Şimdi Ara

İdeal FPS kaçtır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
18.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bütün anlattıklarınız cod2 için gecerli olanlar.zira cod4 de 250 ve 333 fps değeri hayal =)

bende serverların 250 e sabitlenmesine karşıyım quake3 motorunun bug ı işte kullansın herkes :D cod da yine iyi 250 fps limiti.yurtdısı quake 3 serverlarında limit 125 fps..
  • iyide kilitlemezsek adaletsizlik olur . cod maçta ses dinlemek önemli bir avantaj. adam 333 fps ile koşarak kaçsa ruhumuz duymaz cod4 dede 250 alanlar var ama biz daha o kadar bakamadan cod2 ye döndük geri
  • o zaman yenilesin herkes makinesini :D 333 de ayak sesi tamamen yok olmaz.500fps sabitleyince sırı olur ayak sesi ama 499 olsun yine ses gelir.
    quake motoru bugları serisi :D ama 333 dede ne zıplanıyor valla özledim :D
  • İdeal fps den kasıt donmadan oynayabilmektir.Bazı arkadaşların 30,40,50,60+ dan bahsettiğini gördüm.Ama bahsettikleri ortalama fps olduğu için soruyu soran ve konuyu takip eden arkadaşların kafası karışıyor.Ortalama 30 fps ala bir adam,minimum 15 de almış olabilir,daha azını da alabilir.30 fps kötü bir sonuç değildir.Ama ortalama 30 fps başka birşey.İdeal fps den anladığım minimum donmadan oynatabilen fps benim için.Bu da 25 tir.25 den aşağısında insan gözü yavaşlığı,donmaları hissedebilir.25'ten sonrasını zaten insan farkedemez.Sonuç olarak minimum fps nin 25 olduğu oyunu çok rahat oynarsınız.İdeal yani donmadan oynatan minimum fps 25 tir

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rabbitweed

quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

insan gözü 25 fpsden sonra duvar gibi görür hisetmez
    30 idealdir

kac kere dedim igrenc yorum yapma diye :)

ideal fps monitorun refresh rate idir.60 ve alti fps rahatlikla anlasilir

bence pek mantıklı değil evinizdeki lambalar 50 hertzlik frekansla çalışıyorlar bu da demektirki 25 kere yanıyor 25 kerede sönüyor tabii akkor ampullerde bu anlaşılmaz çünkü fleman o kadar çok soğuyamaz ama sokak lambalarında anlaşılabilir bir miktar hatta o yanılmanın bir ismi vardıda unuttum strabilmem ne olay yolda araba ile giderken yanınızdan geçen bir arabanın tekerleklerine baktığınızda yavaşça geri dönüyormuş gibi gözükür bu yanılmanın sebebi güneş ışınlarının frekanslarından kaynaklanır diye demişti öğretmenlerimiz 50 hertz te yanılma oluyor ise 60 hertz yani 60/2=30 çünkü 1 hertz demek saniyede 2 saykıl demek 1 defa çalışıp bir defa çalışmaması demek fps ise saniyede geçen kare sayısı bir frekans değildir monitörümüz şuan 60 hertzde ise fps olarak düşünürsek 30 fps yapar sürekli 60 hertz frekansında oynayan arkadaşlar oyunlarını 100 hertz yaparak denesinler aradaki hızlanmayı bariz anlayacaktır ekran kartının görüntü işleme olayı ise farklı mesela sabit 125 fps alınan bir oyun açın veya oyunu o fpsyi alacak şekilde açın sonra ilk 60 hertzde deneyin sonra aynı grafiklerde aynı fps de 100 hertz deneyin gözleriniz bir süre sonra ağrayacaktır çünkü takip etmekte zorlanıcaktır bence dediğim gibi ekran kartının işleme hızı ayrı bir olay isterseniz 500 fps alın monitörünüz 30 fps ile oynuyormuş gibi yorumlamanıza sebep olucaktır yüksek fps sadece oyunun işlenmesini hızlandırır oyun daha hızlanır ama gözler yine 30 fps olarak görücektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my_sweet_shadow -- 7 Ocak 2009; 17:08:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: niger21

bu fps degerine nerden bakılıyor peki ? mlsf bilmiyorum

Burdan Programı indirip yükledikten sonra alta atın ve oyuna girdiğinizde Ekranın herhangi bi köşesinde Sarı renkte sayılar vardır.Fps değerini ordan anlayabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: my_sweet_shadow

quote:

