Şimdi Ara

İki Bölüm Arasında Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar makine mühendisliği öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri bilgisayara bi ilgim var. Ayrıca lisede yönetim bilişim sistemleri bölümüde dikkatimi çekiyordu. Eğer tmden iyi bir puan yapsaydım bu bölüme gidecektim. Yada sayısaldan az daha iyi yapsam billgisayar mühendisliğine gidecektim. Sizce açıktan bilgisayar programcılığı mı okumalıyım yoksa yönetim bilişim sistemleri mi? hangisi daha yararlı olur benim için?

• hocam, eğer bilişim ile ilgili bir sektörde çalışma istek veya ihtimal varsa her iki bölümde de okunabilir. sonrasında sizin de tahmin edeceğiniz gibi bu konularda kendinizi geliştirmeniz önemli. ama bana sorarsanız ben yönetim bilişim sistemleri okumanızı tavsiye ederim.

öncelikle ne olursa olsun bir lisans diplomanız daha olur ve bölüm yeni olduğundan şimdilik mezun sayısı çok yok. ayrıca bilişim sistemlerine ilave olarak yönetim ile ilgili dersler de alacağınızdan belki ilerleyen yıllarda yöneticilik vs. vasıflarınızın gelişmesine, bu konularla ilgili yükseklisans vs. yapma durumunuz olursa yine bir adım öne çıkmanıza imkan verebilir.

ben bu yıl yönetim bilişim sistemleri 2. sınıf öğrencisiyim. geçen sene ağırlıklı olarak işletme ve iktisat bölümlerinin derslerini aldık. bildiğim kadarıyla bu yıl yavaş yavaş bilişim ve yönetim ile ilgili dersleri almaya başlayacağız. bakalım neler olacak.

unutmadan şu detayı da vereyim size; yaşım 34 ve bu bölümü 2. üniversite kapsamında tamamen keyfi okuyorum. kpss'de alım var mı? bu bölümden mezun olursam ilave avantaj sağlar mı? gibi soruların cevabı maalesef bende yok. ama bunların haricinde bölümle ilgili sorularınız olursa bilgim dahilinde zevkle cevaplarım.

selamlar.

• the_wind222 T kullanıcısına yanıt
    sınavları nasıl çok zorlayıcı oluyor mu ? hem makineyi hem ybsyi beraber götürebilir miyim acaba. bu arada uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleven12

sınavları nasıl çok zorlayıcı oluyor mu ? hem makineyi hem ybsyi beraber götürebilir miyim acaba. bu arada uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim :)

rica ederim. faydam oluyorsa ne mutlu bana.

sınavların zorlayıcılığı ya da buna derslerin zorluğu diyelim; aslında sizin bilgi ve ilgi alanınıza göre değişir. mesela derslerin içerisinde matematik var. mühendislik kazanıp okuduğunuza göre matematikle ilgili çok bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. neler varmış diye şöyle bir bakıp, geçmiş senelerde çıkan soruları inceleyip çözerseniz zaten işi bitirirsiniz. yani çok fazla efor sarf edeceğinizi düşünmüyorum. ama öyle dersler var ki daha önce hiç görmediğiniz ve bilmediğiniz. buna örnek olarak; muhasebe, hukuk gibi dersleri örnek verebilirim. bu derslere özellikle vakit ayırıp çalışmanız gerekir. örnek verdiğim derslerden biri olan muhasebenin mantığını mutlaka kavramak gerekiyor. mantığı bir kere kavrarsanız gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir. bir de şöyle durumlar var; "yeni iletişim teknolojileri" isimli bir ders var. dersin içeriği güncel bilişim konuları olduğundan (yeni teknolojiler, iletişim ağları/sistemleri, sosyal medya vs.) hem kolay hem de keyifli. ama sınav sırf zor olsun diye atıyorum; facebook'un kuruluş yılını soruyorlar. ya da bir şeyin tarihini soruyorlar. yani soruların bazıları direk ezber bilgi gerektiriyor. ha soruların tamamı mı böyle? elbette değil, gözünüz korkmasın. ama istiyorlar ki kitabı okumuş olun. ha tabi bir de haliyle 100 alamıyorsunuz. şahsen bu durum benim umrumda bile değil.

