Şimdi Ara

İETT Şoförü ile Yolcu Arasında ki Kısa Diyolog. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben söför olsam bana sorsa bu otobüs nereye gdiyo diye SİZİN EVE GİDİYO demezsem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady RIDDLE

direksiyon salııyoda hayrına mı sallıyo para için direksiyon sallıyo öyleyse polis te herkese jop sallasın itfaiye suyu milletin üstüne sıksın zabıtalar dükkanların camlarını kırsın ne güzel iş oh nasılsa stresteler o şeref haysiyet yoksunu insan hiç düşünemiyomu o insanın belki okuma yazması yok belki parası yok yanlış bi otobüse binip yolda kalmaya cesareti yok ama bizim insanımız genelde hayvani düşüncelere sahip olduğu için asla biribirini ısırmadan bişey yapamıyor ben bile okuma yazma bildiğim halde otobüse binerken şüpheye düşüyorum örnek adamlar çağlayan otobüsüne yıllardır gürsel mahallesi tabelası asıyolar ama gürsel mahallesinin ucundan bile geçmiyor otobüs 2-3 sene öncede gürsel mahallesi için 54g diye bir otobüs hattı vardı o hatta hergün hatalar oluyorrdu bize gelen misafirler bile tabelaya güvenip bindikleri otobüsün kendilerini uzakta indirdiğini söylüyordu

önce insan olmak lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

ben söför olsam bana sorsa bu otobüs nereye gdiyo diye SİZİN EVE GİDİYO demezsem

o da seni öldürmezse..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^prince^^

quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

ben söför olsam bana sorsa bu otobüs nereye gdiyo diye SİZİN EVE GİDİYO demezsem

o da seni öldürmezse..

muhtemelen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady RIDDLE

direksiyon salııyoda hayrına mı sallıyo para için direksiyon sallıyo öyleyse polis te herkese jop sallasın itfaiye suyu milletin üstüne sıksın zabıtalar dükkanların camlarını kırsın ne güzel iş oh nasılsa stresteler o şeref haysiyet yoksunu insan hiç düşünemiyomu o insanın belki okuma yazması yok belki parası yok yanlış bi otobüse binip yolda kalmaya cesareti yok ama bizim insanımız genelde hayvani düşüncelere sahip olduğu için asla biribirini ısırmadan bişey yapamıyor ben bile okuma yazma bildiğim halde otobüse binerken şüpheye düşüyorum örnek adamlar çağlayan otobüsüne yıllardır gürsel mahallesi tabelası asıyolar ama gürsel mahallesinin ucundan bile geçmiyor otobüs 2-3 sene öncede gürsel mahallesi için 54g diye bir otobüs hattı vardı o hatta hergün hatalar oluyorrdu bize gelen misafirler bile tabelaya güvenip bindikleri otobüsün kendilerini uzakta indirdiğini söylüyordu

önce insan olmak lazım

Muhakkak.

Yer Ankara 220 nolu otobüse ilk duraktan (batıkentten) bindim.Yaklaşık 50 dakika sonra indim ve inerken şoföre "hayırlı işler" dedim adamda bana "iyi akşamlar" dedi.

Öyle mutlu oldum ki 50 dakika içinde o sinir bozucu trafikte bir kez bile korna çalmadı adam hatalı sollama makas atma vb. ihlaller.Nihayetinde 50 dakika da olsa inerken konuşulanlar yol yorgunluğunu alıyor.
    İnsan olmak lazım.Herkesi bir görmemek lazım.En önemlisi hoşgörülü olmak lazım.

Sağlıcakla.

• bilenler bilir; istanbul'da 129K numaralı otobüs'ün bi şöförü var görseniz acayip şaşırırsınız. adam istisnasız her binen'e "hoşgeldiniz efendim nasılsınız" diyor ve her durakta inenlere de misal olarak " evet bostancı köprüsüne geldik iyi günler saygı değer müsteriler, en güzel akşamlar sizin olsun allah'a emanet olun" diyor.
    ben bi kaç kez denk geldim ve adam her zaman böyle, ne sinir ve ne stres adam gerçekten işini severek yapıyor, keşke herkes böyle olsa, zaten binenlerin çoğu adamı tanıyor, seviyor herkes.
  • adam şakayla karışık bir cevap vermiş amma büyütmüşsünüz...bazen iett şöförlerine de hak vermek gerek..Ben, bir şey sorduğumda cevap vermeyen bir iett şöförü görmedim bugüne kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 25 Mayıs 2007; 0:37:08 >
  • Bu yeşil mercedesler yeni çıktığında bende dahil 3-5 kişi şöföre sorular soruyoduk, şöför bi ara kalktı bişeler falan gösterdi hatta, neyse arkada yolculardan biri "birinizde ne zaman kalkıcak onu sorsanıza" dedi koptuk

• valla şoför ün cevabı süpermiş
    gel abla pikniğie gidiyor
  • Kocaman yazı var onu görüp nereye gider demesi hayret verici , fakat şu yoldan geçermi yoksa diğeri mi diye sormamaları için bazılar otobüs camı önünde yazı koyuyor.Buna rağmen sorarsa ki o sert yanıt konusunda şöför çok haklıdır.Fakat şu yol ile geçiyo yazısını koymassa otobüs'e binen vatandaşın hakkıdır sormak, şöför buna sert yanıt verirse haksız duruma düşer.Ama Yaşlı bir kişi ve okuma yazması yoksa zaten şöförler sert bir tepki vermez...
  • ah bu kadınlar
  • Güzel yapıştırmış cevabı

Fakat benim gördüğüm daha "ayı" şöförler de var otobüslerde. Yolcu inmek için düğmeye basıyor adam durmuyor, yolcu bağarıyor sonra bağardı diye şöför bi ton laf ediyor, şöföre dalmamak için zor tutuyorum kendimi.

Bir de doğaldır insanlık hali, önde nereye gittiğini yazan tabelayı görmezsin sorarsın, adam iki ton laf eder. Ulan o lafı edeceğine, otobüsün nereye gittiğini söylesen ağzın daha az yorulacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: psyco_oki

quote:

Orjinalden alıntı: blue_wind

ters cevap vermemeli

şöförle konusmak yasak değilmi kardeşim daha ne soru soruyorsun.

Abi sabah sabah öldürdün beni gülmekten ya.

• eskiden güzergah tabelasında gideceği yerler yazardı.bir bakışta gözükürdü gideceği yerler.şimdi kayan yazılı oldu.izlemek imkansız.hele birde güneş ışığı az çok vuruyorsa,ne öndeki ışıklı yazı gözüküyor,ne de yan taraftaki kayan yazı.hangi akıllı yaptırdı ise bu ışıklı tabelaları tebrik etmek lazım!
    özel bir şirket işin içinde olduysa büyük para kazanmıştır bu işten.gerekli mi değil mi ,işe yararmı kimin umurunda!
    bazı şöförlerin saygısız cevapları direksiyon sallama ile ilgili değil,ahlakla ilgili!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 25 Mayıs 2007; 10:21:16 >
  • Tramvay olayı daha güzelmiş ama
  • Ya arkadaşlar Türkiye'de yaşlı insanlar arasında okuma yazma oranı çok düşüktür. Özellikle kadınlarda neredeyse %90'ları geçer bu oran. Kaldı ki gözlerinde problem de olabilir. Neden insanlar hiç bir zaman kendileri başkalarının yerine koymazlar hiç anlamıyorum. Konuyu açan arkadaş madem gülmekten o kadar yarıldın da neden kadına gidip de "tabelada yazıyor neden okumadınız" diye sormadın. Eminim ki o kadıncağızın da kendince haklı bir sebebi vardır.

Mesela geçen gün ben durakta beklerken orta yaşlarda bir amca geldi "evladım gözümde sorun var da, XXX otobüsü geldiğinde haber verir misin?" dedi Ben de kendi bineceğim otobüs o sırada geçtiği halde sırf amca mağdur olmasın diye onun otobüsü gelinceye kadar durakta bekledim. Ama sonuçta bu davranışımdan dolayı vicdanım rahat bir şekilde evime gittim.

Kısacası insanda her daim bir miktar da olsa vicdan olması iyidir, insana mutluluk verir, tavsiye ederim gerçekten iyi geliyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.