Şimdi Ara

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/ (117. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.386
Cevap
12
Favori
31.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Maiden albümü bence bariz şekilde daha üstün. Üstün olmasaydı bile finalde sırf Dio var diye Sabbath Bloody Sabbath'ı yiyeceğinizden ötürü (Master of Reality'i yediniz birkaç gün önce ) Dio'ya yine vermezdim.
  • Lutfenprofesyonel oy verelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • H&H'in MoR'yi elemesi akıl tutulmasıdır, hatta o kadar akıl almaz ki Thrash turnuvasını Kill 'em All'un kazanmış olmasını bile gölgede bırakır.
  • Sanirim kimse ne Heaven and Hell'in ne de Master of Reality'nin ya da Somewhere in Time'in enstrumental kalitesini ya da vokal yetkinligini yeremez burada. Eger oyle bir dusunceniz varsa oyle paylasin. Ama eger zevkiniz ya da sevginiz icin boyle bir mesaj tonu kullaniyorsaniz bence hos degil. Her uye degerli, her uyenin oyu ve yorumu degerli.

• bir Dio düşmanlığı kaptırmış gidiyor zaten. Dio'nun vokal olduğu her albüm 2-0 geriden geliyor. Fanatiklik yapıp önyargıyla oy verilmese keşke.
  • Hh 3 yoğunum arkadaşlar.

• Ve geldik bütün turnuvayı sonlandıracak maça Benim için gerçekten doyurucu ve güzel bir turnuva oldu, bunun için başta listeyi hazırlamakta büyük emekleri bulunan @Papa Emeritus III @bobafett 'e teşekkür ediyorum. Belki bazı zamanlar oylar züerine anlaşmazlık yaşadık, bazen haksız yere elendiklerini düşündük (Anatolia) ama bence gerçekten kimsenin üzülmeyeceği bir son 16 listesiyle girdiğimizi düşünüyorum. Zaten üyelerimizin güzel kulakları da birinciyi gerçekten en çok hakedene verecektir. Hepinize bu süreçte yanımda olduğunuz tek tek teşekkür ederim dostlarım

Kazanan albümün en kaliteli torrentini buraya mı koysam acaba bandan korkmadan ve keşke matematik tutsaydı da 200'de bıraksaydık, ona takıldım demin

Eee, @bobafett 'ten aldığım şanlı bayrağı kime devrediyorum bu arada? Ve hangi metal cephesinde? Aslında şu sıralar hazır cebime doldurmuşken Opeth'leri progresif metal turnuvası mı yapsak?

Yalnız gelecek turnuvada takım dağılmasın ha. Gerekirse tatil verelim kendimize ama bu takım fire vermeden başlasın yine yani.

Ve final maçı:')

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/

Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath (1973)

vs

Iron Maiden - Somewhere in Time (1986)

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/

• Öncelikle herkesin kulağına ve ellerine sağlık. En çok da bıkıp usanmadan bu günlere gelmemiz için maçları değiştiren başkanımız pelerinli'ye ve fikir babamız ve onursal başkanımız bobafett'e. Güzel bir son 16 oldu bence de, Abigail'in de dahil olmasını beklerdim yalnızca. Benim en büyük hayal kırıklığım bu oldu. Bunun haricinde ileriki turnuvalar için işten güçten ve bir yandan da okulumdan vakit bulamadığım için başkanlık için öne çıkamayacağımı bildiriyorum ancak ekip ve turnuva var olduğu sürece ben de jüri olarak burada yer alacağım. Bununla beraber progresif turnuva fikrine de oldukça sıcak baktığımı belirtebilirim. Aslında bu ortam ve bu ekip olduğu sürece (özellikle Maggese'ye durup durup takılabileceğim sürece) ne turnuvası olursa olsun keyif vereceğinden ötürü öyle bir türde diretmeyeceğim. Tekrardan herkesin yüreğine sağlık, başkanlık için birisi bir adım öne çıkarsa bu ekip var olmaya devam edecektir.

