Şimdi Ara

İki adet bilgisayarda aynı anda aynı sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İki adet bilgisayar, biri MSI laptop, diğeri Asus netbook. İkisinde de 1 hafta ara ile aynı sorun meydana geldi. Power tuşuna basıldıktan sonra hiçbir şekilde ekrana bir şey gelmiyor ve açılmıyor aletler. Her iki bilgisayarın ortak noktaları ikisinde de Windows 7 kurulu idi ve ikisinde de Norton 2010 Internet Securty programı var idi. Arıza anakart arızasına benziyor ama her iki bilgisayarda da hemen hemen aynı zamanlarda aynı sorunun olması oldukça garip geldi. Eğer anakart arızası değil ise, bios problemi gibi görünüyor. Biosa da tek etki edebilecek ortak yazılım Norton. Sadece büyük bir rastlantı mı, yoksa Norton un neden olduğu bir sorun mu bilemedim. Sorunla karşılaşan var ise paylaşabilirse sevinirim.

• Evinizde yada iş yerinizde artık nerde kullaniyorsaniz ayni tip hata benim aklima norton u degilde elektrik sorununu getirir... Aşırı voltaj dalgalanmasinda adaptorleriniz gidebilir yada anakartlariniz ve uzerinde bulunan parcalar bozulabilir.
  • Olay Exeter arkadaşımızın dediği gibi olmuştur, ama burada anakartı koruması gereken adaptörlerin nasıl sağlam olduğunu sorgulamamız gerekmezmi .

Bilgisayarlar söküldümü? (dışarıdan bir kişi tarafından son zamanlarda müdahale varmı)
  • Bilgisayarlar sökülmedi hayır. İşin tuhaf tarafı dün gece aynı arıza ile karşılaştığım NetBook, hiçbir şekilde uzun süredir elektriğe bağlanmadı. Kendi şarjı ile çalışıyordu. Elektrik voltaj sorunu olsa evdeki masaüstü bilgisayarda da benzer bir iki sorun ile karşılaşmış olmam gerekirdi.

MSI laptop da Nvidia çipset var ve AMD tabanlı ve Nvidia çipsetli bilgisayarlarda sık görülen bir sorunmuş bu. Ama aynı sorunun Asus NetBook da tekrarlaması garip geldi ve tek ortak yanları norton internet securty olduğu için de aklıma nortonun koruyamaması ve bios uçuran bir virüsün girmiş olabileceği ihtimali geldi ama düşününce çok da saçma geliyor. Bu denli basit bir virüsü kaçırmasının pek ihtimal dahilinde olacağını düşünmüyorum. Evde tek sağlam kalan bilgisayar da Kaspersky ile korunuyor. Buyur buradan yak! Aklıma birşey gelmiyor. İki bilgisayarı da servise göndermekten başka çare yok gibi görünüyor.

• peki sistem kurmayı denedinizmi ikisindede aynı işletim sistemi yüklü diyorsunuz ya boot ekranına gelmiyormu pcler
  • masaüstündeki psu sağlamsa voltaj dalgalanmasını kısmen absorve edebilir. uzun süredir biosu uçuran viruse rastlamamıştım. servis sonucunda ne cıkacak bakalım
  • Boot edemiyor ki her iki pc de. Boot ekranına düşsem gerisi kolay zaten. Sorun power tuşuna basınca fan çalışıyor, ışıklar yanıyor ama tık yok. HD ışıklarında hiç hareket olmuyor. Yani ilk boot ekranına bile düşmüyor aletler.

Masaüstünün PSU su sağlam evet. Fakat voltaj dalgalanmasından olsa, aletlerin biri hiç şarja bile takılmadan, kendi şarjı ile kullanılırken verdi bu hatayı. gayet sorunsuz kullanıldı, kapatıldı, ertesi gün açılmadı bir daha. Sanırım iki aletinde aynı problemi, 1 hafta ara ile vermesi rastlantı olsa gerek. Bakalım artık, göndereceğim her ikisini de servise, bağımsız olarak ne sonuç açıkacak iki servisten çok merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.