Şimdi Ara

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 2015-2016 Girişliler (Ana Konu) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
18
Favori
9.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben şuraya sorularımı bırakayım da yardımsever kardeşlerimiz cevaplar:

1-Ulaşım: Ankara'yı hiç bilmem. Konuştuğum herkes çoğunluk olarak: Otobüsten inince; (Balıkesirliler mesaj kutumu şenlendirsin. :D) Terminalden veyahut diğer ismiyle Aşti'den metroya biniyoruz. (Tek kullanımlık bilet 3 lira (kartı olmayanlar için)) Metroyla Kızılay'a (8. durak) ulaşıyoruz. Kızılay'dan yürüyerek Tunus Caddesi'ne ulaşıyoruz. Buradan saat başlarında Bilkent servisleri(ücretsiz) kalkıyor. Böylece okula ulaşıyoruz. Benim burda sormak istediğim: Bu ulaşım dışında farklı bir önerisi olan var mı? (taksi kullanmak istemiyorum.)
    2-Kapsamlı burslular sadece 91'de kalıyormuş. Peki 92. yurda kapsamlı burslu bir öğrencinin yerleşmesi mümkün mü? (Hiç kimseyi tanımıyorum, yurt kaydımı yapacak kişiler ile ilk kez karşılacağız yani.)
    3-İngilizcesi pre-int veya int, olan birine Cope 1 sınavı için çalışacağı kitap önerir misiniz? Hiç çalışmadan direkt girsem Beg. veya El. (Allah korusun.) falan kalma ihtimali var mı?

3 Ağustos 09-13 arasında olanlara: Tanışmak isteyenler özel mesaj atsın, kayıttayken karşılaşırsak tanışalım.

(4. sayfaya düştüğü için soruları buraya taşıdım daha rahat gözüksün diye.)

• quote:

Orijinalden alıntı: aleksasantic13

Ben şuraya sorularımı bırakayım da yardımsever kardeşlerimiz cevaplar:

1-Ulaşım: Ankara'yı hiç bilmem. Konuştuğum herkes çoğunluk olarak: Otobüsten inince; (Balıkesirliler mesaj kutumu şenlendirsin. :D) Terminalden veyahut diğer ismiyle Aşti'den metroya biniyoruz. (Tek kullanımlık bilet 3 lira (kartı olmayanlar için)) Metroyla Kızılay'a (8. durak) ulaşıyoruz. Kızılay'dan yürüyerek Tunus Caddesi'ne ulaşıyoruz. Buradan saat başlarında Bilkent servisleri(ücretsiz) kalkıyor. Böylece okula ulaşıyoruz. Benim burda sormak istediğim: Bu ulaşım dışında farklı bir önerisi olan var mı? (taksi kullanmak istemiyorum.)
    2-Kapsamlı burslular sadece 91'de kalıyormuş. Peki 92. yurda kapsamlı burslu bir öğrencinin yerleşmesi mümkün mü? (Hiç kimseyi tanımıyorum, yurt kaydımı yapacak kişiler ile ilk kez karşılacağız yani.)
    3-İngilizcesi pre-int veya int, olan birine Cope 1 sınavı için çalışacağı kitap önerir misiniz? Hiç çalışmadan direkt girsem Beg. veya El. (Allah korusun.) falan kalma ihtimali var mı?

3 Ağustos 09-13 arasında olanlara: Tanışmak isteyenler özel mesaj atsın, kayıttayken karşılaşırsak tanışalım.

(4. sayfaya düştüğü için soruları buraya taşıdım daha rahat gözüksün diye.)

balıkesirden ankara 8 saat yapar. aştiden sonra en basit yol asagidaki kırmızı cizgi. kırmızı cizgi sonuna yürüyerek ulastıktan sonra orda kücük bi büfe önünde tunustan cıkan otobüs durur. tunustan saat başında kalkan otobüs oraya 15 geçe gelir.

ama senin dediğin yol da duragın yerini öğrenmek icin ilk gidişte mantıklı

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 2015-2016 Girişliler (Ana Konu)

