Şimdi Ara

İki dizel araç arasında kararsız kaldım lütfen acil yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, bu işleri aceleye getirmemek lazım biliyorum ama şu an sizlerin yardımıyla çabuk karar vermem lazım. Önceliklerimizi göz önünde bulundurarak seçenekleri 2 ye indirdim ve bu ikisi arasında bir seçim yapmak istiyorum. 2. el Seat Cordoba 1.4 TDI ile Ford Focus 1.8 TDCI arasında kaldım. İki otomobilide internetten elimden geldiğince araştırdım fakat kullanma fırsatım olmadı. Aralarında yaklaşık 2000 ytl fark var, yani Seat 22.000 ytl, Ford ise 24.000 ytl civarında. Seat 1.4 3 silindir motorunun vermiş olduğu ekonomiyle ön plana çıkıyor (fiyatına göre donanım ve iç tasarım olarak beni hiç tatmin etmedi) , Ford ise 1.8 motorunun gücüne ilaveten kalitesiyle ve daha ferah iç mekanıyla. Şimdi aklıma takılan asıl mesele Ford' un 1.8 TDCI motoru ne kadar ekonomik (uzun yolda ortalama kullanımla 1 depoyla kaç km menzili var?) , 23 - 24.000 ytl fiyatı hak eder mi? Benim gönlüme yatan Ford fakat sonuçta son kararı babam verecek o da ekonomik olmasını ve geniş bagajı ön planda tutuyor. Fazla uzattım farkındayım toparlamak gerekirse, Seat Cordoba 1.4 TDI mi? verdiğim paranın hakkını daha çok verir, yoksa Ford Focus 1.8 TDCI mi? Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var, lütfen bilgilerinizi ve tecrübelerinizi esirgemeyiniz. Teşekkür ederim, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihr1 -- 17 Nisan 2006; 13:06:14 >

• bence focus 1.8 tdci. ortlalama tüketim 6.6 lt civarı biraz fazla tabi seata göre ama o araçta gaza basmaya korkarsın. süper atak bir araba. gerçekten 1.8 tdci çok başarılı bir motor. ayrıca focus ta cordaban daha iyidir. ben focus derim.
  • focus bence , yol tutusu süper atak bir araba motoru cok ii seattan daha kaliteli daha ne olsun ki ?
  • Dostum
    eğer 22 000 ytl yi gozden cıkardıysan Opel e bak derim.
    arabalardan anlamam ama alacaksan Alman arabası alacaksın.
    seceneklerine Opel dizeli de koy derim.
    ben corsa 1.3 CDTI kullanıyorum. gayet memnunum. yakıt tuketimi super, fiyatlar senin istedigin seviyede.
    ama opellerin direksiyonlarında uretim hatası var ona kesin baktırtmak gerekiyor... zaten 1 gunde yenisini takıyorlar.
  • focus ne arabası ? amerikan mı sanıyorsun bu bildiğimiz focusları
  • ingiliz olmasın
    henry ford filan
    iktisat okuyanlar bilir hani su ilk seri uretimi yapan herif
    pek almana benzemiyor du....
  • geçen sayılarından biride auto show dergisinde focuslarda kullanılan tdci motorların sorunlu olduğu yazıyordu onun yerine DI lerinin seçilmesi gerektiğini yazmışlardı...
  • ford 1 dk bile düşünme al (seçenekler için diyorum )
  • COK ZOR BİR KARAR OLACAK FORD UN TİPİ HİÇ HOSUMA GİTMİYOR SEAT İN ONDAN İLERİ GERİ KALIR YANI YOK
    İKİSİDE KALİTELİ BEN OLSAM FORD DERDİM YİNEDE
  • henry ford irlanda asıllı amerikan vatandaşıdır.

fordun orijini amerikadır ingiliz değil.

ford usa ve ford europe diye bağımsız 2 birime ayrılmıştır.

bizm burda kullandığımız araçlar ford europe tarafından üretilmektedir.

hiç duydunuz mu bilmem ama alman ford ve amerikan ford diye 2 kavram kullanılır. işte alman ford kavramı burdan gelmektedir.
  • cordoba ile focus karşılaştırılmaz.

hertürlü focus üstün.
  • alysentr
    bi konuda haklısın adam amerikalıydı....

tarih dersi icin teskkur eder tarih konusundaki derin bilginden dolayı kutlarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keynes666

alysentr
    bi konuda haklısın adam amerikalıydı....

tarih dersi icin teskkur eder tarih konusundaki derin bilginden dolayı kutlarım.

rica ederim
  • alysentr i dinle derim....

focusun bence tek eksiği zincir triger bunun dşında bende çok araştırdım menun kalınmayacak bir araç değil. hatta artsı çok
    birde %10 koç indirimi yaptırırsan değmeyin keyfime...

ayrıca cordoba beşiktaşın kalecisi değilmiydi ne zaman 4 tekerlek taktılar ona ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

alysentr i dinle derim....

focusun bence tek eksiği zincir triger bunun dşında bende çok araştırdım menun kalınmayacak bir araç değil. hatta artsı çok
    birde %10 koç indirimi yaptırırsan değmeyin keyfime...

ayrıca cordoba beşiktaşın kalecisi değilmiydi ne zaman 4 tekerlek taktılar ona ...

ayrıca cordoba beşiktaşın kalecisi değilmiydi ne zaman 4 tekerlek taktılar ona

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konyalı alli -- 17 Nisan 2006; 14:26:11 >

• doğru serkes haklısın

servise sordum zincir yok kayış var dedi.

ama bence çokda önemli bir eksik değil. kayışda olsa min 100000 km dayanır dedi servis
  • Eyvallah beyler, az önce yazdığınız yorumları babama okuttum. Sanırım Ford almaya ikna ettim, sizlerin sayesinde tabi ki İnşallah araç babamın beklentilerini karşılarda daha sonradan ensemize tokat yeme ihtimalini ortadan kaldırır Yorum yazan herkese teşekkür ederim...
  • Evet iki ford arasında dağlar kadar fark var.Amerikada da focus var ama kasası farklı

www.fordvehicles.com/cars fiyatlarına da bakın biraz şaşırın

quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

henry ford irlanda asıllı amerikan vatandaşıdır.

fordun orijini amerikadır ingiliz değil.

ford usa ve ford europe diye bağımsız 2 birime ayrılmıştır.

bizm burda kullandığımız araçlar ford europe tarafından üretilmektedir.

hiç duydunuz mu bilmem ama alman ford ve amerikan ford diye 2 kavram kullanılır. işte alman ford kavramı burdan gelmektedir.

• alysentr bu işide anlının akıyla başardın.(kulübe 1 üye daha ...)

sıradaki gelsin lütfen...
  • inşallah temiz bir focus bulursun ve tadını çıkartırsın meraka etme focus yüzünü kara çıkarmazz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.