Şimdi Ara

İdeal FPS kaçtır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
18.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de q9400@3.0ghz işlemci ve HD4870 ekran kartı var.

Crysis Warhead oyununu 1900*1200 çözünürlükte, 2xAA ve ortanın biraz üstü ayarda 25-27 FPS ile oynuyorum ortalama ve bana gayet akıcı geliyor. Ama bakıyorum forumdaki bazı arkadaşlara değil 25-27, 35 FPS ye bile burun kıvırıyorlar, illa 50-60 FPS fln diyolar.

Nedir bu işin oluru, ideali? Kaç FPS ye kadar göz algılayabilir ki? Gözün görmediğine gönül katlanır mı ki?

• Valla 25 FPS iyi değerdir. Daha aşağısı pek kurtarmaz. Crysis gibi bir oyunda, yüksek ayarlarda min. 25 FPS'yi görebilsem mutlu olacam ama parasızlık işte. Arkadaşların rahatsızlığı sistemlerinin çok pahalı olması.

Ha işin içine online oyun girecekse FPS'nin yüksek olması avantaj. Şahsen 25 FPS ile CS, Quake oynamam.
  • Oyunu akıcı oynayabiliyorsan sorun yok bence ideali 30-35 fps.sizi bilmiyorum ama ben 25 ile 35 fps arasındaki farkı hissedebiliyorum.
  • insan gözü 25 fpsden sonra duvar gibi görür hisetmez
    30 idealdir
  • 30 fps akıcı bir değerdir. Biraz dikkatli olan biri 30 ile 60 fps arasındaki farkı anlar. Kısacası 30 fps altında oyun oynamak rahatsız eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx53 -- 7 Ocak 2009; 0:03:28 >
  • ben 45 in altına düştüğü zaman gıcık olurum..ideal fps bence 50.
  • CS yi monitörden dolayı 75 fps oynuyorum ve bana yetmiyor. Monitör 100 mhz olunca daha iyi tepki veriyor ani mouse hareketlerine....

Yani anlayacağınız hangi fps den randıman alıyorsanız o fps idealdir :)
  • hava kuvvetlerine iyi ekmek çıkar bu forumdan..
  • Benim gözüme 40 fps bile batar oldu.Bir oyun 40 fps civarı bile olsa bir sorun olduğunu hemen hissedebiliyorum.
  • 60 tan aşağısında rahatsız oluyorum , GTA4 dışında
  • sizinki raahatsızlık değil takıntı büyük ihtimal oyunları fraps açmadanda oynayamazsınız 180 fps bile olsa kasio gibi gelir size bi ara bendede o takıntı vardı ama gerçek bunlar
  • şuanda izlediğimiz televizyonlar (pal-secam) 25 fps televizyon yavaşmı geliyor hayır hadi oyun aksiyon desek olsun size 30-40 ondan sonrasını göz farketmez edende etsin 100 fps olunca madalya takacak halleri yok önemli olan 25 in altına düşmemek çünkü göz o hıza alıştığı için o değerlerin altını yavaş olarak algılar (biraz bilimsel oldu ama idare edin )

birde ntsc vardır o da 29.97 fps akış hızına sahiptir abd de kablolu televizyonlarda kullanılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 6 Ocak 2009; 5:59:00 >
  • oyuna göre değişir,mesela unreal tournament gibi oyunlarda 25-30 fps berbat değerlerdir
  • fps nin ideali falan yoktur bence oyunların hiç biri aynı akıcılıkta değil call of duty ile crysisi kıyaslarsak daha iyi anlaşılır 25 fps ile crysis rahat oynanır ama 25 fps ile call of duty oynanmaz bence en düşük fps ile takılmadan ya da rahatsız etmeden oynadığın değer ideal fps dir yada vsync açık iken max. fps sınırı idealdir öğreğin cod5 fps sınırı 85 prince of persia skidrow 60 rotwk 30 hepsi farklı çünkü hepsinin akıcı oynanabilecek veya çok hızlı oynanamayacak değerleri bunlar milletin crysiste 50 fps istemesinin sebebi acaba ileride çıkacak oyunları da rahat oynayabilirmiyim böyle diye düşünmesi crysis 2007 nin oyunu şuan sene 2009 eğer crysiste rahat oynayamıyorsa yeni çıkacak oyunları nasıl rahat oynayacak diye şüphe etmesinden kaynaklı bence bu aç gözlülük
  • pclabs'ın sitesinde crysis gibi aksiyon oyunlarında ortalama 60 fps olması gerekir diyordu.
  • min. sorunsuz akıcı değer 30.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 6 Ocak 2009; 9:08:25 >
  • evet 30ideal gibi
  • En iyi oyun deneyimi için 60+ fps gereklidir.

Not: Guru3d böyle diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

insan gözü 25 fpsden sonra duvar gibi görür hisetmez
    30 idealdir

Bu dediğine katılmak zor çünkü olay sadece gözde bitmiyor senin oyundayken mouse ve oyun içindeki tepkimelerden bile fps değeri arasındaki farklılıkları özelliklede 20-40 fps arası durumlarda bariz farkediyorsun daha üst fps ler için bir şey diyemem ama 20-40 arası bariz farkı anlıyorsun...

Bana görede avaraj fps 30 ve üstüdür arcade oyunlarda yada araba yarışı falan 25 bile iyi kurtarır yani..Ama fps adı üstünde bu tarzda oyunlarda 30 üstü olmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espada1 -- 6 Ocak 2009; 15:08:10 >
  • 60FPS isteyen arkadaşlar haklılar sanki. Onları rahatsız eden sanırım minFPS. Yani 30FPS yeter dendiği zaman onun içine aksiyon sahnelerinde 20FPS alacak olma durumu da dahil. Bu durumda bana en mantıklı yaklaşım 50FPS gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.