Şimdi Ara

İdeos X5 cihazda hiçbir şey yapılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde cihaza Terraminonun performans romunu yüklemiştim daha sonra x5 settingsden işlemciyi 1.8 yapmayı denedim, tamama bastım ana erkana döndü ve cihaz kendini resetledi, açılırken tekrar reset atıyo ve sürekli resetliyor, açılmıyor. Daha sonra cwm'den rom atmayı denedim "opening update package" dan sonra cwmnin ana menüsüne atıyor, yeniden rom da kurulmuyor. Daha sonra belki işe yarar diye ana başlıktaki hafıza arttırma olayını yaptım ve işe yarar gibi oldu. Tekrar rom atabildim, aynı romu tekrar kurdum, düzelmedi. Ben de b137 kurdum, yine düzelmedi. Daha sonra başka bir rom kurmayı denedim, tekrar rom yüklenmemeye başladı. Daha sonra stock rom kurmayı denedim, yükleme açıldıktan sonra ilk bölümde çok az ilerledikten sonra "update failed" hatası veriyor. En sonunda dayanamadım, cwmden her şeyi formatladım. Image klasörünün yediğini almıştım onu tekrar attım yerine ve tekrar denedim rom ve sotck rom kurmayı ama olmadı.
    Ana konuda yazmıştım bir arkadaş işlemciyi yakmışsın demişti, board değişimi için 100 lira vermen gerekir dedi, doğru mu acaba ? Yoksa başka bir çözüm yolu var mı ? Bana pek işlemci yanmış gibi gelmiyor, yansaydı cwm felan da açılmazdı diye düşünüyorum.
    Boot ve recovery dosyalarının orjinalleri duruyor onları atıp, ufak bir yalanla beraber servise versem, garanti kapsamından çıktığını analayabilirler mi ?
    Cihaza başka ne yapabilirim düzeltmek için, aynı şeyi yaşayan oldu mu acaba ?

Not:Ayrıca başka bir konuda gördüm biri stock rom atmak için dload klasörünü telefonun kendi hafızasına atmak gerekir demiş, ben sd karta atmıştım. Ondan kaynaklanıyor olabilir mi ?

• İşlemcinin yanma ihtimali yüksek. 1.8 naptın be hacım

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuenter -- 18 Ekim 2011; 17:46:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jujuenter

İşlemcinin yanma ihtimali yüksek. 1.8 naptın be hacım

Edit: imla

Forumda yapanlar vardı ben de öylesine yaptım, daha önce 1.5 yaptığımda bir şey olmamıştı Hiçbir şey yapmadım ama yani o kadar çabuk yanabilir mi ? Yandıysa garanti dışı mı derler Öyleyse ne kadar öderim

• Hızı neden artırıyorsun ki telefonmu ağırlaşıyordu.Gerçi androidin takılmaları canına tak ettirmiş olmalı.

Herneyse belki telefonun işlemcisi sağlamdır, bu rom işinden iyi anlayan birisine göster derim.Ama işlemci yanmışsa telefoncular çip değişimlerini 80 -100 liraya yapabiliyorlar.Çoğu durumda anakartın tamamen değişmesi gerekmiyor.Fakat anakart arızalanmışsa bir telefon parası kadar ona para gidebilir.
    Tabi o telefonun çipini bulabilirlerse , çünkü bu marka piyasaya yeni girdi parça çok zor bulunur.

Yetkili serviste çipi vardır ama oradada pahalı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Hızı neden artırıyorsun ki telefonmu ağırlaşıyordu.Gerçi androidin takılmaları canına tak ettirmiş olmalı.

Herneyse belki telefonun işlemcisi sağlamdır, bu rom işinden iyi anlayan birisine göster derim.Ama işlemci yanmışsa telefoncular çip değişimlerini 80 -100 liraya yapabiliyorlar.Çoğu durumda anakartın tamamen değişmesi gerekmiyor.Fakat anakart arızalanmışsa bir telefon parası kadar ona para gidebilir.
    Tabi o telefonun çipini bulabilirlerse , çünkü bu marka piyasaya yeni girdi parça çok zor bulunur.

Yetkili serviste çipi vardır ama oradada pahalı olabilir.

Hocam sağol ama çözdüm galiba. Rom atamama sorunu tamamiyle farklı bir olaydanmış Şimdi stock rom kuruyorum. Yüklüyo şu anda bakalım ne olucak İnşallah erken konuşmamışımdır

Edit: Erken konuşmuşum, stock rom kurdum ama resetlemeye devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Hepha -- 18 Ekim 2011; 18:31:56 >

• Stock romu kurduktan sonra reset yapmaya devam etti ve ben de boot ve recovery dosyalarını değiştirdim. Sonunda açıldı, iki gündür korkudan mahvoldum

Şimdi tekrar performans romunu kurmak istiyorum ama korkuyorum

Hep nokianın yüzündenmiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.