iki adet dizüstü bilgisayarımız var ve ikisindede wireles var ama biz bir türlü bu ikisini kablosuz olarak konuşturamadık.. bunu bir yolu var mı yoksa illaki router felan mı gerekiyor saygılar
kablosuzda boyle bisi denemedim ama mantik su her ikisinede aynı segmentten ip vereceksin ornegin;
1. pc icin ip: 192.168.1.1 2. pc icin ip: 192.168.1.2
her ikisi icinde subnetmask 255.255.255.0 olsun
opsiyonel secenek :internete cıkabilecegin bir wireless modem varsa onun ip sinide default gateway e yazacaksın.
sonucları bildirirsen sevinirim
evet gerekiyor.
Eğer amacın sadece iki makinayı birbirine bağlamaksa yani internete çıkmayacaksan;
öncelikle bu iki makinanın da aynı workgroup'a üye olması gerekiyor.
Sonra IP adreslerinin ve subnet maskların bir önceki örnekteki gibi yada benzer şekilde ayarlanmış olması gerekir.
Daha sonra makinaların kablosuz özelliklerini ayarlaman gerekli. İki makinada da "ad-hoc" mode seçili olmalıdır. Diğer kablosuz özelliklerinin de aynı olup olmadığına dikkat etmeyi unutma.
Her iki makinaya da aynı SSID'yi yazmalısın (tıpkı iki makinanın da aynı workgroup ortamında olması gibi) ayrıca iki makina da transmit için aynı kanalı kullanıyor olmalı.
Bu ayarlarla bağlanması gerekir.
Saygılar
Eğer bir acces point veya wireless modemin yoksa sadece laptopları birbirine bağlamak istiyorsan, ben daha önce açıklamıştım Ad-Hoc diye aratırsan bulursun.
cevaplar için teşekkürler nasıl olabilecegi konusunda bir fikir sahibi oldum lakin ikinci makina ben daha test edemeden gitti..burda özürdileyerk bi şeyi daha belirteyim soruyu sorerken unutmuşum makinalardan biri powerbook g4 macosx 10..4.4 kullanıyor.. gerçi bunun fazla sorun olacagını sanmıyorum ... saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme