Şimdi Ara

İki Farklı LG 22' LED MONİTÖRDEN Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, iki monitör arasında kararsız kaldım. hangisini tercih etmeliyim sizce? İkisinin fiyatı da aynı: 469 TL.

22" W2286L-PF GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    Monitör Tipi LED
    Ekran Boyu(inch) 22" Geniş Ekran
    Tepki Süresi(Ms) 2 (GTG)
    Nokta Aralığı(mm) 0.282
    Maksimum Çözünürlük 1680 x 1050
    Monitör Bağlantısı Analog, DVI, HDMI
    Kontrast 2.000.000:1 DFC
    Parlaklık 250 cd/m2
    Yatay Tarama 30~83kHz
    Dikey Tarama 56~75Hz
    İzleme Açısı 170/160 (CR?10)
    Renk Siyah Parlak

LG 21.5" E2250V-PN GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    Monitör Tipi LED
    Ekran Boyu(inch) 21.5" Geniş Ekran
    Tepki Süresi(Ms) 5
    Nokta Aralığı(mm) 0.248
    Maksimum Çözünürlük 1920 x 1080
    Monitör Bağlantısı Analog, DVI, HDMI
    Kontrast 1000:1 (5.000.000:1 DFC)
    Parlaklık 250 cd/m2
    İzleme Açısı 176/170 (CR?5)
    Renk Siyah

Bu monitör, özellikleri ile daha ağır basıyor gibi. Nokta aralığının küçük olması, full hd olması falan güzel de acaba randuman alabilir miyiz? Yoksa led backlight monitörlere geçmek için daha erken mi?

Ya da daha farklı monitörler de önerebilirsiniz. 500 tl en son sınır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kpaxli -- 2 Mayıs 2010; 15:01:30 >

• bende yeni sistem topluyordum monitör olarak e2250v yi tercih ettim bakalım nasıl olucak salı günü gelicek görüşlerimi bildiririm
    bi kere alttaki standın çıkma olayı süper
    ayrıca şunu izlemediysen izlemeni öneririm
    http://www.youtube.com/watch?v=bTwg94uDpnk
  • Ben ilk w2286l geldiğinde almayı düşündüm fiyat yüksek olunca alamadım sonrasında lg E50 ve E40 serisi ni duyurdu bekliyim dedim ayrıca ilk serideki renk probleminide çözerler dedim ,fakat hiçte beklediğim gibi olmadı tepki süresi ve renk kalibrasyonu konusunda ilk seri daha başarılı idi bu yüzden vatanın indirim yapması ile beraber Lg W2286L yi aldım ve şuan için çok memnunum
  • alperen_69 ve MelihK* hocalarım cevaplarınız için teşekkürler...

bir türlü karar veremiyorum.

alperen hocam nasıl w2286l bir led backlight monitör olarak umduğunuzu verdi mi? bir de 75 hz de mi kullanıyorsunuz. daha yüksek hz lere çıkabiliyor mu?

MelihK* hocam salıyı bekleyebilir miyim bilmiyorum? ama muhakka sizden bir inceleme bekliyoruz.

HAYIRLI OLSUN diyelim. İNŞAALLAH umduğunuz gibi çıkar.
  • bir LG W2286 kullanıcısı olarak cevap vereyim.

Monitör 1680x1050 çözünürlükte 60 hz desteklemektedir. Eğer kendi monitör sürücüsü ve renk profilini kullanırsanız güzel görüntü vermekte. Monitör aşırı parlak. Gündüz sokakta güneş altında rahatlıkla kullanabilirsiniz. :D
    Bunun yanında fortemanager programı ile windows içinden direkt olarak ayar yapabilmektesiniz. Ön tarafında bulunan sensör vasıtasıyla ekran parlaklığını kendisi ayarlayabiliyor. 16/10 görüntü formatında olması da 16/9 sinema ekranlarından daha fazla ekran alanı sunarak sadece media amaçlı değil de ofis, çizim programları gibi daha geniş bir çerçevede kullanım alanı sunuyor. HDMI girişli olmasına rağmen monitör üzerinde hoparlör yok bunun yerine kulaklık çıkışı konulmuş. İlla monitörden ses almak gibi bir derdiniz yoksa problem oluşturmuyor.
    Genel olarak beğendim.

