Şimdi Ara

IDE'den HDD ve CD-ROOM Aynı Anda Çalışmıyor???Lütfen Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski PC yi yükselteyim dedim.Yeni anakart,işlemci ve ram aldım.Yeni anakartlarda ide girişi tek olduğu için HDD ve Cd-Roomu aynı kablo üstünden kullanmam gerekyor.Kabloyu ikisine taktığımda ikisinide görmüyor.Fakat tek ucunu HDD veya Cd-Room'a taktığımda görüyor.Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.HDD ve Cd'yi aynı anda kullanamadığım için windosu da yükleyemiyorum..Şimdiden teşekkürler.

• İde üzerinden 1. girişe hdd 2. girişe cd-rom u tak.

cd rom ve hdd arkasında jumper ayarları var ayarların şeması 2 cihazında üzerinde belirtilir.

HDD: master
    cd-rom: slave

Olucak şekilde jumper ları tak.
  • selam

donanımlarda çakışma olduğundan dolayı oluyor jumper ayarlarını doğru yaparsan sorun çözülecektir
    mesela hdd yi master cd yi slave olarak bağla..
  • hdd master yapmak, cd'yi slave yapmak her zaman için daha mantıklı bir yol. Jumper ayarlarını bilmiyorsan forumda aratabilirsin. Bununla ilgili bir konu vardı!
  • Master = Efendi

Slave = Köle

Jumper Ayarlarında Bu Kavramlar Kullanılıyor .
  • Arkadaşlar jumper ayarını yapmanız gerektiğini söylemiş bende görsel olarak açıklıyayım...
    İlk önce hdd'nizi çalışır şekilde bağlayın...(Master kısmına bağladığınız için çalışacak..)

Daha sonra Cd-rom'unuzu ikinci kısma(Slave) takmadan önce jumper ayarını yapın...
    Nasıl yapacaksınız?
    Arkasındaki küçük plastiği Slave (SL) konumuna getirin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eMr... -- 16 Aralık 2008; 18:30:25 >

• Hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.