Şimdi Ara

İdeal FPS kaçtır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
18.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oynadığım oyunlarda frapsa bakmadığımda fps 25 altına düştüğünde hissedebiliyorum,ama 25 veya üstü olduğunda hiçbi değişiklik hissetmiyorum.Bana göre normali 25'tir

Ya sorun bende yada 60-70 fps takıntısı olanlarda...
  • 35-40 dan aşşağı olduğu zaman beni rahatsız ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

insan gözü 25 fpsden sonra duvar gibi görür hisetmez
    30 idealdir

kac kere dedim igrenc yorum yapma diye :)

ideal fps monitorun refresh rate idir.60 ve alti fps rahatlikla anlasilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 6 Ocak 2009; 18:45:51 >
  • Yazık ya 25 - 30 nedir ya yapmayın arkadaslar komik olmayın siz oyun oynadığınızımı sanıyorsunuz Oyunlarda devamlı sync every frame şeceneğini kullanıyorum 60fps altını hemen hissederim.
  • dünyaca kabul edilmiş ideal değer min.60 ve 60+ dır.

Frames per second Gameplay

<30 FPS---- very limited gameplay
    30-40 FPS-- average yet very playable
    40-60 FPS-- good gameplay
    >60 FPS---- best possible gameplay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyoldas -- 6 Ocak 2009; 23:17:26 >
  • oyununa göre degişiyo crysisde 25 fps yeterken farcry 2 de 40 fps yetmiyo
  • 99 fps aşağısı rahatsız ediyor.Çok eski CS oyuncusuym 99 fps çıkarmayan makinada oynamazdım.Oradan göz gez arpacık alıştı.Baktım 80 -90 aşağısı fps ler hiç oynamadan kaldırıyorum
  • sen 50-60 diyenleri boşver
    oyundan oyuna fark eder ama 25 kare saniye yeterli fakat
    30-40 olmasında fayda var. bazı oyunlarda 30-40 arda bile rahatsız edici yavaşlamalar görülmektedir.
    ona göre ayarlayın kendinizi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Michael Kenji

60 tan aşağısında rahatsız oluyorum , GTA4 dışında

Aynen 60'tan aşağı bir değer görünce kendimi oyuna veremiyorum
  • crysis, far cry hariç genellikle oyunları 40-100 fps arası oynayabiliyorum, ha 25 te yeter yani zaten 40tan sonra algılamak zor
  • 25-30 arası iyidir

insan gözü 25 den aşşasını algılar yukarısını algılamaz.

ama profesyonel oyuncular fraps programı olmasada fps nin 90 lardan 30 lara bi anda düşmesini anlar

fps azaldığında ne olur

oyundaki mouse bariz bir şekilde tepkilere geç cevap verir oyun takılarak ilerliyomuş gibi olur ve sizde gıcık olursunuz
  • Her zaman yapılır bu tartışmalar..

60 fps altında olunca oynuyamıyor bazıları demek..
    Fps ilemi oynuyorsunuz oyun ile mi anlamadım..
    Online cs olsa, cod olsa tamam diyeceğim, bunlar daha avantajlı olmak için diyor ama yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 7 Ocak 2009; 0:46:53 >
  • 30 üstü göz algılamaz! zatn video ların çoğu 30 fps dir! dikkatli bakın arkadaşlar! videolarda göz farkı algılamaz ama oyunlarda 30 da ben de raatsız oluyorum! sanırım ani fps düşmelerinden dolayı oluyo
  • ani fps düşmesinden ziyade mause hareketine pcnin tepkisiyle alakalı bir durum yüksek fps takıntısı ...
    evet filmler 23.976(axxo forever ) ve televizyon 25 fpsdir, ancak filmle oyun çok farklıdır fps olayında.
    örnek vereyim :
    cod4 de susturucusu olan bir silahın mermisi yanınızdan geçiyorsa bu mermiyi görebilme ihtimaliniz fps ne kadar yüksekse o kadardır.
    (görmekten kastım bir an için farketme)

30 40 50 yeterli diyen arkadaşları com_maxfps ,30-50 kaçsa , fpsyi sınırlayıp multiplayer a davet ediyorum ...
    call of dutyde bin saati aşkın zaman geçirmiş biri olarak şunu gayet emin bir şekilde söyleyebilirim :
    ne kadar yüksek fps, o kadar yüksek skor, ne kadar düşük ping, o kadar yüksek skor, ne kadar ekmek, o kadar köfte ...

• kendimden örnek vereyim 8800gt ekran kartı sabihiyim.eski monitorumde (19" 5:4) 1280x1024 de 125 fps ye oyunu sabitleyip çok akıcı bir şekilde oyanayabiliyorsum yeni monitörümde (22" 16:10) çözünürlük 1680 e yükselince fps hali ile 70-80-90 arası gezinmeye başladı ve oyun bana inanılmaz yavaş geliyor adam hiç dönmüyormuş gibi sanki mouse sensivity falan artırdım ama nafile alışamadım.fellik fellik ekran kartı arayışındayım parasını hakeden bir kart bulamadığım içinde değiştiremiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

kendimden örnek vereyim 8800gt ekran kartı sabihiyim.eski monitorumde (19" 5:4) 1280x1024 de 125 fps ye oyunu sabitleyip çok akıcı bir şekilde oyanayabiliyorsum yeni monitörümde (22" 16:10) çözünürlük 1680 e yükselince fps hali ile 70-80-90 arası gezinmeye başladı ve oyun bana inanılmaz yavaş geliyor adam hiç dönmüyormuş gibi sanki mouse sensivity falan artırdım ama nafile alışamadım.fellik fellik ekran kartı arayışındayım parasını hakeden bir kart bulamadığım içinde değiştiremiyorum..

hata edersin 70-80-90 fps de oyun son derece akıcıdır 4870 ile grid de bu civarı fps ile oynarım harikadır
  • bu fps degerine nerden bakılıyor peki ? mlsf bilmiyorum
  • Vsync açıkken 40dan aşağı hiç düşmeyen
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechnicaL

quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

kendimden örnek vereyim 8800gt ekran kartı sabihiyim.eski monitorumde (19" 5:4) 1280x1024 de 125 fps ye oyunu sabitleyip çok akıcı bir şekilde oyanayabiliyorsum yeni monitörümde (22" 16:10) çözünürlük 1680 e yükselince fps hali ile 70-80-90 arası gezinmeye başladı ve oyun bana inanılmaz yavaş geliyor adam hiç dönmüyormuş gibi sanki mouse sensivity falan artırdım ama nafile alışamadım.fellik fellik ekran kartı arayışındayım parasını hakeden bir kart bulamadığım içinde değiştiremiyorum..

hata edersin 70-80-90 fps de oyun son derece akıcıdır 4870 ile grid de bu civarı fps ile oynarım harikadır

bilmiyorum call of duty 4 ve 5 de bu fps ler beni çok rahatsız ediyr patlamalarda action olan yerlerde 60 lara düşüyorki bu bana kaç frag a mal oluyor düşünün.yaptığım frag yarı yarıya düştü ve kendimi yoruyorum resmen oynamak için.125 fps iyidir

• normal oyunlarda 60 fps idealdir. bazı multi fps oyunlarda ise ne kadar çoksa o kadar iyidir. mesela call of duty oynayanlar bilirler fps nin 250 den 150 ye düşmesi tepkilerden çok rahat anlaşılır.codda ise yasal olarak en iyi değer 250 333 sabit olursa ayak sesi çıkmaz koşarke ama serverleri 250 ye kilitliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.