Maç hakkında ise; fazla bir yorum yapamayacağım zira Sabbath Bloody Sabbath'ı kısa bir süre önce yorumladım. Somewhere in Time da Maiden albümlerinden açıkçası en sevdiğim 5 albüm yapsam muhtemelen içine koymayacağım ve içerisinden Alexander The Great'e aşık olduğum ama bütünleşemediğim bir albüm maalesef. Sabbath Bloody Sabbath daha komple bana göre. Ve ciddi anlamda dünyanın müzikal anlamda harikaları diye bir liste çıkaracak olursam pek düşünmeden ilk 3-5 sıraya yerleştirebileceğim bir şaheser. Hakikaten çok seviyorum anasını satayım bu albümü.

Black Sabbath: 1
    Iron Maiden: 0

Edit: Bu arada listeleri hazırlayın, şampiyon belli olsun, herkes turnuvada duyup sevdiği, hastası olduğu albümleri listeleyecek daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Cluster -- 24 Ekim 2016; 22:57:33 >

• Benim icin de cok keyifli bir turnuvaydi. Bu turnuva vesilesiyle bircok guzel grubu tanima olanagina eristim. Hepinize tesekkurler arkadaslar. Gelecek turnuva icin folk metale benim oyum tahmin edebileceginiz uzere

Final macina gelirsek, her ne kadar Maiden uyelerinin doruk zamanlarinda yapilmis bir album olsa da (ozellikle Bruce) benim de isinamadigim bir album oldu Somewhere in Time. Ancak Sabbath Bloody Sabbath tam anlamiyla bir heavy metal saheseri. Enstrumental kalite cok guzel. Bunu Sabbra Cadabbra'da gorebiliriz. Iommi gitari konusturmus desek yalan olmaz acikcasi. Fluff ise sizi baska boyutlara dogru surukleyen bir parca. Arada acarim eski gunleri hatirlarim. Her ne kadar instrumental bir parca olsa da siz sozleri kendiniz kafanizda yaziyorsunuz. Lyrics'lere gelecek olursak, ben yine Sabbath Bloody Sabbath'in lyricslerini daha basarili buluyorum. Ozzy Osbourne'un inanilmaz sesiyle de lyricsler ayri bir ahenkle dans ediyor resmen. Ha bir de tabii, Spiral Architect diye bir faktor var Black Sabbath albumunde onu da gozden cikaramiyorum Daha fazla uzatmayayim, benim oyum da Black Sabbath'a

Black Sabbath 2
    Iron Maiden 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 25 Ekim 2016; 7:59:06 >

• Black Sabbath 3 Bir çok grubun feyz aldığı bir albüm Sabbath Bloody Sabbath... İnişli çıkışlı ruh halimi çok iyi yansıtan bir albüm
    Iron Maiden'in bu albümü nasıl finale geldi hiç anlamadım daha iyi albümleri vardı ama jüri böyle uygun görmüş.

Yarışma bana bu sefer yeni bir grup katmadı sadece dinlediğim grupların gerçekten daha kaliteli olduğunu farkettim, Rainbow'un Dio'lu albümlerinin şahane olduğunu ve Judas'ın biraz abartılmış olduğunu gördüm.

Yeni yarışma için önerim Prog Metal olabilir Brutalsiz Yeni başkan olarak ise kendimde başkanlık vasfı görmediğim için ve zaman zaman aşırı yoğun olabildiğim için Papa'yı aday gösteriyorum. İnanıyorum ki çok iyi bir başkan olacaktır.

• Yarisma bana cok guzel gruplar ve albumler katti. Accept'i, Pentagram'i, yeniden kesfettim diyebilirim; Mercyful Fate ve King Diamond, Cirith Ungol, Sacred Blade, Crimson Glory, Saints 'n Sinners, Thrown to the Sun, Vengeful Ghoul ise kesfettigim ve memnun kaldigim isimler. Tabii keske hic duymamis ilsaydim dediklerim de oldu Ama aslinda sizin de onerilerinizle ismine ya da turune bakmadan bir bakmam gerektigini ogretti yarisma bana, aslinda biraz progresifi o yuzden istiyorum, bakarsin onu da severim (belki sen de brutal seversin @Maggese?)

