Şimdi Ara

IEM Kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısa bir süre önce sesini merak ettiğim içi aldığım Monster Turbine kulaklığımı satmayı düşünüyorum. Bu kararımda en önemli etkenler özellikle ses karakteristliğinin dinlediğim müziklere pek uymaması , baslarının bana göre fazla olması ve kullanımının rahat olmaması. Bu bağlamda Turbine ayarında orta seviye fakat ses rengi olarak daha analitik ve sahnesi geniş bir IEM arıyorum. Dinlediğim müzikler genellikle progressive metal , alternatif rock ve klasik. Aklımda bir kaç tane kulaklık var aslında ama hangisine karar vereceğimi şaşırdım. Hepsinin kendine göre iyi özellikleri var gibi. Aklıma gelen modeller :

Phonak Audéo PFE (Çoğu kişiye göre fiyatının en iyi kulaklıklarından fakat rahatlık sorun çıkarır mı (?) )
    Westone 1 (Sanırım içlerinden en rahat olan fakat ses kalitesi (?) )
    ATH-CKM70 (Dinamik driverlı ve çok farklı bir kulaklık , fazla kullanan yok ama dinlediğim müziklere uyuyor gibi)
    Klipsch Custom 3 (3'lü armatür sürücü var , fiyatı çok makul seviyede biraz zorlarım olmassa.)

İçlerinden hangisinin bana en uygun olacağı veya ekleyebileceğiniz kulaklıkları nedenleri ile birlikte yazabilirseniz gerçekten çok müteşekkir olurum. Kulaklıkları Zune HD ile kullanacağım , yani EQ şansım yok bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevindi42 -- 2 Mayıs 2010; 14:57:32 >

• valla 4 üde çok iyi modellerde onlar içinde ckm70 iyi gibi gider bence ömer abiye bi sor o bildiğim kadarıyla custom 3 hariç hepsini kullandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk

valla 4 üde çok iyi modellerde onlar içinde ckm70 iyi gibi gider bence ömer abiye bi sor o bildiğim kadarıyla custom 3 hariç hepsini kullandı

Özel mesajlardan soracaktım önce ama sonra foruma yazayım benden sonra alacaklar fa faydalansın diye düşündüm onun için burdan devam etmeyi tercih ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindi42

quote:

Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk

valla 4 üde çok iyi modellerde onlar içinde ckm70 iyi gibi gider bence ömer abiye bi sor o bildiğim kadarıyla custom 3 hariç hepsini kullandı

Özel mesajlardan soracaktım önce ama sonra foruma yazayım benden sonra alacaklar fa faydalansın diye düşündüm onun için burdan devam etmeyi tercih ediyorum

Alıntıları Göster
    ama turbinenin bassları çok geldiyse westone 1 o kadar çok gelmez yada ckm70 iyi gider gibi ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: king size

ama turbinenin bassları çok geldiyse westone 1 o kadar çok gelmez yada ckm70 iyi gider gibi ama...

Alıntıları Göster
    Fiyatı çok uygun seviyelere geldiği için ben de Custom 3 yazacaktım, siz zaten listeye eklemişiniz.

Sleek Audio SA6 da sanırım bu listeye girebilir. MuttFTS. şu an kullanıyor, satmadıysa eğer Ben de merak ediyorum yorumlarını. Yine thetrooper00, Sennheiser IE7'i de gündeme getirebilir. Onun hakkında da bir şeyler söyler sanırım.

İlgiyle takip edeceğim bu başlığı. Zaten bizim pis zengin züppeler hemen doluşur buraya Aman diyim, latife ediyorum, umarım bu şaka kimseyi kırmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Fiyatı çok uygun seviyelere geldiği için ben de Custom 3 yazacaktım, siz zaten listeye eklemişiniz.

Sleek Audio SA6 da sanırım bu listeye girebilir. MuttFTS. şu an kullanıyor, satmadıysa eğer Ben de merak ediyorum yorumlarını. Yine thetrooper00, Sennheiser IE7'i de gündeme getirebilir. Onun hakkında da bir şeyler söyler sanırım.

İlgiyle takip edeceğim bu başlığı. Zaten bizim pis zengin züppeler hemen doluşur buraya Aman diyim, latife ediyorum, umarım bu şaka kimseyi kırmaz.

Alıntıları Göster
    Bende bu aralar orta seviye kulaklıklarda inceleme yapıyorum, turbine seçeneklerim arasındaydı bu yazıyı okuyunca soğudum biraz, westone 1 mi alsamki? Konuyla alakası yok ama, sevindi42 kardeşim, şu turbine'i bi anlatsan biraz, yada bilenler, şu 3 kulaklığı karşılaştırıp biraz anlatırlarsa sevinirim;
    Turbine
    denon ah c751
    westone 1
    Tabiki bunlara alternatif kulaklık önerileride süper olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr StEaLtH

Bende bu aralar orta seviye kulaklıklarda inceleme yapıyorum, turbine seçeneklerim arasındaydı bu yazıyı okuyunca soğudum biraz, westone 1 mi alsamki? Konuyla alakası yok ama, sevindi42 kardeşim, şu turbine'i bi anlatsan biraz, yada bilenler, şu 3 kulaklığı karşılaştırıp biraz anlatırlarsa sevinirim;
    Turbine
    denon ah c751
    westone 1

Alıntıları Göster
    Ben PFEnin ve CKM70in basının sana az geleceğini düşünüyorum Turbine'lerden sonra. W1'in bası yoğunluğu kararında ve senin istediğin gibidir fakat ayrıntı konusunda MTP Copper gibi olabilir mi, bilemiyorum. Klipsch serisinden herhangi bir kulaklık dinlemediğim için Custom 3 hakkında yorum yapamıyorum.

Listeye IE7 giremez ama Sleek SA6yı sokabilirim. Beni Westone 3'ten sonra kesmese de, Turbine'den sonra aradığın özelliklerde. Zaten ayar portları ile müziği istediğin renge yaklaştırabiliyorsun.

Ben halen tam anlayamadığım için detay ve renk konusunda yorum yapmak istemiyorum. Kulaklık 10 gündür felan bende ama bu sürede dinleyecek vaktim olmadı, bir de şehir dışındaydım, yanlış ucu alıp gitmişim felan, çözemedim yani..

Ama SA6nın sesi biraz kuru, pek renkli değil. Zune HDnin de sesi kuru olduğundan pek uyuşmayabilirler gibi gelmiyor değil..

SA6yı da haala satmadım, çünkü şu an aklıma alacak birşey gelmiyor. Almak isteyen olursa satabilirim, ama önce bana alacak birşey bulması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 2 Mayıs 2010; 15:56:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Ben PFEnin ve CKM70in basının sana az geleceğini düşünüyorum Turbine'lerden sonra. W1'in bası yoğunluğu kararında ve senin istediğin gibidir fakat ayrıntı konusunda MTP Copper gibi olabilir mi, bilemiyorum. Klipsch serisinden herhangi bir kulaklık dinlemediğim için Custom 3 hakkında yorum yapamıyorum.

Listeye IE7 giremez ama Sleek SA6yı sokabilirim. Beni Westone 3'ten sonra kesmese de, Turbine'den sonra aradığın özelliklerde. Zaten ayar portları ile müziği istediğin renge yaklaştırabiliyorsun.

Ben halen tam anlayamadığım için detay ve renk konusunda yorum yapmak istemiyorum. Kulaklık 10 gündür felan bende ama bu sürede dinleyecek vaktim olmadı, bir de şehir dışındaydım, yanlış ucu alıp gitmişim felan, çözemedim yani..

Ama SA6nın sesi biraz kuru, pek renkli değil. Zune HDnin de sesi kuru olduğundan pek uyuşmayabilirler gibi gelmiyor değil..

