Şimdi Ara

IELTS Özel Ders mi Kurs mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

IELTS'ten 6 almam gerekiyor ama oturduğum yer Didim küçük bir yer, IELTS ile ilgili kurs yok burada. Sadece özel ders veren bir kurs buldum. İngilizce hocaları da var. Listening ve speaking İngilizce hocalar ile devam ediyormuş diğerleri Türk hocalarla. Seviye tespiti sonrası intermediate'ın biraz üstündedsin dedi, 60 saat öneririm dedi ama 40 saat isterseniz o da olur dedi. 60 saat için fiyat 3000 TL. 40 saaat bana pek mantıklı gelmedi

İstanbul'da bilmiyorum ama işininin ehli gibi gördüm İstanbul Dil Akdemisini aradım 80 saat 2200 nakit dedi. Sizce sürekli bu sınavla ilgilenen bir kurumda kursa gitmek mi yoksa özel ders mi almalıyım?

Özel dersin bana daha çok yararı olacağını düşünüyorrum çünkü konuşma ve yazmam çok kötü ama bir yandan da kurslar sürekli bu işle uğraşıyor onlar bu işi daha iyi bilir diye düşünüyorum. Üniversiteyi 4 yıl ingilizce okudum teknik kelime altyapım iyi diyebilirim artı 1 yıl hazırlık okudum. IELTS nasıl bir sınav hiç bilmiyorum tabi, daha önce girmedim sadece formatına baktım bizim hazırlıktaki sınav formatına benziyor. Tabi hazırlık ingilizcesiyle bunun zorluğa aynı değildir.

En çok korktuğum kısım Speaking Genel 6 olacak ama Speaking de 6 olacak.

Özel ders mi kurs mu önerirsiniz ve İstanbul yada İzmir'de başka önereceğiniz kurs var mı?

• Beyaz Kartal kullanıcısına yanıt
    Sanırım THY Akademi'ye başvuru yapmayı planlıyorsun. :) Bence en azından bir kur İngilizce kursuna gidip seviyeni Upper Intermediate yapmanı öneririm. Ondan sonra özel derslerle halledebilirsin. Kurs ortamında IELTS/TOEFL halledebileceğini pek düşünmüyorum neticede herkesin seviyesi farklı oluyor. Özel ders daha tercih edilesi kurslara göre.
  • Aynen THY'ye başvuracağım. Sınav sonrası birkaç konu saydı bunları bilmyorsun diye(direct indirect speech, gerund, infinitive, passive, if vs.) Ama ben bu konuları da biliyorum tabi en son 4 yıl önce hazırlıkta gördüğüm için unutmuşum 1 haftada hatırlarım diye düşünüyorum. Hem bu yüzfen he de Haziran başvurusuna yetişmek için kur düşünmedim. Listening reading iyi ama writing speaking fecii Writing ve speaking de en iyi özel dersle gelişir diye düşündüm siz de öyle diyorsunuz sanırım.

Siz de başvursunuz mu akademiye yada IELTS'e filan girdiniz mi?
    Mezuniyet sonrası başvuracağım. Advanced'e kadar eğitim aldım özel bir kursta henüz IELTS/TOEFL girmedim ama ben tercihimi TOEFL'dan yana kullanacağım. Evet kesinlikle özel kursla halletmelisin, grup şeklinde olmaz. 20-25 özel dersle TOEFL 50'den 75-80 bandına çıkartan öğrenciler görmüştüm bir İngilizce hocasının referans kısmında. 60 saat çok bence.
  • Aslında 60 saat bana da çok geldi ama konuşamıyorum o yüzden diğer bölümlerden alıp ağırlığı speakinge veririm diye düşündüm. Konuşuyor olsam 40 saate evet diyecem ama orda da baraj var, ki zaten baraj önemli değil mülakatta ingilizceymiş. 3 ayda da ne kadar konuşurum o nu da bilmiyorum gerçi. Bazen diyorum bırak bi otele gir pratik yap, sonra Aralıkta başvur
    Bu sitedeki kelimeleri ezberlersen iyi seviyeye gelirsin.https://www.remzihoca.com/sources/category/bEdpeVN6ZGRCdC9aLzh2VUJ1a2R5UT09/yds-kelime-listeleri En azından evde boş durmamış olursun, vocabulary de önemli grammar'ın yanı sıra. Otel, Sultanahmet ile olacak iş değil DLR 2 mülakatını geçmek bence. :) En az yarım saat süren seni tanımaya ve havacılık ile alakalı bir mülakat oluyor neticede. Havacılık başlığındaki sorduğun kişinin zamanında DLR 2 falan yoktu, onun zamanında DLR (Şimdiki adıyla DLR 1) geçen akademiye rahatlıkla girebiliyordu eskiden KPDS (ÖSYM'nin yaptığı yazılı dil sınavı şimdiki YDS'nin muadili) bile kabul ediyordu THY Akademi için şimdi şartlar fazlasıyla ağırlaştı.

