amd 5200+ işlemcim normalde çalışıyor ama yuk altına girdiğinde ısınarak reset atıyor başka bir makinadan alınan amd 5000+ işlemciyi benim makinaya takıp aynı soğutucu fanla aynı yuk altında calıştırdığımızda ise hiçbir sorun cıkarmadan stabil şekilde çalışıyor benim işlemciyi başka makinaya takıp yine yuk altında çalıştırdığımda yine ısınarak resetliyor işlemci normal şartlarda çalıştığı için garantinin birşey yapamayacağını söyluyorlar işlemcideki bu sorunu düzeltmek için yapabileceğim birşey varmı not:oc yapılmadı çalışma voltajı 1,34 her turlu kasa içi fan uygulaması ve termal macun denendi.
işlemcin bi şekilde zarar görmüş olabilir garantiside yoksa yeni bi cpu al yada bu şekilde idare edebiliceksen et ne kadar edebilirsin orasıda muamma tabi mayın tarlasından oynar durursun yoksa
işlemciyi bu şekilde kullanmam anakart veya diğer donanımlara zarar verirmi
işemcinin garantisi varsa garantiye verin sorunu da yetkili kişilere anlatın...
oyse saçma şey olmaz, işlemci tam yük altında üstündeki soğutucu düzgün montajliyken stabil çalişmak zorundadir. bunu beceremiyorsa garanti kapsaminda değişmesi gerekir.
sorununuzu net şekilde açiklayip garantiye gönderiniz.
Kardeşim Aynı İşlemciyi Kullanıyorum.Bende Pc yi toplamıştım geçen sene.1-2 ay hiç bi sorun yoktu.Daha sonra birden reset atmaya başladı.Aşırı ısınıyodu.Everest Programından Baktığımda 90 C ye kadar sıcaklık çıkıyordu.Vatan PC de Teknik Servise Gönderdim.Geri geldiğinde Yine aynı sorun vardı.2. Teknik servise gönderdiğimde anakartla uyumsuzluk olduğunu söylediler.Ana Kartı değiştirdim.Yeni Anakartta Hiçbir Sorun Yaşamadım.SENDEDE UYUMSUZLUK OLABİLİR...
Eski Anakart : Asus M3A Yeni Anakart: Gigabyte .....
Bende de Brisbane çekirdekli 5200+ var ve ben de aynı reset sorununu yaşıyorum..Rmclock programıyla voltajı 1.325 veya 1.350 de sabitleyip işlemcinin fazla ısınmasını engelliyorum, tabi bu kez de düşük performansla çalışıyor işlemci...sorunun işlemciden mi yoksa anakarttan mı kaynaklandığını çözemediğimden bu şekilde idare ediyorum...çünkü bu durumda ikisi de şüpheli...Sorunun hangi parçadan kaynaklandığını bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim..
Eski anakartların işlemci desteğine bakıp işlemci almak lazım. Soket uyumu olsada bios yeni işlemciyi desteklemiyor olabilir. Benim Epox anakartım yeni bios çıkmadığı için X2 6000+ 3.1 ile uyumsuzluk yaptı mecbur anakartı değiştirdim. Yeni anakartım MSI ve biosu internet üzerinden kolayca yükleniyor. Daha çıkmamış işlemcilere destek veriyor. Anakartın sitesinden desetlediği işlemcileri kontrol edip en son biosu yüklemek lazım. Bios yenilendikten sonra listedeki işlemcilerde sorun çıkarıyorsa o işlemci arızalıdır ve garantiye göndermek gerekir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme