Şimdi Ara

iibf okuyorum sonum hurdacilik olucak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam iktisata iç yatay geçiş yapma şansınız yok mu? Marmara iktisat mezununun gene bir şansı var da ekonometri direkt çöp.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    2.0 gano istiyorlar benim 1.9 küsürlerde olmasi lazim
    bölüm başkani iktisat ile çok farkiniz yok demişti ama gelde bunu şirketlere anlat
    en çok üzüldüğümde zamaninda 150bin siralamasi olan yer şuan 300 bin olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 3 Eylül 2019; 16:34:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

bölüm başkani iktisat ile çok farkiniz yok demişti ama gelde bunu şirketlere anlat
    seni üzmek istemem ama bir ekonometri mezunu 1250 lira askeri ücretin altında ücret istese bile iş bulamıyor ne yap ne et puan ile geçiş yap ortak dersleri saydır bu iktisat olur işletme olur herhangi ortak dersin olduğu iibf bölümüne geç.
    +90youtube
    Alanında iş bulamayanlar: Ekonometrist
    https://www.youtube.com/watch?v=bZNJGAn086Y

• Ilkay1244 I kullanıcısına yanıt
    bunu görmüştüm adama üzüldüm açikcasi 2 senedir avmlerde part time olarak çaliştim az çok kabarik cvye sahibim en kötü plazada çalişirim artik
    2 gano yapsam geçiş yapabilirim ama artik burdan toparlayamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 3 Eylül 2019; 16:44:53 >
  • quote:

Hocam teorik olarak farklı olmasalar da işverenlerin gözünde fark var doğal olarak, çünkü öğrenci kalitesi farklı. Marmara ingilizce iktisat 73k ile kapatıyor ekonometri 300k ile. Tavan sıralamalara gelirsek marmara iktisata 24k ile giren var ekonometride ise 140k. Yani sizin gibi bir iki kişi Türkçe iktisat tutmasına rağmen ekonometri seçiyor, ama onun dışında ekonometri iktisat kazanamayanların gittiği bölüm.
    Ganonuzu yükseltip iktisata geçmenizi öneririm

• Benim arkadaşım ordu üniversitesi iktisat mezunu.kpssden 85,4 puan alarak kırıkkale MKE ye yerleşti 4900 tl maaş alıyor düz memur olarak.tamamen kafayı kullanmak mesele.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    kpss de bitmiyor ki hocam daha bunun mülakatı olmasi lazim
  • Hurdacılığı espri maiyetinde söylediniz sanırım. Ama bir inceleyin. Hurdacıların aylık kazancı bu ülkedeki değme mühendisin maaşını kaça katlar. En kötüsünün altında range vardır. ;)

• quote:

kpss de bitmiyor ki hocam daha bunun mülakatı olmasi lazim
    Mülakata falan girmedi,direkt ösym üzerinden merkezi sistemle yerleşti ve göreve başladı.bende tcdd ye atandım direkt kpss puanımla.herhangi bir mülakata görüşmeye vs girmedim.

• hiç öyle düşünme 4 tane dil öğren ve sürekli staj yap kitap oku bence iş bulursun

Kpss-B ile atandınız herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerviax

Kpss-B ile atandınız herhalde
    Evet b grubu olarak geçiyor

kpss b lise mezunları giriyor doğru mudur hocam
  • Sadece lise mezunları girmiyor.Ön lisans,lisans ve ortaöğretim diye ayrılıyor en çok kadro lisans mezunlarına ayrılıyor bunun içinde de en çok iibf ve sağlık bölümlerinden atamalar oluyor. +85 alırsan atanma ihtimalin fazla olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerviax -- 4 Eylül 2019; 9:35:59 >
  • Geri dönüşümdeki para başka nerede var? Memlekette vadesiz çalışan birkaç sektörden biri.

• ben de iibf yazdım bölümün dersleri çok ilgimi çekti tamamen zevkine hem de uzaklaşmaya ihtiyacım vardı 21k sözel yerine 300k eadan tercih ettim Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

iyi senaryo: ortalama kasıp iyi okullara geçiş yaparım veya çift anadal denerim
    orta senaryo: merkezi yatay geçişle hacettepe iletişime geçerim
    kötü senaryo: hazırlığı atlayamadığım için geçişler iptal :D Askeri okula girmeyi denerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 4 Eylül 2019; 13:9:29 >
  • Ha bir de iibf okuyanların hukukla çap yapma şansı var mı? Siz okuyorsunuz bilginiz vardır muhtemelen
  • Bizim okulda 3.5 ortalama yapmak olazimmiş çap için

• Ben de iibf okuyorum, hem de siyaset Hurdacılıkta iyi para var diyolar, kendimi geliştirmeye çalışcam.
  • İyi üniversitede de okuyorsan o bölüm sıkıntılı 90+ kanalına girip yıldız teknik siyaset bilimi okuyan çocuğun durumuna bakabilirsin.

Herkes lisans tercihi yapıyor kimse demiyor önlisans gideyim staj göreyim bir sektöre ara eleman yetiştiren bölümden mezun olayım şu zamanda en iyisi myo

Özetle size bir iş alanı açmayacak staj imkanı olmayan bölümlere gitmeyin mezuniyet sonrası çok sıkıntı olur. 4 yıl 2 tane mesleki bölüm oku 2 yerde staj yapmış olarak mezun olırsın iki alanda iş arama durumun olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilkay1244 -- 4 Eylül 2019; 14:2:4 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.