Şimdi Ara

İki haftalık S9+ Telefonumda Klonlanan IMEI Mesajı (Vatan Bilgisayardan Alınma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki hafta önce Aydın vatan bilgisayardan aldığım S9 Plus telefonuma sabah imei klonlandi 20.05.2018 tarihinde kapanacak meaaji geldi ve şok oldum. Turkcell i aradim, onlar BTK ya yonlendirdi. BTK yi aradim samsung Türkiyeye yonlendirdi. Samsung telefonu bize gonderin faturasi vb ile biz kayit yapalim geri gonderelim diye cevap verdiler. Telefonu size gonderince bir hafta on gun artik ne kadar surerse telefon sizde kalinca ben telefon olmadan magdur olacağım ve telefonumdaki kisisel bilgilerimle size neden gondereyim dedim. Vatan bilgisayara yonlendirdi. Aydin nazilli vatan bilgisayara gittim ve durumu anlattim. Musteri hizmetlerinin bugun kapali oldugunu yarin gelmemi soylediler. Onlara dilekce ve fatura ile basvurunca imei numarasina kayit oluyormus fakat sorun surada ortaya cikiyor; benim hattimdan baska bir hatla kullanamayacagimi kullanmak istersem ayni islemleri tekrar yapmam gerektigini soylediler. Saçma sapan işler. Aklimin almadigi telefonumun imei numarasini nasil ele gecirip bu sekilde islem yapildi?

Yapacagim seyler, savciliga vatan bilgisayar aydin subesi, samsung turkiye ve imei numarami kodlayanlar hakkinda suc duyurusunda bulunacagim. Daha sonra tuketici mahkeme heyetinden telefonun yenisinin verilmesi seklinde vatan bilgisayar ya da samsung turkiye tarafindan talep edecegim. Cunku bu telefonu bu sekilde kullanmak istemiyorum. Bu durumun akibeti ne olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gecmis olsun oncelikle.Burada tek muhattap Samsung.Elektronikte boyle sansizliklar olabiliyor.anladigim kadariyla siz Samsungdan telefon onlarda kaldigi sure boyunca gecici bir cihaz temin etmesini bekliyorsunuz.yoksa yedek bir telefon ve bilgilerinizi yedekleme konusunda bir sorununuz yoktur diye dusunuyorum.yani Samsung nsl boyle bir hata yaptiysa sizi magdur etmeden duzeltsin diye dusunuyorsunuz.ben olsam cihazi yollardim gelene kadar da yedek bir cihazla bir sekilde idare ederdim.dedigim gibi elektronikte boyle sansizliklar oluyor sizinki de duzeltilmeyecek bir sey degil.en azindan donamimla ilgili bir sorun yokki bu cok onemli.oteki turlu sikayet edeceksiniz hakem heyetine vs basvuracaksiniz daha cok bekleyeceksiniz , daha cok magdur olacaksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: technoB

Gecmis olsun oncelikle.Burada tek muhattap Samsung.Elektronikte boyle sansizliklar olabiliyor.anladigim kadariyla siz Samsungdan telefon onlarda kaldigi sure boyunca gecici bir cihaz temin etmesini bekliyorsunuz.yoksa yedek bir telefon ve bilgilerinizi yedekleme konusunda bir sorununuz yoktur diye dusunuyorum.yani Samsung nsl boyle bir hata yaptiysa sizi magdur etmeden duzeltsin diye dusunuyorsunuz.ben olsam cihazi yollardim gelene kadar da yedek bir cihazla bir sekilde idare ederdim.dedigim gibi elektronikte boyle sansizliklar oluyor sizinki de duzeltilmeyecek bir sey degil.en azindan donamimla ilgili bir sorun yokki bu cok onemli.oteki turlu sikayet edeceksiniz hakem heyetine vs basvuracaksiniz daha cok bekleyeceksiniz , daha cok magdur olacaksiniz.
    Teşekkür ederim. Burada aslında tek sorun telefonun imei kaydının düzeltilmesi değil. Burada sorun (lar);
    1 - imei kaydı düzeltilse bile telefonda benim sim kartım dışında farklı bir sim kart takıldığı zaman tekrar aynı işlemin yapılması. Ayrıca samsung' a gönderme işleminden sonra telefonun ne kadar kalacağı belli değil ve benim bu süre zarfında kullanacak yedek bir telefonum yok. Eski telefonum bozulduğu için aldım. Üstelik S9+ da kişisel bir sürü bilgim var (bunları pc ye yedek alabilirim sorun değil ama birinci kısım daha önemli)

