Şimdi Ara

ih8sn0w yeni versiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

siteden yeni versiyonu indirebilirsiniz.

3gs kullanıcıları shsh grabber ile ecid id' nizi yazıp, dosyalarınızın yedeğini alabilirsiniz.

ileride 3.1' in imzalama işlemi durdurulunca apple tarafından kendi server' ınız ile istediğiniz zaman 3.1'e geri dönebilirsiniz.

• şu anlık ne işimize yaramakta peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karizma2

şu anlık ne işimize yaramakta peki?

biraz açıklasan çok iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 2 Ekim 2009; 1:43:58 >
  • çoook bilinen bişi galiba açıklama gerengi duymamış.
  • nedir bu.. unlock mu?
  • hakkaten nedir bu?
  • bu "ecid id" itunes dan mı alınıyor 16 haneli?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kısaca ben olayı açıklamaya çalışayım:

Apple 3GS model telefonlara ECID tabir edilen "unique ID", yani özel bir kimlik numarası tahsis etti. Siz iTunes'u çalıştırıp restore etmek istediğiniz zaman, bu ECID numarasına göre Apple server'ları ile iletişime geçerek özel bir imza oluşturulmaktadır. Bu sayede de kendisinin kontrolü olmadığı ipsw dosyalarının (örnek: pwnage tool ile oluşturulmuş dosyalar) yüklenmesini önlemektedir.

3.1 çıkmadan hemen önce Saurik, Cydia vasıtası ile bu imzaları 3.0 versiyon için toplamaya başladı, şanslı olanlar o dar zaman aralığını yakaladı ve ECID SHSH denen imzasını Saurik'in server'ına bıraktı. Bu kişiler Cydia'yı çalıştırdığında "This device has a 3.0 ECID SHSH on file" yazmaktadır.

İmdi, imzası olan ve daha sonra 3.1 yapılan 3GS'ler 3.0'a geri döndürülmek istendiğinde:

1- Bilgisayardaki host dosyasının içine Saurik'in server adresi (74.208.105.171 gs.apple.com) yazılarak, iTunes sanki Apple server'larına bağlanıyormuş gibi yapılır.

2- iTunes, Apple server'ından aldığını zannettiği imza aslında Saurik'in server'ında duran 3.0'a aittir, bu sayede 3.0'a geri dönülür ve jailbreak yapılabilir. Ancak 3.1'e yükseltirken baseband'de yükseldiğinden, unlock yapılamaz.

Bu başlığı açan arkadaşın dediğine gelince: Saurik'in sakladığı imzayı eğer onun server'ından kendi makinanıza çekerseniz, ileride muhtemel bir şekilde kendiniz bir internal server kurup iTunes'u kandırmak ve 3.0'a geri dönmek mümkün olacaktır. Elbette hiçbirşeyin garantisi yok ancak yarın Saurik server'ı kapattım derse ve dosyanız da giderse sonra diye ikonlar koymayın.

Konuyle ilgili de daha önce bir başlık açmıştım:
    3GS 3.1'den 3.0'a inmek mümkün (ECID SHSH imzaları ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metaone -- 2 Ekim 2009; 16:27:10 >

• dolayısıyla imzaları saurik de olamayanları (yani beni) ilgilendiren bişey yok..
  • ileride 3.1' in imzalama işlemi durdurulunca apple tarafından kendi server' ınız ile istediğiniz zaman 3.1'e geri dönebilirsiniz.

Yukarıdaki yazıda bunu yazmıştım..

http://difrnt.com/blog/?p=25

buradan ecid grabber' ı indirebilirsiniz..

Bu programın yaptığına gelince ecid id'nizi apple server' a gönderiyor sanki iphone' u restore edermişçesine, apple' dan gelen imzalı dosyaları ise paketleyip masaüstüne bırakıyor..

Bu ne için lazım?

İleride 3.2 çıktığı zaman 3.1' in imzalanma süreci bitecek ve 3.1' e geri dönemeyeceksiniz. yanlışlıkla yapılan veya zorunlu olarak yapılan bir upgrade/restore sonrası yeni bir jailbreak çıksın diye bekleyeceksiniz..