• Ben o seçenekleri görmeden direk aktivitelere bakip 12 puan olacak şekilde seçmiştim ama benim seçtiğiam aktivitelerin hepsini kapsayan seçenek yok.Bi seçeneği seçip beğenmediklerimi beğendiklerimle kapatamaz miyim onu demek istedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçtiğin seçenekteki aktiviteler ile sınırlı. Onun dışındaki altivitelere katılım nasıl olur onu bilemem.
  • dikdörtgenli kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada mevcut linkler. Oradan bak.
  • işletme, beni de eklersen sevinirim. bir de cope'dan önceki sınav hakkında bilgi verebilir misiniz yani herkes 2. aşamaya geçiyor mu yoksa 1. aşamada int 'a girebilir miyim ? teşekkürler şimdiden
  • Beyler merhaba benide ekleyiverin. Bölüm endüstri. Bi de aktif bi watsapp grubu varsa pm rica ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evcildana E kullanıcısına yanıt
    1. aşamayı geçemezsen beg., el., pre. int., veya int. olursun yaptığın nete göre.
    1. aşamayı geçip 2. aşamayı geçemezsen upper-int. veya pre. fac. olursun.

Cope'dan önceki sınav derken Cope1'i kastettin herhalde. Cope1 200 çoktan seçmeli sorudan oluşuyor. Cope2 ise dinleme, okuma, yazma, grammer ve konuşma bölümlerinden oluşuyor.
  • Bilgisayar muhendisligi rez

• teşekkürler cevabınız için. peki 1. aşama yani Cope1 hangi konulardan oluşuyor, sizce bu sınava nasıl hazırlanmalıyız?
  • evcildana E kullanıcısına yanıt
    Ben de senin gibi yeni gireceğimden nasıl çalışılmalı konusunda bir fikrim yok.
  • Şimdi beyler Bilkent üniversitesini kazandınız daha önce ingilizce altyapınız yoksa sıçtınız köpek gibi çalışacaksınız .Ekonomik durumunuz iyi değilse göreceğiniz arabalardan moraliniz bozulacak .Yalnız çok iyi üniversitedir eğitimi ve sağladığı imkanlar açısından .Hepinizi tebrik ederim .
  • Joe53 J kullanıcısına yanıt
    1-Bize diyorsun ki ''İngilizce altyapınız yoksa...'' falan filan Sen ilk önce Türkçe'yi doğru öğren de ondan sonra bize gel burada masal oku. Bundan 9 ay önce bir konuya şu mesajı atmışsın:

''Merhaba Beyler saha önce bir sene İrlanda'da kaldım orada oturum iznim vardı eğitim için gitmiştim üniversite falan orada yada İngiltere de okumak için bazı nedenlerden dolayı dönmek zorunda kaldım şu an dershaneye gidiyorum resmi olarak öğrenci değilim yani Macaristan vizesinde sıkıntı çıkarmı arkadaşla bir hafta sonu gitmeyi düşünüyorum dediğim gibi pasaporta irlanda giriş çıkışları var kalmak istesem kalırdım orada zaten biliyorsunuz İrlanda zor vize vize veren bir ülke fikirleriniz nelerdir ? ''

Allah aşkına bu cümlelerini kendin okuyunca ne anlam çıkarıyorsun, merak ediyorum. Eklemeden geçmeyelim: Hazırlıkta köpek gibi değil, insan gibi çalışmak yeterli.

2-Hani demişsin ya: ''Ekonomik durumunuz iyi değilse göreceğiniz arabalardan moraliniz bozulacak.'' Bence buna hiç gerek yok. Benim zaten moralim bozuk. Neden mi? 2015 yılında Bm tarafından yayınlanan rapora göre dünyada 795 milyon ve aynı kuruluşun bölgesel çalışmaları sonucu Türkiye'de tespit edilen 5,9 milyon aç insan var. Benim gördüğüm arabalara moralim bozulmaz, bu duruma bozulur. Yoksul insan sayısı falan bunlara gerek yok zaten. Tespit edilen rakamlar gayet durumu açıklayıcı.

3-Bilkent'te mi okuyorsun da bize burda gelip ''İyi imkanlar,...'' falan diye cümle kuruyorsun. Gerçi okuyup okumadığını da bilemeyiz de yukarıdaki 9 ay önce attığın mesajdan İrlanda'da 1 yıl eğitim gördüğün falan çıkarılıyor. Ondan sonra İngiltere'de okumak istiyorsun tarzı fikirler edindik. Yani burdan Bilkent'te okumadığın bir nevi ortaya çıkıyor. Hayırdır, nereden biliyorsun okulun eğitiminin iyi olduğunu?

2. hususa geri dönmek istiyorum. 2. maddede yazdığım cümleler ailesinin ekonomik durumu iyi olanlara değil, tamamen orta ve alt tabakadaki (ekonomik anlamda) insanlara yönelik önyargılı davranan insanlaradır.(!)