2 - Vatan bilgisayar gibi bir firmanın veya samsungun nasıl böyle bir duruma olanak vermesi. Gerekli önlemler alınmaması. Özellikle aklıma gelen vatan bilgisayar mağazasından bu telefonun üzerindeki imei numarasının alındığını(fotoğraf vb. çekildiğini) düşünüyorum. (İhtimal dahilinde)

3 - Elektronikte bu tarz bir olay şansızlık değil bence. Telefonun elektroğinde veya başka bir yerinde bir şey olur evet şanssızlık olur. Buradaki olay ülkemizdeki maalesef düzenbazların yaptığı bir durum ve daha da kötüsü kanun olarak bir önlem alınmamış. Bugün BTK yi aradığımda bana söylenilen; telefonunuz kapatılacak yapacak bir şey yok! oldu. Yani hırsızın suçu yok ev sahibinin bütün suç misali. Güzel ülkemde maalesef.

4 - Benim tüketici hakem heyetine başvurma nedenim bu klonlamada kimler suçluysa hepsi hukuk önünde cezasını çeksin. Klonlama yapılan telefon sonuçta kullanılıyor ve bulunulabilir. Nerede yapıldığı da bulunulabilir. Eğer o bulunursa nasıl imei numrasına ulaşıldığı sorusu da açıklık kazanmış oalcak.

• Siz de bir tuhafsınız. Verin gitsin işte. Adamlar çözüm sunuyor size, "bilgilerimle size neden yollayayım" diyorsunuz. Çözüm süresince de eski bi telefon kullanın gitsin veyahut telefonsuz kalın. Mağduriyetiniz gideriliyor mu, gideriliyor. Ne bu atar ne bu tavır?

Cidden bazı insanları anlamak zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

Siz de bir tuhafsınız. Verin gitsin işte. Adamlar çözüm sunuyor size, "bilgilerimle size neden yollayayım" diyorsunuz. Çözüm süresince de eski bi telefon kullanın gitsin veyahut telefonsuz kalın. Mağduriyetiniz gideriliyor mu, gideriliyor. Ne bu atar ne bu tavır?

Cidden bazı insanları anlamak zor.
    Peki verelim telefonu sorun tamamen çözülecek mi? Hak aramak ne zamandan beri atar tavır olmuş. Mağazadan gidip aldığın telefonun iki hafta sonra imei numarasının klonlanması normal bir durum mu? Benim durup dururken neden başım ağrıyor. Lütfen biraz sağduyu ile yaklaşın. "Verin gitsin eski telefonu kullanın veyahut telefonsuz kalın" durumunu kim kabul eder acaba merak ediyorum. Çözüm üretmeyecekseniz konuya yazmayın rica ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: matrimax

Peki verelim telefonu sorun tamamen çözülecek mi? Hak aramak ne zamandan beri atar tavır olmuş. Mağazadan gidip aldığın telefonun iki hafta sonra imei numarasının klonlanması normal bir durum mu? Benim durup dururken neden başım ağrıyor. Lütfen biraz sağduyu ile yaklaşın. "Verin gitsin eski telefonu kullanın veyahut telefonsuz kalın" durumunu kim kabul eder acaba merak ediyorum. Çözüm üretmeyecekseniz konuya yazmayın rica ediyorum.

Alıntıları Göster
    Ayıplı mal tanımına girer..tüm yasal haklarınızı kullanabilirsiniz...

• Merhaba acaba hangi yolu izlediniz ve ne gibi tecrübeler elde ettiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.