Şimdi Ara

ideos x5 mavİ ekran sorunu-acİl yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • prestige romu yüklemiştim ama şarj dolu olduğu halde telefonu şarjı bitmek üzereymiş gibi çalışarak telefon kendini güç tasarrufu moduna alıyordu ve şarjı taktığım halde şarj olmuyor görünüyordu bende clockwork moda girip backup tan yedeklemiş olduğum orjinal roma döneyim dedim, backup tan yükleme tamamlandı ancak reboot yaptıktan sonra mavi ekranda kaldım, nettin araştırdam benzer sorun yaşayanları ama bi çözüm bulamadım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    pembe ekranda teli pc ye bağlayıp baktığımda image dosyası dahil bütün dosyalar silinmiş görünüyor, onların yedeğini almıştım oradan tekrar yükleyip denedim yine olmadı.

• image klasörünü mutlaka yedekten geri yüklemelisiniz.
  • denedim, geri yükledim ama bir şey değişmedi
  • şçyle yap. Yedekten boot yedeğini bilgisayarına at. Sonra telefonu aç. Mavi ekran gelince pc ye bağla. Büyük ihtimal içi boştur. Biçimlendirmeden image adlı klasör oluştur. Varsa oluşturma. Amms.mbn boot.img recovery.img vs dosyaları bu image klasörüne at. Sorun çözülmesi lazım. olmadı ban mesaj at.
  • harfiyen uyguladım ancak sonuç olumsuz yine aynı clockmod menüsü yerine mavi ekran geliyor yine, şimdi bizde iki adet x5 mevcut ben kendi x5 ime defalarca rom yükledim yüklediğim romlar yeğenimin hoşuna gitti ve benim x5 imede bu romu yüklermisin diyince kolay tabiki yüklerim dedim ama onun teline ilk rom yükleme denememde bu soruna maruz kaldım, kendi x5 imdeki image dosyası ile diğer dosyayı aynen onun teline kopyalayıp deneyeyim dedim ama bütün denemelerim sonuç vermedi.
  • sorununuzun prestige ya da herhangi bir romla kaynaklandıgını sanmıyorum keske batarya kalibrasyonu yapsaydınız batarya konusunda ics dede bi arkadas sizin gibi bütün dosyalarının silindigini yazmıstı forumu bi araştır çözmüştü sorunu ona sor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megemenbjk -- 12 Haziran 2012; 0:38:42 >
  • ilk önce harici hafızana 2.2 yada 2.3.5 rom at daha sonra mavi ekranda pc ye bağlayıp içindeki dosyları yukardaki arkadaşların dediği gibi yap daha sonra stockrom kurar gibi ses +- ve power tuşana bas.rom yüklenecektir benimde başıma geldi umarım imei yedeğiniz vardır genelde mavi ekranda 0 oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    google beyaz ekran sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunuda denedim ama işe yaramadı sanırım bişeyleri eksik yada hatalı yapıyorum. bi kaç sorum olacak yaptığınız işlemle ilgili; bu işlemi yaparken rom dosyasını zipli haliylemi sd karta attınız yoksa zipli dosyayı açarak -dload- isimli dosyayı içindeki -UPDATE.APP-isimli dosya ile birlikte çıkararakmı sd karta attınız. birde bu işlemleri yaparken telefon mavi ekranda pc ye bağlı iken içinde bulunan image dosyası ve içindekileri silmedenmi yapmıştınız,
    bunları soruyorum ama neredeyse bu bahsettiğim tüm kombinasyonları tek tek denedim yinede birşey değişmedi, hala bir adım bile ilerleyemedim ve artık acaip bunalttı bu işlemler beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasif62

bunuda denedim ama işe yaramadı sanırım bişeyleri eksik yada hatalı yapıyorum. bi kaç sorum olacak yaptığınız işlemle ilgili; bu işlemi yaparken rom dosyasını zipli haliylemi sd karta attınız yoksa zipli dosyayı açarak -dload- isimli dosyayı içindeki -UPDATE.APP-isimli dosya ile birlikte çıkararakmı sd karta attınız. birde bu işlemleri yaparken telefon mavi ekranda pc ye bağlı iken içinde bulunan image dosyası ve içindekileri silmedenmi yapmıştınız,
    bunları soruyorum ama neredeyse bu bahsettiğim tüm kombinasyonları tek tek denedim yinede birşey değişmedi, hala bir adım bile ilerleyemedim ve artık acaip bunalttı bu işlemler beni.

hocam .zip in icinden cıkan klasordeki dload klasorunu alacaksın icinde update.app ile birlikte, hafıza kartına atacaksın dload klasorunu yalnız bu islemleri yapmadan once sd kartı bicimlendirseniz daha guzel olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet öylede denedim, birşey değişmedi

• quote:

Evet öylede denedim, birşey değişmedi

hocam, image klasorune ulasabiliyorsunuz degil mi? hangi orjinal fabrika romu tabanındaysanız orayı bicimlendirip icine hangi fabrika romunun tabanındaysanız onun image klasorunu atmayı deneyin ama imei ucar mutlaka.

• 2.2 froyo yüklüydü, kullandığım image dosyası ise kendi telefonumdaki image dosyasının kopyasıydı ancak içindeki recovery orjinal dosyaydı, gerçi orjinal olmayanı ilede denedim

• arkadaşım senin telefonunda ne yuklu rom olarak.
  • Benim telefonumda cm 7.2 yüklü şu an, çöken telde ise froyo 2.2 yüklü iken ben prestige romu kurmuştum ve takılma ve donma sorunu yüzünden 10 dakika sonra yedeğini aldığım froyo romu geri yükledim reboot dedim ve telefon kapanıp mavi ekranda kaldı

• bunu dene 2.3.5 dload at hafıza kartına pili çıkar telefonu pc ye bağlat yüklemeyi başlat
  • Şu an dışardayım eve gidince deneyeceğim

• quote:

Benim telefonumda cm 7.2 yüklü şu an, çöken telde ise froyo 2.2 yüklü iken ben prestige romu kurmuştum ve takılma ve donma sorunu yüzünden 10 dakika sonra yedeğini aldığım froyo romu geri yükledim reboot dedim ve telefon kapanıp mavi ekranda kaldı

ah ah öncelikle geçmiş olsun tekrar bende prestige romdayım ve 1 aydır sorunsuz kullanıyorum... keşke romu kurarken 35 kernel oldugunu ve kesinlikle 2.3 sürümlerinden birinden geçiş yaacagınzı okusaydınız 5.1x veya 5.2x ten romu yapan arkadaş yazmıştı neyse tekrar geçmiş olsun telefonu bataryay cıkartarak usb den dloadı yüklemeyi çalısın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megemenbjk -- 12 Haziran 2012; 23:05:58 >
  • Bedeli ağır bir hata oldu, bi şekilde çözmem lazım, bataryay çıkararakda denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif62 -- 12 Haziran 2012; 23:14:00 >
  • görünüşe bakılırsa bana servis yolu görünüyor inceden, başka çare kalmadı.
  • quote:

görünüşe bakılırsa bana servis yolu görünüyor inceden, başka çare kalmadı.

bir arkadaş çözümünü bulmuştu forumda bak istersen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.