• Koç ben İngiltere'de okuyorum neyi nasıl yazacağımı sana sormayayım bir zahmet .Ben Ted Ankara koleji çıkışlıyım .Bilkent'te bir çok liseden arkadaşım var .Üniversiteye Türkiye'de gidecek olsam Bilkent'te okurdum .
  • 1. Ayrıca senin o bilmediğin Ankara'da doğdum ben hazırlıkta sinir krizi geçirip başka üniversiteye geçen kaç kişi var biliyor musun ?

2. Bilkent'in hazırlık sistemi diğer okullara göre değişik yapıdadır .

3. Sen burada ban laf sokmaya çalışmışsın ama uzaktan davulun sesi hoş gelir .

4. Bilkent öğrenci profili genellikle odtü geliştime vakfı koleji ted ankara koleji ve bups dan oluşur .

5 .Kampüsüne gittiğinde ne dediğimi anlayacaksın .
    Boşu boşuna burda tartışmanın lüzumu yok. Fikirler kurşun geçirmez, herkesin kendince fikirleri var.

Son kez cevaplayayım da burda bitsin tartışma: (İlk sen başlattın, ben bitireyim.)

1-Hazırlıkta sinir krizi geçirip okul değiştirenleri ne yapayım? Ben zaten uluslararası ilişkiler okuyacağım. Bu bölümden çıkınca kusura bakma da benim sağlam İngilizcemin olması lazım. Dışişlerinin (istediğim olmazsa başvuracağım) yazılı sınavlarını incelersen sağlam İngilizce lazım.

2-+

3-Sana ne laf sokacağım... Uzaktan davulun sesi hoş gelir öyle mi? Sen ne biliyorsun benim hayatım hakkında? Söylesene sen ne biliyorsun?

Ağlamak nedir bilir misin? Hayır, öyle değil onun anlamı. Yanlış ağlıyor zaten bence herkes... Evet, kendimdeyim. Sadece doğru olanı anlatıyorum.

Ağlamak ne demek bilir misin:

Çocuğum daha... Ailemi tanımam 5-6 yaşlarına dayanıyor. (Daha öncesini hatırlamam zormuş. Öyle diyor bilimle ilgilenen adamlar.) Anlaşamazdım... Annem babam ne duyar ne konuşur... Ben ise çok konuşur hiç anlatamazdım. Bilmiyorum, belki de anlamamazlıktan gelirlerdi. Durumumuz o zamanalar iyi zannederdim. Babama sorduğumda 200 lira maaşım var derdi. Ben de ''Biz çok zenginiz.'' derdim. Anlamazdım, bayramda babam cebime 1 lira koyunca o 200 liranın ne kadar çok olduğunu düşünürdüm. Dedim ya çocuğum, ben o 1 lirayla gider cipsi, çikolata alırdım. Bana bunlar yeterdi. Ama işte o 200 liranın ne kadar az olduğunu 8-10 yıl sonra öğrenecektim. Maddi açıdan sorunumuz yoktu. Cidden yoktu sanırsam. Annem ile babam evlendiğinde amcam babama ev verecekti. Verdi de sonra da ben doğmuşum, o zamanlar sevimli, mini minnacık bir bebek hayal edin. İşte o benim. Bir süre sonra (işte o sevimli dönemimde) amcam ailemizi evden çıkardı. Amcam ulan amcam çıkardı. İnsan hiç kardeşine bunu yapar mı! Yaparmış be kardeşim hem de öyle bir yaparmış ki annem daha hiç tanımadığı bir şehirde babam ve kucağında o sevimli çocukla sokakta kaldı. Hayat çok güzel tabii benim için. Hiçbir şey anlamamak, hiçbir şey hissetmemek... (ya da hissediyordum, bilemiyorum-hayatımın o günleri hafızamda çok karanlık) Dedem sonradan (babamın babası) kiralık bir ev buldu da bizi yerleştirdi. Kirasını da kendisi ödüyordu. Vay be ne iyi adammış! Annemi 14 saat mesafelik(şehirlerarası otobüs mesafesi, molalar falan da var ya, onları da ekleyince bu saat çıkıyor) yerden zorla gelin alıp babama eş yapan bir adamdan bahsediyoruz. Yaa ne kadar iyi bir adam! Eee tabii zorla gelin yapılan bir kişiden kocasını sevmesini bekleyemezsin. Hergün kavga oluyordu evde. Ben hep ağlardım, çocuğum ulan ben! Çocuk! Daha 5-6 yaşlarında annemin babamın kavgalarını görüyordum. Komşudan yardım bile istedim. Ama o gün hiçbir şey demeden çekip gitti. (Sonra da komşularla aran niye yok derler. Senin aran iyi olur muydu bu olaydan sonra?) Hayat işte böyle akıp gider. Babam ise zaten işe sabah 7'de giderdi, sonra işten kahveye geçer. Kahveden eve gelince annemle tartışırlardı. (Hiçbir zaman dayak olmadı, bunu da belirtmek lazım.) Ben babamı sadece kavga ederken gördm sanırsam. Bilmiyorum, çocukluk işte o zamandan bu zamana kalan anılar buzlu camın arkasından izliyormuş izlenimi bıraktığı için pek net değil.