Ama şimdi shsh sertifikalarınızı kaydederseniz, bir yerde saklarsanız ileride TinyTTS ile local bir server kurup (apple cache server' ın local' i ) host dosyasına saurik yerine kendi ipnizi yani 127.0.0.1 yazarak kendi serverınız üzerinden downgrade yapabilecek ve dolayısıyla 3.1 jailbreak' den yararlanabileceksiniz..

Yani 3.2 çıkmadan önce dosyalarınız yedekleyin.. Sonra ağlamayın.. Ben 3.0' da jailbreak edeyim sonra yedeklerim dedim, şimdi bekliyorum.. :)

• Benim anladığım şimdi 3.1icin imza alıyoruz ki ileride örn:3.2den 3.1 dönmemizi yarayacak bu imzalar doğrumudur arkadaşlar
  • aynen öyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metaone

2- iTunes, Apple server'ından aldığını zannettiği imza aslında Saurik'in server'ında duran 3.0'a aittir, bu sayede 3.0'a geri dönülür ve jailbreak yapılabilir. Ancak 3.1'e yükseltirken baseband'de yükseldiğinden, unlock yapılamaz.

Metaone 3.1'den imzalarıyla 3.0'a dönenlerin jb yapıp unlock yapamadığını yeni duyuyorum, unlock yapılamadığı kesin mi?
  • Leopar, ih8snow'un çıkardığı IREB'de 3.1 için ECID kaydını görünce ilk başta 3.1' e kesin jb yaptılar ki 3.2'nin altyapısını hazırlıyolar demiştim.
    zira yapmışlar ama mağdur olan yurtdışı 3gs kullanıcıları için bir çözüm getirmemişler,
    3.0 iken ecid kaydı yapmakla 3.1 iken ecid kaydı yapmak arasında büyük bir fark var, 3.1 'in kaydı hiçbir işe yaramıyor ve bir değeri yok.
    eğer devteam 3.1 mağdurlarını pas geçecekse haftaya çıkaracakları 3.1 jb'nin de hiçbir anlamı yok çünkü ecid kaydı yapan yurtdışı 3gs kullanıcıları devede kulak kalır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdili

quote:

Orijinalden alıntı: Metaone

Metaone 3.1'den imzalarıyla 3.0'a dönenlerin jb yapıp unlock yapamadığını yeni duyuyorum, unlock yapılamadığı kesin mi?

Hocam en azından şu an öyle çünkü 3.1 ile yeni baseband de geliyor. Bugün yarın çıkacak olan 3.1 pwnage tool ile yapılan ilk çalışmada, baseband'i yükseltmeden 3.1 yüklemişler, o zaman unlock sorun olmuyor, jailbreak ise gayet basit. Sorunu esas dev-team'in yapmayın diye uyardığı şekilde iTunes ile yükselten yurtdışı menşeili iPhone kullanıcıları yaşayabilirler.

• 3.1 'in kaydı hiçbir işe yaramıyor ve bir değeri yok.

demişsiniz, ama yarın öbür gün greenp0ison çıkınca 3.1' leri jailbreak ettiğimizde (unlock söz konusu değil), bir anda 3.1.1 firmware update ile karşılaşırsak ve bu esnada telefonumuz kilitlenirse tek çıkar yol restore etmek ise..

3.1' i restore etmeye çalıştığımızda hata verirse, illa 3.1.1' e yükselteceksin derse, ama 3.1.1'de hem baseband güncelleniyorsa hemde bir jailbreak henüz keşfedilemediyse, bizde 3.1 ecid imza dosyalarımızı yedeklemediysek, acaba ne olur?

Yani kısaca anlatmaya çalıştığım, bir işinize yaramasada bir kıymeti olmasada değeri olmasada siz o dosyaları alın bir yerde saklayın, 1 ay sonra bilemedin 3 ay sonra çok işe yarayacak o dosyalar...
  • peki şimdi ne yapacagımızı anlatabilecek arkadaş var mı tamam dosyayı indirdim ama ne yapacagımı anlamadım (benim teli turkcellden 3.0 ile almıştım jb yaptım fakat saurik in serverına kayıt oldum mu olmadım mı onuda bilmiyorum şimde de 3.1 kullanıyorum jb.siz tabi)
    kısaca nasıl bir yol izleyecez bu proyu nasıl kullanacagız
  • çok mu zor soru sordum acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.