Bir sonraki baskan olarak da ben de aslinda @Papa Emeritus III'u istiyordum ama kendisi alamayacagini soyleyince ruhani liderimiz olarak kalacak sanirim bir de .Che. secilmisti, beni oldurup basa gececekti ama banlardan basi kurtaramiyor sanirim

Isterseniz oylamalari ben acmis olayim:

Progresif: 3
    Folk: 1

(Isterse) Papa: 2

• pelerinli kullanıcısına yanıt
    Brutal severim zaten mesele o değil mesele belli bir tarz sınırının olması, forumdan bir arkadaş böyle bir yarışma başlatmıştı 70'lerden prog rock+prog metal+ death prog metal vardı. Yarışma pek uzun soluklu olmamıştı yani... O yüzden sınırı güzel çizmek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Yarisma bana cok guzel gruplar ve albumler katti. Accept'i, Pentagram'i, yeniden kesfettim diyebilirim; Mercyful Fate ve King Diamond, Cirith Ungol, Sacred Blade, Crimson Glory, Saints 'n Sinners, Thrown to the Sun, Vengeful Ghoul ise kesfettigim ve memnun kaldigim isimler. Tabii keske hic duymamis ilsaydim dediklerim de oldu Ama aslinda sizin de onerilerinizle ismine ya da turune bakmadan bir bakmam gerektigini ogretti yarisma bana, aslinda biraz progresifi o yuzden istiyorum, bakarsin onu da severim (belki sen de brutal seversin @Maggese?)

Bir sonraki baskan olarak da ben de aslinda @Papa Emeritus III'u istiyordum ama kendisi alamayacagini soyleyince ruhani liderimiz olarak kalacak sanirim bir de .Che. secilmisti, beni oldurup basa gececekti ama banlardan basi kurtaramiyor sanirim

Isterseniz oylamalari ben acmis olayim:

Progresif: 3
    Folk: 1

(Isterse) Papa: 2

Seni öldürecektim de ben öldüm hacı(hala çaktırmıyoruz) .Che. diyip Papa'ya oy atman da beni sokağın ortasında güldürdü allah da seni güldürsün

Onun dışından ben böyle bir sorumluluğu alamam vakitsizlikten de değil sorumsuzum direk. Şaka yaptık tadında bırakalım

Turnuva cidden bu süreç içerisinde bana güzel duygular yaşattı, yeri geldi güldük yeri geldi atıştık(bobaya selamlar) ama asla pişman etmedi. Keyifliydi ve sonraki yarışmaya katılmayı da çok isterim tabi ki. Ben de progressive olmasını isterim yarışmanın çünkü duygusal olarak çok yoğun bir tür.

Oyuma gelince Sabbath derim. Alexander the great başlı başına efsane bir parça ama karşısındaki albüm tümüyle efsane. Çok da diyecek birşey bulamıyorum açıkçası.

Black Sabbath:4

• Öncelikle,bu yarışma sayesinde Accept'in Judas Priest'in Motörhead'in dinlemediğim şarkılarını keşfettim, Running Wild,Merycful Fate gibi gruplarla tanıştım... Benim için zevkli bir süreç oldu. Umarım,herkes için de zevkli olmuştur bu turnuva. Bundan sonra bir turnuva yapacaksak 2000'li yılların albümleri olabilir mesela. Onun haricinde tür olarak Black Metal hariç her türe açığım...

Albümlere gelecek olursak Black Sabbath'a söylenecek söz yok! Tamam,heavy metal diye bir tür varsa bunda Tony Iommi'nin rifflerinin katkısı çok büyük ama gönlüm Iron Maiden'i oysuz yollamaya razı değil. Steve Harris'e ayıp olur İlk dinlediğim Iron Maiden Şarkısı Olan Wasted Years'ı Sea Of Madness'i Heaven Can Wait'i Alexander the Great'i göz ardı edemem.

Iron Maiden:1

• quote:

Orijinalden alıntı: cowboys_from_hell

Öncelikle,bu yarışma sayesinde Accept'in Judas Priest'in Motörhead'in dinlemediğim şarkılarını keşfettim, Running Wild,Merycful Fate gibi gruplarla tanıştım... Benim için zevkli bir süreç oldu. Umarım,herkes için de zevkli olmuştur bu turnuva. Bundan sonra bir turnuva yapacaksak 2000'li yılların albümleri olabilir mesela. Onun haricinde tür olarak Black Metal hariç her türe açığım...

Albümlere gelecek olursak Black Sabbath'a söylenecek söz yok! Tamam,heavy metal diye bir tür varsa bunda Tony Iommi'nin rifflerinin katkısı çok büyük ama gönlüm Iron Maiden'i oysuz yollamaya razı değil. Steve Harris'e ayıp olur İlk dinlediğim Iron Maiden Şarkısı Olan Wasted Years'ı Sea Of Madness'i Heaven Can Wait'i Alexander the Great'i göz ardı edemem.

