Şimdi Ara

IELTS mi? TOEFL mi? (karar veremiyorum 1 ay çalışabilicem ? )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversiteden mezun oldum. iş bakıyorum bu aralar. Boş boş durmak yerine 29 ekimdeki sınava girmeyi düşünnüyorum. 1 ayda hazırlanabilir myiim ? Ayrıca toefl mi , ielts mi ? İş için hangisi daha geçerli ? birde ankarada yardım alabiliceğim bir yer var mı ? yardım almalı mıyım ?

Bilen kişilerden tavsiyelere ihtayacım var.

NOT: Bilkent üniversitesi mezunuyum. (%100 ingilizce yani)

• Ielts tabikide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan199815

Ielts tabikide

Toefl in daha gecerli oldugunu duydum is icin

• Ben toefl ı tecrübe ettim. Sen bilkent mezunsun çok sıkıntı olmaz sınav senin için 1 ay yeterlidir. İş için istiyorsan zaten çok aşırı bir puan beklentileri olmayacaktır. İkisi de işini görür. Ancak hangisi daha geçerli onu bilemeyeceğim.

Genelde ielts daha kolay diyorlar ancak benim karşılaştırma yapabilecek yeterli bilgim yok. İkisi arasındaki önemli farklar:

Toefl bilgisayar başında oluyor. Speaking kısmı bilgisayara konuştuğun için doğal değil ve zaman kısıtlaması heyecanlandırabilir. Ayrıca ortamda gürültü olması muhtemel. IELTS kağıt üstünde oluyor. İngiltere toefl ı tanımaz gibi bir şey eğer o tarz bir düşüncen var ise ilets tercih etmelisin.

Toefl çoktan seçmeli bir sınavdır. ( reading ve listening)

İnternet sitelerinde örnekler mevcut bir bak istersen seviyeni anlayabilirsin. Reading kısmında vocabulary de var ancak çok zor değil. Ekşiden faydalanabilirsin.
    Son olarak Toefl a girecek olursan eğer birkaç tüyo ve bilgi paylaşımı yapabilirim.
    Kolay gelsin.

ek: İngilizcen büyük ihtimalle iyi bir seviyedir. Kesinlikle kurslara para ve zaman harcama derim. Kendin hazırlanarak başarılı olabilirsin çokça kaynak mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitrat -- 17 Eylül 2014; 1:50:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eediz

quote:

Orijinalden alıntı: furkan199815

Ielts tabikide

Toefl in daha gecerli oldugunu duydum is icin

Ben ielts öğrencisiydim ve hocalarımız asıl toeflın geçerliliğini yitirmekte olduğundan bahsetmişti seçim sizin araştırın isterseniz

• Toefl daha iyi derim ben.belki ilerde yurtdışı içinde lazım olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mamarink

Toefl daha iyi derim ben.belki ilerde yurtdışı içinde lazım olur.

toefl düşünüyorum galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IELTS 6.5 almak zor mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki ben üniversite için yurtdışı düşünüyorum, TOEFL mı ielts mi bana?

(alıntılayın lütfen)

• quote:

Orijinalden alıntı: Synster

Peki ben üniversite için yurtdışı düşünüyorum, TOEFL mı ielts mi bana?

(alıntılayın lütfen)

ingiltre dışındaysa toefl daha uygun
  • toefl bence daha iyi
  • Ben toefl sınavına girmiştim. Sen de biliyorsundur ki toefl bilgisayar üzerinden, ielts de yazılı bir sınav. Ben sınava 6 kişiyle beraber girdim masa şeklinde ortada büyük bölmeler vardı ama kabin şeklinde değildi. En çok zorlandığım kısım, normade ingilizcede iddalıyım ama mesela ben yazı yazarken yandaki daha hızlıysa konuşma bölümüne filan geçiyor. Ben konuşurken habire tıkır tıkır klavye sesi geliyordu. Ki kulaklık vardı + son sesti ama fayda etmedi. Ben de hemen en küçük sese rahatsız olurum/gıcık olurum. O yüzden beklediğim gibi geçmedi. 85 aldım 120 üzerinden normalde sınava girmeden önce 95-100 arası alırım diye düşünüyordum.

Bu sebepten dolayı bir daha lazım olsa ielts sınavına girerim. Toefl'a göre daha zor diyorlar ama iyi seviyede olanlar için bir sorun değil bence. Ayrıca ieltsde insanlara karşı konuşuyormuşsun. Bu daha iyi olabilir takıldığın yerde filan bence. Yani sonuç olarak ses beni bozmaz dersen toefl yok eski usul daha iyidir dersen ielts diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 17 Eylül 2014; 18:42:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: b2580x

Ben toefl sınavına girmiştim. Sen de biliyorsundur ki toefl bilgisayar üzerinden, ielts de yazılı bir sınav. Ben sınava 6 kişiyle beraber girdim masa şeklinde ortada büyük bölmeler vardı ama kabin şeklinde değildi. En çok zorlandığım kısım, normade ingilizcede iddalıyım ama mesela ben yazı yazarken yandaki daha hızlıysa konuşma bölümüne filan geçiyor. Ben konuşurken habire tıkır tıkır klavye sesi geliyordu. Ki kulaklık vardı + son sesti ama fayda etmedi. Ben de hemen en küçük sese rahatsız olurum/gıcık olurum. O yüzden beklediğim gibi geçmedi. 85 aldım 120 üzerinden normalde sınava girmeden önce 95-100 arası alırım diye düşünüyordum.

Bu sebepten dolayı bir daha lazım olsa ielts sınavına girerim. Toefl'a göre daha zor diyorlar ama iyi seviyede olanlar için bir sorun değil bence. Ayrıca ieltsde insanlara karşı konuşuyormuşsun. Bu daha iyi olabilir takıldığın yerde filan bence. Yani sonuç olarak ses beni bozmaz dersen toefl yok eski usul daha iyidir dersen ielts diyorum.

85 90 yeterli olur zannedersem. 1 ayda alabilir miyim acaba ?

• eediz kullanıcısına yanıt
    Seviyenizi bilmiyorum ama ben advanced seviyesindeyim. Hiç çalışmadım sadece toefl'ın sitesinde örnek sınav koymuşlar nasıl oluyor diye ona bakmıştım. Siz de ingilizce bölümü bitirmişsiniz ondan bir birikiminiz vardır diye düşünüyorum. Bence 1 ay rahat rahat yeter.
  • Yurtdisinda toefl kursuna gitmek mantikili mi sizce ? Yani burada toefl sinav odakli kurslar da var sonucta ? 68 lazim..b2 sseviyedeyim cok dusuk yani.
    Yurtdisinda dil egitimi dusunuyorken neden toefl icin de basvurmayayim diyorum .

Konuya baliklama atlamis oldum ama kusura bakmayin artik

• Bugün akademisyen hocam konuşurken şahit oldum da ordan girdim konuya, Haziran gibi IELTS'in denkliğini YÖK kaldırmış. Yüksek lisans falan düşünürseniz haberiniz ola.
  • özel sektörde iş imkanı için düşünüyorsan, özel sektör de bu şartı isteyen firma duymadım. devlet memurluğu için ise kpds ye girmen gerekmekte. 14 yıl özel sektörde büyük firmalarda dış ticaret departmanlarında çalıştım ingilizce şartı aranıyordu ama kimse bana belgen var mı demedi. ( 2 yıl bilkent hazırlıkta ,4 yıl rus dili okudum ). en fazla iş mülakatlarında ingilizce konuşurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akula06 -- 2 Ekim 2014; 9:40:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.