bilgi vereceğim buradan.
  • 21.04.2015' te İdata harbiyeden ticari başvurumu yaptım. Akşam 19:00 gibi sistemden baktığımda konsoloslukta gözüküyordu. Bu sabah konsolosluğa telefonla ulaşabildim. ordaki arkadaşlarda 22.04.2015' te bize ulaşmış dediler. Fakat daha hiçbir işlem yapılmamış dediler. Ne zamana işleme alınır dediğimde yüzlerce pasaport var sırayla gidiyoruz dediler. Dedim 05.05.2015' te fuar için uçağım var dedim. (Bu arada 04-08.05.2015 Arası fuar günü. ) bana diyorlarki biletinizi 07 ve 08' e alın. Belki daha erken çıkar belki bu verdiğim tarihlere çıkar diyorlar. Geçen hafta verilen ve 23 nisan tatil olmamasına rağmen hala işleme alınmadıysa işimiz var valla

• quote:

Orijinalden alıntı: swizzz

100 € yatırabılırsenız yeterli olacaktır. (Otel, yol masrafınız haricinde)

hocam 100 çok fazla değil mi ben 65 yeterli olabilir diye biliyordum.
  • genle yüklü gemi kullanıcısına yanıt
    Her gün için ortalama konsolosluklar (isviçre bana 100 CHF demişti her gün için) 100 €$£ olmasını tavsiye ediyorlar. Net birşey söylemek mümkün değil, hesabınız da ne kadar yüklü miktar olursa vizenizin olumlu sonuçlanması da buna paralel artacaktır.

fazla para=vize diyebiliriz , normal şartlarda

• bu sabah itibariyle vizemi aldım. istemediğim halde çok girişli 3 aylık vize vermişler. 13 nisanda başvurmuştum 28 nisanda vizem elimdeydi yani tam 15 gün. Davetiyesiz gidenler , otelde kalacak olanlar muhakkak otel rezervasyonunu yanında bulundursun kontrolden geçerken soruyorlarmış. ayrıca niye geldin nerede kalacaksın gibi sorularda soruyorlarmış. bilginize.
  • arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Şimdi bana almanya 3 aylık multi vize verdi ya Almanyadan geldikten sonra diyelim italyaya gideceğim shengen vizem varya gidebilirmiyim yoksa tekrarmı italya vizesine başvuracağım
  • shylky S kullanıcısına yanıt
    Evet 3 aylık multi vize verdilerse çoklu schengen ülkelerine girip çıkabilirsin. Fakat dikkat edilmesi gerek konu şu bu vize Almanya tarafından verildiği için ilk önce oraya bir giriş yapman lazım.Normalde gerek yok bu vizeyle ilk seferde istediğin yere gidebilirsin deselerde Gittiğin ülkeden daha psaport kontrolüne bile gelmeden Sivil polisler seni sınır dışı edebilirler. Özellikle Belçika,Fransa ve Almanya. Diğerlerinde böyle bir sorun pek yaşanmıyor. Sen ilk vizeni mi aldın? Daha önce herhangi bir vizen var mıydı? Ayrıca birşey daha sorucam. Multi verseler bile en fazla kaç gün kalabilirsin demişler pasaportunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydede37 -- 28 Nisan 2015; 18:30:03 >
  • 14.04.2015'te istanbul bahariye idata ofisinden başvuru yaptım hala pasaportum konsoloslukta görünüyor. Bu tarihlerde başvuru yapıp cevap alan var mı? Konsolosluğu arıyorum fakat şu ana kadar ulaşabilmiş değilim

• Gdfr

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Konsolosluğu'nu defalarca aradım 4 kere düşürebildim ama hiçbirinde açmadılar telefonu. 13 gün oldu hala bekliyoruz.
  • Berna__ B kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda bugün size mesaj gelmesi lazım. Akşama kadar bekleyin derim. Konsolosluğa gelince ben bu sabah 178 kez otomatik aramaya aldım ancak ulaşabildim. Ayrıca istanbul konsolosluğunu mümkünse sabah saatlerinde arayınız. 07:15 te iş başı yapıyor Vize bölümü
  • merhaba 15.04.2015 tarihinde istanbul harbiyeden almanya vize başvurusunda bulundum ancak sonuç konsoloslukta yazmaktan başka hiç bir fikrim yok. telefonla ulaşmam imkansız sürekli meşgul . 29 nisanda uçak biletim vardı yandı şikayet vs. gibi konularda ne yapmam gerekiyor 1 haftaya cıkar denilmişti cünkü bende ucak biletini almıştım. sımdk para iadesinin talebi için uğraşcam .fikri olan bilgisi olan ?
  • kelej24 K kullanıcısına yanıt
    İdata şirketinin tek savunduğu konu "Karar verme yetkisi konsolosluğa aittir." Konsolosluk sitesinde bir yazı var onu gönderiyorum. Şikayet ve ücret iadesi talebinizi kabul etmeyeceklerini düşünüyorum. Aşğıdaki yazıyı okursanız sizde kendiniz aslında yorumlayabilirsiniz.