• E50 serisinin fabrika çıkışlı renk ayarlarında bir gariplik varmış. Geçenlerde bu forumda biri söylemişti, elle tekrar ayarlamam gerekti diye, tatmin etmemişti renkleri ayrıca diye hatırlıyorum. Benzer şikayetleri yabancı forumlarda da gördüm.
  • özenhoca arkadaşım güzel özetlemiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• iyi sonuclar yesil olan kısımlardır

• OzeNHocA, dIsAstEr, K@ptan41 hepinize teşekkürler..

anlamadığım e2250V daha yeni ve üstün özellikli bir monitör olmasına karşın fiyat açısından nasıl 2286l ile aynı ve hatta yurt dışında 2286l dan çok daha ucuz...

hocam @60hz gözler için yorucu olmaz mı? yoksa bu mantık sadece crt lerde mi geçerli?

çok soru soruyorum. ama idare edin :) 7 yıl sonra ilk defa monitör değiiştirerek crt den kurtulacağım. almışken pişman olmayayım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kpaxli -- 3 Mayıs 2010; 10:11:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kpaxli

OzeNHocA, dIsAstEr, K@ptan41 hepinize teşekkürler..

anlamadığım e2250V daha yeni ve üstün özellikli bir monitör olmasına karşın fiyat açısından nasıl 2286l ile aynı ve hatta yurt dışında 2286l dan çok daha ucuz...

hocam @60hz gözler için yorucu olmaz mı? yoksa bu mantık sadece crt lerde mi geçerli?

çok soru soruyorum. ama idare edin :) 7 yıl sonra ilk defa monitör değiiştirerek crt den kurtulacağım. almışken pişman olmayayım diyorum.

popüler ve yeni ürünler

evet piyasaya ucuz girdi birde cok reklam yaptı görünümü berbat 2286l daha güzel duruyor ama 16801050 cözünürlük olması cok kötü E serisi daha hızlı mönitör tepki süreli cok iyi iste her mönitörün iyi ve kötü yanları var Lg yeni seri sürecek piyasa türkiye nezaman gelir biliemem

quote:

LCD ekranlar, CRT(tüplü) monitörlerden daha farklı bir teknoloji kullandığından dolayı tazeleme hızı / tarama hızı gibi terimler kullanmaya gerek yoktur. LCD'ler transistörlerin açılıp / kapanıp ışığı geçirme / durdurma prensibi üzerine çalıştığından, CRT'lerdeki gibi herhangi bir görüntü tazeleme olayı bulunmamakta. Ama buna rağmen üreticiler ürünlerinin üzerinde 60 Hz / 75 Hz gibi ifadeler yazdığından kullanıcıların kafası karışmakta.

Kullandığınız işletim sisteminin monitörle ilgili ayarlarına girdiğinizde, eğer LCD ekran kullanıyorsanız genelde tek seçenek olduğunu göreceksiniz: 60 Hz. Bazı monitörler için 75 Hz gibi daha farklı değerler görebilirsiniz.

60 veya 75 Hz değerlerinden birisini seçmeniz, CRT gibi LCD'de etki yaratmaz; LCD'de yarar sağlamazlar. Ancak bazen farklı bir değeri seçtiğinizde, görüntülerde bozulma görebilirsiniz. Dolayısı ile en net görüntüyü hangi tazeleme değerinde aldığınız önemli. LCD monitörler genelde 60 Hz'de en iyi görüntüyü verirler. Ancak bazı durumlarda, 75 Hz daha iyi görüntü verebilir 60 Hz'e nazaran.

Örneğin Sony'nin sitesinde şu açıklama yer almakta:

-"LCD monitörler için önerilen tazeleme hızı nedir?

-LCD monitörler 60 Hz gibi düşük bir tazeleme hızında iyi görüntü verirler. LCD teknolojisinin doğası gereği CRT monitörler gibi yüksek tazeleme hızlarından yarar sağlamazlar.

Benzer bir açıklama da Samsung'un sitesinde yer almakta:

-Tüm Samsung LCD monitörler için çözünürlükten bağımsız olarak en uygun tazeleme hızı 60 Hz'dir.

Bazı LCD monitörleri analog bağlantıdan kullanırken 75 Hz'de kullanabilirsiniz; ancak DVI ile bağladığınız zaman 60 Hz'den fazla kullanamazsınız. Bazı kullanıcıların sorduğu "Tazeleme hızı olarak 75 Hz seçeneği var, ama seçemiyorum" sorusunun cevabı da böyle.
    alıntıdır

• K@ptan41

dostum orda E50 serisi daha hızlı görünüyor tepkime süresi açısından ama W86L serisi 2 ms ve E50 serisi 5 ms olarak görünüyor fabrika verilerinde ayrıca digitalversustada durum şöyle