Orjinalden alıntı: rabbitweed

quote:

insan gözü 25 fpsden sonra duvar gibi görür hisetmez
    30 idealdir

kac kere dedim igrenc yorum yapma diye :)

ideal fps monitorun refresh rate idir.60 ve alti fps rahatlikla anlasilir

bence pek mantıklı değil evinizdeki lambalar 50 hertzlik frekansla çalışıyorlar bu da demektirki 25 kere yanıyor 25 kerede sönüyor tabii akkor ampullerde bu anlaşılmaz çünkü fleman o kadar çok soğuyamaz ama sokak lambalarında anlaşılabilir bir miktar hatta o yanılmanın bir ismi vardıda unuttum strabilmem ne olay yolda araba ile giderken yanınızdan geçen bir arabanın tekerleklerine baktığınızda yavaşça geri dönüyormuş gibi gözükür bu yanılmanın sebebi güneş ışınlarının frekanslarından kaynaklanır diye demişti öğretmenlerimiz 50 hertz te yanılma oluyor ise 60 hertz yani 60/2=30 çünkü 1 hertz demek saniyede 2 saykıl demek 1 defa çalışıp bir defa çalışmaması demek fps ise saniyede geçen kare sayısı bir frekans değildir monitörümüz şuan 60 hertzde ise fps olarak düşünürsek 30 fps yapar sürekli 60 hertz frekansında oynayan arkadaşlar oyunlarını 100 hertz yaparak denesinler aradaki hızlanmayı bariz anlayacaktır ekran kartının görüntü işleme olayı ise farklı mesela sabit 125 fps alınan bir oyun açın veya oyunu o fpsyi alacak şekilde açın sonra ilk 60 hertzde deneyin sonra aynı grafiklerde aynı fps de 100 hertz deneyin gözleriniz bir süre sonra ağrayacaktır çünkü takip etmekte zorlanıcaktır bence dediğim gibi ekran kartının işleme hızı ayrı bir olay isterseniz 500 fps alın monitörünüz 30 fps ile oynuyormuş gibi yorumlamanıza sebep olucaktır yüksek fps sadece oyunun işlenmesini hızlandırır oyun daha hızlanır ama gözler yine 30 fps olarak görücektir

valla okumaya calistimda anlayamadim,sanirim sende pek aciklamasini bilmiyorsun...

dunyanin kabul ettigi teksey var.ideal fps 60fps dir.gerisi hava civa...

• 60 fps değildir 60 hertzdir dünyanın kabul ettiği aslında genel olarak 50 hertz kullanılır sadece gelişmiş ülkelerde 60 hertz veya daha üstü kullanılır. hertz frekansın birimidir ve bir xy eksenindeki doğruda + ve alternanslarda bir doğrunun meydana getirdiği değişikliklerdir. örneğin bir S harfini yan yatırarak ortasına bir çizgi çizdiğinde y ekseni yan yatan s nin başınada yukarı doğru bir çizgi çektiğinde x ekseninin olurturabilirsin. oluşan xy eksenindeki s gerilimdir y ekseni saniyeyi gösterir x x eksenide gerilimin değeridir. neden S harfi dedim çünkü alternatif akım sinüsoidal bir şekile sahiptir 50 hertzlik bir şebeke akımı 25 defa + 25 defa da - alternanaslara geçer biz doğru akım kullanmadığımızdan alternatif akımda nötr hattı kullandığımızdan - alternanslar yerine 0 değerini alırız. bu da gerilimin 25 defa 220 v 25 defa da 0 volt oldugunu gösterir. 60 hertz frekansında çalışan bir monitör bir saniyede 2 farklı alternansta oldugundan 60-2=30 örüntü verir fps=frame per secons ise fps nin ikiye bölümü gibi bir sey söz konusu değildir fps saniyede işlenen görüntü sayısıdır. demek istediğim isterseniz 1 milyon fps alın göznüz monitörün size yansıttığı şekilde göstericektir ama bir oyuna girip 60 hertzdeki hız ile 100 hertdeki hızı anlayabilirsiniz