• Biraz göz gezdirdim ordaki kelimlerin çoğunu biliyorum. Üniversite İngilize olduğu için 4 yılda baya kelime öğrenmek zorunda kaldım :) Ama konuşma yok işte. Hani şöyle 1 hafta turistlerle takılınca konuşmaya başlıyorum gramer sakat olsa da, ama o kadar yani yüksek puan hayal şuan. Havacılık terimlerine de çok aşinayım similasyondu yabancı kaynaklarda uçakla ilgili yazılar okuma filan.

Peki mülakattan elenirsek süresiz ban mı yiyoruz biliyor musnuz? Ben şuan puanı tuttursam bile bu speakingle orda heycanlanırım psikologlar onay vermez bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cambly mi Kurs mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İkişer hakkın var DLR 1 ve 2 için ayrı ayrı. İlandaki yaş limitine takılmayacaksan bence bir kur daha gidip en azından Upper Intermediate olmanı tavsiye ederim. En fazla 3 ay sürüyor zaten. Ardından özel dersle hem speaking'te kendini geliştirir hem de istediğin puanı alırsın.
  • Mülakat DLR 2'den ayrı diye biliyorum ben. DLR1 sonra DLR2 geçersek mülakt?

Şuan için yaş limitine var daha ama ben Aralık'a kadar bile sabredemiyorum. Aslında 2 ay önce öğrensem dediğinizi kesin yapardım. En mantıklısı o.

Şuan advanced olduğunuza göre şöyle bişey diyeyim. Hocanın eksiksin dediği konuları öğrensem zaten upper olmam mı? Zaten o konuları biliyorum, ilk birkaç saalik derste de gramere bakarız dedi biraz
    Ha sen kurul mülakatını mı sordun. Ben DLR 2 mülakatını kastettiğin için mülakat kelimesini kullandın sandım. Bu arada sıralama değiştirildi artık DLR 1 kurul mülakatı onu geçersen DLR 2'ye giriyorsun. Kurul mülakatı için net bir kriter yok aslında tekrar çağrılanları duyuyoruz ama tekrar çağrılıp geçen sayısı da bayağı az, akademi taliplisi fazla olduğu için kurulda elenenler olabiliyor. Upper intermediate olabilmen için o seviyeye ait kelimeleri (her ne kadar bunu demekten hoşlanmasam da çünkü kelimeleri beginner vs. diye ayırmak saçma geliyor) de bilmen gerekir. English Town diye bir site var, orada grup dersleri oluyor İngiliz, Amerikan hocayla 5-6 kişilik gruplarla günde bir ders yapılıyor. Ben zamanında kullanıp memnun kalmıştım, istersen deneyebilirsin speaking'ini de geliştirmiş olursun. Interaktif bir site.
  • Bi dakka kafam karıştı :) Başka mülakatta mı vardı? Ben sadece şu 2 Psikolog 1 Kaptanın olduğu mülakatı biliyorum

Ya neler var bilmiyoruz 3 TL'ye 30 gü kullanım deneyeceğim teşekkürler:)

Bu arada siz niye TOEFL?

