Şimdi Ara

iki ayrı hat üzerinden network kurmak istiyorum, sorunu çözdüm işte çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cafemde makinelerin bazılarının webcamleri var ve görüntülü çet olayına girince bundan tüm diğer makineler etkileniyor, bu yüzden ikinci bir hat alıp webcamli makinelerin bu hat üzerinden internete bağlanmalarını istiyorum, ama aynı zamanda network üzerinden oyunda oynandığından, tüm makinelerin birbirini görmesinide istiyorum. bunu bir server olmadan sadece modemlerle başabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkk -- 24 Aralık 2006; 3:00:25 >

• 4 portu bir router modem alıp deneyebilirsin. Bu iki makine buradan bağlanıp internete girer diğer boş porta da diğer modemin portuna bağlarsın.
  • her makinayı aynı ağa sokarsınız, internete 2. hattan çıkmasını istediğiniz makinaların default gateway ini 2. adsl modemi olarak belirlerseniz olması lazım gibime gelio :)
  • aslında 2.hat almaya gerek yok netlimiter gibi programlar kurup webcamli masaların internet hızını sınırlarsın netlimiter bu işi yapıyor diye biliyorum
  • modemlerimden biri 3com vede gateway'i 192.168.1.1 diğeri quake idi onun ayarını ise ben kendim 192.168.2.1 yaptım vede aynı switche bağladım ama maalesef iki makine birbirini görmedi.
  • arkadaşlar ben sorunu çözdüm, ilerde böyle bir sorunla karşılacak olanlar için buyrun çözüm yolum:

iki ayrı modemim gateway adreslerini sırasıyla 192.168.1.1 vede 192.168.1.2 yaptım böylelikle networkümdeki makineler iki farklı modem üzerinde nete ulaşıp aynı network içerisinde rahatlıkla oyun oynayabiliyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arkk

arkadaşlar ben sorunu çözdüm, ilerde böyle bir sorunla karşılacak olanlar için buyrun çözüm yolum:

iki ayrı modemim gateway adreslerini sırasıyla 192.168.1.1 vede 192.168.1.2 yaptım böylelikle networkümdeki makineler iki farklı modem üzerinde nete ulaşıp aynı network içerisinde rahatlıkla oyun oynayabiliyorlar.

üzgünüm ama bu yaptığınızla sorunu çözmüş olmuyorsunuz bence.
    yaptığınız işlem internet trafigini rahatlatmaz, makineler açılışta hangi modemden ip alırsa onun üzerinden internete çıkarlar ve 2. modeminize herhangi bi tcp/ip konf. talebi gelmezse boş yere takmış olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten amacımda tam olarak bu idi. iki hattımın birini net üzerinden oyun oynayan arkadaşlara tahsis etmek, diğerini ise chat webcam download gibi uygulamaları kullanan makinelere tahsis etmek.
  • iletişim sorunu yaşıyoruz sanırm :)
    neyse işiniz hallolmuşsa ne mutlu size...
  • quote:

arkadaşlar ben sorunu çözdüm, ilerde böyle bir sorunla karşılacak olanlar için buyrun çözüm yolum:

Aslında son noktaya kadar doğru yapmışsın.
    ANCAK: Makinaları modemlere bölmek istiyorsan "Gateway Adress" Varsayılan Ağ Geçidini bir kısım makinada 192.168.1.1 bir kısım makinada 192.168.1.2 yapmalısın. Aksi halde her zaman makinalar internete çıkarken 1 modemine bakar. Diğeri uyur. Trafik sıkıştığında 2 modemi uyanır ve çıkışı sağlar. Çünkü TCP/IP mantığında ilk bakılan her zaman küçük değer olur. Buda sistemi yavaşlatır. Çünkü her iki modem aynı cevabı verir. Makinalar bunu çözene kadar zaman kaybolur.

• quote:

modemlerimden biri 3com vede gateway'i 192.168.1.1 diğeri quake idi onun ayarını ise ben kendim 192.168.2.1 yaptım vede aynı switche bağladım ama maalesef iki makine birbirini görmedi.

subnet mask'i bu durumda 255.255.0.0 yapmalıydın sanırım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.