Şimdi Ara

İki farklı Radeon ekran kartının sürücü kurulumu nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Radeon HD 7850 karta 3 monitör bağlı.

4. monitör için amaca yönelik olarak fansız bir Asus HD 5450 taktım.

Sürücü kurarken araştırdığım kadarıyla ulaştığım sonuca istinaden ikisini çalıştırmaya uyumlu olan Crimson Edition 16.2.1'i kurdum.

Şuan yaşadığım tek sorun, 4. monitör tam ekran video oynatmak istediğimde düşük fps verir gibi yavaşlıyor. Orada kart ya kendi sürücüsünü istiyor ya da başka bir ayar yapmam gerekiyor düşüncesi oluştu kafamda ama ortalığı deneme yanılma yoluyla batırmak istemiyorum.

Bunu nasıl aşarımı sormak istedim.

• belki de ayar surucu istemiyordur 5450 cok yavas bir kart tam ekranda videouyu yavas oynatiyor olabilir.deneme amacli 5450 takmissin yine deneme amacli biraz daha iyi bir kart takabilirsin gcn olsun mesela 7730 7750 7770 eline gecerse daha iyi sonuc verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

belki de ayar surucu istemiyordur 5450 cok yavas bir kart tam ekranda videouyu yavas oynatiyor olabilir.deneme amacli 5450 takmissin yine deneme amacli biraz daha iyi bir kart takabilirsin gcn olsun mesela 7730 7750 7770 eline gecerse daha iyi sonuc verebilir.

Bir şeyi belirtmeyi unutmuşum: 5450'yi ilk taktığımda HD videoyu tam ekranda sorunsuz oynattı. Radeon ayarlarında ekran sekmesine geçmek istediğimde hata alınca sürücüyü güncellemek zorunda kaldım.
  • acaba yukledigin surucu 5450'ye uymayan bir versiyon muydu cunku 5000 6000 serisine destek kalkti 2015 kasimdan sonra yani 15.12 ve yenisi yuklememelisin daha eski olmali.
  • quote:

acaba yukledigin surucu 5450'ye uymayan bir versiyon muydu cunku 5000 6000 serisine destek kalkti 2015 kasimdan sonra yani 15.12 ve yenisi yuklememelisin daha eski olmali.

Güncel sürücüyü edinip yüklemek istediğimde 5450 için uyarı aldım ve takip ettiğim yönergeler bulunduğum durumu kurtaracak çözümün Crimson Edition 16.2.1 olduğuna götürdü. (Ve bu desteğin bu sürücüyle sona erdiği belirtilmişti.) Görünüşe bakılırsa da bu sürücü her açıdan çalıştı, sadece bahsettiğim tam ekran video oynatımını kotaramama var.

Aslında merak ettiğim şu, 5450 için Asus'un kendi sayfasında verdiği sürücüyü de mi yüklemeliyim? Yani iki farklı ekran kartı için iki farklı sürücü çakışmadan çalışır mı? Araştırdığım kadarıyla Nvdia ve AMD kart kullanırken ikisi için ayrı sürücü yüklenebileceği/yüklenmesi gerektiği belirtilmişti ama böyle aynı soydan gelen iki kart için bir sonuç çıkaramadım.

(Bu arada ilgi gösterdiğin için teşekkür ederim.)

• Biraz daha araştırdım, benzer bir örnek bulamayınca gözümü kararttım ve 5450 için Asus'un kendi sayfasından son sürücüsünü indirip bir klasöre açtım. Aygıt yöneticisinden 5450'ye sürücünün klasörü gösterip güncelle bir bakalım dedim. Ekran gitti geldi derken 5450 kuruldu mesajıyla süreç tamamlandı. Artık video oynatım sorunu yok ama en başta olduğu üzere Radeon ayarlarından ekran sekmesine giremiyorum.

Şimdilik böyle devam. İki kocaman kartı kasamda barındırmak istemediğimden 4 monitörü besleyecek bir karta (umarım vardır) yöneleceğim sanırım.
  • 16.2.1 beta oldugu icin 5000 6000 serisine de destek vermisler ama bundan sonra beta da olsa vermeyebilirler.soruna gelince 16.2.1 uzerine asus'un sitesinden indirdigin surucuyu kurarsan ustune kurar yani iki farkli surucuyu calistirmaz ayni makinede.physx icin hack yaparsan hem amd hem nvidia surucusunu kuruyorsun ama o baska bir sey.ayni markanin tek kart da olsa iki kart da olsa iki surucu kurup kullanabilsek ben bir tane son versiyon bir tane de 15.11.1 kurardim ama dersen ki exe seklinde next next uzerine yazdirmayacam hdd'ye actigi klasoru aygit yoneticisinden 5450'ye farkli gosteririm dersen o zaman olmasi lazim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayağıma takılmazsa bir süre böyle kullanacağım sanırım. Yalnız son önerini muhakkak bir deneyeceğim ve müspet bir sonuç alırsam buraya aktaracağım.

Tekrar teşekkür ediyorum.

Selamlar.
  • quote:

16.2.1 beta oldugu icin 5000 6000 serisine de destek vermisler ama bundan sonra beta da olsa vermeyebilirler.soruna gelince 16.2.1 uzerine asus'un sitesinden indirdigin surucuyu kurarsan ustune kurar yani iki farkli surucuyu calistirmaz ayni makinede.physx icin hack yaparsan hem amd hem nvidia surucusunu kuruyorsun ama o baska bir sey.ayni markanin tek kart da olsa iki kart da olsa iki surucu kurup kullanabilsek ben bir tane son versiyon bir tane de 15.11.1 kurardim ama dersen ki exe seklinde next next uzerine yazdirmayacam hdd'ye actigi klasoru aygit yoneticisinden 5450'ye farkli gosteririm dersen o zaman olmasi lazim.

farklı klasöre kurulsa da fark olacağını zannetmiyorum, asıl sürücü c:windows>system32 içine kuruluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.