Bugünler Allah'tan iyi, kardeşim var. (Benden 9 yaş küçük.) Boşanmalarını falan eskiden beri ben engellemiştim. Kaçıncı kez 2 çocuğu hayatta yapayalnız bırakmaya ve bir aileyi dağıtmaya teşebbüs ettiler de hep ben engel oldum. Şimdilerde çekirdek ailem çok iyi; ama diğer aile mensuplarını maalesef ben aile mensubu olmaktan çıkardım. Amcamlarım, babaannem falan iyi davranıyorlar; ama çok saçma geliyor. Ben kendim büyüyünce kendime bakma olanığım olduğu zaman niye sahip çıkıyorsunuz ki? İstemiyorum hiçbiriniz! Annem bana bir anısını anlattı, ben de size anlatayım da yazımızın sonuna gelelim artık: Annem daha 20 yaşlarında falanmış, ben de 1-1,5 yaşlarında... Annem şehri hiç tanımıyor. Ben birgün acayip hastalanmışım. Annem beni almış kucağına, giydirmiş kalın kalın, koyulmuş yollara. Eee tabii hava da çok soğukmuş, yerde baya miktarda bir kar var. Annem bilmediği bir şehirde bilmediği bir hastanenin bilmediği bir adresini arıyor. Sora sora Bağdat bulunur demeyin. Annem'in Bağdat'ı soracak konuşması yok, yolu dinleyecek işitme duyusu yok. (Anlamadınız mı hala işitme ve konuşma engelli dedik ya zaten yukarıda.) Gerisini anlatmak istemiyorum. Sadece durumumuzdaki resimler gözünüze gelsin diye kısa kısa anlattım. Anlatmak isteyip anlatamadığım, konuşmak isteyip konuşamadığım, hatırlamak isteyip hatırlayamadığım anılarım var. Onları paylaşamadığım için özür dilerim. (Çok kibarım değil mi?)

(İstersen daha da detaylandırayım; ama gerek yok. Anlatırsam sıkıntı olur hassas bünyeler için)

4-+

5-Kampüse gidince görürsün demişin de bizim tercih dönemi baya oldu geçeli. Görmeden tercih yapılmaz. (İmkanı olamayıp da gelemeyenleri ayrı tutuyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 1 Ağustos 2015; 14:05:52 >

Evet, insanların okudukları okullar onları çok iyi yerlere taşıyor. Neyi nasıl söyleyeceklerini çok iyi öğretiyormuş(!):

Orhan Pamuk Robert mezunu. Kendisi Nobel ödüllü edebiyatçımız. Bir dergiye verdiği röportajda: "Bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü. Benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi." cümlelerini kullandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 1 Ağustos 2015; 14:23:48 >
  • Yukarıdaki tartışmalar için hepinizden özür diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oneshotgg

quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

benden başka hukukçu yok mu ya

bu arada beni de ekleyebilirsin hukuk olarak.

Beni de yazın hukuka.
    Snefru dostum pm at özelden konuşalım.

Sevgili bölüm arkadaşlarıma merhaba diyorum öyleyse.
    Hukuk +1 hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irmakbasakozgul06 -- 3 Ağustos 2015; 3:34:02 >
  • arkadaşlar Bilkent'in okul servislerine okula kesin kayıt yaptırdıktan sonra binebiliriz değil mi ? Yani öğrenci kimliğimi almak yeterli olacaktır sanırım..Başka herhangi bir şey yapmama gerek yok değil mi ? kayıt vs....
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.