SA6yı da haala satmadım, çünkü şu an aklıma alacak birşey gelmiyor. Almak isteyen olursa satabilirim, ama önce bana alacak birşey bulması gerek

Alıntıları Göster
    ^^
    Ben beklemeye geçtim şu anda. C3, Ck10 falan derken thetrooper00'ın tavsiyesi üzerine Fischer Auido DBA-02'yi bekliyorum, gözlerim kapalı.

Elindekilerle hemen hemen aynı olsa da f/p nispetinde çok övülüyor. Malum, head-fi işte... Herkes "bandwagon"a atlamak için can atıyor yine. Ama ilgini cezbeder diye düşünüyorum. Bir bakalım, detaylansın olaylar bir müddet daha, karşılaştırmalar bir çıksın ortaya.

• quote:

Turbine
    denon ah c751
    westone 1

Yanlis anlamayin turbine cok iyi bir iem ama benim dinledigim muzik turleri icin iyi bir secim degil hic.

Bu arada birşeyler yazacağım ama mobil girdiğim için çbirbirine giriyor

• quote:

quote:

Turbine
    denon ah c751
    westone 1

Yanlis anlamayin turbine cok iyi bir iem ama benim dinledigim muzik turleri icin iyi bir secim degil hic.

Bu arada birşeyler yazacağım ama mobil girdiğim için çbirbirine giriyor

Alıntıları Göster
    anladığım kadarıyla shure se530 u tarif ediyorsun...shure e4 te olabilir...se420 de düşünülebilir...

http://www.sahibinden.com/search.php?b%5Bsearch_text%5D=shure+e4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 2 Mayıs 2010; 16:34:40 >

• İlandakine talip olacak olan olursa dikkat etsin, o çanta bir garip duruyor...
    quote:

Orijinalden alıntı: batman19

anladığım kadarıyla shure se530 u tarif ediyorsun...shure e4 te olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 2 Mayıs 2010; 16:36:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

İlandakine talip olacak olan olursa dikkat etsin, o çanta bir garip duruyor...

quote:

anladığım kadarıyla shure se530 u tarif ediyorsun...shure e4 te olabilir...

get le alınca sorun olmaz ...eski seri olduğu için böyle denk gelebiliyor bazen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 2 Mayıs 2010; 16:36:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: H.

Alıntıları Göster
    Zune HD'nin sesi gerçekten çok soğuk. Bunda özellikle EQ olmaması da etkili. Onun için biraz sıcak bir kulaklık olursa dengeler diye düşünüyorum.

Öncelikle kablo uzunluğunu falan da hesaba katarak CKM70'i eliyorum.

Phonak PFE almak aslında çok aklıma yatmıştı ve arkadaşlar incelemelerde bas konusunda iyi olduğu söyleniyordu fakat Hasan Hocam'ın dediklerini ve Zune ile tam performans alamayabileceğimi göz önüne alarak alt sıralara atıyorum.

Klipsch C3 iyi gibi gözüküyor fiyatına göre ancak kullanan olmaması ve yabancı forumlarda rahatsızlığından şikayet edilmesi ile gözümden düştü.

Westone 1 banko gibi şu an için. Her yönden uyuyor rahatlık , ses kalitesi falan fiyatı da makul. Head-Fi'da adamın biri %80 performansı var UM3X'e göre demiş. Doğruysa gayet güzel bir performans.

Shure SE530 bayağı aşar beni yani o kadar parayı IEM'e yatırmayı şimdilik düşünmüyorum. Dediğiniz E4 olabilir yanlız daha önce hiç duymadığım bir kulaklık biraz anlatırsanız çok güzel olur gerçekten. Bir de sanırım çok fazla sahtesi var. Bunu almaya cesaret edemem gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevindi42 -- 2 Mayıs 2010; 19:46:36 >

• quote:

Zune HD'nin sesi gerçekten çok soğuk. Bunda özellikle EQ olmaması da etkili. Onun için biraz sıcak bir kulaklık olursa dengeler diye düşünüyorum.

Phonak PFE almak aslında çok aklıma yatmıştı ve arkadaşlar incelemelerde bas konusunda iyi olduğu söyleniyordu fakat Hasan Hocam'ın dediklerini ve Zune ile tam performans alamayabileceğimi göz önüne alarak alt sıralara atıyorum.

Klipsch C3 iyi gibi gözüküyor fiyatına göre ancak kullanan olmaması ve yabancı forumlarda rahatsızlığından şikayet edilmesi ile gözümden düştü.

Westone 1 banko gibi şu an için. Her yönden uyuyor rahatlık , ses kalitesi falan fiyatı da makul. Head-Fi'da adamın biri %80 performansı var UM3X'e göre demiş. Doğruysa gayet güzel bir performans.

Shure SE530 bayağı aşar beni yani o kadar parayı IEM'e yatırmayı şimdilik düşünmüyorum. Dediğiniz E4 olabilir yanlız daha önce hiç duymadığım bir kulaklık biraz anlatırsanız çok güzel olur gerçekten. Bir de sanırım çok fazla sahtesi var. Bunu almaya cesaret edemem gibi.

Alıntıları Göster
    Sahibindende ki ilan Antalyada görünüyo. Şu an rahatsızım, iyileştiğim zaman bi ara giderim denerim sahte mi değil mi diye. Çünkü Shurelar'ında sahteleri mevcut piyasada. Bakalım gidebilirsem haber veririm burdan gelişmeleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal.Activity

Sahibindende ki ilan Antalyada görünüyo. Şu an rahatsızım, iyileştiğim zaman bi ara giderim denerim sahte mi değil mi diye. Çünkü Shurelar'ında sahteleri mevcut piyasada. Bakalım gidebilirsem haber veririm burdan gelişmeleri.

Kontrol etmeniz gerçekten çok iyi olur hocam
  • quote:

Fischer Auido DBA-02 modelini incelemenizi öneririm, çift armatür sürücülü oldukça dengeli ve sahnesi çok geniş bir kulaklık olarak söz ediliyor çoğunlukla. Fiyatıda yaklaşık 260-270 lira civarı. Bende bu modeli düşünüyorum ve inceliyorum şu an.

• quote:

sıcak ses istiyorsan tek dinamik sürücülü kulaklıklara yönelmen gerekecek...westone 1 ve umx3 arasında ki %20 lik fark bana göre uçurum bir fark,size az gelsede...shure iem lerin genel ses karakteri ;çok yüksek mid performansı-hafif arkada az törpülenmiş tizler ve dengeli kaliteli bassları vardır...

• quote:

quote:

sıcak ses istiyorsan tek dinamik sürücülü kulaklıklara yönelmen gerekecek...westone 1 ve umx3 arasında ki %20 lik fark bana göre uçurum bir fark,size az gelsede...shure iem lerin genel ses karakteri ;çok yüksek mid performansı-hafif arkada az törpülenmiş tizler ve dengeli kaliteli bassları vardır...

Aslında sıcak derken biraz daha renkli yani mesela ety tarzı olmayan demek istedim. Eğer dinamik sürücüye yönelirsem bariz bir ayrıntı ve tiz kalitesi farkı olur gibi.

• Bir de westone 1in sahne genişliği konusunda bilgi sahibi olan var mi? Harikulade ses izolasyonu var okuduğuma göre , bu sahneyi olumsuz etkiler mi?
  • quote:

Bir de westone 1in sahne genişliği konusunda bilgi sahibi olan var mi? Harikulade ses izolasyonu var okuduğuma göre , bu sahneyi olumsuz etkiler mi?
    phonak pfe den sanırım vazgeçtin ama w1 den daha iyi performans vereceğine eminim...w3 ün sahnesi bile çok geniş sayılmaz w1 sanırım bu konuda daha geridedir...izolasyonla sahnenin alakası yoktur...

pfe yi tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.