Az önce şöyle bir grafikle karşılaştım. TOEFL'da intermediate THY için yeterken, IELTS'te anca Upper yetiyor. Bir tuhaflık var Pre-int nasıl 86 alır ya :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Kartal -- 25 Mart 2016; 22:37:02 >

O tablo galiba English Time'ın sitesinde vardı. Ben bakıp gülmüştüm, tabii ki yanlış skorlar. Şu siteden bakabilirsin, buradaki skorlar daha doğru seviyelere göre.http://www.embassyenglish.com/student-life/your-level-of-english Akademi için soruna gelirsek hazıra konma. :) Bak burada ne güzel açıklamış kendi sitelerinde aşamaları.http://www.turkishairlines.com/tr-tr/pilot-alimlari

• Tamam işte ben de o aşamaları bildiğim için şaşaırdım ya zaten. DLR 2'yi ben görsel işitsel bir sınav diye biliyordum. Akademiye giren bir tanıdıkta o şekilde bahsetmişti. Şimdi DLR 2 mülakatı deyince şaşırdım:)
    Daha önce aynı kaygılarla İstanbul dil akademisine gitmiş biri olarka eğer Speakingde 6 gibi bir skor almanız gerekiyorsa 80 saatlik grup dersini almak daha mantıklıdır. Çünkü birebir ders olarak alacağın ders sayısı grup dersinden daha az olacaktır. Kalkıp 80 saat birebir ders alsanız maliyeti çok olur. Bana kayıtta aynen böyle söylemişlerdi haklı da çıktılar. Bizim şehir üniversitesinde de 6 isteniyor IELTS için. Ben grup dersleri sonunda aldım skoru. Tahmin ettiğiniz kadar zor değil. Gramer işini çok kafaya takmayın. Onların verdikleri materyallere çalışıp bol bol kelime çalışmanız yeterli olacaktır. Bir de deneme sınavlarına da eksiksiz girin. Ordaki ekip gerçekten çok yardımseverdir. İhtiyacınız olunca hocalar her türlü yardımcı olurlar.
  • Hiç şüphesiz özel ders. Akademik sınavlar kurs ile olmuyor. YDS yine neyse de TOEFL ya da IELTS gibi sınavlarda mutlaka özel ders öneririm. Ben 40 saat ders almıştım Kariyer Yolundan (http://www.ieltsozeldersankara.com/). Gayet de yeterli olmuştu. 85 lazımdı aldım istediğim puanı da. Fiyata gelince kursla özel ders arasında uçurumsal fiyatlar olmuyor zaten. Atıyorum 100 saat 20 kişiyle kurs alacağınıza 30 saat tek başınıza ders alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bltgny -- 8 Şubat 2019; 12:31:56 >
  • Takip.

Thy ingilizce sinavini merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ingilizceye hakimiyetin varsa torrentlerden ielts setlerini indir, isine yararsa paran da cebinde kalmis olur, olmazsa bu secenekleri denersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • davidoffvincent kullanıcısına yanıt
    Sınava girdim maalesef 5.5'ta takıldım.

En büyük hatam IELTs Cambridgeleri boşlamak oldu. Sınava 1 hafta kala çok iyi anladım ve tahmin ettiğim gibi sınavda da acısı çıktı zaten. ilk 3 4 kitabı bitirmiştim orada sorular sıralı çıkıyordu ama sınavda sıralı çıkmadı. Sanıyorum 7. kitapta filan karışık ssoruya geçmişler. Sınavda dumur oldum tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kartal

Sınava girdim maalesef 5.5'ta takıldım.

En büyük hatam IELTs Cambridgeleri boşlamak oldu. Sınava 1 hafta kala çok iyi anladım ve tahmin ettiğim gibi sınavda da acısı çıktı zaten. ilk 3 4 kitabı bitirmiştim orada sorular sıralı çıkıyordu ama sınavda sıralı çıkmadı. Sanıyorum 7. kitapta filan karışık ssoruya geçmişler. Sınavda dumur oldum tabi

kursa gittiniz mi
  • merhabalar benim tavsiyem özel ders tabi özel ders çok daha etkili olur fakat. Bilinmedik bir yerde özel ders almaktansa yıllardır sınavlara hazırlayan kurumlarda kurs almak çok daha iyidir diye düşünüyorum ki zaten bu kurslar çok kalabalık olmuyor en fazla 10-15 bilemedin 20 oluyor. Özel dersle hemen hemen aynı benim bu sınava yönelik çalıştırmaya dayalı kurs tavsiye edebileceğim kurslar istanbul lisan merkezi just english, akın dil ki akın dil özellikle yds'de iyidir birde british english diğerleri hakkında fazla bilgim yok ama araştırmakta fayda var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.