hocam ben marmarada okumuyorum ama rte külliyesinin yanındaki yeni yapılan kyk yurdunda kalıyorum dolayısıyla yurttaki insanların %90ı falan marmaralı bu nedenle yurt arkadaşlarım full marmaralı. hepsi sene içinde tüm kampüsün rte kampüse taşınacağını söylediler. ne zaman olur bilemiyorum ama bu sene baya bi bölüm geçecek sanırım. göztepe kampüsü tamamen boşaltılacak ama . hatta medeniyet üniversitesine devredilecekmiş sanırım oradaki çalışan memur söylemiş < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İİBF 2024 (4. sayfa)
-
-
başıbüyük galiba tıp sağlık bölümlerinin olduğu kampüs. onun hemen yanında rte külliyesi kampüsü var küçük bir yer ama faaliyete geçecek alan aşırı büyük inşaat işi uzun sürer ama belki 5-10 yıl sonra baya büyük bi kampüs olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet başıbüyüke gitmiştim ben arkadaşı görmeye o yüzden sormuştum. inşaat devam ediyordu ama bayası bitmişti
-
Eyvallah hocam sağol.
12800 ile medipol ybs ingilizce burslu geldi
-
Sizde marmara üniversitesi'ni iyice gömmüşsünüz. Ytu yuzde 30 okuyan öğrencilerin ne kadarı için tamamı yuzde yüz olan kontenjanlar açılacak buna dair bir veri yok. Iu ve marmara ingilizce isletme gibi köklü işletmelere cok kotu damgası vurmak akıl tutulması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cardib1 -- 13 Ağustos 2024; 23:51:49 >
Tercih döneminde konunuzu görmüştüm ben de iktisata yerleştim 3311 ile hayırlı olsun ikimize de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcosq -- 14 Ağustos 2024; 13:39:30 >
Hahaha öyle bir kontenjan yok merak etme isteyen tüm %30lar tüm derslerini ingilizce alabilir 1 ders bile Türkçe almayabilir tabi isterse
Hahaha 39 akademik öğretim görevlisi her canı isteyen yüzde 30'luk için sınırsız kontenjan açarsa haberdar edersin. İnsanlara umut satmayın. Hepsi ben zaten yüzde yüze çeviririm mantığı ile girdi akademisyenlerin çoğu zaten Türkçe işletme bölümünün, 15 20 ingilizce akademisyenin bir derse 160 insan mı alacak? Alttan üstten alanlarla 2018'de açılan bir bölümün bu kadar abartılıp parlatılması😂😂😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cardib1 -- 14 Ağustos 2024; 19:37:46 >
Hahahaha %100 ingilizce bu sene 60 kişi önceki senelerde 50 kişi aldı hahahaha saydigin akademisyenler bu 50 kişiliklere mi veriyor ingilizce dersleri hahahah bir şey bilmiyor ama konuşuyorsun iddia ediyorum aksini kanıtlayamazsin %30 ingilizce kazanan herkes isterse tüm derslerini %100 ingilizce alabilir %30 olanlara ayrı bir kontenjan yok dersin genel kontenjanı var onun da dolduğunu görmedim..... Bölüm ve okulla alakali Hiçbir şey bilmediğin ingilizce açılan derslerin %30 olan bölüme kontenjanlı açıldığını söylediğinden belli oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UncleGrndpa -- 14 Ağustos 2024; 19:52:10 >
Yav agalar bu neyin tartismasi ytude %30 giren herkes tam ing okusun sıkıntı yok bence bu marmarayi kotu yapmaz kampus fln değişti düştü marmara siralamasi olabilir yani ceng de cok dustu misal marmara belki 3-4 seneye gene ytuyu geçecek ikisi de hala guzel yerler hayat kisa tartışmayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 14 Ağustos 2024; 22:59:31 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostum arkadaş cevap vermiş ama anladığım kadarıyla algilayabilmen için daha basit anlatılması gerekiyor.
%30 için ayrı bir ders kontenjanı açılmaz. %100 okuyanların seçtiği ders kontenjanının aynısı %30 da okuyanlar için de ders seçim günü sistem üzerinde açılır. Kontenjan demişsin, derslerin büyük çoğunluğu amfi de olduğu için çoğunlukla 250 kişilik kontenjanlar gördüm bu sene. %30 ve %100'ün toplam kontenjanı 160 ediyor zaten, sence burada kontenjan sıkıntısı olabilir mi? Ayrıca %30'da okuyan cogu kisi tum deslerini ingilizce almak istemiyor. Ha yok bana veri lazım ben hâlâ algılayamıyorum diyorsan kendimi örnek verebilirim, %30'da okuyan birisi olarak bu sene aldığım tüm dersler İngilizceydi. Daha da basitleştirirsem %100 okuyan arkadaslarimla dersliginden akademisyenine kadar aynıydı.
2018 de açılan bolum %100 ingilizce olanı, %30 ingilizce zaten hep vardı.
Son olarak kimse burada marmara işletmeyi kötülemiyor, kuyruk acısı çekmene gerek yok. Kotulenen nokta marmara üniversitesinin kendisi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hayirli olsun hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kanka bilmediğin konuya bu kadar rahat nasıl yorum yapabiliyorsun hahahaha
@Manyofobi00 kankacım yukarıda arkadaşlar da gayet net açıklamış hatta marmarada hazırlık okuyup myp ile ytü'ye yatay geçiş yapmak gerçekten fena bir fikir değil. hem hazırlıkta marmara'yı da kendince tartıp fikir edinebilirsin, duruma göre marmara'dan devam edersin.
evet üstüne basa basa söyleyelim, ders seçim sisteminde %30 ve %100'ler için ayrı ayrı açılan kontenjan olmuyor.
örneğin x dersinin ingilizcesi 150 kontenjan türkçesi 100 kontenjan açılıyor. %100 ingilizcelerin ekranında sadece 150 kontenjanlık akademisyenin dersi gözüküyor, %30'larda ikisi de gözüküyor.
ha eğer ki kontenjan dolarsa, ki iibf fakültesinin derslik problemi olmadığı için çok yaşanmıyor bu konu: aynı gün içinde bölümü arayıp dersi alamadığını söylersen 5 kişilik ekstra kontenjan açılıyor ve yine alabiliyorsun.
ama ben her türlü %30'un daha avantajlı olduğunu, bazı derslerin anadilde verilmesinin çok daha verimli olabildiğini, dersi veren akademisyenlerden dersi türkçe açanın çok daha iyi olabildiğini düşünüyorum. bu nedenle olası bir memnuniyetsizliğinde direkt yatay yapmanı öneririm, ytü şu anki aşamada hiçbir şekilde üzmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X