Şimdi Ara

İki farklı anakart da çalışmaz hale geldi! Sorun powerdan mı kaynaklanıyor? Çözüm önerisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

6 yıldır kullandığım kasa, 7 ay önce yeni taşındığım evde ilk kez arıza verdi. Taşındığımız ev eski bir ev bu arada... 2-3 bilgisayarcı gezdim ve anakartım çalışmaz, tamir edilmez bir durumda olduğu için çöp oldu. Ben de yine gidip 6.nesil bir anakart almak yerine gidip güncel bir işlemci ve anakart aldım. 2 hafta güzel güzel kullandım. Ancak yine tam olarak anakartım arızalandı. Diğer tüm parçalar normal çalışıyor.

Vatan'dan 2 hafta önce aldığım anakart teknik servise yollandı incelenmesi için. Kullanıcı hatası gibi bir şey derler mi ondan da emin değilim. Öyle olursa 1700 liram çöp olacak.

Aklıma gelen ihtimaller power supply'nin ömrünün dolmuş olabileceği... Yani çalışıyor normal esasında ama teknik olarak bir sorunu varsa onu bilmiyorum. Zalman Z3 Plus kasanın orijinal power'ı ZM600-LE modeli.

Ya da bilgisayar dışı evin tesisatından kaynaklı bir sorun olabilir. Evde topraklama sistemi yok. Bu arada apartmanda yıllardır oturanlar topraklama olmaması kaynaklı bir çarpma veya elektronik alet bozulması gibi sorun yaşamadıklarını söylüyorlar.

Çok fazla bilgisayarcıyı arayıp sordum, hepsi farklı fikirler öneriyor genel olarak. Sorunun power kaynaklı olduğunu düşünen de çok, topraklama şart diyen de. Topraklama olmadan UPS al diyen de var voltaj regülatörü kullan diyen de...

Konu hakkında bir fikriniz varsa çok sevinirim çünkü tam olarak ne yapacağımı bilmez duruma geldim artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.