Şimdi Ara

İdeal Kiloya Ulaştım Ama Hala Göbek Var (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
6
Favori
34.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tugrul6733

teşekkürler hocam. peki o yağları yakmak için ne önerirsiniz ?

Önerim günde 1 saat civarı tempolu yürüş veya hafif tempo koşudur ama ek olarak şınav , mekik ,barfiks gibi hareketlerde yapabilirsin ve tabiki düzenli beslenme.
  • Benim antrenmanim su sekilde :

Haftada 2 kez kosuyorum 5km falan.

Haftada 1 kez hali saha yapiyoruz arkadaslarla.

Haftada 3 veya 4 kez gögüs kasi, kol kasi ve sirt çalisiyorum.

Ve haftada 6 kez " 8 min abs " (youtube'a yaz) bunu yapiyorum (hali saha yaptigimiz gün çalismiyorum bunu sadece)

Yemege gelirsek, hergün 50 gram çikolata ve haftada 1 kez fastfood haricinde iyi besleniyorum

Iyi bir vücut istiyorsan bu sekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrés Iniesta -- 28 Mart 2013; 22:42:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_R

Arkadaşlar bende aynı dertten müzdaribim . 5 ayda 14 kilo verdim şu an 73 kiloyum 1.85 boyum var ama göbeğim var .

Ne önerirsiniz gerçekten ihtiyacım var , şimdiden teşekkürler .

Arkadaşlar benim için ne önerirsiniz aynı teknikleri yapmaktan farklı ne var acaba .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_R -- 29 Mart 2013; 0:33:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dıgıdık Naşit

İdeal kilo diye bişey yoktur.Ama ideal yağ oranı vardır o da normal insanlar için %10-15 civarıdır.Sen önce vücut yağ oranını ölçtür.Daha sonra sonuçlara göre kaç kg yağ vermen gerekiyorsa o kadar zayıfla.Önerim günde 1 saat civarı tempolu yürüş veya hafif tempo koşudur ama ek olarak şınav , mekik ,barfiks gibi hareketlerde yapabilirsin.Ayrıca mekik çekince sadece göbekteki yağlar erir diye bişey yoktur ama mekik çekersen karın bölgen sıkılaşacağı için göbeğin küçük gözükür ama olan sadece yağlarının sıkışmasıdır.Spor yaparken doğru bir şekilde beslenmende çok önemli.

%6 yağ oranı alt limit zaten. %10 ve yukarısı, kas hacmi olmayanlarda inanılmaz kötü duruyor. Şahsen benim bir tek omuz ve kol kaslarım gelişkin. Az da göğüs var. Mezomorf vücut yapım olduğu için, çocukken de aktif sportif faaliyetlerim olduğu için bacaklarım kalın, giydiğim hiçbir pantolon güzel durmuyor. Artı olarak ne kadar çabalasam da kıçımdaki yağlar erimiyor.

Kızlar seviyormuş peh lan banane kızlar seviyosa. Ben sevmiyorum. Erkek dediğinin g*tü küçük, bacaklar ince, omzu geniş olur.

Adamı hasta ediyolar yav. %10 yağ oranına düşemedik bir türlü. Kilom idealin 7-9 kilo üstü ama ne kadar meyve sebze ağırlıklı beslensem de yağlar gitmiyor. Cinnet geçirmemek elde değil. Sonunda alacam bir keski bir bıçak, yaracam g*tü göbeği alacam o yağları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Andrés Iniesta

Benim antrenmanim su sekilde :

Haftada 2 kez kosuyorum 5km falan.

Haftada 1 kez hali saha yapiyoruz arkadaslarla.

Haftada 3 veya 4 kez gögüs kasi, kol kasi ve sirt çalisiyorum.

Ve haftada 6 kez " 8 min abs " (youtube'a yaz) bunu yapiyorum (hali saha yaptigimiz gün çalismiyorum bunu sadece)

Yemege gelirsek, hergün 50 gram çikolata ve haftada 1 kez fastfood haricinde iyi besleniyorum

Iyi bir vücut istiyorsan bu sekilde...

Haydi herseyi gectimde haftada 6 kez karin calismak niye? Bilmiyorum farkindamisin ama kaslar dinlenirken gelisiyorlar. Sen hic dinlenme suresi vermeden haftada 6 kez calisiyorsun.

Bu arkadas gibi karin calismayin. Karin kaslarininda her kas gibi dinlenme suresine ihtiyaci var. Diger kaslara gore cabuk iyilesiyor olabilirler ama haftada 6 kez calismak fazla ve gereksiz.

Haftada 3-4 kez gogus kasi, kol kasi ve sirt yazmissin. Eger 1 gogus+1 kol+1 sirt=3 ise eyvallah ama haftada 3 kere gogus+3 kere kol+3 kere sirt calisiyorsan durumun vahim. O karin kasindanda yanlis umarim toplam yaptigin antreman sayisi 3-4 dur. Haftada her biri icin 3 kez calismiyorsundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: RageshotQQ

quote:

İdeal kilo diye bişey yoktur.Ama ideal yağ oranı vardır o da normal insanlar için %10-15 civarıdır.Sen önce vücut yağ oranını ölçtür.Daha sonra sonuçlara göre kaç kg yağ vermen gerekiyorsa o kadar zayıfla.Önerim günde 1 saat civarı tempolu yürüş veya hafif tempo koşudur ama ek olarak şınav , mekik ,barfiks gibi hareketlerde yapabilirsin.Ayrıca mekik çekince sadece göbekteki yağlar erir diye bişey yoktur ama mekik çekersen karın bölgen sıkılaşacağı için göbeğin küçük gözükür ama olan sadece yağlarının sıkışmasıdır.Spor yaparken doğru bir şekilde beslenmende çok önemli.

%6 yağ oranı alt limit zaten. %10 ve yukarısı, kas hacmi olmayanlarda inanılmaz kötü duruyor. Şahsen benim bir tek omuz ve kol kaslarım gelişkin. Az da göğüs var. Mezomorf vücut yapım olduğu için, çocukken de aktif sportif faaliyetlerim olduğu için bacaklarım kalın, giydiğim hiçbir pantolon güzel durmuyor. Artı olarak ne kadar çabalasam da kıçımdaki yağlar erimiyor.

Kızlar seviyormuş peh lan banane kızlar seviyosa. Ben sevmiyorum. Erkek dediğinin g*tü küçük, bacaklar ince, omzu geniş olur.

Adamı hasta ediyolar yav. %10 yağ oranına düşemedik bir türlü. Kilom idealin 7-9 kilo üstü ama ne kadar meyve sebze ağırlıklı beslensem de yağlar gitmiyor. Cinnet geçirmemek elde değil. Sonunda alacam bir keski bir bıçak, yaracam g*tü göbeği alacam o yağları.

7-9 kilo fazlan varsa ve bacaklarin kalinsa tabi guzel durmaz. Bacaklarin kalin olmasi genetiktir kucukken yaptigin spor faliyetlerinin o kadar etkisi olmaz. Ben senelerce basketbol oynadim ordan biliyorum.(hala oynuyorum sadece bir takimda degil zevk icin) Benimde ortanin biraz ustunde kalinlikta bacaklarim kucuklukten beri boyle. Kucukken bacaklari ince olanlarinki hala ince. Yani o sporun ciddi sekilde bacak calismadiktan sonra cok etkisi olmaz.

Yeteri kadar spor yaparsan dusersin Sevdigin sporlari yap. Bende suan bulk doneminde aldigim yaglari eritmekle ugrasiyorum. Kilom ideal sadece yaglarida eritip yaz oncesi tam forma girmek icin. Kosu yapmak falan sikici oluyor. Gittigim spor salonunda 6 tane tam saha basketbol sahasi var surekli en az 2 potada 5 vs 5 full court oynuyanlar oluyor cardio niyetine basketbol oynuyorum bende. Hem yag eritiyorum hem zevk aliyorum. Sevdigin sekilde yag eritmeye kalkarsan daha rahat verirsin. Eger basketbol oynamayi seviyorsan tavsiye ederim. Cunku yorulsan bile kendini zorlaman gerekiyor. Defans yapmadiginda savundugunun kisinin sayi atmasi gibi nedenlerden dolayi. Yeteri kadar spor yapip meyve sebze agirlikli beslendikten sonra yag eritmemen icin bir sebep olmuyor.

• Kardiyo falan yap hocam karindaki yaglar en son eriyen yaglar.
  • Göbek eritmek için ilk başta yağsız kızartmasız bol proteinli bir hayata merhaba demen gerek

Mekik direkt eritme değil karın bölgesinde kas yapmak amaçlı yapılır.
    Kardio da spinner, twister, yanlara eğilme, karın ve bel için masaj aletlerine ve px90 hareketlerini araştırmanı öneririm.

Ama kardio küçük bir etki ve metabolizma hızlandırmana etki eder direkt yağları patır patır yaktırmaz en önemlisi öğünlerin ve yediklerin.
  • quote:

quote:

teşekkürler hocam. peki o yağları yakmak için ne önerirsiniz ?

Önerim günde 1 saat civarı tempolu yürüş veya hafif tempo koşudur ama ek olarak şınav , mekik ,barfiks gibi hareketlerde yapabilirsin ve tabiki düzenli beslenme.

teşekkürler hocam. mekik şınav gibi hareketlerin yağları iyice yaktıktan sonra yapılması gerekmiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

Göbek eritmek için ilk başta yağsız kızartmasız bol proteinli bir hayata merhaba demen gerek

Kardio da spinner, twister, yanlara eğilme, karın ve bel için masaj aletlerine ve px90 hareketlerini araştırmanı öneririm.

Ama kardio küçük bir etki ve metabolizma hızlandırmana etki eder direkt yağları patır patır yaktırmaz en önemlisi öğünlerin ve yediklerin.

zaten çok dengeli besleniyorum hocam belirttiğim gibi diyet yapıyorum. bu kardiyo denilen şeyi kısacasa sporu hep aynı tempoda yapmak diyebiliriz miyiz ? mesela hep aynı tempoda koşu. bir de fitnısa para vermek istemiyorum bizim burada stada gidip hep aynı tempoda koşsam yine kardiyo yapmış sayılır mıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DarK-CasTLe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DarK-CasTLe

en zor eriyen yağlar karın bölgesindedir.
    tavsiyem mekik çekmen; karın kaslarını çalıştıracak kondisyon çalışmaları yapman yönündedir.

hocam bölgesel zayıflama diye bir şey yok diyorlar kafam karıştı

nasıl olmaz mekik hareketleri ne anlamına geliyormuş peki. baklava desenli kasları yapacağım diye sabah akşam çalışmalar boşuna mı diyorsun şimdi. :)
    sanmıyorum. googleden araştırma yapabilirsin. diğer egzersizlere göre daha zordur. hele ilk mekikten sonra karın bölgesinde hamlama olunca devamlı espri yapan arkadaşlarından uzak dur derim. o esprilere gülmek hamlamış göbekle işkence gibidir :)))

Mekik karın kaslarını çalıştırır , yağları yakmaz. Yanlış bilgi vermeyin. Karın bölgesini eritmek için deli gibi karın çalışırsan karnın daha da kalınlaşır ki öyle olmuş sana da zaten. Yağları eritmez ama kasları çalıştırır mekik. O yüzden eritmek için kardiyo şart.

• quote:

merhaba arkadaşlar ilk başta kendi imkanlarımla yediklerime dikkat etmemle sporla 100 kilodan 83 kiloya düştüm. sonradan diyetisyene gittim ve şu an hala diyet yapıyorum. şu an 68 kiloyum boy 1,72. ideal kilomdayım. bir dahaki kontrolümde diyetisyen koruma diyeti vereceğini söyledi.

fakat hala göbeğim var. karın kası çalışayım dedim 1 ay kadar falan çalıştım daha da göbek yaptım. yaza kadar bu göbeği nasıl yok edebilirim?

Kilo kaybetmek yağ kaybetmek demek değildir. Önemli olan yağ oranıdır.

Ideal yağ oranı %10'dur. %10'un altında six pack gözükmeye başlıyor zaten.