• Monitörün hz miktarı önemlidir pro gamerlar için. 100hz tüplü monitörler, 60hz lcd monitörlerden daha iyi performans vermekteydi ama günümüzde Lcd'lerin tepki süresi giderek düşmekte. O yüzden fazla bir fark kalmadı. İdeal fps diye birşey yoktur bencede, gözler hep 25fps algılar daha yükseğini algılayamaz. Ama şöyle bir durum var 40fps GTA4 de akıcı olabilir veya crysis akıcı olabilir, Ama call of dutyde player takıla takıla yürür o fpslerde. Dolayısı ile şu fps akıcıdır demek için ortaya bir oyun koymak gerekir. Oyun motorları, çalışma yapıları farklı olduğu için standart bir fps belirleyemeyiz akıcılık için.
    saygılarımla
  • Evet ya bende de o var. Çok canımı sıkıyor bu durm ama nese.. Yavaş yavaş kurtulmaya çalışıyorum..
    quote:

sizinki raahatsızlık değil takıntı büyük ihtimal oyunları fraps açmadanda oynayamazsınız 180 fps bile olsa kasio gibi gelir size bi ara bendede o takıntı vardı ama gerçek bunlar
  • Selam,

Aşağıdaki linkte "fps" terimi ile ilgili güzel bir yazı var. Metin içerisinde yapılan kelime oyunları tercüme edildiğinde anlamını yitireceğinden orjinal hali ile okumak daha faydalı olur kanaatindeyim. Soruyu soran arkadaşın eğer İngilizcesi yeterli ise cevabı içerisinde bulabilir.

İngilizce metin
  • gta 4 1440 900 de high quality 15 fps oynuyorum
  • min 35 max 85 yeterli bence
  • Konunun içine girince, insan kayboluyor, herhangi bir cevap da bulamıyor. Konu sahibi başlığa eklesin bari ideal FPS'yi.
  • Maximum dan çok minimum fps önemli, 100 de gidiyo birden 20 düşünce gıcık ediyor adamı. Aralıkda gezeceğine sabit 30fps verecek şekilde yapılsa hiç uğraşmayız herkes de mutlu olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmrdln2

Selamlar,

Ben de q9400@3.0ghz işlemci ve HD4870 ekran kartı var.

Crysis Warhead oyununu 1900*1200 çözünürlükte, 2xAA ve ortanın biraz üstü ayarda 25-27 FPS ile oynuyorum ortalama ve bana gayet akıcı geliyor. Ama bakıyorum forumdaki bazı arkadaşlara değil 25-27, 35 FPS ye bile burun kıvırıyorlar, illa 50-60 FPS fln diyolar.

Nedir bu işin oluru, ideali? Kaç FPS ye kadar göz algılayabilir ki? Gözün görmediğine gönül katlanır mı ki?

Crysis de 35 FPS e burun kıvıranlar belalarını arıyolar heralde ..
    pes 2008 de lowda 1024*768 çözünürlükte ortalama 18 FPS alıyorum

• bu min. fps (oynanabilirlik düzeyi) her oyun için farklıdır.
    Örnegin nfs carbon oyunu için 20 fps size ve gözlerinize akıcı ve yeterli gelir iken cod ve crysis türü oyunlarda bu minimum seviyenin altında kalır , yani frapsın 40fps gösterdigi yerde bile olması gereken akıcılıgı bulamayabilirsiniz ki bu çok dogaldır , oyun motorları ile alakalı bir durum.

kafa takılacak bir durum degil yani , ayarları biraz kısarsınız ama rahat oynarsınız. online serverlerda bu çok degişiyor o zaten bizimle alakalı degil çok karısık bir mevzu.

iyi günler
  • Benim bildiğim kadarı ile 60 olması lazım.Yukarıda da yazılmış zaten.
  • 60 diye birşey yoktur , siz yarış oyunlarında 30-50 arasını ayırt edemezsiniz , savaş oyunlarında 50-80 ayırt edemediginiz gibi , her oyun için oynanabilirlik(takılmama-akıcılık) düzeyi vardır ve bundan sonrasını insan gözü sittiğin sene algılayamaz.Olay budur.

örnek : nfs carbon 25-50 arası fark yoktur.
    crysis 25-50 arası çok fark vardır.
    cod serisi 25-100 bile farkedebilir.

her oyunun motoru ile alakalı birşey.
  • İdeal Fps tabikide 30 dur ama online olduğu zaman 40 civarı olması gerekir :)
    Birde Fps türü oyunlarda en az 40 olması lazım :)
    Hd 4870 bile bazen yetersiz kalır oyunlar karşısında
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.