iki bölümü birden götürebilir miyim sorusunun cevabını ancak siz verebilirsiniz. çalışma şekliniz, kapasiteniz vs. hepsi önemli. ben sınava 1 ay kala her gün düzenli çalışıp tüm derslerimi verip geçtim. eğer bu şekilde çalışmasaydım alttan dersim kalırdı diye tahmin ediyorum. bilmiyorum belki de kalmazdı. farklı örnek olarak; eşim de benimle beraber heves edip ilgisinin de olduğu sosyoloji bölümünü okumaya karar verdi. o sınavdan bir hafta önce akşamları 1-2 saat ve düzensiz bakarak tüm derslerinde başarılı oldu. benim gibi çalışsa büyük ihtimalle derece yapardı. işte alın size iki örnek :) aöf sistemi çok değişti. artık eskisi gibi bir gün önceden çıkmış sorulara bakar geçerim işi bitti. mutlaka çalışmak gerekiyor.

şimdi ben soruyorum ikisini birden yapabilir misiniz? :) isterseniz elbette yaparsınız. neden yapamayasınız.

• Ybs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_wind222

quote:

Orijinalden alıntı: cleven12

rica ederim. faydam oluyorsa ne mutlu bana.

sınavların zorlayıcılığı ya da buna derslerin zorluğu diyelim; aslında sizin bilgi ve ilgi alanınıza göre değişir. mesela derslerin içerisinde matematik var. mühendislik kazanıp okuduğunuza göre matematikle ilgili çok bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. neler varmış diye şöyle bir bakıp, geçmiş senelerde çıkan soruları inceleyip çözerseniz zaten işi bitirirsiniz. yani çok fazla efor sarf edeceğinizi düşünmüyorum. ama öyle dersler var ki daha önce hiç görmediğiniz ve bilmediğiniz. buna örnek olarak; muhasebe, hukuk gibi dersleri örnek verebilirim. bu derslere özellikle vakit ayırıp çalışmanız gerekir. örnek verdiğim derslerden biri olan muhasebenin mantığını mutlaka kavramak gerekiyor. mantığı bir kere kavrarsanız gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir. bir de şöyle durumlar var; "yeni iletişim teknolojileri" isimli bir ders var. dersin içeriği güncel bilişim konuları olduğundan (yeni teknolojiler, iletişim ağları/sistemleri, sosyal medya vs.) hem kolay hem de keyifli. ama sınav sırf zor olsun diye atıyorum; facebook'un kuruluş yılını soruyorlar. ya da bir şeyin tarihini soruyorlar. yani soruların bazıları direk ezber bilgi gerektiriyor. ha soruların tamamı mı böyle? elbette değil, gözünüz korkmasın. ama istiyorlar ki kitabı okumuş olun. ha tabi bir de haliyle 100 alamıyorsunuz. şahsen bu durum benim umrumda bile değil.

iki bölümü birden götürebilir miyim sorusunun cevabını ancak siz verebilirsiniz. çalışma şekliniz, kapasiteniz vs. hepsi önemli. ben sınava 1 ay kala her gün düzenli çalışıp tüm derslerimi verip geçtim. eğer bu şekilde çalışmasaydım alttan dersim kalırdı diye tahmin ediyorum. bilmiyorum belki de kalmazdı. farklı örnek olarak; eşim de benimle beraber heves edip ilgisinin de olduğu sosyoloji bölümünü okumaya karar verdi. o sınavdan bir hafta önce akşamları 1-2 saat ve düzensiz bakarak tüm derslerinde başarılı oldu. benim gibi çalışsa büyük ihtimalle derece yapardı. işte alın size iki örnek :) aöf sistemi çok değişti. artık eskisi gibi bir gün önceden çıkmış sorulara bakar geçerim işi bitti. mutlaka çalışmak gerekiyor.

şimdi ben soruyorum ikisini birden yapabilir misiniz? :) isterseniz elbette yaparsınız. neden yapamayasınız.

çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 LG arasında kaldım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.