"Vakitlice vize başvurusunda bulunulması önemle tavsiye olunur: Vize Bölümü, eksiksiz
    ibraz edilen vize başvuruları hakkında, başvuru evrakı Vize Bölümüne (iDATA´ya değil) teslim
    edildikten sonra esasen 15 gün içersinde karar vermek zorunda. Bu nedenle seyahatinizden en
    geç 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak, seyahatinizden önce üç aydan
    daha da erken bir tarihte başvuruda bulunmamalısınız. Başvuru evrakının iDATA´dan Vize
    Bölümüne teslim edilmesi ve oradan tekrar geri gönderilmesi de ilaveten bir kaç gün sürebilir
    (örn. Antalya´dan İzmir´e veya Gaziantep´ten Ankara´ya). Özellikle Ramazan Bayramı veya
    Kurban Bayramı öncesinde veya Almanya´nın dini Bayramları olan Paskalya veya Noel Bayramı
    öncesinde işlem süreleri uzayabilir.
    18 yaşını dolduran herkesin kendisi başvuruda bulunması gerekmekte. Reşit olmayanlarda ise
    velayet sahibi başvuru evrakını imzalar."

• quote:

Orijinalden alıntı: kelej24

merhaba 15.04.2015 tarihinde istanbul harbiyeden almanya vize başvurusunda bulundum ancak sonuç konsoloslukta yazmaktan başka hiç bir fikrim yok. telefonla ulaşmam imkansız sürekli meşgul . 29 nisanda uçak biletim vardı yandı şikayet vs. gibi konularda ne yapmam gerekiyor 1 haftaya cıkar denilmişti cünkü bende ucak biletini almıştım. sımdk para iadesinin talebi için uğraşcam .fikri olan bilgisi olan ?

Geçmiş olsun, biz de 17 nisanda başvurduk, 8 gündür Ankara'da pasaportlar hala konsolosluk inceliyormuş. Telefona bakan yok. Utanmadan hem idata ofislerinde hem de internet sitelerinde turistik amaçlı vize başvurularının 2 gün içinde sonuçlandığını yazmışlar ama kaç iki gün oldu... Koordinasyon ücreti ayrı, kargo ücreti ayrı, vize ücreti ayrı almayı biliyorlar ama söz verdikleri süre içinde bir işi halletmekten acizler.

• İdata ankara italya 3 gunde cıktı yarın alıcam pasaportu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen italya öyleymiş . benim bi arkadaşımda fransaya başvurdu cuma günü şimdik geldi msj gidio alıyor . saçma almanyada bişi var hadi hayırlısı.
  • DEĞERLİ ARKADAŞLAR TEKRAR MERHABA,

ÖNCELİKLE EN BAŞTA BELİRTTİĞİM GİBİ 17.04.2015 TARİHİNDE 7.AYDA OLAN UÇAK REZERVASYONUM İLE BİRLİKTE ,74 GÜNLÜK VİZE BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTUM. VE BUGÜN 29.04.2015 TARİHİNDE PASAPORTUMU ALMAYA GİTTİM!!! BAKTIĞIMDA 1YILLIK ALMANYA VİZE'Sİ ALMIŞIM! TABİKİ BU BENİM İLK ALIŞIM DEĞİL. ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM Kİ DİĞER ARKADAŞLARINDA SİZLERE SÖYLEDİĞİ GİBİ 15 (İŞ GÜNÜ) OLARAK RESMİ SÜREÇ MEVCUT! DAHA GEÇ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL! 3 GÜN BİLE ASLINDA ÇOK FAZLA AMA ŞUANDA YOĞUNLUKTAN DOLAYIDIR DİYE TAHMİN EDİYORUM...HERKESE SABIR DİLİYORUM. HAYIRLISI OLSUN HEPİNİZ İÇİN!

BAŞARILAR....
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.