Eski PC yi yükselteyim dedim.Yeni anakart,işlemci ve ram aldım.Yeni anakartlarda ide girişi tek olduğu için HDD ve Cd-Roomu aynı kablo üstünden kullanmam gerekyor.Kabloyu ikisine taktığımda ikisinide görmüyor.Fakat tek ucunu HDD veya Cd-Room'a taktığımda görüyor.Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.HDD ve Cd'yi aynı anda kullanamadığım için windosu da yükleyemiyorum..Şimdiden teşekkürler.
İde üzerinden 1. girişe hdd 2. girişe cd-rom u tak.
cd rom ve hdd arkasında jumper ayarları var ayarların şeması 2 cihazında üzerinde belirtilir.
HDD: master cd-rom: slave
Olucak şekilde jumper ları tak.
selam
donanımlarda çakışma olduğundan dolayı oluyor jumper ayarlarını doğru yaparsan sorun çözülecektir mesela hdd yi master cd yi slave olarak bağla..
hdd master yapmak, cd'yi slave yapmak her zaman için daha mantıklı bir yol. Jumper ayarlarını bilmiyorsan forumda aratabilirsin. Bununla ilgili bir konu vardı!
Master = Efendi
Slave = Köle
Jumper Ayarlarında Bu Kavramlar Kullanılıyor .
Arkadaşlar jumper ayarını yapmanız gerektiğini söylemiş bende görsel olarak açıklıyayım... İlk önce hdd'nizi çalışır şekilde bağlayın...(Master kısmına bağladığınız için çalışacak..)
Daha sonra Cd-rom'unuzu ikinci kısma(Slave) takmadan önce jumper ayarını yapın... Nasıl yapacaksınız? Arkasındaki küçük plastiği Slave (SL) konumuna getirin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eMr... -- 16 Aralık 2008; 18:30:25 >
Hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme