Şimdi Ara

IFA 2012: Lenovo IdeaPad Y400 ve Y500 tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• IFA 2012: Lenovo IdeaPad Y400 ve Y500 tanıtıldı

Lenovo, önceki gün Berlin'de kapılarını tüketicilere açan IFA 2012 kapsamındaki tanıtımda IdeaPad markasıyla piyasaya sürdüğü Y serisi çoklu medya dizüstülerine iki yeni model daha eklediğini duyurdu. 14 inçlik Y400 ve 15.6 inçlik Y500, sahip oldukları değiştirilebilir yuva sayesinde kullanıcının isteğine göre desteklenebiliyor.

1366 x 768 piksel çözünürlüğünde LED aydınlatmalı ekran, JBL hoparlörler, Dolby Home Theater v4 ses yazılımı, çift katmanlı arkadan aydınlatmaya sahip AccuType klavye ve Metro kullanıcı arayüzü için optimize edilen bir Touchpad'in mevcut olduğu bilgisayarlar, üçüncü nesil Intel Core i7 Ivy Bridge işlemci, 2GB bellekli çift NVIDIA GeForce GT655M GPU, 16GB DDR3 RAM, 1TB HDD ve 16GB SSD'ye kadar çıkan konfigürasyonlarla satın alınabilecek.

Yeni Y serisi aygıtların ihtiva ettiği değiştirilebilir yuvaya ikinci bir ayrı GPU, depolama birimi ya da ikinci fan takılabiliyor. Henüz hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığımı NVIDIA'nın Kepler mimarili GT655M grafik yongası, ilk defa Lenovo'nun dizüstülerinde boy gösterecek. Çift GT655M'in SLI mı yoksa Optimus teknolojisiyle mi kullanılacağı şuan için bilinmiyor.

Karbon fiber üst kısmıyla dikkat çeken Lenovo Y400 ve Y500, halihazırda satılmakta olan Y480 ile Y580'in yerini almayacak. Fakat yine de performans anlamında benzer seviyeye çıkabilecekler. Çinli üreticinin en yeni çoklu medya-oyun bilgisayarlarına Ekim ayından itibaren 649$'dan başlayan fiyatlarla erişilebilecek.

• Şu Full HD'yi ne zaman standart hale getirecekler acaba dizüstü bilgisayarlarda.

• gt655m gtx660 dan daha mı iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazel61

gt655m gtx660 dan daha mı iyidir?

gtx 660m her türlü fark açar

• quote:

Orijinalden alıntı: raseoner

quote:

Orijinalden alıntı: azazel61

gt655m gtx660 dan daha mı iyidir?

gtx 660m her türlü fark açar

GT650M bile GTX660Me çok yakın. GT655Min çiftinden söz ediyoruz. Performansı en az GTX675M kadar olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y serisinde nihayet nispeten daha asi bir tasarıma kavuşuyoruz.

• Gerçekten çok güzele benziyor. IFA2012'den ön görüntü de var:http://www.youtube.com/watch?v=stjxccdVidM

Y580 alacaktım acaba bunu beklesem mi diye düşünmeye başladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tasarım olarak çok şık bir ürün olmuş, teknik özellikleri bakımından ise ekran çözünürlüğü harici beni cezbettiğini söyleyebilirim.

• Kalın göründü gözüme. Dün Vatan'da Y580 gördüm o da aşırı ağırdı. Lenovo bilgisayarın fiziğine de dikkat etmeli biraz bence.

• Fotoda gördüğümüz üzre sağ tarafında DVD sürücüsü yok bunun yerine Ekran kartı konmuş fotodakine yani

DVD sürücü yerine
    Ekstra Pil
    Ekstra Ekran Kartı taktırabiliyoruz .

Bunu bu şekilde yapıcaklarına Thundebolt Portu koysalardı ya bu Portu kullanan Harici ekran kartı takılabilinir di.

• valla y580 ağır diyenler bu özelliğe bu kadar hafif olması mucize heleki soğutma çözümünü iyihalletmişler.valla bende y580 aldım ama bunun tasarımı mükemmel olmuş klavyenin altındaki kırmızı izler çok hoş olmuş valla bilmiyorum ama çok karizma bi laptop olmuş.özellikle ikinci gpu ve hdd yeri çok iyi düşünlmüş.neyse y580 aldık hayrını görelim.bu laptobun üstüne artık bu laptop çok ekstra kaçar y580 iyidir iyi :D

• 16 lık ssd çok yetersiz en az 32 gb olsa neyse işletim sistemi için ama olmadı lenovaaaaa

• Bu nasıl özellikler bu nasıl bir tasarım 5 senedir kullandığım lenovo ideapad y550 bilgisayarım hala taş gibi ve eminimki beni daha en az 3 sene daha götürür. Ancak annemin yeni bir bilgisayara ihtiyacı olduğu için canım bilgisayarımı anneme vermek durumunda olduğumdan kendime bilgisayar bakmaya başlamıştım ve evet tahmin ettiğiniz gibi yine lenovo araştırıyordum. Çünkü fiyatı ucuz ve kalite olarak beni bu kadar götürecek başka bir marka daha henüz yok. Thinkpad serisine odaklanmıştım. Ancak galiba sabretmem gerekecek bu ürünler cidden acayip sağlam.

• Harikulade. Zırh gibi. Büyük ihtimalle, grafik kartı da enerji verimliliği açısından avantaj sağlıyor olmalı. Transcend ya da Team Katı sürücü ile yer uçağı olabilir.

• kesin menteşesi sorunludur
  • fullhd olacagı kesın gıbı youtubedakı goruntulerden, ne zaman çıkacak acaba y580 yerıne bununlamı devam edecekler part 2 olarak

• 16 gb ssd mi?

flash bellekler bile daha fazla. yuvayı harcadığına değmez.
  • Turkiyeye ne zaman gelir bu modeller acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LED kullanılacaksa neden mat yapmazlar resim de bile parlıyor

2013 geldik Lenovo çocuk bilgisayarı üretiyor

klavyesi berbat tuşlar çok küçük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 18 Ekim 2012; 9:17:27 >

• Y580 alacakken sorun çıktı 3-5 ay ertelemişken bu modeller gelse de avantaja dönüştürsek bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proph -- 20 Ekim 2012; 10:58:00 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.