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

K@ptan41

dostum orda E50 serisi daha hızlı görünüyor tepkime süresi açısından ama W86L serisi 2 ms ve E50 serisi 5 ms olarak görünüyor fabrika verilerinde ayrıca digitalversustada durum şöyle

lcd mönitörlerde tepki süresi ve nokta agırlıgı dijital olması önemli sende bliyorsun bunların hepsi satıs polıtıkası kullandıgımız mönitorlerin paneller aynı fark üzerlerinde oynama yapıp entegre hızlandırıyorlar sık kasa ısıklı menü tusları led aydınlatma gibi farklı özelikler koyuyorlar 24 bit panel göremedik gitti
    gtg 2ms giriden giriye normali 5ms hepside böyle ama 5ms kalmıyor iste söylendigi gibi degil testlerde görüyoruz tepi süresi yukarı cıkıyor lcd mönitör testi en iyi sen yapıcaksın mönitörü almaya gitiginde yayında usb bellek icine birkac hd flim alacağın ve karsılastırcağın mönitörlerin
    baglantılarını DV I baglatıp kendi gözünle izyelip görüp almak en iyisi

yukarda verdigin E2350W E2250w karsılastırması yok arasında fark yokmudur aynımıdır E2050 modelleri türkiye gelmedi

• E50 ve E40 serisinin bütün boyuttaki monitörler için sonuçlar aynı , en sağlam olarak gördüğüm vatan dahi bir hafta önce monitör alırken beklemediğim kadar soğuktu ve ayrıca usb den getirdiğim filmleri izlemene izin vermiyor adamlar piyasa iyice çirkinleşti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 3 Mayıs 2010; 12:33:42 >
  • quote:

Ben ilk w2286l geldiğinde almayı düşündüm fiyat yüksek olunca alamadım sonrasında lg E50 ve E40 serisi ni duyurdu bekliyim dedim ayrıca ilk serideki renk probleminide çözerler dedim ,fakat hiçte beklediğim gibi olmadı tepki süresi ve renk kalibrasyonu konusunda ilk seri daha başarılı idi bu yüzden vatanın indirim yapması ile beraber Lg W2286L yi aldım ve şuan için çok memnunum

lg w 2286 alan akadaşlar hala bu monitörü kullanmaya devam ediyor mu?
    değiştirenler olduysa niçin değiştirdi ve neden değiştirdi söyleyebilir mi?
    benim monitörüm 6. ylında bozuldu.
  • machinisteros M kullanıcısına yanıt
    ben hala kullanıyorum ve memnunum , sizin bozulan model w2286l mi
  • quote:

ben hala kullanıyorum ve memnunum , sizin bozulan model w2286l mi

evet hocam. lg flatron w2286L
    2010 da almıştım, o zaman için yanılmıyorsam 350-400 arası bi rakam vermiştim. çokta memnundum 4-5 gün öncesine kadar. sebep yokken bozuldu. aklıma birşey geliyor acaba ondan mı diye. bilgisayarı eve taşımıştım 2 ay önce ve evdeki masa ofisteki kadar sağlam değil, oturup kalkarken bazen ayağım masaya vuruyor, masa sallanıyor dolayısıyla monitörde sağa sola sallanıyordu.
    monitörümden o kadar memnundum ki hala kabullenemiyorum bozulduğunu. hala bu tasarımda monitör yok. dokunmatik tuşlar, çözünürlüğüde süper.
    tamirci yenisini alman daha mantıklı dedi.
    memnun olduğum bir ürünün bozulması, durduk yere masraf çıkartması beni gerçekten sinirlendirdi. ekranda yatayda yüzlerce çizgi var. gözlerimi çok daha çabuk yoruyor.

• machinisteros M kullanıcısına yanıt
    Farklı bir bilgisayara bağlamayı denedinizmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Farklı bir bilgisayara bağlamayı denedinizmi

denedik , tamirciye götürdüm, "içi gitmiş değiştirmek lazım, yenisini almak daha mantıklı" dedi.
    abartı gelebilir ama kabullenemiyorum. başka bir tamirciye götürmek geliyor içimden.
    LG flatron w2286L . 2010 da en iyilerdendi, LED, dokunmatik menü tuşları, Full hd ye yakın çözünürlük. 60 hz..... 350-400 lira para vermiştim o zaman.
    6 sene olmadan normal mi bu durum?
  • quote:

https://tr.letgo.com/tr/i/lg-w2286l-led-monitoer_2484f93e-9830-4b01-9cea-4f0b46d8bdfc

eeee?
    tepkime süresi 2 değil 5 ms.
    oran 16:10 değil 16:9

ekranıda baya hor kullanmışsın. benimkinin kasası sıfırdan farksız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.