Şimdi Ara

iibf okuyorum sonum hurdacilik olucak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
4.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ilkay1244

İyi üniversitede de okuyorsan o bölüm sıkıntılı 90+ kanalına girip yıldız teknik siyaset bilimi okuyan çocuğun durumuna bakabilirsin.

Herkes lisans tercihi yapıyor kimse demiyor önlisans gideyim staj göreyim bir sektöre ara eleman yetiştiren bölümden mezun olayım şu zamanda en iyisi myo

Özetle size bir iş alanı açmayacak staj imkanı olmayan bölümlere gitmeyin mezuniyet sonrası çok sıkıntı olur. 4 yıl 2 tane mesleki bölüm oku 2 yerde staj yapmış olarak mezun olırsın iki alanda iş arama durumun olur
    Ben bütün bunların farkındayım iş kaygım olsaydı dediğiniz gibi MYO veya Belediyelerin meslek edindirme kurslarına katılırdım veya bunlara gerek kalmadan da çalışma hayatına başlayabilirdim. Ben üniversiteye meslek edindirme kursu veya işkur olarak bakmıyorum. Eğitim almak istiyorum.

Zaten herkes aynı tavsiyeyi veriyor okuma ben okudum pişmanım okuyup ne olacaksın o zaman 2 yıllık gir kendin bitir? Çocuğunu kardeşini gönder veya kendin git mezuna kalmak yerine?(bunları sizin için demiyorum genel)

Ön Lisans istemiyorum, ara eleman olmak istemiyorum isteseydim zaten meslek lisesi mezunuyum daha okul bitmeden bile staj yerimde kalıp devam edebilirdim böyle yapan arkadaşlarım da oldu şuan çalışıyorlar hatta inanır mısınız iyi konuma gelen bile oldu ara eleman dediğim de muhasebe yani masa başı çalışıyorlar. Turizm lisesi mezunu tanıdığım 4k ile işe başladı mesela kendini geliştirdi daha okulu bu sene bitti. İş bulmayı sıkıntı olarak görmüyorum anlayacağınız.

Gideceğim üni de dandik zaten 300kdan girdim(özel okul değil). Ama ben bu alanda yine de şansımı denemek istiyorum potansiyelimi en iyi ortaya koyabileceğim alan olduğunu düşünüyorum. Oldu ya başaramadım seneye Hacettepe, Yıldız Teknik gibi kalburüstü okulların sözel bölümlerine MYP ile geçiş yaparım.

Bitirdikten sonra veya okurken "devlet bize iş versin" "atanamıyoruz" "5 yıl okudum açım keşke çöpçü olsaydım" diye ağlamayacağım. Bile bile giriyorum bu yola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 4 Eylül 2019; 14:36:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Ben de iibf okuyorum, hem de siyaset Hurdacılıkta iyi para var diyolar, kendimi geliştirmeye çalışcam.
    hocam ciddi mi siz nereyi yazdınız
  • Bilkent siyasetteyim. Size de konuda ondan yardımcı olmaya çalışmıştım Konunuz vardı yanlış mı yaptım siyaset yazdım diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Bilkent siyasetteyim. Size de konuda ondan yardımcı olmaya çalışmıştım Konunuz vardı yanlış mı yaptım siyaset yazdım diye
    Evet hocam sizi hatırlıyorum ama hangi bölümde olduğunuzu bilmiyordum veya önceden yazdıysanız hatırlaymaadım o yüzden sordum
  • Yok yazmamıştım hocam zaten, sadece siyaset-uluslararası ya da sosyoloji falan gibi başlıklar görünce direk atlıyorum benzer isteklerim olduğu için
  • josetti sever bu tarz konuları 1 ay da bunu uplar şimdi bulmuş bi dumlupınar kamu mezunu aferin sana

• 4 yıl önce bölüme başlamış forum kullanıcıları şimdi gelip bizi bilgilendirseler ne güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iibf pişmanlık falan değildir. hatta çok fazla mezun vermesi handikap değildir. taşrada iibf okuyup arkasından bölümü zar zor geçersen, dil bilmezsen,spk lisansı almazsan,ms office bilmezsen,dil bilmezsen,staj yapmazsan maalesef iş bulamazsın. trde boun bilkent odtü itü galatasaray koç sabancı özyeğin tobb yeditepe bilgi tarzı yerlerde okuyup kendinizi geliştirirseniz işiniz hazır.

taşrada iibf okuyup aylık 5-6k para harcamak yerine istanbul ya da ankarada kalıp yeditepe,tobba aylık 7-8k vermek çok daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C4D7E9EE -- 3 Temmuz 2023; 18:51:17 >
  • Konu sahibi iibf de bile okumuyor hatta pişman olmuş iktisat okumadığına , marmara ekomometri okumuş şuan 300k ile alıyor yani 4 ayt mat neti. Senin dediklerine ek olarak ben ytü marmara hacettepenin de işletme iktisat bölimlerinin işsiz kaldığını düşünmüyorum iş fazla çünkü birsürü alan var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 3 Temmuz 2023; 1:1:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.