Şimdi Ara

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 2015-2016 Girişliler (Ana Konu) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
18
Favori
9.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Max Weber'in Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu kitabını okudun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

spor salonu olayi nasil? ucretsizmis o da galiba. ama spor salonunda hocalar vardir illa ki.istesek program ayarlama falan oluyordur. bunlar da mi ucretsiz yoksa girip direk kafamiza gore mi kullaniyoruz? arastirmissindir sen :)
    bir de stars, srs ve moodle denen seyleri biri aciklayabilir mi?

Ben anlatayım azıcık STARS'ı vs. Stars, hem öğrencilerin hem de hocaların okul hakkındaki her işlemi yaptıkları sistemin ismi. SRS öğrencilerin kullandıkları sistemin adı, AIRS var mesela hocalarınki vs. onlarla haliyle bizim işimiz yok. STARS'dan o dönem içerisinde açılan, açılacak derslere felan bakabiliyorsun "Offerings" kısmından mesela. SRS ise bizim kullandığımız sistem demiştim, buradan ders seçim zamanı derslerini seçiyosun(yer varsa hocanı değiştirme vs. de, ama ders seçimi biraz daha geniş bi' konu), ders programını dersler hakkındaki her türlü not bilgisini, yurt bilgisini, transkriptini vs. her türlü şeye erişebiliyorsun.

Moodle ise derslerin internet üzerindeki yardımcı sistemi gibi bir şey. Mesela ENG101 dersini alıyorsun, senin dersi aldığın hoca moodle sayfasını açıyor dersin. Sen de zaten otomatik olarak o dersin sayfasına SRS üzerinden ilk seferde giriş yaptığın an kayıt olmuş oluyorsun. Sonra hoca dersteki slaytı oraya yüklüyor, mesela ödevi oraya yükleyerek hocaya gönderiyorsun vs. genelde bu amaç için kullanılıyor. Onun dışında da mesela sınavların oturma düzeni vs. de oradan paylaşılabiliyor. Tabi ders materyallerini ya da dersle ilgili ek şeyleri paylaşmak hocanın insiyatifinde, kullanan hoca da var kullanmayan da.

Anlatmaya çalıştım elimden geldiğince ama anlatabildim mi bilmiyorum.

Bir de, bir arkadaş e posta ile verilen şifre ile SRS'e girileceğini söylemiş fakat öyle değil. Size gelen şifre ile sadece ön kayıt sistemine gireceksiniz. SRS ve e-posta şifrelerinizi kayıt sırasında veriyorlar. E-posta kullanıcı adı ve şifrenizle de okuldaki bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarlara da giriş yapabiliyorsunuz mesela.

Spor salonu meselesini zaten açıklamışlar ama korsan kitap hakkında biraz bir şey söyleyeyim. Kesinlikle yasak vs. diye mutlaka diyeceklerdir ama sınıfça anlaştığınız zaman, yani büyük çoğunluk korsan kitap aldığı zaman genellikle sorun çıkmıyor. Aldırdıkları kitapların fiyatına kesinlikle değmediğini düşünüyorum zaten, maalesef. Ama mesela bazı hocalar(sadece hocaların insiyatifinde değil sanırsam) internetten ödev veriyor hazırlıkta da. Bu ödevleri de haliyle orjinal kitaptaki kod ile siteye kaydolarak yapıyorsunuz. Hoş yapmasanız da kuru geçecek kadar puan toplarsınız muhtemelen, ama böyle bir şey de var yine de.

• Beni de ekle hocam, mütercim tercümanlık (tam burslu)
  • mebrar kullanıcısına yanıt
    Srs ile ilgili yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim herkesten.

Orijinal kitap mevzusuna takıldım ben. Sana şöyle sorayım o zaman: Sen hazırlık döneminde ne yaptın? Orijinal mi yoksa korsan mı kullandın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 26 Temmuz 2015; 18:09:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aleksasantic13

Max Weber'in Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu kitabını okudun mu?

Okudum:)

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 2015-2016 Girişliler (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi philosopher's stonee -- 26 Temmuz 2015; 18:38:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilkentten sifre maili gelmis hayirli olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

Bilkentten sifre maili gelmis hayirli olsun

Bana gelmemiş.

