Şimdi Ara

6 Temmuz Yurtdışı Kayıtlı telefon problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    6 ay önce Viyana'dan bir kardeşime ve bir bana iki tane iPhone telefon getirmiştim.
    Daha 3 saat önce falan Turkcell telefonumun şebekesi durup dururken gitti, kapattım açtım düzeltemedim öyle kaldı.
    Eve geldiğimde kendi telefonuma annemin sim kartını taktım ve çalıştı???
    3 Austria ve Telenor İsveç sim kartlarını da taktım, onlar da çalıştı.
    Benim SIM kartım hariç her sim kart telefonumda çalışıyor ve şaka gibi.
    Kardeşimin telefonunda da tüm sim kartlar çalışıyor.
    Anlamadım gitti, adamların sistemi mi çöktü ne oluyor bilemiyorum ama bu sorunu yaşayan elbette vardır.

iPhone XS telefonda Türk telekom, Vodafone, Telenor, Drei AT sim kart denedim hepsi çalıştı fakat Turkcell sim kartım çalışmadı
    iPhone 11 telefonumda adıma kayıtlı olmayan Türk telekom, Vodafone, Telenor, Drei AT sim kart denedim hepsi çalıştı fakat adıma kayıtlı Turkcell çalışmadı.
    Sorunu nasıl çözebiliriz? Gerçekten tuhaf bir durum

6 Temmuz Yurtdışı Kayıtlı telefon problemi6 Temmuz Yurtdışı Kayıtlı telefon problemi

• Türkiye'de kayıtlı IMEI şartı var ne yazık ki.
    6 ay geçince direk servise kapanıyor (yani cihazinizin imeisine bağlandığı anda kesiliyor)
    Ve pasaport ile cihazın aynı kişiye kayıtlı olma şartı var.

Türk Telekom ve Vodafone IMEI kapatmıyorlar nedense.

Turkcell IMEI 6 ay geçtiği gibi kapatıyor.

Yurt dışı simde IMEI şart değil.

Turkcell IMEI kapalı olan cihaza servis vermiyor. Ama yasalara göre TT ve VF'un da kapatması lazim.

Benimde 6 ay kullandığım yurt dışı tel vardı, Vodafone ve Türk Telekom çalışıyordu ama Turkcell çalışmıyordu. Sonra IMEI Kaydı yaparak duzelttim.

Anlayacagin VF ve TT IMEI problemi var (problem mi tartışılır ama) Turkcell IMEI sistemini oturtmuş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 6 Temmuz 2020; 18:7:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışından getirilen ,telefonların simkartı taktıktan sonra ,4 ay pandemi ile 1 ay daha uzatıldı 5 ay kullanım süresi var ,kayıt yaptırmış mıydınız ?Kayıt yoksa iyi bile dayanmış .

• TT ve VF IMEI kapatmıyorlar.

Turkcell direk kapatıyor

• Cevap yazınca konular güncellenmiyor , sende de öylemi ?

• Evet bende de öyle.

• Ikisi de kayitli telefonlar, onu demek istemistim ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hat ve kayıt yapılan pasaport aynı kişinin üstüne mi, yanlış olmasın tarih 15 mayıs 2019 tarihinde yapılan düzenleme ile pasaport ve hat sahibinin aynı kişiler olmak zorunda diye bir ekleme geldi, yurt dışı kayıt olaylarına, ancak tam doğru düzgün orturmadı sistem, bizdede bir tane böyle kendi pasaportuma kayıtlı telefon var, başka kişilerin sim kartları ile de çalışıyordu, o sistemi tamamen devreye sokmuş olabilirler.

üç operatör içinde eski yönetmeliğe yada yeni yönetmeliğe göre btk tarafından imei kaydı kara listeye alınan cihaz er yada geç kapanıyor, turkcell bu konuda daha hızlı, diğerleri daha geç kapanıyor, eğer hat ve pasaport aynı isimlere ait değilse, bir süre sonra tt ve vodafone da da çalışmaz hale gelecek cihazların.

bu durumdaysan eğer tek çözümün, kayıt anında kullanılan pasaport sahibi adı ile bir hat almak yada mevcut hattı o şahsa devretmek olacak.

e-devlet üzerinden imei sorgulayıp cihazın durumunu da kontrol edebilirsin, kayıtlı-kayıtsız vb durumu için

bir de senden bir rica, cihaz kapanmış iken bizler için turkcell hat ile vowifi servisini kullanıp kullanamadığına bakar mısın? forumda konuşulmuş ancak cevabı alınamamıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 7 Temmuz 2020; 13:54:46 >

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Dostum XS babamın adına kayıtlı ve onun sim kartıyla kullanıyorduk, benim 11 ise benim adıma kayıtlı ve benim sim kartımla kullanıyorum, yeni düzenlemeyle kayıt ettik fakat tüm simler çalışıyordu ama bugün sadece benim sim çalışıyor, bir bug mu oldu anlayamadım fakat vowifi kullanılabiliyordu.
  • BTKnin çağrı merkezi ile görüştün mü kara listeye alınma varsa onlar ilgileniyor

• Bu verdiğiniz bilgi kıymetli bir bilgi oldu forum için

• Yabancı taktığınız Turkcell anlaşmalı ise o da kapanır :) benim anladığım sadece kendi sim kartını bu telefonda denemiş

Sim kart ile alakalı problemi olabilir. Sin kartınj başka telefonda denesin çalışmıyorsa sim kart sorunlu çalışırsa dediğiniz gibi olma ihtimali yüksek

• YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı hattı bende takmıştım süresi 2-3 ay geçmişti (7-8 ay olmuştu kayıt ettirmedim) çalıştı ama sim kart.

Pasaport ile hat sahibinin aynısı olmadığından da kaynaklanabilir.

Sim kartı anladığım kadarıyla başka cihaza takmış ve çalışmış.

• Tüm sim kartlardan kastı kendi sim kartı dahilse o zaman kardeşiyle telefon değişsin çözüm bu ama hariçse dediğim gibi sim kart uğraştırmasın bizi :)

• YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    Sim kart numarasinin yanlış girilme riski mevcut.

Yeni sim alırken veya numara taşırken cihaz barkodu yanlış okuyabilir.

(Baktım da diğer telefonlar ile de denemiş ama olmamış.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 8 Temmuz 2020; 18:49:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.