Madem diyetisyene gidiyorsun yağ oranın kaç?
  • Beyler aynı sorun bende de var 2 sene önce diyet yaptım ve zayıfladım 1.73 boyundayım kilom 70 civarı fakat göbek var nasıl eritebilirim?
  • quote:

quote:

Göbek eritmek için ilk başta yağsız kızartmasız bol proteinli bir hayata merhaba demen gerek

zaten çok dengeli besleniyorum hocam belirttiğim gibi diyet yapıyorum. bu kardiyo denilen şeyi kısacasa sporu hep aynı tempoda yapmak diyebiliriz miyiz ? mesela hep aynı tempoda koşu. bir de fitnısa para vermek istemiyorum bizim burada stada gidip hep aynı tempoda koşsam yine kardiyo yapmış sayılır mıyım ?

Koşu sadece baldırlara ve kalçaya yüklenmez mi eritmek için tam emin değilim ama kapsamlı bir egzersiz daha iyi olur derim

• quote:

quote:

quote:

Koşu sadece baldırlara ve kalçaya yüklenmez mi eritmek için tam emin değilim ama kapsamlı bir egzersiz daha iyi olur derim

Yağ oranını azaltmak istiyorsan tempolu yürüyüşler - koşu - bisiklet bunlar en kolay yapabileceğin şeyler. Aynı tempoda koşmak yerine de kalp atışlarının ritmini arada değiştirmen gerek. Ben şahsen devamlı arttırıyorum hızım mesela önce hızlı tempo yürüyüş sonra koşu sonra işte sürati ufak ufak arttırıyorum ama sen dışarıda koşacaksan onu kendin belirlemen gerek. - Hep aynı tempoda koşsan da olur ama dediğim gibi yaparsan daha iyi olur - Koşu sadece baldırlara kalçaya yüklenmez mi sorusuna cevap olarak da karnı da sıkılaştırır çünkü bacak hareketlerin zaten her koşu veya yürüme adımında başta alt karın çalır çünkü bacak hareketleri o bölgeyi çalıştırır genel olarak ve enerji ihtiyacından dolayı da zaten çoğu yağlarımız karnımızda oldugu için orada da yıkım olur böyle erir -

• büyük ihtimal sana öyle geliyor,aslında göbeğinde yağ var ama olması gereken kadar vardır o daha fazla erimez yani... Sen daha önce kilolu olduğun için psikolojikmen hala zayıflayamadım diye düşünüyorsundur(tahminim)
  • yağdan ziyade sarkma olmasın onlar?

anladığım kadarıyla fazla sporla uğraşmadan diyet ile verdin kiloyu
  • quote:

quote:

Hacı duygularima tercüman olmuşsun.Ne yaptiysam şu bacaklarimi eritemedim ya la.Futbol oynadim 4-5 sene o yüzden midir nedir anlamadim ki.Pantalon bulmak sorun,yakişmasi apayri bir durum zaten.yaş oldu 19.boy da uzamaz bu saatten sonra .Allah yardimcimiz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: triibal

quote:

quote:

Hacı duygularima tercüman olmuşsun.Ne yaptiysam şu bacaklarimi eritemedim ya la.Futbol oynadim 4-5 sene o yüzden midir nedir anlamadim ki.Pantalon bulmak sorun,yakişmasi apayri bir durum zaten.yaş oldu 19.boy da uzamaz bu saatten sonra .Allah yardimcimiz olsun

Yağdan kesip koşmak ve kalçaları çalıştıracak hareketler yapmak lazım. Sonra da vücudun şekil almasını bekleyecez başka çare yok.

Futbolla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Yukarda arkadaşın bahsettiği gibi, biraz etkisi olabilir ama genetik bir olay. Benim babamın bacakları Behzat Ç.'deki Akbabanın bacakları gibi mesela. Adam 45 yaşında, biraz bira göbeği var ama zayıf. İmreniyorum mütemadiyen

• quote:

Orijinalden alıntı: FC Schalke 04

yağdan ziyade sarkma olmasın onlar?

anladığım kadarıyla fazla sporla uğraşmadan diyet ile verdin kiloyu

hayır hocam konu uzamasın diye pek yazmadım da ilk başlarda sadece yememden kısarak ve spor yaparak kendi imkanlarımla verdim , sonraları daha çok diyet ağırlıklı ama yine de spor yaptım. son bir kaç aydır fazla spor yapamıyorum sadece. o derece spor yapıyordum ki yazın t-shirt'üm terden renk değiştiriyordu. peki diyelimki sarkık onu nasıl geçireceğim ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.