Edit: ÖSYM'deki eski e-postama gelmiş. Sizde e-postanızı değiştirdi iseniz eski e-postanızı kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Club Rocker -- 26 Temmuz 2015; 19:55:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yektaa

bende bilkent bilgisayar teknolojisi ve bilisim sistemlerini kazandimda dogu kampusteymis dogu kampusu bana cok kotulediler gercekten kotu mu

Doğu kampüsü Türkiye'deki çoğu üniversiteden tek başına daha güzeldir. Ama lise var, ilkokul var, sanırım tur şirketi vardı. Birazcık alakasız şeylerle doldurulmuş gibi hissettiriyor. Kocaman yeşillik alanı, ağaç altlarında bankları var. CTIS'in olduğu bina dışarıdan eski gibi gözüküyor ama içi çok aydınlık, en üst kat tamamen ctis'e ait, koridorda oturma yerleri, prizli pc için çalışma masaları, kola ve kahve makineleri var. Benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Bölüme başlamak için sabırsızlanyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam uni sınavına tekrar girip aynı bölüme burs kazansak.Okuduğumuzu saydırabiliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saydırabilirsin.

Doğu kampüs söylendiği kadar kötü değil arkadaşlar. Adı doğu diye gereğinden fazla çekiştiriliyor, gözünüz korkmasın.

Yeni gelecek arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun, tebrik ediyorum her birinizi.

Geçen sene mezun olan bir arkadaşınız olarak elimden geldiğince merak ettiklerinizi yanıtlayabilirim.
  • Bilgisayar mühendisliği. Whatsapp grubu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikdörtgenli

Bu üniversite hayatına giriş dersi nedir? Araştırdım biraz ama tanışma kaynaşma olayını biraz açabilir miyiz?

Kampüste takılıyorsun.Film filan izleyip puan alıyorsun.
  • quote:

Srs ile ilgili yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim herkesten.

Orijinal kitap mevzusuna takıldım ben. Sana şöyle sorayım o zaman: Sen hazırlık döneminde ne yaptın? Orijinal mi yoksa korsan mı kullandın?

Korsan kullanın bir şey olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

quote:

Orijinalden alıntı: dikdörtgenli

Bu üniversite hayatına giriş dersi nedir? Araştırdım biraz ama tanışma kaynaşma olayını biraz açabilir miyiz?

Kampüste takılıyorsun.Film filan izleyip puan alıyorsun.

Bu puan neyi etkiliyor? bildigim kadariyla gpa yi etkilemiyordu

• isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Topladığın puana göre bölümdeki ilk dönem gpa'yı etkileyecek. 12 ve 12+ puan toplayan 4 alıyor. En fazla zaten 14 puan toplayabiliyoruz. İlk sayfadaki GE100 linkine tıklarsan zaten orda görürsün detayları. Dersin kredisi zaten 1; ama yine de en kolay dersten de düşük ortalama almayalım.
  • quote:

Topladığın puana göre bölümdeki ilk dönem gpa'yı etkileyecek. 12 ve 12+ puan toplayan 4 alıyor. En fazla zaten 14 puan toplayabiliyoruz. İlk sayfadaki GE100 linkine tıklarsan zaten orda görürsün detayları. Dersin kredisi zaten 1; ama yine de en kolay dersten de düşük ortalama almayalım.

GE100 hazirlikta degil mi? hazirlik da gpa yi etkilemiyor diye biliyorum

Aynen hazırlık döneminde göreceğiz; ama ordaki notu bölüme geçince kullanacaklar. Zaten ders programına baktıysan orda ilk sınıfın ilk dönemi 1 kredilik GE100 dersi var. Biz o dersi hazırlıkta vermiş olacağız yani.
  • quote:

Aynen hazırlık döneminde göreceğiz; ama ordaki notu bölüme geçince kullanacaklar. Zaten ders programına baktıysan orda ilk sınıfın ilk dönemi 1 kredilik GE100 dersi var. Biz o dersi hazırlıkta vermiş olacağız yani.

Sagol anladim. bu arada whatsapp grubu var mi aktif mi?

Ben Whatsapp kullanmıyorum. Kuran birileri vardı da onlar da ortalarda gözükmüyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.