Iron Maiden:1

Öncelikle başta Papa yani Oğul'a daha sonra sevgili yöneticimizden, sevgili juri üyelerine çok teşekkür ediyorum, juriliğe girmeden önce takip ettiğim konulardan biriydi, yeri gelir müzik ve albüm önerilerine bu konudan yararlanarak bakıp dinliyordum, daha sonra Oğul aracılığıyla katılma şansım oldu, katıldığım süre içerisinde çok keyif aldım ve Running Wild, Savatage gibi grupları keşfettim daha da güzeli dinlediğim grupların dinlemediğim albümlerini dinleme fırsatım oldu, Oğul'un King Diamond'unu örnek gösterebilirim.

Oylamaya gelirsek eğer Black Sabbath'a karşı sevgi ve saygım sonsuz ama bir Iron Maiden dinleyicisi olarak Somewhere in Time bana göre daha başarılı bir albüm, geçmişte bu albüm hakkında yorumda bulunmuştum. Oylamayı Caught Somewhere in Time şaheseriyle bitiriyorum.

Maiden: 2

Eğer bir sonraki turnuva olacaksa ben oyumu Progressive den yana kullanıyorum.

Ayrıca cowboy hocama da ayrı bir parantez açıyorum müzik zevkini beğendiğim nadir üyelerden biri ama Oğul'un müzik listesini görmüşlüğümden dolayı gitmeden Oğul'a oyumu veriyorum.

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Müzik Zevki olarak ilham verdiysek ne mutlu Müzik zevki zamanla oluşan bir şey ve kümülatif olarak ilerliyor,Aslında Metal müzik dinlemeden önce hiç müzik dinlemezdim. Ortaokulda vh1'da gördüğüm pink floyd,queen,deep purple gibi grupların klipleri tetikledi diyebilirim rock müziğe olan ilgimi.Lise 1'de Metallica,Iron Maiden diye başladık gerisi geldi zaten Sürekli keşfediyorsun kıyıda köşede kalan şeyleri... 20 yaşımdan sonra death metal dinlemeye başladım mesela. Power metal için ;Geçen gün hiç Sabaton dinlemedim deyip diskografilerini indirdim. Gayette beğendim. Onun haricinde klasik müziğide severim(Zaten Nightwish,Haggard,Epica,Therion gibi symphonic metal gruplarını sevdiğim için bünye alışıyor klasik müziğin o kendine has altyapısına...)

• Arkadaşlar teşekkürler, ancak dediğim gibi, maalesef.
  • Başta Nevermore olmak üzere Tool grubunu öneririm. Nevermore gibi bir grup bir daha gelmiyecek ona üzülüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowboys_from_hell

Müzik Zevki olarak ilham verdiysek ne mutlu Müzik zevki zamanla oluşan bir şey ve kümülatif olarak ilerliyor,Aslında Metal müzik dinlemeden önce hiç müzik dinlemezdim. Ortaokulda vh1'da gördüğüm pink floyd,queen,deep purple gibi grupların klipleri tetikledi diyebilirim rock müziğe olan ilgimi.Lise 1'de Metallica,Iron Maiden diye başladık gerisi geldi zaten Sürekli keşfediyorsun kıyıda köşede kalan şeyleri... 20 yaşımdan sonra death metal dinlemeye başladım mesela. Power metal için ;Geçen gün hiç Sabaton dinlemedim deyip diskografilerini indirdim. Gayette beğendim. Onun haricinde klasik müziğide severim(Zaten Nightwish,Haggard,Epica,Therion gibi symphonic metal gruplarını sevdiğim için bünye alışıyor klasik müziğin o kendine has altyapısına...)

Hocam Dimmu Borgir'i seversiniz bence bir deneyin.

Norvec'in bagrindan kopmus bir symhonic black metal grubu daha. Ama cok saglamdirlar. Ozellikle ICS Vortex varkenki zamanlari cok iyiydi. ICS Vortex camiadaki en iyi clean vokaller arasinda ilk 5'e rahat girer. Yukarida paylastigim sarkida da 1:14'de beliriyor.

• 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.