Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: materindişleri Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.183
Cevap
197
Favori
795.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: smokey81

Siz ticari vize için mi başvurmuştunuz?

Turistik vize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

quote:

Siz ticari vize için mi başvurmuştunuz?

Turistik vize

Banada 20 mayıs çarşamba günü mesaj geldi. Ankara da olmadığım için pasaportumu cumartesi günü almaya gideceğim. İnşallah red falan yemediysem 6 Mayıs Çarşamba günü yapmış olduğum başvuru 20 Mayıs çarşamba günü sonuçlanmış oldu. Buda 10 iş gününe denk geliyor. Vize bekleyen diğer arkadaşlara da Allah sabır versin. Uçuş tarihine yetişecek mi stresi insanı yıpratıyor.
  • fytech F kullanıcısına yanıt
    Az önce konsolosluk telefonunu 200. denemeden sonra dusurebildim. Telefondaki hanimefendi gayet nazik bir sekilde henuz pasaportumun isleme bile alınmadığını, pasaportumun iadesinin soz konusu olamayacağını haftaya pasaportumun cikmasinin muhtemel oldugunu belirtti. Benim acilen ucak biletlerini erteletmem lazim kısacası. .. @fytech

• quote:

Az önce konsolosluk telefonunu 200. denemeden sonra dusurebildim. Telefondaki hanimefendi gayet nazik bir sekilde henuz pasaportumun isleme bile alınmadığını, pasaportumun iadesinin soz konusu olamayacağını haftaya pasaportumun cikmasinin muhtemel oldugunu belirtti. Benim acilen ucak biletlerini erteletmem lazim kısacası. .. @fytech

Ben ucagi kacirdiktan, butun rezervasyonlari iptal ettikten bir gun sonra pasaportumu gondermisler. IData'ya iade yaziyor. Ancak Pazartesi elimde olur. Sagolsunlar. Bir daha da Almanya'dan almam vizeyi. Okuyanlara tavsiyem en az 3 haftaniz 15 iş gununuz yoksa risk almayın. Ticari vize bu üç gunde cikar durumu şu ara geçerli degil.

• merhabalar
    temmuz ortası gibi 10 günlüğüne bir eğitim-seminere gideceğim. davet mektubum var bu 10 günlük süreci kapsayan. turist vizesi olarak başvuruyorum. merak ettiğim şey, 10 günlük davet mektubum var diye 10 günlük mü yoksa birkaç aylık mı vize verecekleri ? çünkü seminerden sonra biraz avrupada kalıp gezmek istiyorum. aynı şartlarda vizeye başvurmuş tecrübeli arkadaşlar bakarsa sevinirim.
  • Herkese merhaba,
    Almanya'dan alınabilecek en uzun süreli vize 5 yıl diye biliyorum bunu becerebilen varmı ?
  • Pazartesi evraklarımı verdim bugun msj geldi gittim passaportumu almaya 6 Aylık yine vermişler.
    Ben aşşadaki bankoya evraklarımı verdimde bayan nekadar süre talep ediyosunuz ben oraya 7 gün yazdım demiştim.
    Sonra bayan dediki yok 6 ay mı 1 senemi falan dedi bende fark etmez yazabilirsiniz dedim 6 ay yazdı kadın 2 inci vizem yine 6 ay verdiler.
    Ama kafama takılan şu var ben oraya 1 yada 2 sene yazdırsam alabilirmiydim sizce ikinci vizem yine belirtim.
    Şuan o kafama çok takıldı neden 1 sene yazdırmadım diye :(
  • Merhaba arkadaşlar, Acil fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

12 Mayıs günü İdata üzerinden Almanyaya aile/arkadaş ziyareti olarak 15 günlük vize başvurusu yaptım. 27 Mayıs-11 Haziran arası olarak. Uçak biletlerini de aldım. Otel rezervasyonum bulunmakta günük yaklaşık 170 eur olacak şekilde hesabımdaki parayı gösterdim. Öğrenci belgesi ve ikametgah belgesi de tamam. An itibariyle hala pasaportumu bekliyorum idata başvuru takip kısmında pasaportum hala konsoloslukta olarak görünüyor.

Yarın sabahtan konsolosluğa gidip hem durumu öğrenmek hem de vizeyi almaya çalışmayı düşünüyorum.

Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var. Umarım yarın sabah olmadan sizlerden cevap alabilirim. (Cumartesi-Pazar-Pazartesi konsolosluk kapalıydı)

• Merhabalar 3 ay once Almanya vizesi aldım sadece seyahat aralığında vize verdikleri icin Temmuz Ayında yapacagım seyahat icin yeniden vize almam gerekiyor bu konuda birkaç sey danışmak istiyorum bilgisi olanlar bunu paylaşırlarsa sevinirim
    1-daha uzun Süreli vize alabilmek adına yapılacak birsey varmı
    2-doktorum özel bir klinikte calisiyorum Mayıs ortasında is Değişikliği yapıp farklı bir kurumda basladim ise onun icin elimde sadece bu kurumdan alabileceğim ise giriş bildirgesi var geçmişe donuk Maaş bordrosu yok eski kurumdan alacagim 3 aylık Maaş bordrosunumu vermem sadece yeterli olurmu?maas bordrosundaki işyeri kodunun aynı olması gerektiğine dair bir ibare okumuştum bundan merak ediyorum sorun cikarmi yada eski işyerimden ayrılış belgesinide eklemelimiyim sizce?
    3-seyahat 10 temmuzda bunu gozonunde bulundurarak onumuZdeki hafta randevu almak istiyorum bayram Yoğunluğu olabilir diye en erken kac gun onceden başvuru yapılabilir
    Cevaplarınız icin tesekkurler

• fearless_v F kullanıcısına yanıt
    Konsolosluk kapısından bile içeri almıyorlar. Geçen hafta ben denedim yalnızca güvenliğe dilekçe bırakabiliyorsun
  • crazydentist kullanıcısına yanıt
    1- Tamamen kendi insiyatiflerinde vize verip vermemek te süresi de... Ayrıca daha önce aldığınız vize ile Almanya'ya giriş çıkış yaptıysanız bu kez daha uzun olabilir.
    2- Durumu açıklayıcı bir yazı koymanızın faydası olacağını düşünüyorum
    3- Seyahat tarihinden 3 ay öncesinde başvuru yapılabiliyor. Hemen başvurabilirsiniz.
  • smokey81 S kullanıcısına yanıt
    Bu arada 3 yıllık olarak vizemi dün itibariyle aldım. Başvuracak arkadaşların fikri olması açısından 11 Mayıs'ta başvurdum. Pasaport konsolosluğa 12'sinde ulaştı. 25 Mayıs tarihinde uçmam gerekliydi. Maalesef yetişmedi. Ve toplamda 10 iş gününde pasaportumu geri almış oldum. Ticari vize dahi olsa en geç 3 hafta kala başvuru yapmakta fayda var.
  • 12 Mayıs'ta başvurmuştum. Konsolosluğu biraz önce aradım. Başvurum bugün işleme girmiş, 1-2 güne çıkar dedi telefondaki hanımefendi. Bugün'e biletim vardı, ceza ödeyip ileriye aldım mecbur

Yaz okuluna gidiyorum. Oryantasyonu kaçırdım ama derslere yetişeceğim bari
  • quote:

1- Tamamen kendi insiyatiflerinde vize verip vermemek te süresi de... Ayrıca daha önce aldığınız vize ile Almanya'ya giriş çıkış yaptıysanız bu kez daha uzun olabilir.
    2- Durumu açıklayıcı bir yazı koymanızın faydası olacağını düşünüyorum
    3- Seyahat tarihinden 3 ay öncesinde başvuru yapılabiliyor. Hemen başvurabilirsiniz.

cevaplariniz icin tesekkurler yazılı olarak mı durumu belirteyim yoksa danışmada Görevli bayanami durumu anlatayım

• galyernus kullanıcısına yanıt
    Mrhblr bende harbiye idata dan 14 mayıs ta başvuru yaptım 4 haziran da biletim var sizin başvurunuz işleme alındığına göre benim başvuru takip no 445392 acaba sizin numaranıza yakın bi rakammıdır , yetişmeyeceğinden endişelenmeye başladım, umarım herşey yolunda gider iyi akşamlar

• Merhaba arkadaslar italya vizesi almak istiyorum 20 gunluk icin sponsor kisinin hesabina 4000 tl yatirsam ve haftaya vizeye basvursam cikma ihtimali nedir acaba. Sponsor kisi ayrica devlet memuru.

• mesuttt19 M kullanıcısına yanıt
    aldınız mı bugün pasaportu ? ben de 15 mayısta başvurmuştum.
  • Ben 18 mayıs ta bursa idata dan basvurdum dün vizem geldi pasaport um dahayeni ilk yurtdisi cikisi olmasina rağmen 3 aylik multi vermiser sanirim bosch ta calistigim.için evraklarim tamdi bankada 8 bin tl gösterdim 1 haftalik talep etmistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahguzel87 -- 29 Mayıs 2015; 9:41:38 >
  • emrahguzel87 kullanıcısına yanıt
    Ben 15 mayıs ta başvurdum ses seda yok daha
  • İstanbul dan mi basvurdun? valla benim vize cuma günü verilmiş ama çarşamba gününe kadar idata nin sitesinde hep Konsoloslukta yaziyordu yani takip sitesine biraz geç düşüyormuş

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.